Doa kanggo dibaptis Salaku budak lalaki sareng murangkalih, pondok sareng geulis bohong kanyataan yén ngabaptis mangrupikeun kagiatan spiritual anu mana sareng urang ngaku iman anu parantos dikuatkeun liwat doa.

Henteu masalah umur yuswa dibaptis, iman mangrupikeun hal anu teu aya hubunganana sareng umur tapi kalayan sauran anu dirasa tina manah, doa dianggo pikeun nguatkeun panggero ieu sareng supados tiasa dilaksanakeun kaluar tina manah kalayan iman sareng wani. 

Dina kasus baptisan orok aranjeunna dilakukeun salaku kalakuan iman dimana kolotna nyasurkeun ti sumanget umur cinta ka padamelan Gusti.

Doa kanggo dibaptis

Doa kanggo dibaptis

Hal anu penting sadaya ieu dilakukeun kalayan yakin sareng sadaya pangaweruh. Doa pikeun ngabaptis tiasa dilakukeun ku kolot, déwi atanapi aparat anggota kulawarga sanés atanapi babaturan anu calik kalayan nyauran pikeun ngalakukeunana.  

1) Doa pikeun nginjak mojang

Bapa Langit anu tercinta, kami datang sateuacan anjeun pikeun nampilkeun kahirupan (nami awewe)

Dina sukur ka kurnia hirupna di kulawarga urang, sareng pikeun ngingetkeun kakuatan sareng kawicaksanan anjeun, kami nyungkeun berkah anjeun dina hirupna ayeuna. 

Muga-muga anjeunna janten gadis sehat, kuat sareng cerdas; Enéng anjeunna tumbuh kalayan hikmah sareng hidayah anjeun dugi ka janten wanoja sapertos Mary Ibu Indung Yesus.

Muga putri urang dipilih ku anjeun pikeun ngalaksanakeun tujuan anjeun di Bumi. Éta mangrupikeun tunduk kana wasiat anjeun, anu terang kumaha carana muji anjeun, ngawula ka anjeun sareng bogoh ka anjeun. 

Lajeng anjeunna mendakan nikmat anjeun unggal dinten tina hirupna, yén anjeunna nampi berkah anjeun, ngahormatan sareng kaayaanana.

Amin!

Budak awéwé gaduh bagian anu lembut sareng alus anu ngajantenkeun aranjeunna unik sareng éta sababna pikeun doa pikeun ngabaptis aya anu khusus pikeun aranjeunna. Tantangan anu hirup mimiti dipasang dina usia déwasa tiasa langkung kuat sareng nalika nyandak kaputusan ngabaptis aranjeunna sareng diri nalika diajar ngado'a urang tinggalkeun aranjeunna alat anu kuat anu tiasa dianggo dina waktosna. 

2) Doa pikeun ngabaptis murangkalih

King of King sareng Lord of Lords, di dieu sateuacan ayana kamulyaan anjeun anu nampilkeun sateuacan anjeun kahirupan putra urang (ngaran budak urang).

Hatur nuhun pisan Gusti pikeun mikiran urang pantes pikeun jadi kolot ti anak anu geulis ieu. Urang janji bakal ngurus anjeun, bogoh ka anjeun sareng pituduh anjeun sapanjang jalan anu saé. Tapi kami ogé datang ayeuna milari berkah anjeun pikeun kahirupan anjeun sadayana.

Muga-muga anjeunna janten "Sobat Allah" sapertos hamba anjeun Musa. Muga-muga anjeunna henteu lami terang tujuanana dina kahirupan, muga-muga henteu tunduk kana sistem dunya tapi ngalakukeun kahoyong anjeun pikeun suksés pisan. Muga-muga anjeunna janten lemah lembut pikeun nampi ajaran anjeun sareng bijaksana pikeun ngaku yén anjeun, Gusti, aya sagalana. Yén anjeunna dipikaharti dina literatur sareng hukum, ahli dina kecap, patriot anu hébat sareng pamimpin.

Urang ngaberkahan anjeunna saé pikeun kamulyaan nami anjeun anu luhur sadaya Nami.

Amin!

Barudak ogé ngagaduhan doa khusus sabab sabab sababaraha kali jalanna di satengahing kamekaran, aranjeunna tiasa kapangaruhan ku sababaraha faktor sareng anu janten sababna doa Baptisan khusus pikeun murangkalih janten kalakuan cinta, iman sareng pangiriman Firman Pangéran nyarioskeun ka urang ngeunaan naon éta pikeun ngajarkeun anak sareng cara-cara TUHAN ti saprak usia duh, sababna ti garéja cinta kaasih sareng pangiriman kahirupan bakti anu pinuh ku karasaan karesep sareng Gusti Allah sareng sareng Kabeh umat suci Anjeun 

3) Doa keur undangan nalar

Doa keur undangan christening

Hatur nuhun ka Gusti nu masihan kahirupan kuring.
Hatur nuhun ka sepuh abdi pikeun nunjukkeun jalanna.
Hatur nuhun ka kulawarga pikeun masihan cinta kuring.
Nuhun ka sponsor kuring pikeun ngatur ubarna.

Kuring ngajak anjeun dibaptis kuring dina dinten Minggu 22 Mei jam 1:00 sonten di Bait Allah of Our Lady of Miskin. Teras abdi ngantosan anjeun tuang di lounge anu aya dina Plan Street di San Luis 117. Hatur nuhun.

Penting pisan pikeun ayana kulawarga sareng babaturan. Ku sabab éta, urang kedah gaduh doa pikeun ngajak anjeun bahagia.

Éta doa ieu pikeun undangan christening. Anjeun tiasa ngagunakeun éta bébas dina undangan baptis Anjeun.

4) Sholat kristal pondok

Gusti anu agung, kamulyaan sareng kaagungan anjeun, anu ngan ukur nyipta kahirupan. 

Ieu kami sateuacan payuneun anjeun pikeun ngaberkahan kahirupan (ngaran budak urang/ ninã), anak anu indah ieu anu anjeun pasihan pikeun putra.

Kami ngaberkahan anjeun dugi ka ayeuna, ngamimitian hirup anjeun kalayan pedoman sareng perlindungan anjeun. Muga putra urang ngajantenkeun terang yén Roh Suci anjeun milangkala sahabat. Muga hirupna ngagaduhan tujuan anu langgeng sapertos hirup Abraham; sareng anu sapertos anjeunna, sabar ngantosan dina minuhan janji-janji Allah, anu percanten kana kecap sareng ajaran anjeun sahingga tiasa haté anjeun mangga ka kami Gusti. 

Janten putra anu kaberkahan, séhat, kuat sareng makmur kanggo kamulyaan Gusti.

Amin!

Doa anu kuat teu kira sabaraha lila atanapi pondok aranjeunna, naon anu paling penting nyaéta iman anu dilakukeun. Dina Alkitab aya seueur conto anu tiasa urang tingali dimana urang nyarioskeun kalimat pondok anu dijawab dina waktos gancang. Ieu naon anu urang kedah paduli. Aya doa panjang anu kurang iman sareng doa pondok anu kuat, éta sadayana gumantung kana iman anu anjeun atos sanés waktosna tahan.

5) Doa kanggo ngabaptis salib

Doa kanggo baptisan salib
Doa kanggo baptisan salib

Upami anjeun badé nampi doa Baptisan siap dicetak, kami ngagaduhan aranjeunna langsung di luhur tina bentuk salib. Ieu mangrupikeun hal anu paling indah anu kami mendakan. Maké kauntungan anu lengkep!

Naon doa pikeun ngabaptis?

Doa ngabantosan urang pikeun ngabersihan jiwa sareng sumanget urang Hal ieu dibenerkeun ngalangkungan prosés doa sabab butuh waktu sareng ngahaturanan pikeun memperkayaan jiwa. Ti waktosna kami siap ngado'a, éta dimimitian berkuat ku urang, sabab masihan waktos urang dina nurut ka Gusti langkung saé tibatan sagala pangorbanan anu tiasa urang pigawé. Dina kasus baptis bahkan langkung seueur saprak komitmen spiritual dilakukeun sateuacan Gusti.

Doa keur ngabaptis ngabina sumanget urang pikeun kalakuan anu bakal dilakukeun. Upami baptisan aya di murangkalih maka ngalangkungan doa-doa ieu urang ogé tiasa nyuhunkeun ka hareup, ku kituna Allah salawasna nungtun tangga-tangga sareng ngajaga aranjeunna deukeut kana lipatan anjeun unggal waktos. 

Naha kalimat ieu saé kuat?

Kabeh doa dilakukeun kalayan iman parah pisan sareng anu leres pisan sabab éta parantos janten senjata spiritual anu urang tiasa nganggona dimana waé urang sareng henteu masalah kumaha rumit naon anu urang nyuhunkeun.

Solatna tiasa ngakibatkeun jalma paéh bangkit tina kuburan sapertos anu urang tingali dina kecap Sabda Pangéran dina conto Lasarus yén anjeunna parantos maot sababaraha dinten maot sareng ngan hiji kecap hirup deui. 

Langkung seueur doa: