Sholat pikeun mayit. Di jerona urang tiasa naroskeun pikeun jalma anu aya dina jalan istirahat anu langgeng ambéh tiasa mendakan karapihan anu diperyogikeun dina waktos anu paling pondok.

Pasti seueur diantara urang anu sangsara maot ti batur anu caket pisan, henteu masalah naha anjeunna anggota kulawarga atanapi sobat, anu penting anjeunna henteu aya deui di dunya ieu, anjeunna parantos ngalangkung.

Disebutkeun lamun anjeun henteu ngadoakeun almarhum, urang ogé bakal mopohokeun nalika urang kedah leumpang jalan éta.

Sababaraha jalma biasana cahayana lilin sareng ngadamel altar khusus pikeun ngingetkeun anu dipikacinta nalika ngado'akeun doa.

Tapi, kapercayaan ieu sering dikritik ku anu henteu ngartos ulang sareng kurang spiritual. Jalma-jalma ieu henteu kadenge, ku cara éta tetep urang bersih.

Naon doa pikeun jalma paéh? 

Sholat ka paéh

Aya kapercayaan yén, sababaraha kali, jalma-jalma anu maot teu siap pikeun nyanghareupan dunya éta, naha éta urang meryogikeun ngumpulkeun doa pikeun almarhum pikeun mendakan istirahat anu abadi.

Hal ieu dipercaya yén dina jalan éta, almarhum tiasa ngabersihan jiwa ku ngalangkungan pamikiran suci sapertos doa.

Biasana memang adat pikeun ngadamel sababaraha doa saatos jalmi almarhum dikubur, namung cekap pikeun neraskeun ieu solat Pikeun lila komo ieu ngabantosan milu sedih sareng ngilu kana pamisihan fisik anggota kulawarga atanapi réréncangan urang.

Ngajantenkeun urang ngarasa yén kami dihubungkeun sanajan jarakna. 

Doa pikeun almarhum dipikacinta 

Gusti, anjeun mangrupikeun hiji-hijina anu gaduh hirup.

Anjeun masihan rahmat kami dilahirkeun kalayan tujuan sareng dina waktos anu sami nalika kami parantos nyayogikeunana, anjeun nyauran kami ka karajaan perdamaian, nalika anjeun nganggap yén misi kami di dunya ieu parantos dilaksanakeun.

Sanes sateuacan atanapi saatos ...

Dinten ieu kuring badé némbongan sateuacan anjeun kalayan héran anu jero sareng pasti pamundut kuring bakal kadenge.

Dinten kuring hoyong nganut jiwa pikeun (ngaran almarhum) anu anjeun nyauran ngaso ku anjeun.

Kuring ngadoakeun doa ieu, pikeun anjeun sir, kusabab dina badai parah anjeun aya perdamaian anu terbatas. Rama Abadi, mikeun istirahat di surga anjeun jiwa sareng karajaan anjeun pikeun jalma anu parantos ngantunkeun pesawat bumi ieu.

Anjeun mangrupikeun Gusti anu mikanyaah sareng pangapunten, hapunten gagalna sareng dosa tina jiwa ieu anu ayeuna aya di sisi anjeun sareng ngabulkeun anjeunna hirup anu langgeng.

Ogé, kuring nyuhunkeun anjeun ka bapak, pikeun sadaya jalma anu kedah milu sedih miangu jalma anu henteu deui disconsolately, buka haté anjeun sareng nangkeup aranjeunna ku cinta anjeun. Kéngingkeun aranjeunna kawijaksanaan, supados aranjeunna tiasa ngartos naon anu kajantenan.

Méré aranjeunna karapihan supados aranjeunna tiasa tenang dina waktos susah. Pasihan aranjeunna kaasihan pikeun ngatasi sedih.

Hatur nuhun tuan, kanggo ngadangukeun kuring dinten ieu sareng doa ieu anu kalayan bakti ku kuring angkat ka anjeun, supados dina rahmat sareng perdamaian, anjeun tiasa masihan katentreman pikeun anu teu ngagaduhan dina waktos ieu.

Pitunjuk léngkah-léngkah jalma anu ayeuna talingan sareng ngajantenkeun aranjeunna nampi kabagjaan hirup.

Hatur nuhun Bapa, amin.

Naha anjeun resep doa pikeun mayit?

Saatos maot, aya jalma anu ngajamin, yén sawaréh sanés pamurnian éta tiasa hirup, yén henteu sadayana éléh tapi urang ngagaduhan kasempetan sanés.

Dina firman Allah urang ningali sababaraha acuan pikeun kéngingkeun pangampunan di dunya ieu atanapi dimana éta bakal sumping; Yesus Kristus nyalira nyarios dina salah sahiji rapat-rapat mujijat-Na. 

Éta kanyataanana ti mana urang teu tiasa lolos, sajaba urang ngalakukeun panyebaran sareng énjing batur bakal laksanakeun pikeun urang dina cara anu sami. 

Doa keur lumayan paéh

Duh Yesus, hiji-hijina panglipur dina nyeri abadi anu langgeng, hiji-hijina panglipur dina kakosongan anu kalangkung maot anu nyababkeun diantara anu dipikacinta!

Anjeun, Jungjunan, anu bumi, bumi sareng lalaki ningali duka di dinten sedih;

Anjeun, Gusti, anu parantos ngajerit dina pangrasa pangasihna di alam kubur karesep;

Anjeun, duh Yesus! yén anjeun karunya ku kanikmatan bumi rusak sareng manah anu merintih di jerona tanpa kanyamanan;

Anjeun, Bapa anu dipikacinta pisan, ogé raoskeun pikeun lawon kami.

Tingali aranjeunna, Gusti, kumaha getih jiwa anu nyeri, pikeun leungitna hiji anu ku anu dikasihkeun, sobat setia, satia.

Tingali aranjeunna, Gusti, salaku upeti anu kami nawiskeun pikeun jiwa anjeun, ku kituna anjeun tiasa ngabersihan deui dina getih anjeun anu paling mulia sareng kéngingkeun pas ka surga, upami anjeun henteu acan nikmati deui!

Tingali aranjeunna, Gusti, ku kituna anjeun masihan kami kakuatan, kasabaran, salaras sareng kersa ketuhanan anjeun dina ujian anu luar biasa ieu anu nyiksa jiwa!

Tingali aranjeunna, duh manis, duh Gusti anu paling alim! sareng maranehna mugia kami yén jalma-jalma anu di dieu bumi parantos cicing kabeungkeut ku beungkeutan anu kuat pisan, sareng ayeuna urang milu sedih henteuna hiji anu dipikacinta, urang tiasa pendak deui sareng Anjeun di Surga, pikeun hirup salamina ngahiji dina Hati anjeun.

Amin.

Tanpa ragu, geulis doa pikeun jalma anu dipikacinta almarhum.

Doa anu paling indah pikeun almarhum nyaéta anu didamel tina jantung sareng dimana urang tiasa ngaluarkeun sagala anu aya dina haté.

Urang naros pikeun istirahat langgeng-Naka Abdi tiasa mendakan karapihan naon anu anjeun butuhkeun

Kahareupna ogé urang nyuhunkeun ngeusian kami kalayan kakuatan sareng urang tiasa ngatasi waktos susah urang tiasa ngalangkungan.  

Aya sababaraha doa anu tiasa dijantenkeun pituduh, utamina dina waktos-waktos dimana kecap-kecap henteu kaluar kusabab nyeri sareng sedih.

Doa keur paéh nalika ulang taunna 

Duh Gusti Yesus anu saé, anu sapanjang hirup anjeun karunya dina nyeri batur, katingali kalayan rahmat pikeun jiwa-jalmi urang anu dipikacinta anu aya dina Purgatory.

Ya Yesus, anu mikanyaah ka anjeun kalayan kacenderungan anu hébat, ngupingkeun panyambat anu kami mikeun ka anjeun, sareng ku pangasih anjeun pasihkeun jalma-jalma anu anjeun candak ti bumi kami pikeun ngaraosan istirahat abadi dina dada anjeun infinito amora.

Masihan ka aranjeunna, Gusti, reureuh langgeng sareng cahaya anjeun salamina terang nya.

Muga-muga roh-salat anu satia angkat ku rahmat ka Gusti dina karapihan.

Amin.

Upami anjeun hoyong neneda ka anggota kulawarga, ieu mangrupikeun doa anu leres pikeun anu maot.

Nginget anggota kulawarga atanapi sobat anu tilar dunya dina tanggal anu penting nyaéta, kalolobaanana henteu kedah dilawan.

Hal ieu sabab mangrupikeun detik-detik pikeun hajatan sareng sanés kabiasaan jalma anu karasaeun, tapi aya doa atanapi doa khusus anu kedah dilakukeun dina tanggal-tanggal éta.

Bisa waé ulang tahun, kawinan atanapi sababaraha tanggal penting anu sanés

Hal khusus ngeunaan sadayana ieu henteu hilap deui sareng naros dimana waé anjeun mungkin gaduh katenangan sareng sepi jeung terus nguatkeun jalma anu kénca dina pesawat bumi.

Kadang-kadang adat pikeun patepang sareng anggota kulawarga anu sanés sareng ngadu'akeun di unit rumah tangga, émut yén firman Alloh nyarios yén upami dua atanapi tilu waras pikeun ménta hiji hal atas nama Yesus, Bapa anu aya di surga bakal ngabulkeun nyuhunkeun dilakukeun.

Doa pikeun anggota kulawarga almarhum (Katolik)

Ya Allah, anjeun anu masihan hampura dosa sareng hoyong kasalametan manusa, kami nyungkeun rahmat anjeun dina kahadean sadaya dulur sareng baraya urang anu angkat tina dunya ieu.

Masihan aranjeunna dina karajaan anjeun hirup langgeng.

Amin. ”

Ieu doa kanggo paéh pondok, tapi geulis pisan!

Neneda pikeun almarhum mangrupikeun salah sahiji tradisi pangkolotna anu garéja Kristen ngagaduhan sadayana dunyaÉta parantos janten doktrin pikeun yakin yén almarhum aya di tempat dimana aranjeunna disucikeun pikeun lebet ka karajaan sawarga.

Ieu mangrupikeun tempat istirahat anu parantos diciptakeun sacara khusus pikeun aranjeunna, ieu nunjukkeun cinta anu henteu terbatas anu dipasihkeun pikeun Gusti pikeun umat manusa.

Babarengan salaku kulawarga Neneda kanggo anggota kulawarga almarhum atanapi anu badé naros pikeun tempat anu urang tiasa ngadamel doa khusus sareng solat babarengan sareng babaturan sareng anggota kulawarga anu sanés mangrupikeun adat.

Ieu ogé janten kanyamanan, minangka tanda yén urang henteu hilap kulawarga urang sareng kami bakal pendak deui babarengan.

Badé solatna bakal maot almarhum?

Tangtu.

Tujuan doa ka jalma anu paéh nyaéta nyaéta. Ménta tulung, bantosan, panyalindungan sareng kabahagiaan kanggo jalma anu henteu aya deui diantara urang.

Éta ngan ukur tiasa jalan. Upami anjeun ngadoakeun kalayan iman sareng seueur cinta, éta bakal mendakan seueur hal anu positif, pikeun almarhum sareng anjeun.

Langkung seueur doa: