Молитва до Бога во тешки моменти на болка и страв

Овој пат ќе ви покажеме а молитва до Бога во тешки времиња, така што кога ќе почувствувате дека ќе паднете во несвест, да се молите да не се чувствувате сами или сами во тие тешки моменти. Значи, предлагам да продолжите да читате за да го знаете тоа.

Молитва до Бога-во-тешки моменти-1

Молитва до Бога во тешки времиња

Повеќето луѓе во одреден момент од својот живот поминале низ ситуации на голема вознемиреност и страв, што ги прави овие околности неподносливи и каде што не гледаме решение на краток рок.

Но, секогаш мора да се потсетуваме дека никогаш не сме сами, дека сметаме на Бог во овие сиви моменти и дека тој никогаш нема да не напушти.

Важно е кога сме во такви околности, да бараме помош, покрај тоа што правиме молитви што ќе ви помогнат да имате сила, надеж и охрабрување што ви требаат во овој момент.

Со ова молитва до Бога во тешки моменти, Willе ви помогне да го подигнете расположението, како и ќе ве охрабри да имате личен разговор со Бога, каде што ќе му ги кажете вашите страдања и ќе му ги дадете, за тој да може да интервенира за да најде решение.

Реченица

Следно, ќе ти покажам една молитва до Бога во тешки времиња, Се надевам дека ќе ви биде од голема помош:

„Боже мој, на овој ден кога не можам да најдам засолниште во овие мрачни и тешки времиња, ве замолувам да го просветлите и водите мојот пат, да знаете што можам да направам во врска со оваа ситуација за која не гледам решение“. 

„Барам за вашата божествена помош за да најдам начин да започнам да гледам надеж.

„Итно ве замолувам да ми помогнете во овој момент, ветувам дека ќе ги следам вашите учења и нема да осудувам никого за тоа што се случило. Само ми треба светло за да знам дека сум на најдобриот пат “.

Може да ве интересира:  Молитвен Псалм 91

„Знам дека вие како творец на универзумот имате моќ да ми помогнете да ги видам одговорите на прашањата што си ги поставувам и не гледам како да одговорам. 

„Ми треба твојата божествена помош за да го знам одговорот на сè, бидејќи можеш сè, знаеш сè и знаеш“.

„Цврсто ветувам дека ќе ги прифатам околностите, ако ова е вашиот план за учење за мене и за мене. Ви благодарам за укажаната помош во толку силни моменти, се надевам на вашето водство “. 

„Амин“.

Молете се двајца наши Отци во знак на благодарност за помошта на нашиот Бог и а Аве Марија. И тогаш, вие го упатувате конкретното барање што сакате да го упатите до нашиот творец, за тој да ви ја покаже својата божествена помош.

Запомнете дека сите молитви што му ги упатувате на Бога треба да бидат направени со апсолутна вера на светот, за да се слушнат вашите молитви. Исто така, можете да ја молите оваа молитва или што и да излезе од вашето срце, за да му ја искажете својата апсолутна загриженост на нашиот творец.

Молитвите се инструментот што човечките суштества треба да му ја изразат нашата грижа на нашиот Бог, па затоа може да се смета како разговор помеѓу двајцата; каде му ги кажуваш сите грижи, среќата на таткото. За ова да интервенира во нашите животи, преку пратеници кои не ја даваат потребната помош и очајно ја бараат.

Овие можат да бидат луѓе, нешто што го слушате, нешто што го гледате што ви помага да решите некои од конфликтите и кога ќе се случат тие работи. Тие се дела на Бога за нас неговите деца и ние мора да му благодариме за неговата помош во оние моменти кога стравот и маката нè напаѓаат.

Може да ве интересира:  Молитва за денес

И не гледаме јасно што може да се случува во нашето семејство, во светот, во нашиот дом, на работа или каде и да сме. Но, дека се чувствуваме сосема сами, без светлина на надеж која ни кажува дека треба да одиме по тој пат, дека тоа е нашиот пат.

Секогаш кога ќе ја најдеме таа помош или инспирација што ќе ни се покаже, мора да му се заблагодариме на нашиот творец што ни помогна да видиме други начини на размислување во овие околности, каде страдаше маката и стравот. И, тоа не дозволи да видите дека има повеќе решенија во врска со ова.

Ако ви се чинеше дека оваа објава е интересна, ве покануваме да ја прочитате нашата статија на: Молитва за отстранување на стравот.

Библиски цитати и стихови за тешки времиња

Овде ќе ве научиме на некои библиски цитати и стихови што ќе ви помогнат заедно со молитва до бога во тешки времиња:

  • Исаија 43: 1-3 Не плаши се, затоа што те искупив; Те викав по име. Кога ќе поминеш низ водите, јас ќе бидам со тебе; и преку реките, тие нема да ве совладаат; кога одите низ огнот нема да бидете изгорени, а пламенот нема да ве потроши. Затоа што јас сум Господ, твојот Бог, Светиот Израел, твојот Спасител.

Тука тие ни објаснуваат дека Бог е со нас цело време. Во сите предизвици и околности што ни ги дава самиот живот, затоа не треба да се плашиме.

  • Филипјаните 4: 12-13 Знам како е да се биде сиромашен и знам како е да се има доволно. Ја научив тајната да се биде среќен во секоја ситуација. Јас можам се да направам преку оној што ми дава сила.

Овде Бог нè учи на двете страни на паричката, да имаме потреби и да имаме се што ви треба. И тој ни кажува дека една од тајните за да се биде среќен во која било околност е да знаеме дека тој е секогаш тука за да ни ја даде потребната сила за да напредуваме.

  • Изреки 18:10 Името на Господ е силна кула; праведниците трчаат кон него и се безбедни.

Кога ти е името на нашиот господар, нашиот Бог. Тој ќе биде безбедна база во сите околности, така што секој што ќе го побара од срце секогаш ќе биде безбеден.

Може да ве интересира:  Денешна вечерна молитва

Да се ​​стави крај на овој напис на молитва до Бога во тешки времињаВе покануваме без оглед на околностите во кои се наоѓате, запомнете дека никогаш не сте сами, дека имате Бог да ви ја држи раката за да не се онесвестите, за да можете да ги поминете овие тестови и успешно да излезете од нив.

Но, со убедување дека овие ти донеле учење, дека ќе мора да знаеш што биле, за да не го повториш повеќе.

Запомнете дека нашиот живот е училиште. Каде што секој ден учиме од нас самите, од другите и од секоја околност низ која поминуваме во животот.

'); if (window.focus) { popupWindow.focus(); } } } document.addEventListener('mouseleave', function(e) { if (e.clientY < 0) { showPopupAd(); } }, false);