TAnjeun nyarios Ngalikeun.  Anjeun tiasa diajar langkung gampang tibatan anu anjeun pikirkeun. Sadayana mangrupikeun masalah pikeun terang aranjeunna, ngulang deui sareng ngapalkeun aranjeunna sareng aranjeunna bakal tetep sareng anjeun salami hirup anjeun. Udag!

Kasalahan: tingalian panginten teu aya d0241853ho

La Tabél perkalian éta mangrupikeun hal anu bakal anjeun anggo sababaraha kali salami hirup anjeun. Anjeun moal hilap upami diajar ti alit. Upami urang teras-terasan malikeun unggal tabél, dina sababaraha jam anjeun bakal tiasa mastikeun yén anjeun parantos ngawasa sadayana nomer pikeun ngalikeun.

Dupi anjeun diajar tabel? Kami ngarékoméndasikeun tulisan kami: kumaha diajar tabel perkalian. Émut yén tabél perkalian ti 1 dugi ka 10 aranjeunna penting dina matématika. Upami anjeun henteu gancang ngawasa aranjeunna, anjeun bakal ngagaduhan masalah di masa hareup nalika ngalakukeun itungan saderhana. Tapi tong panik! Kami mastikeun yén éta langkung gampang tibatan anu anjeun pikirkeun. Salaku conto, pikaresepeun anjeun ngartos yén 3 x 4 nyaéta 12. Ieu ngandung harti yén 3 diulang 4 kali, urang ogé tiasa nyarios yén 4 diulang 3 kali, éta sami.

Sanaos pikaresepeun ngartos kumaha perkalian tiasa dianggoDina kahirupan pribadi anjeun, éta bakal janten mémori anjeun anu bakal ngadugikeun hasil unggal perkalian sacara langsung.

Tabél perkalian ti 1 dugi ka 10

nu tabél perkalian penting pisan, sapanjang kahirupan urang urang bakal mendakan kaayaan dimana urang kedah terang sareng ngawasa aranjeunna kalayan gampang pisan. Kaayaan anu paling umum dimana urang tiasa mendakanana nyaéta:

• Kudu mésér 10 tikét pikeun acara pikeun sakulawargi anjeun sareng anjeun kedah gancang terang harga sadayana. Hiji kamungkinan nyaéta pikeun nambihan sadaya input hiji-hiji, sareng kamungkinan sanés anu bakal dianggo la 1 méja0 éta bakal masihan kami solusi langsung.

• Kaayaan sanés tiasa terang sabaraha bénsin anu urang butuhkeun nepi ka hiji tempat, upami urang terang naon anu dihasilkeun mobil urang unggal 5 kilométer. Dina hal ieu urang tiasa nganggo la 5 méja salaku pilihan anu pangsaéna.

• nyaho sabaraha obyék dina seueur kotak upami urang terang sabaraha unit dina masing-masing na.

• Terang harga lengkep sakumpulan obyék upami urang terang sabaraha hargana.

• Terang harga belasan endog upami urang terang naon salah sahijina hargana.

• Upami anjeun gaduh perusahaan sareng anjeun gaduh 2000 padamel dimana sadayana badé nampi gaji anu sami, maka perkalian saderhana tiasa ngabantosan anjeun terang sabaraha artos anu anjeun kedah mayar ka sadaya padamel anjeun di perusahaan anjeun. Aranjeunna operasi pisan umum.

Pikeun sadayana ieu sareng langkung penting pikeun terang pisan méja perkalianOgé, saé pikeun terang manpaatna diajar méja perkalian. Sakumaha urang tiasa tingali, kaayaan dimana urang bade peryogi tabél perkalian umum pisan sareng ogé rupa-rupa, sareng éta sababna ngawasa aranjeunna sareng terang aranjeunna sacara jero ampir kawajiban dina kahirupan urang.

Naon tabel multiplikasi?

Pamanggihan tina tabél perkalian disababkeun ku filsuf sareng matematikawan Pythagoras. Kalayan kecerdasan anu luar biasa, anjeunna berhasil ngabayangkeun operasi matematika ieu, sanaos engké sakola Pythagorean anu nyampurnakeun aranjeunna.

Tabél perkalian aranjeunna dina waktosna mangrupakeun révolusi anu nyata, kumargi berkat aranjeunna operasi matematika ageung tiasa dilakukeun tanpa kedah nambihan seueur inohong sababaraha kali.

Salami mangtaun-taun, sadaya jinis tabel sareng sekuel didesain, sababaraha tabel 3-angka ti 0 dugi ka 999, tapi éta henteu ngagaduhan kasuksésan tabel anu langkung dasar 0 dugi ka 10.

di 1642 Blaise Pascal nyiptakeun kalkulator otomatis anu mangrupikeun rubrik pikeun operasi matematika ieu.

Tabél perkalian anu munggaran, diwangun ku tabel Cartesian (atanapi Méja Pythagorean ) anu diwangun tina ngagabung unggal kotak kalayan kotak anu sanés.

Naon manpaat anu dibawa ku tabel perkalian?

Padagang tiasa ngalakukeun operasi jual beuli na langkung gancang.

Ekonom sareng pajeg pajak waktos ayeuna tiasa ngalaksanakeun operasi ageung dina waktos anu singget.

Penduduk tiasa ngalaksanakeun operasi anu langkung rumit anu sateuacanna parantos lami.

Sakumaha urang tiasa tingali, matématika sareng khusus tabél perkalian, dina awalna aranjeunna parantos mimiti ngahasilkeun anu munggaran manpaat pikeun masarakat. Dina waktos éta, ngagaduhan alat anu saé sapertos kitu mangrupikeun kado anu nyata anu dibawa ku élmu. Kiwari, éta moal tiasa dibayangkeun pikeun hirup tanpa tabel perkalian, kumargi jutaan operasi dilaksanakeun unggal dinten dimana tabel-tabel ieu diperyogikeun.

Kumaha diajar tabel perkalian?

Anjeun bakal kenal aranjeunna sadayana dina 1 jam!. Upami anjeun héran kumaha diajar tabel perkalian, urang gaduh warta anu saé, éta gampang pisan ku trik ! Uteuk ngagaduhan dua jinis mémori: jangka pondok sareng jangka panjang, trik ieu bakal ngamungkinkeun anjeun diajar éta gancang pisan sareng bakal salamina salamina. Urang bakal nuturkeun léngkah ieu anu bakal ngajantenkeun tabel pisan saderhana.

 Hambalan munggaran. Hayu urang nyandak contona Tabél 7 kali. Sareng urang bade maca sadayana sakali. Tong hariwang upami anjeun henteu ngapalkeun sadayana, mimitina ieu lumrah, hayu urang baca waé.

tabél-perkalian-tina-7

 Kadua hambalan. Kami badé nutupan sadaya solusi nganggo salembar kertas, tanpa nutupan perkalian, urang ngan ukur nutupan solusina sapertos kieu:

méja-perkalian-tina-7-katutup

 Léngkah katilu. Kami badé mimitian di awal sareng kami bakal nyobian terang sabaraha 7 × 1, urang nyarios hasilna kalayan nyaring sareng nurunkeun kertas kanggo mariksa éta, upami anjeun parantos hasil, teraskeun sareng perkalian 7 × 2 salajengna, upami anjeun parantos gagal anjeun kedah nutupan sadaya solusi sareng balik deui ka mimitian.

méja-perkalian-tina-7-katutupan2

 Kaopat hambalan. Upami anjeun pencét 7 × 2, teras teraskeun nurunkeun kertas hiji-hiji dugi ka tungtungna, upami anjeun sono anjeun kedah nutupan sadayana deui sareng mimitian ti mimiti. Sareng kitu sadayana tabel.

Sistem ieu ngagunakeun mémori anjeun pikeun ningkatkeun perhatian. Ku cara kieu, uteuk anjeun bakal ngalakukeun anu paling saé pikeun terang tabel perkalian sahingga henteu kedah mimitian ti mimiti unggal méja. Kusabab kitu sistem ieu mangrupikeun salah sahiji anu urang anggap paling épéktip. Dina waktos anu sami urang bakal ngulang tabél sababaraha kali, janten pangajianna bakal langkung lengkep.

Memori jangka panjang mangrupikeun salah sahiji anu paling épéktip. Naon anu dihasilkeun latihan ieu nyaéta uteuk anjeun ati-ati pisan, sabab éta terang yén lamun gagal anjeun kudu balik deui ka awal deui. Ieu anjeun kedah ngalakukeun sareng 10 tabel multiplikasi, sareng ngulang cara deui sareng-sareng Kami ngajamin yén dina 1 jam anjeun bakal terang sadayana!

The 1 Méja

The 2 Méja

The 3 Méja

The 4 Méja

The 5 Méja

The 6 Méja

The 7 Méja

The 8 Méja

 

The 9 Méja

 

The 10 Méja

 


Detil anu pikaresepeun ngeunaan tabél perkalian :

 Tabél perkalian mangrupikeun operasi matématika anu saderhana anu diwangun ku nambihan angka sakalian, contona 7 × 3 = 21 (ieu hartosna 7 + 7 + 7 = 21). Éta operasi anu saderhana tapi dina waktos anu sami penting pisan pikeun kahirupan, sabab anjeun bakal sering ngagunakeunana.

 Pentingna terang tabel perkalian penting pisan, sababaraha conto panggunaanna nyaéta: upami jeruk nipis hargana 5 dolar sareng kuring ngagaleuh 4 lemon, janten sabaraha sadayana biaya kuring? Kalayan operasi matématika 5 x 4 = 20, urang terang yén 5 dolar x 4 lemon nyaéta 20 dolar. Anjeun bakal ngalaksanakeun operasi matématika ieu rébuan kali salami hirup anjeun.

 Urang kedah ngawasaan aranjeunna sampurna. Penting pikeun terang aranjeunna pisan pikeun ngagaduhan solusi unggal perkalian sacara langsung, ieu bakal ngamungkinkeun urang ngahemat seueur waktos sareng itungan anu aya hubunganana.

 Aya seueur trik pikeun terang tabel perkalian, kami nyarankeun tulisan éta kumaha diajar tabel perkalian, tapi urang ogé ngajelaskeun sababaraha detil, contona: upami urang terang sabaraha 3 × 4 = 12, urang ogé bakal terang sabaraha 4 × 3 = 12, émut yén urutanna henteu mangaruhan solusina, ku cara ieu 7 × 3 = 21 sareng 3 × 7 = 21. Trik ieu bakal ngabantosan anjeun pikeun ngagunakeunana dina seueur operasi.

 Cara anu pangsaéna sareng paling épéktip pikeun diajar tabel multiplikasi, diwangun ku ngulang unggal tabel sababaraha kali, ieu bakal ngajantenkeun anjeun émut kalayan gampang sareng salami hirup.

Ayeuna anjeun terang tabel, waktosna parantos dugi diajar aranjeunna pikeun hirup, dina halaman wéb ieu kami nawiskeun anjeun trik mémori anu bakal ngabantosan anjeun moal pernah mopohokeun éta sareng ngaréspon gancang unggal waktos anjeun meryogikeunana.

Recuerda que konsistensi mangrupakeun konci pikeun kasuksesan, sanaos sigana hésé, tabél perkalian peryogi sakedik waktos kanggo diajar salamina, éta ngan ukur masalah pikeun ngulang sareng ngulang masing-masing, kami yakin yén dina hiji soré anjeun bakal tiasa ngahontal tujuan anu anjeun ngempelkeun dina mémori anjeun salami hirup.