Sakumaha urang terang, tasbéh Ieu mangrupikeun doa anu biasa sareng tradisional pikeun nagara anu béda-béda, doa khusus sareng unik anu diciptakeun ku Garéja Katolik supados tiasa émut sareng miéling masing-masing Misteri anu Virgin Mary sareng Yesus Kristus kedah diliwatan pikeun masihan aranjeunna kasalametan., Damai sareng Merdeka.

Tasbéh

Rosario tradisional

Doa Rosario penting pisan pikeun sadaya umat Katolik, Evangelis, sareng anu sanés. Salaku tambahan, doa masing-masing ieu kedahna diucapkeun jam 3 soré sakumaha anu parantos dilakukeun mangtaun-taun. Sanaos kami terang yén do'a ieu rumit ku seueur Misteri, stasiun sareng akun anu badé dilakukeun, ngagaduhan pituduh anu saé anjeun bakal ningali yén éta saderhana pisan sareng praktis.

Pentingna

Pentingna pikeun ngadoa Rosario nyaéta nalika kami nyaritakeun Misteri masing-masing, naha éta Bagéa, Duka, Cahaya sareng / atanapi Maha Suci, urang émut kahirupan Gusti Yesus Kristus sareng indung kami anu Virgin Mary, kumargi Hatur nuhun ka aranjeunna , pikeun sagala anu aranjeunna pasihkeun sareng kusabab iman sareng kapercayaan anu hébat ka Gusti, aranjeunna ngabébaskeun urang tina seueur hal-hal anu goréng, aranjeunna masihan kami kasempetan pikeun ngarobah dunya ku nuturkeun conto sareng léngkah anu hadé.

Ogé, nunjukkeun ka urang yén aya panghampura sareng rahmat, tapi sanaos kitu, yén aya Gusti anu mikanyaah ka urang sareng anu moal pernah ngantepkeun urang nyalira atanapi teu berdaya; yén anjeunna panyalindungan, pituduh, kanyamanan sareng kasalametan urang. Hayu urang nuturkeun léngkahna sareng tuur henteu payuneun anjeunna, hiji-hijina anu tiasa ngalawan angin sareng ombak.

Harti sareng fungsi Crucifix

Salib mangrupikeun objék anu dianggo sababaraha kali salaku pakean atanapi simbol panyalindungan, anu ngalambangkeun Yesus Kristus dina kayu salib, nalika anjeunna mikeun sagala hal sareng masihan hirupna pikeun urang. Lambang ceuk salib mangrupikeun salah sahiji épisode anu urang tiasa ngaapresiasi dina Misteri Sorrowful, kumargi éta panyaliban sareng maot ngeunaan Gusti urang Yesus, anu ogé ngingetan yén anjeunna gugah tina maot sareng sanaos urang teu tiasa ningali anjeunna, anjeunna bakal aya di sisi urang, ngarah urang dina jalan anu bener sareng ngurus urang.

Función

Fungsi utama anu aya dina panyaliban dina ngawujudkeun Rosario nyaéta ngabantosan kami pikeun nungtun urang ngalaksanakeun solat ieu kalayan leres, salian ti éta berkat rekening ageung sareng alit na, urang terang jumlah Misteri sareng doa anu diperyogikeun .

Tasbéh

Bahan salib naon anu didamelna?

Masing-masing salib anu aya beda-beda dina matéri anu didamelna, sabab sababaraha tiasa didamel tina keramik, logam, kai, plastik atanapi jisim anu fleksibel; Sanaos bahanna tina bahan anu bénten-bénten, ieu henteu ngagaduhan hartos anu saé, sabab éta bakal gumantung ka jalma anu parantos ngararancangana, ogé raos masing-masing jalma.

Nanging, aranjeunna teras ngagaduhan hal anu sami, kumargi aranjeunna sadayana ngagaduhan salib sareng Yesus Kristus di luhur na; ngagambarkeun tempatna disalibkeun. Ogé di bagian luhur palang ieu, ieu ngagaduhan inisial "INRI" ieu. Janten, upami anjeun hoyong terang maksadna, tong sono kana bagian salajengna.

Hartosna akronim INRI

Kusabab aranjeunna parantos tiasa sadar, sadaya kayu salib ngagaduhan jinis tulisan di luhur salib anu disebut, salaku tambahan, urang ogé tiasa ningali inisial anu sami dina altar, gereja, sareng anu sanésna. Akronim INRI ngagaduhan hartos dina basa Latin, nyaéta «Iesus Nazarenus Rex Ivdaeorum », nalika ditarjamahkeun hartosna "Yesus urang Nasaret, Raja urang Yahudi". Dina waktos éta, kalimat ieu biasa ditingali salaku nyinggung Yesus, tapi tanpa disadarikeun, éta leres-leres yén Yesus Kristus mangrupikeun raja urang, raja di saluruh dunya.

Naon do'a Rosario?

Aya sababaraha jinis rosario, tapi masing-masingna dicirian ku panggunaan solat ieu:

  • Bapa urang.
  • Ave Maria.
  • Gloria.
  • Salve.
  • Doa ka Parawan ti Fatima.
  • Doa gratis sareng pribadi.

Naon tarekat Rosario Suci?

Upami anjeun hoyong solat the Suci Rosary, anjeun kedah mimitian ku Tanda Palang Suci, teras teraskeun sareng sholat syahadat ti Rosul; sakaligus anjeun kedah ngadoa ka Rama Kami, tilu (3) Salam Maria, hiji Gloria sareng ti saprak angkat sareng pengumuman Misteri Anu Gumbira, misteri ieu ngagambarkeun kalahiran sareng budak Yesus. Penting pisan pikeun terang léngkah-léngkah anu pantes pikeun solat ieu, ogé hartos sareng representasina. Kalayan tautan di handap, téangan kalimat énggal, sapertos Doa pikeun jalma anu gering parna.

Tasbéh

Nalika puncakna ku misteri anu disebut di luhur, anjeun kedah nyandak doa-doa ieu deui sareng teras neraskeun sareng Rahasia Sorrowful; anu ngagambarkeun kasangsaraan Virgin Mary sareng Yesus, sapertos nyinggung, panyaliban sareng maotna. Saatos éta, do solat deui sareng mimitian ku Misteri bercahaya, anu mangrupikeun carios kaajaiban anu dilakukeun ku Gusti urang.

Candak solat anu parantos disebatkeun sareng mimitian ku misteri pamungkas, Misteri Maha Suci. Misteri Anu Maha Suci ngagambarkeun réinkarnasi sareng nalika Yesus dihirupkeun deui. Tuturkeun sareng panutupan sareng do'a, sareng anjeun parantos bérés. Anjeun bakal leres-leres ngadoa Rosario Suci.

Naha perlu ngulang solat saatos unggal Misteri?

Ieu leres-leres leres, kumargi sanaos carita misteri ieu, doa-doa ieu tanggung jawab masihan hartos, tartib sareng fungsina ka Rosario Suci.

Penting sareng wajib anjeun mimitian ku solat, teraskeun ngadugikeunana dina tungtung masing-masing Misteri sareng stasion na, salian ti éta, anjeun nutup doa sareng aranjeunna. Sanaos, tungtungna anjeun tiasa ngalebetkeun doa anu gratis, anu asalna ti anjeun sareng anjeun nyalira, kumargi dina waktos éta anjeun tiasa ngadoa sareng naroskeun alesan anu khusus, boh pikeun kabutuhan anu anjeun peryogikeun, pikeun kulawarga atanapi babaturan., Pikeun anu gering, pikeun anu paling meryogikeun atanapi dina kasus éta, pikeun dunya sapinuhna, dina raraga ngaliput sadayana jalma.