Doa pikeun indung almarhum Éta tiasa ngabantosan urang ngahontal kanyamanan anu diperyogikeun dina waktos anu parah.

Kaleungitan indung mangrupikeun salah sahiji anu paling kuat ku manusa anu tiasa karasa kusabab anjeunna kaleungitan diri kana mahluk anu masihan hirup, anu ngabimbing anjeunna sareng ngabarengan anjeunna dina kamekaranana. Éta téh hanjelu anu hese diatasi, tapi ku bantosan spiritual anu nunjukkeun doa, éta bisa lumangsung gancang. 

Ieu mangrupikeun doa anu penting, sanaos urang mikir atanapi hoyong henteu pernah butuhna, kabeneran nyaéta yén urang henteu terang dina waktos anu ngaraos urang karasa kedah ngalakukeun doa ieu.

Éta sababna dina iman aktrik, aya ayat-ayat anu lengkep sareng pas anu tiasa urang jalankeun pikeun naon waé anu bakal urang pikahoyong. 

Doa pikeun indung almarhum Naon éta?

Doa pikeun indung almarhum

Doa ieu gaduh sababaraha tujuan, salah sahijina nyaéta tiasa mendakan di tengah solat, kanyamanan anu urang butuhkeun, tujuan anu sanés sareng panginten anu meunang kakuatan langkung seueur nyaéta tiasa netepkeun sababaraha komunikasi sareng diménsi anu sanés, ieu méré kami kaamanan yén salaku amis sareng dipikacinta salaku indung nyaéta, aya di tempat sawarga, istirahat dina katenangan tina kauntungan anu gaduh hirup saé di payuneun Gusti. 

Tujuan sanésna nyaéta pikeun tiasa ngahaturkeun kabagjaan gaduh indung sareng nyungkeun istirahat anu langgeng. Ieu penting sabab éta cara pikeun ngarasa tengtrem sareng diri urang nyalira yén do'a urang ngajantenkeun anggota kulawarga urang mendakan cahaya saluareun maot.  

1) Doa kanggo indung almarhum anu alit

«Gusti Yesus Kristus, Putra Allah, anu hoyong gaduh indung di bumi, Virgin Mary; tingali ku panon anu welas asih ka hamba anjeun N…, saha anu anjeun nganuhunkeun ti dada kulawarga kami.

Sareng ngalangkungan syafaat Saint Mary of Guadalupe, ngaberkahan cinta anu parantos dipiboga pikeun urang di bumi, sareng pastikeun ti sawarga éta bakal terus ngabantosan urang. Candak dina panangtayungan welas asih anjeun jalma-jalma anu parantos anjeunna tinggalkeun di bumi. Anjeun anu hirup sareng ngarajaan salalanggengna. 

Amin. "

Biasana, kalimat pikeun anu almarhum ibu anu almarhum mangrupikeun anu paling éndah.

Urang ayeuna gaduh seueur model doa sareng, diantara seueur pilihan, nyaéta kalimat pondok anu gampang diapalkeun sareng naon tiasa dilakukeun nalika pisan.

Dina kaayaan katiisan, sakapeung, urang hoyong nyalira sareng nyéépkeun omén kami pikeun nginget anu urang dipikacinta, dina waktos éta penting pikeun tiasa ngangkat salah sahiji doa ieu anu henteu kéngingkeun waktos teuing tapi anu tiasa ngabantosan urang nungkulan sedih sareng mendakan karapihan sareng katenangan anu ngan ukur tiasa dihontal ku sisi Tuhan.  

2) Doa pikeun indung almarhum

«Duh indung kuring, kuring hoyong nyarios kitu
Anjeun mangrupikeun pituduh sareng kalér hirup kuring,
Hatur nuhun ka anjeun urang di dunya ieu,
hatur nuhun ka anjeun anu masihan kami mahluk,
hatur nuhun ka anjeun anu ngadidik urang,
Hatur nuhun ka anjeun kami ogé
anjeun ngantunkeun, anjeun angkat ka surga,
Anjeun parantos ngalaksanakeun misi anjeun dina kahirupan,
anjeun ngabantosan tatangga sareng anu mikabutuh,
salawasna waspada sareng sadar kana sagala hal,
kumaha tong hilap seueur hal anu indah, sora anjeun, seuri ...
Dinten Bapa kuring, kuring nyuhunkeun
kalayan sagala ruh, ngadangukeun abdi doa
sareng perhatosan kana sora doa abdi,
ngajarkeun indung kuring cara,
ku Anjeunna tiasa disisi anjeun, Gusti,
Bawa anjeunna istirahat di Karajaan Sawarga teh.
Indung kuring, hiji kembang dina kuburanna garing
Cimata di memori anjeun nguap
du'a pikeun jiwa anjeun, Gusti nampi éta.
Cahya anu salamina ngagurilap pikeun anjeunna, muga anjeunna ngaso katenangan.
Amin. "

Naha anjeun resep doa kuat ieu pikeun indung almarhum?

Ibu-ibu mangrupakeun makhluk anu pinuh ku rasa amis sareng cinta anu bakal mastikeun ngajamin karaharjaan barudakna. Conto indung anu parah mangrupikeun indung anu sami sareng Gusti Yesus Kristus, anu dipinuhan ku Roh Suci anu terang kumaha kanyaah sareng nampi anakna.

nu Ibu-ibu mangrupikeun bagian anu penting tina vine unggal jalma sareng nalika bagian ieu sareng Tuhan kreatif nyiptakeun batal anu ngan ukur dieusi doa urang ku panjagaan sareng pamanggih yén dirina sorangan nyaéta gigireun Gusti anu ngurus budakna. 

3) Doa ka indung kuring di sawarga

«Duh bapa, ngan ukur kanyamanan dina waktos abadi tina nyeri.
Kami ngungunkeun henteuna anjeun, ibu ema, dina waktos ieu kasedihan,

Janten seueur nyeri, sangsara pisan, anjeun tinggalkeun kalangkung gedé dina haté urang,

Mugi Gusti Gusti, pangapunten tina dosa anjeun, angkat ku panto pati

Rasakeun lampu anjeun sareng karapihan abadi.

Gusti Nu Maha Kawasa, Kami nempatkeun dina leungeun asih anjeun. Pikeun indung urang, anu disauran dina kahirupan ieu kanggo tetep anjeun jabatan. Méré anjeunna sesa jiwa tetep di surga. Indung kuring, kuring hoyong nyarios yén anjeun pituduh sareng kalér kakuatan kuring,

Hatur nuhun ka anjeun urang di dunya ieu, hatur nuhun ka anjeun anu masihan kami mahluk,
Hatur nuhun ka anjeun anu ngadidik urang, hatur nuhun ka anjeun kami ogé,
Sareng hatur nuhun ka anjeun abdi bakal sok janten jalma anu saé anu anjeun tinggalkeun, anjeun angkat ka surga,

Anjeun ngalaksanakeun misi anjeun di bumi, ngabantosan batur sareng anu peryogi,

Salawasna ati-ati sareng sadar kana sadayana, sapertos teu ngajalajah seueur hal-hal anu indah, sora anjeun, seuri anjeun ...
Dinten Rama kuring, abdi nyungkeun bantosan kalayan handap asor, ngupingkeun doa abdi

Sareng perhatosan kana sora doa abdi, nunjukkeun indung abdi jalanna,

Janten di sisi Anjeun Gusti, Bawa anjeunna istirahat di Karajaan Sawarga teh.
Indung kuring, hiji kembang dina kuburanna garing, cimata diémutan anjeun ngejat
Doa pikeun jiwa anjeun, Gusti nampi éta. Mugia cahaya anu langgeng pikeun anjeun, mugia anjeun tenang.
Amin.«

Urang resep pisan kana doa ieu ka indung almarhum abdi di surga.

Indung mangrupikeun rerencangan anu tiasa anjeun buka iraha waé, henteu paduli kumaha goréngna budak anjeun, indung-indung sok kabuka pikeun ngabagéakeun budakna.

Upami ibu-ibu ieu patepang di sawarga, aranjeunna tetep asih sareng tetep daék ngadangukeun urang, ngabantosan urang sareng teras nungtun kami.

Barina ogé urang tiasa ngartos yén teu aya tempat anu langkung saé pikeun hiji indung tibatan janten gigireun sami sareng Gusti Allah Rama. 

Iraha kuring tiasa neneda solat?

Neneda tiasa dilakukeun unggal waktos.

Henteu diperyogikeun yén sora naékna atanapi éta lilin cahayana, tapi urang tiasa ngado'a tina manah sareng panginten doa henteu tulus. Salaku tambahan, sadaya anu anjeun kedah gaduh nyaéta iman hirup sareng ngahudangkeun kana yén doa urang kersa ka tempat aranjeunna kedah angkat.

Lilin, tempatna, upami urang ngalaksanakeunna dina sora anu rendah, luhur atanapi di pikiran urang, ngan ukur rinci anu urang tiasa ningal dina waktosna, tapi dina hal naon waé ngado'a tiasa dilakukeun unggal waktos. 

Doakeun doa ieu pikeun indung almarhum kalayan kanyaah anu seueur.

Langkung seueur doa: