Doa pikeun banten Dina waktos nyusun barang-barang urang sateuacan payuneun Gusti, penting pisan.

Kurban tiasa ditinggalkeun di altar gereja atanapi storehouse atanapi urang tiasa masihan langsung ka jalma anu khusus tapi urang kedah tetep émut yén Gusti pantes bagian tina kauntungan kauangan urang. 

Doa pikeun banten

 Ieu mangrupikeun prinsip anu urang tingali dina Alkitab sareng anu ngalangkungan berkah kaetung pikeun kahirupan urang. Dina nyieun panawaran kami masihan rahmat naon anu ditampi karunia sareng kedah dilakukeun kalayan ati gumbira margi ieu mangrupikeun anu moho ngaberkahan Gusti. 

1) Doa pikeun kurban sareng pisapuluh

«Rama sawarga,
Dinten ieu kami ngiringan kurban anu paling hadé panghasilan sareng produksi urang.
Kami ngiringan bagian tina kauntungan urang, saimbang anu anjeun parantos makmur kami. 
Tingali kalayan pelesir naon anu urang nawiskeun anjeun dina dinten ieu.
Kami geus jangji kalayan biwir urang yén kami bakal ngawula ka anjeun, ku sabab kitu sacara sukarela kami ngiringan kurban kami.
Kami ngarti yén ieu mangrupikeun waktos anu sateuacana sateuacan anjeun, sareng urang ngubaran kalayan hormat naon anu kami kirimkeun ayeuna.
Gusti, kami masihan kamulyaan alatan nami anjeun; Éta sababna kami ngorbankeun kurban ieu sareng sumping ka pengadilan anjeun.
Hatur nuhun kanggo pemurnian sareng purikeun kahirupan urang, sabab dinten ieu kami ngartos yén panawaran ieu ditawarkeun dina kaadilan pikeun kaunggulan anjeun sareng kadaulatan anjeun. 
Muga-mudahan ibadah urang nyembah ka anjeun.
Kami masihan kamulyaan alatan nami anjeun nalika kami ngatur kurban sareng sumping sateuacan payuneun anjeun; kami muja anjeun duh Gusti!
Dinten ieu kami bakal resep ngaraosan sumbangan kalayan sukarela, sabab kalayan ati-ati urang ngalakukeun ieu.
Dina nami Yesus,
Amin
«

Doakeun doa ieu pikeun kurban sareng kasapuluh kalayan iman anu hébat.

Kurban sareng prasepuluhan mangrupikeun prinsip alkitab anu dilakukeun ngan ukur ku wahyu sabab sering janten bahan kritik anu ngagaduhan prinsip-prinsip ieu sareng nerapkeunana dina kahirupan sapopoéna.

Dina Kitab Suci urang ningali yén jalma-jalma anu titipan kasapurnaan mangrupikeun jalma anu sejahtera dina unggal rasa hirup. 

Kurban tiasa janten sagala hal anu diturunkeun tina haté urang, tapi tithes, anu dipasihkeun ku Tuhung, ngabentuk sapuluh persén kauntungan urang, naha moneter atanapi sanés.

Kecap ngajarkeun urang yén Allah nyalira nyauran pamakanana salami urang matuh kalayan ngirimkeun prasepuluhan dina waktos tepat waktu sareng manah anu pinuh kabagjaan. 

2) Doa pikeun nawiskeun ka Gusti

«Gusti hatur nuhun pikeun sadaya anu parantos ku kuring, pikeun sagala anu anjeun damel ku kuring.
Kuring terang yén kadang kuring henteu pisan bersyukur ka anjeun, tapi waktos ieu kuring bakal.
Sagala anu kuring dipanénkeun ayeuna parantos ngangkah nuhun ka anjeun.
Anjeun tos ngajantenkeun abdi jalma anu langkung saé.
Nuhun kanggo kulawarga kuring, réréncangan, jalma anu caket.
Hatur nuhun pikeun masihan kuring hirup deui hiji dinten, 
Hiji dinten deui pikeun muji sareng muja anjeun, pikeun bogoh ka anjeun.
Tanpa anjeun bakal taya sahijieun, hatur nuhun Gusti. 
Kuring henteu pernah mayar hutang kuring ka anjeun, mayar anjeun pikeun sagala anu dipasihkeun ka kuring.
Amin.«

Kurban anu dipasihkeun, sanaos urang ngantunkeun éta di storehouse atanapi pasihanana ka anu sanésna. sami-sami Gusti anu nampi eta di surga sarta anjeunna bakal masihan urang ganjaran numutkeun kana harta anu anjeunna gaduh dina kamulyaan.

Teleponna nyaéta ngadamel kurban kalayan ati sing pikaresepeun margi kecap kami nyarioskeun yén anjeunna ngaberkahan anu méré gumbira maka urang henteu tiasa masihan hal anu haté pinuh ku pait tapi bahagia pikeun anu urang masihan.

3) Contoh doa kanggo kurban

«PANGERAN
Dinten ieu kami nggawa kado sareng zakat pikeun kaayaan panghasilan sareng produksi urang.
Kami parantos nyisihkeun bagian tina pendapatan kami, 
proporsi anu sami anu anjeun pasihan kami dina ngajantenkeun kami makmur.
Tingali sareng senang sareng cinta naon anu urang nawiskeun anjeun dina dinten ieu.
Kami janji sareng lambey kami bakal ngawula ka anjeun, 
Éta sababna urang sacara sukarela sareng tanpa pamrih nyayogikeun kurban urang.
Kami ngarti yén ieu mangrupikeun momen upacara saencan anjeun,
sareng urang ngubaran kalayan sopan sareng ngurus naon anu kami kirimkeun ayeuna.
Gusti, kami masihan kamulyaan alatan nami anjeun; 
Éta sababna kami ngiringan kurban ieu sareng sumping ka kuil anjeun.
Hatur nuhun kanggo ngalambatkeun, ngamurnikeun sareng ngajagaan kahirupan urang, 
sabab dinten ayeuna kami ngartos yén panawaran-tawaran ieu ditawarkeun dina kaadilan pikeun kaunggulan anjeun sareng kadaulatan anjeun.
Muga-mudahan ibadah urang nyembah ka anjeun.
Kami masihan kamulyaan kusabab nami anjeun nalika kami ngatur kurban sareng sumping sateuacan anjeun, kami nyembah ka PANGERAN.
Dinten ieu kami bakal resep ngaraosan sumbangan kalayan sukarela sareng sedekah, sabab kalayan ati sanubari urang ngalakukeun ieu.
Dina nami Yesus.
Amin«

Dina pengertian ieu urang ningali yén kecap anu sarua tina Gusti sarat conto anu henteu kaétang. Salah sahiji aranjeunna sareng anu pangkuatna urang ningali anjeunna sami sareng Abraham anu katelah bapa iman, anjeunna diuji sareng tiasa nganteurkeun putrana nyalira upami Lord ism henteu masihan anjeunna anak sapi pikeun nawiskeun anjeunna. 

Di dieu urang tingali conto ta'at sareng sapertos kieu seueur pisan ti saha urang tiasa diajar ajaran anu penting pikeun sésana kahirupan urang. 

Naon doa pikeun kurban? 

Urang ngadoa nalika waktuna ngalamar kitu waé PANGERAN ngaberkahan kalakuan anu urang laksanakeun. Pikeun janten Gusti anu sami anu ngalikeun artos urang, pikeun nungtun kami masihan ka jalmi anu peryogi éta sareng ku kituna urang salawasna ngagaduhan hasrat anu aya dina haté urang pikeun masihan panawaran 

Penting pikeun terang yén kurban henteu salawasna kas tapi tiasa dilakukeun ku nanaon. Upamana umum pisan ningali panawaran buah atanapi kembang sareng sadayana ditampi ku Gusti. 

Kumaha cara ngadoakeun kurban banten?

Ieu, sapertos  sagala doaÉta kedah dilakukeun tina jero haté urang sareng pinuh kasadaran naon anu urang lakukeun.

Seueur kali, salaku panawaran éta hal anu fisik, urang teu sadar yén éta kalakuan spiritual sareng ieu mangrupikeun prinsip anu urang teu tiasa hilap dina sagala cara sabab éta Allah anu nampi anu nampi panawaran sareng anu bakal masihan ganjaran anu nurut ka harta-Na kamulyaan 

Doa pikeun kurban anu kuat sareng prasepuluhan nyaéta hiji anu dilakukeun kalayan iman, percanten yén Tuhan nyalira ngadangukeun urang sareng dirina mangrupikeun dirina anu masihan urang jawaban tina naon anu urang naroskeun, naha fisik atanapi spiritual, urang kedah teras ngadoakeun tina jiwa sareng nyambung langsung sareng allah unggal panyipta anu kuat sareng nu gaduh sagala hal .  

Langkung seueur doa: