Doa Serenitas Éta ditujukeun ka Reinhold Niebuhr anu saurang filsuf Amérika, teolog, sareng panulis.

Doa ieu anu janten populér pisan ngan frasa munggaran na, ngagaduhan asalna dina Perang Dunya Kadua sanaos carita-carita anu ngalangkungan sholat ieu rada variatif, kabeneran nyaéta, sapertos unggal doa, éta kuat sareng bantosan pikeun sadayana Saha jalma anu neneda dina neneda percanten yén naon anu urang minta bakal dipasihkeun.

Naon waé carita anu leres anu parantos nandaan awal kecap-kecap doa ieu, kami yakin yén nepi ka dinten ieu éta manfaatkeun pisan pikeun sadayana anu iman sareng mertahankeun iman Katolik.

Pakarang spiritual dipasihankeun ka urang pikeun ngajantenkeun aranjeunna sareng éta sanés mikir tapi kalakuan, neneda sareng percanten yén Tuhan anggo sésana. 

Doa Serenitas Naon tujuanna? 

Doa Serenitas

Serenity mangrupikeun kaayaan tenang anu langkung jauh tina kaayaan teu tenang sareng dangkal.

Urang moal tiasa nyarios yén kaseueus nalika jero urang nekad ningali parobahan anu dibayangkeun anu nyata.

Éta henteu leres kajantenan tapi kaayaan munafik dimana seueur waktos urang salah salah nyobian nyéwa naon anu urang teu gaduh. 

Kaayaan aman sareng amanah lengkep dina dewa anu ngamungkinkeun urang pikeun tetep percanten ka anjeunna sanaos urang ningali naon anu urang tingali. Katenangan di Gusti ngajantenkeun urang percaya.

Teu aya deui jalan anu tenang nalika urang henteu percanten ka Tuhan, aman sareng lengkep asalna tina tangan hiji anu ngenalkeun urang ti awal ka hareup.

Doa anu aman 

Gusti, pasihan ka kuring aman pikeun nampi hal-hal anu teu tiasa robih, wani pikeun ngarobih barang-barang anu kuring tiasa robih sareng hikmah pikeun terang bédana; hirup hiji dinten dina hiji waktos, ngaraosan sakedap sakaligus; narima adversities salaku jalur ka perdamaian; naroskeun, sakumaha anu dilakukeun ku Gusti, di dunya dosa ieu sakumaha anu aya, sareng henteu sakumaha kuring resep; percanten yén Anjeun bakal ngajantenkeun sagala hal upami kuring pasrahkeun diri ka karsa anjeun; ku kituna kuring tiasa alesan bagja dina kahirupan ieu sareng luar biasa bagja sareng anjeun dina waktos salajengna.

Amin.

Maké manéh kakawasaan doa serenitas anu lengkep.

Katenangan dina waktos-ayeuna dimana kahuripan kahirupan sapopoe sigana ngonsumkeun urang mangrupikeun hak istimewa anu kedah urang gelut pikeun ngalestarikeunana.

Kami tiasa disajikan sareng kaayaan anu urang hoyong maok katengtreman, anu ngalereskeun manah, kanggo kaayaan éta aya doa khusus tina tenang. 

Penting yén urang terang yén Gusti henteu ngalakukeun satengahna sareng éta mungkin ayeuna ayeuna urang henteu ningali kaajaiban réngsé sami sareng urang kedah teraskeun percaya ka Allah yén anjeunna terang kumaha sareng nalika moment anu anjeunna bakal mindahkeun potongan-garis pikeun kahadean urang. 

Doa Serenitas San Fransisco de Asís 

Jungjunan abdi, ngajantenkeun kuring alat perdamaian anjeun: dimana aya rasa gething, kuring nempatkeun cinta, dimana aya kaliru, kuring ngahampura, dimana aya konflik, kuring nempatkeun union, dimana aya kasalahan, kuring nempatkeun kabeneran, dimana aya keraguan, kuring nempatkeun éta iman, dimana aya putus asa, kuring nempatkeun harepan, dimana teu aya gelap, kuring pasang lampu, dimana aya kasedih, kuring nempatkeun kabagjaan.

Wahai Guru, kedah kuring henteu milarian pisan kanggo kanyamanan, sakumaha kahartos, dipikacinta sapertos dipikanyaah.

Kusabab pasihna ditampi, hilap dipanggihan, pangampura dihampura, sareng sakuduna naék kana hirup anu abadi.

Amin

Saint Francis of Assisi mangrupikeun salah sahiji umat suci anu garéja Katolik anu paling dipikacinta sabab parantos janten instrumen Gusti pikeun ngaberkahan seueur kahirupan sareng kulawarga.

Anjeunna dipikanyaho janten ahli dina kasus susah, dina jalma-jalma anu sigana maok katenangan urang. Nya leumpang di bumi ieu tunduk, sok sareng manah dikirimkeun sareng sénsitip kana sora Allah.

Anjeunna ditaros, antara anu sanés, pikeun ngeusian kami ka katenangan, méré kami kamampuan ningali kanyataan sareng neraskeun percanten, teras percanten ka mukjijat.

Pikeun tetep sareng katenangan sareng tenang sabab aya jalma anu kuat anu ngurus kuring sareng kulawarga sareng babaturan sawaktos-waktos.

Éta kedah janten doa urang, doa urang sadinten sareng teu aya masalah kumaha anu katingali sagala hal, hayu urang jaga ati anu tenang ti handap sareng yakin yén Tuhan ngabantosan urang sepanjang waktos.  

Doa karesep sareng tenang 

Bapa Surga, asih sareng Alih, Rama anu saé, rahmat anjeun teu aya watesanana, Gusti sareng anjeun gaduh sadayana anu kuring peryogikeun, sareng anjeun di sisi kuring kuring langkung kuat sareng kuring ngarasa dibarengan, ku kituna kuring nyuhunkeun anjeun janten juragan kami bumi, tina kahirupan sareng ati urang, cicing sareng kakuasaan Rama Suci diantara urang sareng katenangan ka parasaan sareng jiwa urang.

ABDI ……. Kalayan percanten pisan ka Anjeun sareng kasatiaan murangkalih anu mikanyaah ka Bapana, kuring nyungkeun bantosan sareng berkah ka kami, banjirkeun mahluk kami kalayan tenang sareng katenangan, jaga impian kami, ngiringan urang wengi, nonton léngkah kami , pituduh urang siang siang, pasihan kami kasehatan, katenangan, cinta, uni, kabagjaan, ngajantenkeun kami terang kumaha satia sareng silih marahmay, yén urang bakal tetep ngahiji dina cinta sareng napsu sareng yén urang ngagaduhan katengtreman sareng kabahagiaan anu diarepkeun ku urang.

Ngidinan Maryam anu Maha Agung, Ibu Putra anu rahayu sareng Ibu anu dipikacinta, pikeun ngabungkus kami sareng panyalindungan Holy Cloak dirina sareng ngabantosan urang nalika bédana misah sareng sadidulkeun, ngantepkeun panangan rukunasi anu nya manis sareng lembut pikeun narik kami tina diskusi sareng konfrontasi, hayu anjeunna tetep sareng urang sareng yén anjeunna janten urang ngungsi dina nyanghareupan masalah.

Gusti ngintunkeun Malaikat Damai ka ieu bumi, pikeun nyandak kami kabagjaan sareng karukunan sahingga anjeunna ngirimkeun Damai anu ngan ukur Anjeun anu terang kumaha masihan kami sareng ngabantosan kami dina beban sareng ketidakpastian, ku kituna, di tengah badai sareng tina masalah, urang tiasa gaduh pamahaman dina haté sareng pikiran.

Gusti, tingali kami kalayan senang sareng masihan kami nikmat sareng berkah anjeun, kirimkeun kami pitulung dina waktos kasangsaraan ieu sareng ngadamel masalah sareng bédana anu urang lalumpatan gaduh solusi anu gancang sareng nguntungkeun, khususna abdi nyuhunkeun kamurahanana terbatas:

(naros kalayan khusyuk sareng kayakinan naon anu anjeun pikahoyong)

Pernah ngantunkeun kami kumargi urang butuhkeun anjeun, yén kasaimbangan anjeun anu mangpaat, kaadilan sareng kakuatan anjeun ngabarengan kami sareng masihan stabilitas unggal moment; Muga payuneun hirup anjeun petunjuk kami sareng nunjukkeun kami jalan anu pangsaéna, muga karahayon anjeun ngarobih kami ti jero ka jero sareng ngajantenkeun kami langkung saé sareng batur, bantosan kami Gusti, yén unggal moment kahirupan urang, cinta sareng iman langkung kuat sareng langkung ageung sareng Pasihan kami naon anu diperyogikeun sahingga unggal wengi nalika urang bobo kami terang kumaha hatur nuhun pikeun sagala anu anjeun pasihkeun ka kami.

Hapunten kalepatan kami sareng masihan kami pikeun tetep hirup damai séhat, muga sumur cinta anjeun ngajagi kami, muga-muga ngarepkeun kami moal aya sia-sia sareng amanah urang tetep tetep teguh dina anjeun.

Hatur nuhun ka Bapa Surgawi.

Amin.

Doakeun doa katenangan sareng katenangan kalayan iman.

Gusti Allah jaga jaga urang, naha éta urang kedah percanten yén anjeunna ngalaksanakeun wasiatna dina kahirupan urang sadaya waktos.

Urang kedah hariwang ngeunaan salawasna gaduh pikiran karapihan, pamikiran anu ngahasilkeun katenangan sareng kapercayaan. 

Pikiran mangrupikeun medan perang dimana urang sering murag sanajan urang nyobian muncul kumaha. Éta henteu nyingkirkeun kaayaan sareng ngalakukeun nanaon sabab urang percanten.

Éta mangrupikeun polah kalayan aman, ku kayakinan sareng katenangan sanajan panon kuring ningali hal anu sanés kuring terang yén Allah, Bapa anu Nyipta ngéjukeun hiji hal pikeun kuring tetep salawasna sabab anjeunna mikacinta kuring.  

Sholat Dzat Alkohol Dédéngéan: Jabur 62

01 Tina paduan suara. Dina gaya Iedutún. Jabur Daud.

02 Ngan ukur di Allah nyéépkeun jiwa kawula, sabab ti anjeunna sumping kasalametan abdi;

03 Ngan anjeunna mah batu sareng kasalametan kuring, benteng kuring: Kuring moal ragu.

04 Sabaraha lami anjeun badé luang dina hiji lalaki babarengan, pikeun ngarobih anjeunna sapertos témbok anu masihan jalan atanapi témbok anu rusak?

05 Aranjeunna ngan ukur nyangka sambel kuring ti jangkungna kuring, sareng aranjeunna resep kana bohong: ku sungut aranjeunna ngaberkahan, kalayan aranjeunna kutuk.

06 Istirahat ukur ku Allah, jiwaku, sabab Anjeunna mah harepan;

07 Ngan anjeunna mah batu sareng kasalametan kuring, benteng kuring: Kuring moal ragu.

08 Ti Allah sumping kasalametan sareng kamulyaan kuring, anjeunna mangrupikeun batu kuring, Gusti mangrupikeun pangungsian kuring.

09 Umatna, percanten ka Anjeunna, hayu haténa kaluar sateuacanna, yén Gusti mangrupikeun pangungsian urang.

10 Lalaki sanés ngan ukur napas, para bangsawan anu katingali: sadayana dina skala badé naékna rénghap tina napas.

11 Ulah dipercanten penindasan, teu kedah nempatkeun ilusi kana maling; sareng upami kasugihan anjeun tumuwuh, henteu masihan aranjeunna jantung.

12 Allah parantos ngadawuh hiji hal, sareng dua hal anu parantos ku kuring uninga: «Éta Gusti parantos kakuatan

13 sarta PANGERAN ngagaduhan anugerah; anu anjeun masing-masing mayar masing-masing numutkeun karyana ».

https://www.vidaalterna.com/

Serenity dibandingkeun kamampuan tetep tenang di tengah badai, tina percanten sareng terang yén Gusti jaga diurus urang.

Dina saat putus-putus penting yén urang gaduh doa ieu dina pikiran sareng urang tiasa nempatkeun éta prakték iraha waé.

Éta henteu ngawajibkeun rohangan khusus atanapi lingkungan pikeun ngado'a sareng kirang nalika urang ngalamun jiwa atanapi manah ku kakurangan serenitas.

Dina éta omentos anu kami pikir bakal leungit kontrol, hiji doa tiasa ngarobih kursus sajarah dina kahadean urang, anjeun ngan ukur kedah percanten.

kacindekan

Tong hilap parantos iman.

Percaya ka Allah sareng sadaya kakuatan-Na.

Percanten ka kakuatan ti do'a dugi ka katenangan lengkep. Ngan harita anjeunna bakal ngatasi waktos anu goréng.

Langkung seueur doa: