Doa berkah éta kedah terus-terusan dina sungut urang saprak éta tiasa urang ngadamel salaku pager di sabudeureun urang dimana hal-hal positip nyaéta jalma anu tiasa ngalebetkeun. 

Firman Alloh ngajelaskeun ka urang yén berkah Alloh henteu nambihan kasedihan sareng ieu penting pikeun nangtukeun mana berkah anu datang ti Allah sareng anu henteu. Dina hal ieu ku ngalaksanakeun doa berkah ieu urang tiasa bersyukur, ngaberkahan diri urang atanapi jalma anu sanés sareng mikawanoh kakawasaan Allah dina kahirupan urang. 

Doa berkah

Berkat téh pedah urang sadayana hoyong atanapi hoyong katampi sadinten dina kahirupan urang.

Doa berkah

Seueur waktos urang nampi waé nyalira malah tanpa sadar sareng teras urang kedah naroskeun atanapi tarung pikeun aranjeunna. 

1) Doa pikeun nampa sagala jinis berkah

"Gusti,
Abdi nyuhunkeun ngaberkahan ka anjeun,
berkah sagala anu aya leungeun kuring ayeuna,
Ngaberkahan ogé padamelan abdi sareng bantosan abdi pikeun ngalakukeun éta leres, henteu ngalakukeun kasalahan.
Ngaberkahan sadayana babaturan kuring;
Bapa, berkah unggal pamikiran sareng parasaan kuring,
ku kituna henteu mikir atanapi raos goréng,
sahingga sagala anu aya dina diri kuring ngan ukur cinta;
ngaberkahan unggal kecap kuring,
sanés ngucapkeun hal anu kuring tiasa kuciwa engké.
PANGERAN
Alhamdulilah unggal detik dina kahirupan kuring,
ku kituna kalayan kuring tiasa nyandak gambar sareng kecap anjeun ka sadaya anu peryogi.
Alhamdulilah kuring, Gusti, supados kuring aya dina gambar sareng pasemon anjeun,
pikeun mawa hal positip ka sadayana jalma
anu ngurilingan kuring sareng supados aranjeunna sadayana kaberkahan ku anjeun.
Pangéran abdi
Abdi nyuhunkeun ka anjeun supados unggal jalma dina haté abdi tiasa kaberkahan ku anjeun,
Roh Suci sareng Perawan;
Amin. ”

Berkah dina cinta, kasehatan, duit, kulawarga, damel, usaha, pikeun anggota kulawarga, pikeun murangkalih bahkan ngantunkeun bumi urang unggal dinten, berkah diperyogikeun dina sagala widang kahirupan.

Penting anu urang terang kumaha ngadegkeun kulawarga atanapi prinsip pribadi pikeun ngalakukeun doa ieu unggal dinten atanapi bahkan saminggu sakali. Urang ogé tiasa ngajarkeun éta ka barudak urang sareng kulawarga sareng ku cara ieu nguatkeun iman kulawarga ogé ngaluarkeun waktos kualitas sareng aranjeunna. 

2) Doa berkah dina poe

Maha Agung anu Maha Agung
Abdi hatur nuhun kanggo dinten anyar ieu,
ti saprak lahir panonpoé, kalayan bangun awak kuring sareng ku kuring ngala-ala.
Kuring ngagaduhan kasempetan kanggo caket sareng anjeun, janten langkung saé server tibatan kuring kamari.
Kuring hatur nuhun pikeun kulawarga anu kuring pasihkeun,
pikeun réréncangan kuring anu nungtun kuring kanggo kahadéan
sareng sagala rupa anu aya sapanjang jalan ka anjeun, anu ngagambarkeun hal positif dina kahirupan kuring.
Kaluhurna sareng Roh Suci anjeun, Gusti,
masing-masing léngkah kuring, janten conto haté anjeun
kanggo sadayana anu mendakan dina jalur.
Kaluhurna sareng Roh Suci anjeun, Gusti,
basa abdi, biwir sareng sora kuring,
ambéh aranjeunna mangrupikeun pembela kecap sareng pamancar éta.
Lemes getih suci anjeun di leungeun kuring, Gusti.
Muga-muga éta dipinuhan ku ketaatan ilahi anjeun, supados padamelan abdi tiasa kaberkahan.
Muga-muga kabagjaan anjeun anu nyentuh kana haté kuring, sareng sanésna mangrupikeun ranté universal pikeun uninga yén abdi abdi anu satia
sareng ku cara ieu janten alat karapihan ketuhanan.
Kuring pasang dina leungeun anjeun naon waé ayeuna kuring sareng naon atuh anu bakal,
ku kituna anjeun ngajantenkeun kuring kana gambar sareng pilihan anjeun,
ku cara sapertos sami sareng anjeun, demi umat anjeun,
sareng supados nami anjeun tiasa dipangaluhurkeun di unggal tempat éta nyababkeun.
Kuring naros ieu ku nami Bapa, putra sareng Roh Suci.
Amin.

Doa berkah dinten ieu ngan ukur éndah.

La berkah dinten nyaéta hiji hal anu urang kedah diperyogikeun unggal dinten. Saenna, ngalakukeunna isuk-isuk supaya kabéh poé kaberkahan. Sababaraha jalma biasana cahayakeun lilin khusus pikeun ngadamel doa ieu, tapi éta tiasa dilakukeun iraha waé sareng tempat. 

Conto doa tina Bapa Kami anu ditingali dina Alkitab ngajarkeun yén urang kedah nyayogkeun roti kami unggal dinten sareng roti éta ogé ngalambangkeun sagala berkah anu mungkin urang nyuhunkeun atanapi malah jalma anu urang teu terang naon anu urang butuhkeun tapi yén Gusti terang. 

3) Sholawat berkah Gusti

"Syukur Gusti maringi nikmat abdi anu gaduh sakali deui dinten,
Hatur nuhun kusabab dinten ayeuna kuring tiasa ningali deui kumaha hébat sareng cipta anjeun.
Dinten, kuring jalma anu bagja,
untung sareng nganuhunkeun ngagaduhan kasempetan énggal nyandak sadinten pinuh ku perdamaian.
Asih, perlindungan sareng anu paling penting, panduan anjeun.
Gusti, pasihan abdi kakuatan pikeun ngatasi unggal halangan anu aya dina jalan kuring,
ngajantenkeun abdi gagah sareng kuat sapertos anjeun,
Janten kadeudeuh anjeun nutupan sadaya kahirupan kuring sareng sadaya jalma di sakuriling kuring sareng di jalan kuring.
Bapa sawarga,
Unggal dinten anu dimimitian doa anjeun anu abdi bakal ngupingkeun kuring sareng ngabales sareng kamurahan sareng kahadean anu ageung anjeun.
Kuring terang yén jiwa kuring butuh anjeun unggal dinten, sareng anjeun masihankeun sagala berkah.
Dina nami Yesus,
Amin. ”

Ku tiasa ngangkat doa berkah ti gusti sareng ngaberkahan nami Allah sareng nyuhunkeun ngaberkahan ka urang kedah janten salah sahiji langkah anu urang lakukeun dina doa bakti.

Rahmat Allah munggaran nampi di alam spiritual teras fisik Éta mangrupikeun cara anu urang kedah berjuang pikeun naon anu urang hoyongkeun sareng yén ngan dina rohani anu urang tiasa ngahontal. 

4) Sholat alhamdulillah pikeun sadaya berkah

Syukur mangrupikeun nilai yén pikeun waktosna sareng paduli pakean anggur sigana leungit tapi gusti anu saé dina kecap-Na nyarios yén urang kedah bersyukur.

Aya carita salah sahiji mujijat Yesus nalika anjeunna nyageurkeun sapuluh kusta sareng ngan ukur hiji deui hatur nuhun, anu sanésna nganéh menikmati kahirupan anu boga awak séhat, ieu ngajarkeun kumaha henteu ngahargaan urang tiasa janten ngan sapuluh bakal uih, anu kedah janten urang, teras-terasan syukur ka gusti Gusti anu meunang nikmat anu ditampi ti anjeunna. 

Ngan buka panon urang kanggo dinten anu énggal, ngambekan sareng ngagaduhan kulawarga urang, mangrupikeun hal-hal alit anu ku sababaraha waktos urang hilap ngahatur nuhun ka Gusti. Hayu urang diajar janten bersyukur sareng ngangkat doa hatur nuhun unggal dintenna pikeun sadaya berkah anu kami tampi 

Naha doa berkah ieu leres pisan?

Doa anu maha kuat nyaéta anu dilakukeun ku iman sabab mangrupikeun hiji-hijina syarat wajib doa urang Kadenge.

Upami urang naros sareng mamang atanapi egois, henteu percanten yén Gusti tiasa masihan kami anu dipénta, éta mangrupikeun doa kosong anu moal nedunan tujuanana. Tanpa iman, mustahil kanggo mikaresep Tuhan, ajaran anu mulya anu aya dina Alkitab anu kedah urang émut. 

Anjeun salawasna gaduh seueur iman bari ngado'a berkah doa dina poe ka Gusti Allah sareng nampi sagala jinis berkah.

Langkung seueur doa: