Naha anjeun terang Senjata Allah?

Saperti dina perang, dimana prajurit peryogi perisai khusus sapertos kutang pélor, héndsét pikeun ngajagaan sirahna, pakarang, sareng panangan sanésna.

En dunya spiritual, urang ogé peryogi baju tameng anu mayungan urang sareng ngabantosan urang nyanghareupan sagala musibah anu tiasa timbul dina kahirupan.

Dina firman Allah, khususna dina bab pamungkas Epesus, salah sahiji serat anu Rosul Paulus tuliskeun, naséhat ka sadaya anu percaya pikeun nganggo baju perang Allah pikeun merjuangkeun anu jahat sareng tiasa meunang kameunangan.

Dunya rohani dina perang konstan sareng éta naha urang kedah disiapkeun unggal waktos.

Bagian tina jalan Allah

Senjata Allah

Senjata ieu kalebet sérial alat spiritual anu, supados terang kumaha ngagunakeunana, anjeun kedah terang kumaha aranjeunna dianggo sareng anu janten ayeuna urang nyarioskeun ka anjeun naon anu anjeun kedah terang pikeun ngajagi diri anjeun nganggo baju spiritual. 

1: Sabuk bebeneran

Sabuk bebeneran dingaranan dina Éfesus 6:14. Fisik sareng dina jaman kuno, para prajurit ngagem sabuk pikeun ngajaga mantel kaos bari masihan bantosan ka awak.

Dina rasa spiritual, beubeur janten kanyaho sareng kaamanan anu ngajantenkeun urang nangtung teguh, yakin yén urang ogé putra dewa, sanaos anu jahat hoyong ngayakinkeun urang sanés. 

Pikeun ngamangpaatkeun sabuk bebeneran haté urang kedah dipinuhan ku firman Pangéran urang kedah nguatkeun diri kalayan ngado'a. Kami kudu hirup sacara gembleng sareng hirup dina jalan Kristus. 

2: Dodo kaadilan.

Sapertos dina jaman baheula aya cangkang, anu aya organ internalna katutup, sapertos anu ayeuna urang terang salaku rompi peluru.

Prajurit anu leumpang di dunya spiritual kedah ngajaga haté urang tina sagala serangan musuh.

Dodo kaadilan janten panutup anu masihan urang kaadilan yén urang ngahontal ngalangkungan Yesus sareng pangorbanan anu dilakukeun ku anjeunna nyaéta salib Calvary. 

Pikeun ngagunakeun anu leres urang kedah émut jati diri urang anu aya dina Kristus, ngakuan yén berkat pangorbananna nyaéta yén kami dibenerkeun sateuacan bapa sawarga.

Urang moal tiasa percanten naon anu nyarioskeun musuh ka urang atanapi tuduhan-tuduhanna atanapi nginget kana kahirupan anu baheula atanapi dosa-dosa urang.

Éta mangrupikeun strategi anu jahat pikeun menyakiti urang sareng ngan kaél dada anu kaadilan ngajaga urang tina serangan ieu. 

3: Nyiapkeun injil

Unggal pejuang kedah ngalindungan sukuna tina serangan sabab ieu ogé janten target penting pikeun musuh.

Upami prajurit henteu teguh dina jalanna teras gampil ngaleungitkeun. Prajurit kudu nyandak léngkah anu aman sareng aman, tanpa ragu atanapi kasieun. 

Sapatu Injil kedah dieusian aman, percanten kana anu dipasihkeun ku Gusti, tetep kuat dina jalanna.

Eusiankeun kabagjaan, kabagjaan sareng cinta sareng ngantosan ieu nyebarkeun ka jalma-jalma di sakuriling anjeun. Ari sauran nyaéta ngajarkeun Injil ka unggal mahluk.

Kalayan léngkah-léngkah anu aman waé henteu waspada pikeun ngaléngkahana tambang atanapi anu mana waé anu musuh tiasa tinggalkeun dina jalan. Sok teras maju sareng henteu kantos nyokong, ngembang dina Karajaan Allah. 

4: tameng iman kana baju Allah

Di dieu Rosululloh Paulus ngantunkeun pituduh pikeun ngagunakeun tameng iman. Urang terang yén tameng mangrupikeun senjata perlindungan anu tiasa ngabantosan urang dina perangna supados teu aya serangan anu aya.

Di dunya spiritual urang ogé butuh tameng sabab musuh ngalungkeun darts yén, upami ngahontal éta, tiasa nyiksa pisan ka urang. 

Perisai iman dianggo leres nalika iman urang dikuatkeun. Kanggo ieu urang kedah maca firman Alloh, ngapalkeun éta, sareng anu paling penting, dilaksanakeun.

Marilah urang émut yén iman mangrupikeun otot anu upami éta henteu kajantenan teras-terasan, hayu urang migunakeun iman sareng ngajantenkeun éta kuat sahingga tiasa ngajagi kita tina sagala serangan anu dilempar ti anu jahat. 

5: Helm kasalametan dina Wajib Armada Allah

Helm nyaéta helm anu ngajagaan sirah prajurit. Salah sahiji potongan pangpentingna dina sadaya baju.

Pikiran urang mangrupikeun medan perang anu saé sareng mangrupikeun target anu gampang pikeun musuh sabab nyerang langsung dina pamikiran urang anu ngajantenkeun urang négatip atanapi ngajantenkeun urang percaya hal-hal anu henteu leres numutkeun firman Tuwan. 

Urang nganggo helm atanapi helm kasalametan nalika urang émut-émut yén kami disimpen liwat iman sareng éta mangrupikeun kabeneran anu teu tiasa dirobih.

Urang kedah ngalawan sareng ngalawan pikiran jahat sareng firman Allah kusabab anjeunna dipikacinta ka urang sareng parantos ngahampura sagala dosa urang. 

6: Pedang Roh dina Armor Allah

Di dieu aya bédana gedé kusabab pakarang séjén anu ngajagi kami tapi ieu khusus kusabab éta diciptakeun sahingga urang tiasa nyerang pasukan-pasukan jahat. Kalayan pedang urang tiasa menyakiti sareng maéhan musuh iraha waé anu badé ku cara kami.

Kalayan éta, urang tiasa ngabela diri sareng terang cara urang angkat, yakin yén éta kuat sareng éta, upami urang terang kumaha ngagunakeun éta, urang bakal nampi kameunangan. 

Pikeun ngamangpaatkeun pedang Roh anu leres kedah urang ngeusi kecap Allah sabab pedang diaktipkeun nalika urang nyarioskeun kecap-Na. Penting pikeun bisa ngagunakeun éta sacara épéktip dina unggal kaayaan sareng nalika urang ngajantenkeunana efektif dina kahirupan urang.

Émut yén Alkitab nyaéta siga manual hirup sareng pikeun kecap-kecap ieu ngagaduhan kakuatan urang kedah ngalakukeun hal-hal anu dituduhkeun didinya. 

Sadaya baju spiritual dianggo ngaliwatan iman sareng dikuatkeun di tengahna tina doa.

Beuki urang maca kecap-kecap, beuki iman anu bakal aya sareng urang bakal tiasa nganggo baju sacara langkung efektif. Doa mangrupakeun konci pikeun sadayana, komuni sareng Roh Suci bakal ngiringan urang hirup numutkeun wasiat bapa sawarga.