Palaku ngora sareng terlibat dina padamelan Gusti mangrupikeun hal anu saé pisan, khususna dina waktos ayeuna dimana sadayana sigana langkung rumit. Nonoman tetep robih sareng penting pikeun terang jalma Ayat Alkitab pikeun Katolik ngora yén kami kedah di pelupukan iraha waé kami butuh. 

Téks kakuatan, dorongan, conto sareng saran anu khusus pikeun para nonoman anu parantos mutuskeun ngawula ka Gusti. Sadaya naskah ieu disimpen dina kitab suci sareng urang kedah panasaran sareng lapar pikeun kecap-Na, ka saha anjeunna langkung jero.

Ayat Alkitab pikeun Katolik ngora

Dinten ieu urang peryogi nonoman pikeun ngahurungkeun pandangan ka Gusti, urang seueur teuing seueur dosa, leungit dina hawa nafsu dunya sareng saeutik pisan nyaéta jalma anu nyandak waktos kaanggo Gusti sareng ieu kedahna janten prihatin pikeun sadayana masarakat. . 

Upami anjeun hoyong ngadeukeutan ka Gusti sareng anjeun mangrupikeun pamuda atanapi upami anjeun parantos ngabdi ka anjeunna tapi anjeun milari kecap anu khusus pikeun anjeun, pasti naskah-naskah ieu bakal pohara mantuan dina dinten anjeun ka poé. 

1. Gusti nyokong para pamuda

1 Samuel 2: 26

1 Samuel 2: 26 "Sareng anak anom sadanten dewasa, sareng anjeunna ditampi di payuneun Allah sareng sateuacanna."

Dina petikan Alkitab ieu kami nyarioskeun ngeunaan hiji pamuda anu tumbuh di bait kusabab indungna nalika ngalahirkeun masihan anjeunna ka Gusti sareng Samuel sakumaha murangkalih terang naon éta janten hamba Gusti. Hiji conto conto pikeun sadayana Katolik ngora anu mutuskeun pikeun ngaladénan ka Gusti ti umur dini. 

2. Gusti aya di sisi anjeun

Mateus 15: 4

Mateus 15: 4 "Kusabab Gusti maréntahkeun nyarios: Hormat bapa sareng indung anjeun; sareng: Saha-saha anu nyumpahan bapa atanapi indung, maot teu kaabotan ”.

Ieu katelah hukum munggaran anu ngajantenkeun janji sareng éta pikaresepeun henteu didamel kanggo jalma ngora ngan ka sadayana sacara umum. Nanging, para nonoman nyocogkeun kecap ieu sabab seueur di antarana tahap sesah teras Gusti parantos ngantepkeun aranjeunna kalayan nasihat sareng janji umur anu panjang. 

3. Percaya kana kakawasaan Gusti

Lamentasi 3:27

Lamentasi 3:27 "Saé kanggo manusa ngagem jodo ti budakna ti harita."

Nonoman di Gusti atanapi éta tiasa ngabeuratkeun tapi pikaresepeun pikeun ngalayanan anjeunna di jaman dimana kakuatan sareng sumanget urang sigana janten saratus persén. Nonoman saé sareng upami urang masihan diri pikeun hirup dina panunjukeun Gusti sareng tata cara iman urang maka urang bakal ngagaduhan nonoman anu berkah sepanjang waktos. 

4. Para nonoman ngagaduhan pitulung Gusti

1 Timoteus 4:12

1 Timoteus 4:12 "Henteu kéngingkeun anu ngagaduhan pamuda anjeun, tapi janten conto anu mukmin dina kecap, ngalaksanakeun, bogoh, sumanget, iman sareng kemurnian."

Seueur kali pikeun anu anom sareng paribasa yén urang badé ngaladénan di garéja atanapi masihan haté urang ka Pangéran, urang henteu dirawat serius sareng, sabalikna, urang ngaholok-olok, tapi di dieu PANGERAN masihan kami nasihat sareng ngadorong kami nyandak kami kaputusan nuturkeun anjeunna sanajan kami anom. 

5. PANGERAN ngajagaan urang sadayana

Psalms 119: 9

Psalms 119: 9 "Jeung naon anu bakal para pamuda ngabersihan jalanna? Kalayan ngajaga kecap anjeun. ”

Jalur Katolik ngora sareng saha waé anu ngalaksanakeun iman tina manah, kudu di resiki terus-terusan saprak éta sering janten kotor teras urang titajong. Dina petikan ieu Allah naroskeun urang patarosan sareng masihan jawaban na. Hiji-hijina jalan pikeun méréskeun jalan urang nyaéta ngajaga firman Allah. 

6. Gusti ngabimbing anu ngora

Yeremia 1: 7-8

Yeremia 1: 7-8 "Sareng Allah nyarios ka kuring: Entong nyarios: Abdi murangkalih; sabab anjeun bakal angkat kana sagala anu Kuring kirimkeun ka anjeun, sareng anjeun bakal nyarios sadayana anu Kuring kirimkeun ka anjeun. Entong sieun di payuneun aranjeunna, sabab ku anjeun Kami ngabébaskeun anjeun, saur Gusti ”.

Kekecapan bisa disayogikeun ka urang unggal waktos, teu lami kumaha umur urang, tapi nalika urang anom, insecuritas ieu sigana hoyong ngauntkeun pikiran urang. Urang kedah yakin yén Pangéran ngiring sareng kami dimana-mana sareng ngabimbing urang pikeun ngalakukeun hal-hal anu leres, anjeunna nguatkeun urang. 

7. Gusti aya di sisi urang

1 Korinta 10:23

1 Korinta 10:23 "Sadayana halal pikeun kuring, tapi henteu sadayana merenah; Sadayana halal pikeun kuring, tapi henteu sadayana ngédit ”.

Petikan Alkitab ieu nyobian nyaritakeun yén sanaos urang tiasa ngalakukeun sadayana, éta nyatakeun yén urang ngagaduhan kahoyong sareng kakuatan pikeun ngalakukeun sagalana sanajan ieu atanapi kuring terang nanaon anu saé, urang moal tiasa ngalakukeun éta sabab éta henteu cocog sareng urang. Kami béda kusabab kami parantos misah ti nonoman pikeun ngawula ka Gusti. 

8. Sok leumpang sareng iman

Titus 2: 6-8

Titus 2: 6-8 “Éta ogé ngadorong jalma ngora pikeun waspada; nampilkeun diri anjeun dina sagalana salaku conto karya anu saé; dina ngajarkeun nunjukkeun integritas, kaseriusan, sora sareng kecap anu teu pikaresepeun, sahingga musuhna isin, sareng teu ngagaduhan anu goréng pikeun nyarios ngeunaan anjeun. "

Pupuk anu urang kedahkeun henteu ngan ukur nonoman tapi dina sagala umur. Teks téks anu tiasa anjeun ngahaturanan ka réréncangan atanapi masihan ka dulur. Éta ngajelaskeun sacara jelas sareng jéntré kumaha kabiasaan urang henteu ngan ukur di garéja tapi ogé di luar éta. 

9. Percaya kana kakawasaan Kristus.

Siloka 20:29

Siloka 20:29 "Kamulyaan para nonoman nyaéta kakuatanana, sareng kaendahan para sesepuh nyaéta umur kolotna."

Para nonoman, di kalolobaan kasus, nyaéta bertenaga, kuat, teu wani, jeung sieun teu aya nanaon, tapi manula jeung naon anu maranéhna tinggaleun nyaéta ngarasakeun kualitas hirup anu saé. Ieu ngan ukur tiasa dilakukeun nalika urang ngahaturanan taun-taun pangpayunna pikeun jasa PANGERAN sareng urang diboyong ku hawa nafsu. 

10. Narima iman dina haté anjeun

2 Timoteus 2:22

2 Timoteus 2:22 "Ogé ngungsi tina karep nonoman, sareng teraskeun kaadilan, iman, cinta sareng perdamaian, sareng jalma-jalma anu nyebat Gusti kalayan haté anu bersih ”.

Napsu nonoman mangrupikeun musuh anu kuat sareng éta naha urang henteu tiasa tetep nyanghareupan éta tapi urang kedah ngungsi ti aranjeunna sepanjang waktos. Panginten gaduh tingkah laku anu teu pantes dina ombak ieu mangrupikeun fitnah tapi terang yén pahala datang ti Allah sareng henteu ti lalaki 

11. Ménta tulung ka Gusti nalika diperyogikeun

Salmo 119: 11

Salmo 119: 11 "Dina haté kuring ngahanakeun kecap-kecap anjeun, ku kituna henteu ngalakukeun dosa kana anjeun."

Henteu aya anu langkung saé tibatan ngeusian manah ngora urang sareng pepujian Gusti. Kecap-kecap ieu dipendakan dina firman Allah sareng penting yén urang ngalaksanakeun aranjeunna jeroeun kami ku kituna nalika urang butuh naskah atanapi paribasa aranjeunna masihan kakuatan sareng perdamaian, salian ngajauhkeun kita tina dosa. 

12. Iman ngatasi sagala halangan

Epesus 6: 1-2

Epesus 6: 1-2 “Barudak, nurut sepuh anjeun dina Pangéran, sabab ieu adil. Ngahormatan bapa sareng ibu anjeun, anu mangrupikeun paréntah anu kahiji sareng jangji. ” 

Henteu ngan ukur nurut kolot urang tapi ogé nurut ka gusti, ieu mangrupikeun tingkah laku anu dimimitian di bumi urang, nalika anjeun nurut ka kolot urang anjeun parantos ngalaksanakeun firman Alloh sareng anjeunna bakal jaga pikeun minuhan janjina. Éta wajar yén urang nurut ka kolot sareng Gusti, moal hilap ieu. 

13. Gusti mangrupikeun harepan

Salmo 71: 5

Salmo 71: 5 "Kusabab anjeun, ya Gusti Allah, anu janten harepan kuring, kaamanan kuring ti saprak ngora. "

Nu rayi urang ngahaturatkeun diri pikeun ngaladenan ka Gusti, langkung hadé. Ngagaduhan kahirupan anu dipasihan ka Gusti anu nyiptakeun urang, anu ngorbankeun kahirupan urang, anu ngabarengan urang sareng unggal waktos sareng anu mikanyaah ka urang tanpa syarat mangrupikeun investasi anu pangsaéna anu urang tiasa dilakukeun. Muga-manten anjeunna janten kakuatan sareng harepan ti saprak urang ngora. 

14. Kuring bakal sok aya gigireun Gusti

Yosua 1: 7-9

Yosua 1: 7-9 "Ngan kedah kuat sareng gagah pisan, jaga-jaga ngalaksanakeun sagala hukum anu dipidamel ku abdi abdi Musa; tong ngalieuk ka manehna ka katuhu atawa ka kénca, supaya anjeun hasil dina sagala anu anjeun lakukeun. Buku hukum ieu moal pernah ngantepkeun sungut anjeun, tapi anjeun bakal tapa dina siang sareng wengi, sahingga anjeun tiasa ngajaga sareng ngalaksanakeun sakumaha anu kaserat dina éta; sabab maka anjeun bakal makmur jalan, sareng sadayana bakal tétéla ogé pikeun anjeun. Tingali, kuring maréntahkeun anjeun usaha sareng wani; entong sieun atanapi hawatos, sabab Gusti Allah anjeun bakal nyarengan ka mana waé anjeun indit ”. 

Saran anu cukup lengkep sareng khusus anu ogé mangrupikeun ulem pikeun ngeusian kami kakuatan anjeun pikeun nyanghareupan kasusah. Urang kedah narékahan sareng gagah, salaku Katolik ngora seueur tangtangan anu kedah urang atos sareng éta nalika dewan ieu butuh kakuatan. Hayu urang henteu ngaleungitkeun Cara Allah Kusabab anjeunna perusahaan kami. 

Kakuatan kakuatan tina ayat-ayat Alkitab ieu sareng nasihat pikeun Katolik ngora.

Maca ogé tulisan ieu 13 ayat dorongan y 11 ayat cinta Gusti.