Heqni qafe të vjetrën për t’i lënë vend të riut.

Kuptimi i kartës tarot "Vdekja"

Letra e vdekjes nuk ka të bëjë me vdekjen fjalë për fjalë të ndonjë personi. Mund paraqesin vdekjen e diçkaje tjetër, si një projekt, një plan apo një marrëdhënie. Kjo kartë gjithashtu shënon një kohë korrjeje, e simbolizuar në kuvertën klasike nga skeleti i korrjes.

Nëse frytet e verës nuk korren, ato humbasin në ashpërsinë e dimrit dhe njerëzit nuk hanë. Ndërsa koshi pret litarët që na lidhin me të kaluarën, ajo na liron të ecim përpara pa frikë, sepse nuk kemi asgjë për të humbur. Gjithçka që shkurtohet riciklohet për pjellorinë e së ardhmes, kështu që asgjë nuk ka humbur në të vërtetë, pavarësisht nga ciklet sezonale të fitimit dhe humbjes.

Në kuvertën tarot më moderne, ne shohim Vdekjen e hipur mbi një kal dhe në forca të blinduara të zeza. Theksi në këto kopertina është në ndëshkimin e mëkatit, si në mënyrën e Murtajës mesjetare (mbi të cilën ishte mbështetur imazhi i Vdekjes) u përdor për të shpjeguar Zemërimi i Zotit. Për fat të mirë, në kohët moderne, ne nuk jemi aq të mbingarkuar me një filozofi kaq fajtore.

paralajmërim
Çlirohuni nga një e kaluar që nuk ju shërben më mirë dhe kaloni në të ardhmen.

Sugjeroni një kurs veprimi që do të harmonizojë atë që dëshironi me atë që është aktualisht e mundur.

Letra e vdekjes ju këshillon të ndaheni nga rendi i vjetër. Ju mund të dëshironi të mbyllni llogari, të kryeni detyra të papërfunduara dhe të korrni të korrat tuaja. Timeshtë koha për të vazhduar përpara. Nëse prisni litarët që ju kanë lidhur me mënyra të vjetra dhe konventa të vjetruara, mund të liroheni për t'u bashkuar me spastrimin e dritës që vjen. Ky nuk është një justifikim për të refuzuar të tjerët ose për t'i lënduar ata në asnjë mënyrë. Simplyshtë thjesht një kohë për të ecur drejt interesave tuaja përfundimtare.

Mos lejoni që nostalgjia dhe besnikëria e veshur t'ju pengojnë. Jini të gatshëm të bëni gjithçka që duhet për të arritur atje ku dëshironi me të vërtetë.

Etiketuar në: