TJu flisni për shumëzimin.  Ajo mund meso me lehte sesa mendon. Gjithçka është çështje e njohjes së tyre, përsëritjes së tyre dhe memorizimit të tyre dhe ata do të qëndrojnë me ju për gjithë jetën tuaj. Shkoni për të!

Gabim: pamja mund të mos ekzistojë d0241853ho

La Tabela e shumëzimit është diçka që do ta përdorni shumë herë gjatë gjithë jetës suaj. Ju kurrë nuk do ta harroni nëse mësoni nga një moshë e re. Nëse vazhdimisht përsërisim secilën nga tabelat, për shumë pak orë do të jeni në gjendje të verifikoni që tashmë zotëroni të gjithë numrat për tu shumëzuar.

Po mësoni tabelat? Ne rekomandojmë artikullin tonë: si të mësojmë tabelat e shumëzimit. Mos harroni se tabela të shumëzimit nga 1 në 10 ato janë thelbësore në matematikë. Nëse nuk i zotëroni shpejt, do të keni probleme në të ardhmen kur bëhet fjalë për të bërë llogaritjet e thjeshta. Por mos u frikësoni! Ne ju sigurojmë se është më lehtë sesa mendoni. Si shembull, është interesante që ju e kuptoni që 3 x 4 janë 12. Kjo do të thotë që 3 përsëritet 4 herë, mund të themi gjithashtu se 4 përsëritet 3 herë, është e njëjta gjë.

Edhe pse është interesante kuptoni se si funksionon shumëzimiNë jetën tuaj personale, do të jetë kujtesa juaj që do të recitojë rezultatin e çdo shumëzimi në çast.

Tabelat e shumëzimit nga 1 në 10

tabelat e shumëzimit janë thelbësore, gjatë gjithë jetës sonë do të gjejmë situata ku duhet t’i njohim dhe t’i përvetësojmë me lehtësi të madhe. Situatat më të zakonshme ku mund t'i gjejmë mund të jenë:

• Duhet të blini 10 bileta për një ngjarje për të gjithë familjen tuaj dhe duhet të dini shpejt çmimin e të gjithëve. Një mundësi do të ishte shtimi i të gjitha inputeve një nga një, dhe një mundësi tjetër do të ishte përdorimi la 1 tavolinë0 kjo do të na jepte zgjidhjen menjëherë.

• Një situatë tjetër mund të jetë njohja sa benzinë ​​do të na duhet për të arritur në një vend, nëse e dimë se çfarë shpenzon makina jonë çdo 5 kilometra. Në këtë rast ne mund të përdorim la 5 tavolinë si opsioni më i mirë.

• Shpatë sa objekte gjenden në shumë kuti nëse e dimë sa njësi ka në secilën prej tyre.

• Njihni çmimin e plotë të një grupi objektesh nëse e dimë se sa vlen një.

• Njihni çmimin e një duzine vezësh nëse e dimë se çfarë vlen njëra prej tyre.

• Nëse keni një kompani dhe keni 2000 punëtorë ku të gjithë do të marrin të njëjtën pagë, atëherë një shumëzim i thjeshtë mund t'ju ndihmojë të dini se sa para duhet t'u paguani të gjithë punëtorëve tuaj në kompaninë tuaj. Ato janë operacione shumë të zakonshme.

Për të gjithë këtë dhe më shumë është e rëndësishme të dimë në mënyrë të përsosur tabela e shumëzimitGjithashtu, është mirë të dimë përfitimet e studimit të tabelës së shumëzimit. Siç mund ta shohim, situatat ku do të shkojmë kanë nevojë për një tabelë të shumëzimit janë shumë të zakonshme dhe gjithashtu të larmishme, dhe kjo është arsyeja pse zotërimi i tyre dhe njohja e tyre në thellësi janë pothuajse një detyrim në jetën tonë.

Cilat janë tabelat e shumëzimit?

Shpikja e tabelat e shumëzimit i atribuohet filozofit dhe matematikanit Pitagora. Me një inteligjencë të madhe, ai arriti të vizualizonte këto operacione matematikore, megjithëse ishte më vonë shkolla Pitagoriane që i përsosi ato.

Tabelat e shumëzimit ishin në kohën e tyre një revolucion i vërtetë, pasi falë tyre mund të bëheshin operacione të mëdha matematikore pa pasur nevojë të shtojmë shumë figura shumë herë.

Për shumë vite, ishin hartuar të gjitha llojet e tabelave dhe vazhdimeve, disa tabela ishin me 3 shifra nga 0 në 999, por ato nuk patën suksesin e tabelave më themelore 0 deri në 10.

Në 1642 Blaise Pascal shpiku një makinë llogaritëse automatike e cila ishte rubrika për këto operacione matematikore.

Tabela e parë e shumëzimit, përbëhej nga një tabelë karteziane (ose Tryeza Pitagoriane ) e cila konsistonte në bashkimin e secilës kuti me një tjetër.

Çfarë përfitimesh solli tabela e shumëzimit?

Tregtarët mund të bënin operacionet e tyre të blerjes dhe shitjes shumë më shpejt.

Ekonomistët dhe mbledhësit e taksave të kohës tani mund të kryenin operacione të mëdha në një kohë të shkurtër.

Banorët mund të kryenin operacione më komplekse, të cilat më parë merrnin shumë kohë.

Siç mund ta shohim, matematika dhe specifikisht tabelat e shumëzimit, në fillim ata tashmë filluan të prodhojnë të parët e tyre përfitimet për shoqërinë. Në atë kohë, të kesh mjete kaq të dobishme ishte një dhuratë e vërtetë që u solli shkenca. Sot, do të ishte e paimagjinueshme të ishte në gjendje të jetonte pa tabela shumëzimi, pasi miliona operacione kryhen çdo ditë aty ku këto tabela janë të nevojshme.

Si të mësojmë tabelat e shumëzimit?

Ju mund t’i njihni ata të gjitha në 1 orë!. Nëse pyesni veten si të mësojmë tabelat e shumëzimit, kemi një lajm të mirë, është shumë e lehtë me një hile ! Truri ka dy lloje të kujtesës: afatshkurtër dhe afatgjatë, ky hile do t'ju lejojë t'i mësoni ato shumë shpejt dhe ato do t'ju zgjasin përgjithmonë. Ne do të ndjekim këto hapa që do t'i bëjnë tabelat shumë të thjeshta.

 Hapi i parë. Le të marrim për shembull 7 herë tryezë. Dhe ne do t'i lexojmë të gjitha një herë. Mos u shqetëso nëse nuk i mëson përmendësh të gjitha, në fillim kjo është normale, le ta lexojmë vetëm.

tabela-e-shumimit-e-7

 Hapi i dytë. Ne do të mbulojmë të gjitha zgjidhjet me një copë letër, pa mbuluar shumëzimet, ne vetëm mbulojmë zgjidhjet si kjo:

tabela-e-shumimit-e-7-mbuluar

 Hapi i tretë. Ne do të fillojmë në fillim dhe do të përpiqemi të dimë se sa është 7 × 1, ne themi rezultatin me zë të lartë dhe ulim letrën për ta kontrolluar, nëse e keni mirë, vazhdoni me shumëzimin tjetër 7 × 2, nëse keni dështuar duhet të mbuloni të gjitha zgjidhjet dhe kthehuni për të filluar.

tabela-e-shumëzimit-e-7-mbuluar2

 Hapi i katërt. Nëse goditni 7 × 2, atëherë vazhdoni të ulni letrën një nga një deri në fund, nëse nuk keni mall duhet t'i mbuloni të gjitha përsëri dhe të filloni nga fillimi. Dhe kështu me të gjitha tabelat.

Ky sistem përdor kujtesën tuaj për të rritur vëmendjen. Në këtë mënyrë, truri juaj do të bëjë çmos për të njohur tabelën e shumëzimit në mënyrë që të mos duhet të fillojë nga fillimi me secilën tabelë. Kjo është arsyeja pse ky sistem është një nga ata që ne e konsiderojmë më efektiv. Në të njëjtën kohë ne do të përsërisim tabelat pa pushim, kështu që studimi do të jetë shumë më i plotë.

Kujtesa afatgjatë është një nga më të efektshmet. Ajo që prodhon ky ushtrim është se truri juaj është shumë i vëmendshëm, sepse e di që nëse dështoni do të duhet të ktheheni përsëri në fillim. Kjo duhet të bësh me 10 tabelat e shumëzimit, dhe duke përsëritur metodën pa pushim Ne garantojmë që për 1 orë do t’i njihni të gjithë!

Tabela 1

Tabela 2

Tabela 3

Tabela 4

Tabela 5

Tabela 6

Tabela 7

Tabela 8

 

Tabela 9

 

Tabela 10

 


Detaje interesante rreth tabelat e shumëzimit :

 Tabelat e shumëzimit janë operacione të thjeshta të matematikës të cilat konsistojnë në shtimin e një numri kaq shumë herë, për shembull 7 × 3 = 21 (kjo do të thotë 7 + 7 + 7 = 21). Janë operacione shumë të thjeshta, por në të njëjtën kohë janë shumë të rëndësishme për jetën, pasi do t’i përdorni shumë.

 Rëndësia e njohjes së tabelave të shumëzimit është jetike, disa shembuj të përdorimit do të ishin: nëse një limon vlen 5 dollarë dhe unë blej 4 limona, atëherë sa do të më kushtojë i gjithë? Me një operacion matematikor 5 x 4 = 20, ne e dimë që 5 dollarë x 4 limonë janë 20 dollarë. Ju do ta kryeni këtë operacion matematikor mijëra herë gjatë gjithë jetës tuaj.

 Ne duhet t'i zotërojmë ato në mënyrë të përsosur. Importantshtë e rëndësishme t'i njohim shumë mirë që të jemi në gjendje të kemi zgjidhjen e çdo shumëzimi menjëherë, kjo do të na lejojë të kursejmë shumë kohë me llogaritjet përkatëse.

 Ka shumë hile për të njohur tabelat e shumëzimit, ne rekomandojmë artikullin si të mësojmë tabelat e shumëzimit, por ne gjithashtu shpjegojmë disa detaje, për shembull: nëse e dimë sa është 3 × 4 = 12, do të dimë gjithashtu sa është 4 × 3 = 12, mos harroni se renditja nuk ndikon në zgjidhje, në këtë mënyrë 7 × 3 = 21 dhe 3 7 21 = XNUMX. Ky mashtrim do t'ju ndihmojë ta përdorni atë në shumë operacione.

 Mënyra më e mirë dhe më efektive për të mësuar tabelat e shumëzimit, konsiston në përsëritjen e secilës tryezë pa pushim, kjo do t'ju bëjë t'i mbani mend lehtë dhe për tërë jetën.

Tani që i dini tabelat, ka ardhur koha mësoji gjithë jetën, në këtë faqe në internet ju ofrojmë truket e kujtesës që do t'ju ndihmojnë të mos i harroni kurrë dhe të keni një përgjigje të shpejtë sa herë që ju nevojiten.

Mbaj mend qëndrueshmëria është çelësi i suksesit, megjithëse mund të duken të vështira, tabelat e shumëzimit kërkojnë shumë pak kohë për të mësuar përgjithmonë, është vetëm çështje e përsëritjes dhe përsëritjes së secilës prej tyre, ne jemi të sigurt që në një pasdite do të jeni në gjendje të arrini qëllimin që t'i keni të gdhendura në kujtesën tuaj për një jetë.