Si të jeni të lumtur duke qenë Beqar. Bibla na mëson të shijojmë çdo fazë të jetës sonë pa u fiksuar pas një qëllimi të caktuar. Pedro ishte i martuar dhe Paulo ishte beqar, por të dy bënë jetë aventureske dhe kontribuan shumë në rritjen e kishës. Edhe pa burrë apo grua, ju mund të keni një jetë të mirë dhe të plotë.

Nëse jetoni vetëm, gjëja e parë që duhet të dini është se martesa nuk do t'i zgjidhë të gjitha problemet tuaja. Çdo situatë ka uljet dhe ngritjet e veta. Të jesh i martuar nuk është një përrallë, ka vështirësitë e veta. Dhe të jetosh vetëm nuk është sinonim i vetmisë apo trishtimit. Bibla tregon se si mund të jetoni beqarë të lumtur:

Por edhe nëse martohesh, nuk mëkaton; dhe nëse vajza martohet, ajo nuk mëkaton; por të tillët do të kenë vuajtje të mishit dhe unë do të doja ta shmangja për ju.

1 Korintasve 7:28

Si të jesh i lumtur të jesh beqar sipas Biblës

Si të jesh i lumtur sipas Biblës hap pas hapi

Si të jesh i lumtur sipas Biblës hap pas hapi

1. Jetoni për Zotin

Ekziston vetëm një person që mund t'ju plotësojë: Jezu. Asnjë person që kalon rrugën tuaj nuk mund të mbushë zbrazëtinë e zemrës suaj. Vetëm Jezusi mund ta bëjë këtë. Shko te Jezusi dhe jepi jetën tënde. Atëherë do të gjeni kuptimin dhe qëllimin për jetën tuaj. Ju kurrë nuk do të jeni vërtet vetëm, sepse Jezusi do të jetë gjithmonë me ju.

Ndërsa jeni vetëm ju mund t'i kushtoni më shumë kohë gjërave të Perëndisë. Prandaj, gëzoni lirinë që të mos keni nevojë të kujdeseni për një familje për të mësuar më shumë për Fjalën e Perëndisë dhe për t'u përfshirë më shumë në kishë.

"Do të doja, pra, që të ishit pa pikëllim. Beqari kujdeset për gjërat e Zotit, se si t'i pëlqejë Zotit; ».

1 Korintasve 7:32

Zbuloni gëzimin e lëvdimit të Perëndisë. Merrni pak kohë për të analizuar jetën tuaj dhe për të lidhur qëndrimet dhe mendimet tuaja me vullnetin e Perëndisë.

Kënaqu edhe te Zoti, dhe ai do të të plotësojë dëshirat e zemrës sate.

Psalmi 37: 4

Marrja e kohës për të thelluar marrëdhënien tuaj me Perëndinë është një bekim i madh. Mos e humbisni mundësinë për të afrohu me Zotin. Në këtë mënyrë, të qenit beqar mund t'ju ndihmojë pozitivisht në jetën tuaj.

2. Vlerësoni miqësitë tuaja

Të jetosh vetëm nuk do të thotë të jetosh i izoluar nga pjesa tjetër e botës. Miqësitë ndriçojnë jetën dhe sjellin perspektiva dhe mundësi të reja. Të gjithë kemi nevojë për shoqëri dhe dashuri, ndaj dilni nga shtëpia dhe kaloni kohë me miqtë.

Dy janë më mirë se një; sepse ata kanë pagesë më të mirë nga puna e tyre. Sepse nëse bien, ai do të ngrejë shokun e tij; por oh solo! se kur të bjerë, nuk do të ketë sekondë ta ngrejë.

Predikuesi 4: 9-10

Nëse shkoni në kishë ju mund të bëni miq të krishterë të cilët do të jenë a ndikim të mirë në jetën tuaj. Kisha është gjithashtu një vend i mirë për të takoni njerëz të ndryshëm nga ju, me përvoja të ndryshme dhe që mund t'ju mësojë shumë. Në këtë mënyrë mundeni rriten dhe inkurajohen e vëllezërve tuaj të krishterë.

«Jo duke pushuar së mbledhuri, siç e kanë zakon disa, por duke na nxitur; dhe aq më tepër kur sheh se ajo ditë po afron”.

Hebrenjve 10:25

3. Ndihmoni njerëzit e tjerë

Jezusi e tha këtë ka lumturi më të madhe të japësh sesa të marrësh. Prandaj, një mënyrë tjetër për të përfituar nga koha juaj e të qenit beqar është ta dedikoni atë për të ndihmuar të tjerët. Ju mund të bekoni një fqinj, një mik, një të afërm, një bashkëpunëtor ose ndonjë shoqatë. Opsioni më i mirë është përhap dashurinë e Zotit për të qenë më të lumtur.

Në gjithçka ju kam mësuar se, duke punuar në këtë mënyrë, ju duhet të ndihmoni ata që kanë nevojë dhe mbani mend fjalët e Zotit Jezus, i cili tha: Është më e bekuar të japësh sesa të marrësh.

Veprat 20:35

Një armik i madh i lumturisë është egoizmi. Ndihmo te tjeret shumëfishoni lumturinë dhe ju ndihmon të jetoni me vendosmëri, pa parë vetëm situatën tuaj. Dashuria e krishterë mund të ndahet me të gjithë, jo vetëm me familjen.

Të jetosh vetëm nuk duhet të jetë një përvojë e keqe ose izoluese. Ju mund ta përdorni këtë kohë për të afrohuni më shumë me Zotin dhe njerëzit përreth jush.

Shpresojmë që ky artikull t'ju ndihmojë të dini si të jesh i lumtur të jesh beqar. Ne garantojmë që, nëse i zbatoni këto tre këshilla, do të përjetoni një gjendje lumturie shumë të ndryshme nga ajo që jeni mësuar. Nëse tani dëshironi të mësoni më shumë tema biblike, ju rekomandojmë të mësoni si ishte arka e Noes.

si