Si të harrosh kë do. Ne të gjithë kemi qenë të dashuruar në një moment në jetën tonë. Aventura, të qeshura, darka, inat, ... Të jetosh momente të veçanta me tjetrin dhe të mos duash që kjo të mos përfundojë kurrë, por fatkeqësisht nuk është gjithmonë kështu.

Edhe pse do të ishte ideale për të gjetur personi perfekt për jetën, nuk arrihet gjithmonë. Ju mund të mos keni të njëjtat qëllime ose jetët tuaja thjesht duhet të ndahen. Këtu vjen dilema e madhe, si mund të harrosh kë do?

Në këtë artikull do të japim një sërë këshillash për të ndihmoj të harrosh një dashuri të vjetër dhe që mund të vazhdosh, a guxon ta lexosh?

Si të harroni se kë doni hap pas hapiharro kë do

Tjetra do t'ju japim Këshilla 12 në mënyrë që të kryeni dhe të arrini qëllimin tuaj për të harruar kë do dhe mund të vazhdoni jetën tuaj.

1. Ndërpreni komunikimin

Këshilla e parë që ju japim se si të harroni se kë doni është të ndërpritni komunikimin me ish-in . Qoftë personalisht, në rrjetet sociale apo përmes telefonit, qëndrimi në kontakt pas ndarjes vetëm sa do të rihapë plagët tuaja. Shumë njerëz e injorojnë këtë hap dhe mund të rikthehen, duke lënë mënjanë shërimin e tyre emocional vetëm për të rifituar ish-in e tyre.

Nëse nuk arrini ta ndërpresni komunikimin, vështirë se do ta harroni këtë dashuri, edhe nëse lidhja ishte e dhimbshme. Gjithashtu, ju duhet hiqni qafe sendet dhe dhuratat që të ka dhënë për të mos menduar për të.

2. Është e pashmangshme të mendosh për personin tjetër

Edhe pse tingëllon konfuze, Sa më shumë të përpiqeni të mos mendoni për personin tjetër, aq më shumë do të mendoni për të. Sipas psikologëve, kur përpiqemi të harrojmë ish-in, marrim efektin e kundërt. Ne e përqendrojmë mendimin tonë për të mos e kujtuar atë, kështu që ju tashmë po mendoni për atë person.

Mos e detyro, është e pashmangshme që ndonjëherë të vijnë në mendje ato momente që ke jetuar. Thjesht mos u fiksoni me të dhe vazhdo.

3. Mendoni për ju

Në kërkimin për të kuptuar se si të harroni se kë doni, ju mund të zhvilloni varësi për shkak të stresit, lodhjes dhe ankthit. Për t'u marrë me të gjitha këto Efektet negative ju duhet të pushoni dhe të relaksoheni. Ju duhet të jeni të vetëdijshëm se cilat janë nevojat tuaja në këtë kohë dhe t'i mbuloni ato. Përkëdhel veten, vishu dhe përpiqu të mos zhytesh në vetminë tënde, efundi i një lidhjeje është një tranzicion i rëndësishëm që duhet bërë me shëndet dhe durim .

4. Flisni me dikë që keni besimFlisni me dikë që keni besim

Shkarkimi i vetes me një mik të besuar mundet ndihmoni një person të kapërcejë pasiguritë e tij. Të folurit e ndihmon zemrën tonë të heqë dorë nga gjithçka që kemi brenda dhe lehtëson të kuptuarit e tensioneve dhe anktheve që jetojmë. Përpiquni t'i kuptoni kështu ndjenjat tuaja shikoni situatën nga një këndvështrim tjetër.

5. Frymëzohuni nga njerëzit që e kanë kapërcyer atë

Për të kapërcyer një ndarje nuk është e lehtë dhe me shumë mundësi do të keni vështirësi ta bëni atë. Një mënyrë e mirë për të parë se kjo ndarje mund të kapërcehet është frymëzohuni nga njerëzit që i admirojmë dhe që kanë kaluar situata të ngjashme. Në këtë mënyrë, ne mund të motivohemi duke kuptuar se si e kanë kapërcyer ndarjen.

Ju mund t'i gjeni këto referenca në:

  • Faqet e internetit dhe bloget: Ka kanale të krijuara posaçërisht për abonentët për të mësuar se si të kenë marrëdhënie të shëndetshme, duke përfshirë përfundimin e tyre.
  • Video ose publikime në rrjete: Duke qenë një mjet i shpejtë komunikimi, do të kemi gjithmonë disa këshilla nga dikush se si të harrojmë një person.
  • Këshilla nga miqtë: Nëse një mik i ngushtë ka kaluar të njëjtën situatë, provoni të flisni me të dhe frymëzohuni nga ndryshimi që ai ka bërë.

6. Jini të durueshëm me dhimbjen

Edhe pse duket e pamundur, Do të kapërceni dhimbjen që ndjeni nga ndarja. Kjo kërkon që ju të respektoni dhimbjen tuaj dhe ta jetoni këtë proces ndarjeje me qetësi. Ndërsa përpiqeni të kapërceni dhimbjen e ndarjes nga ai që doni, përfshihuni në aktivitete të këndshme dhe kërkoni mbështetjen e miqve tuaj më të ngushtë.

Përveç kësaj, mos e krahasoni veten me dikë që arriti ta kapërcejë shpejt ndarjen. Jepini mendjes tuaj kohë për ta përpunuar këtë ndarje në një mënyrë të pjekur dhe të përgjegjshme.

7. Përqendrohuni në të tashmen

Këshilla e shtatë se si të harroni se kush është mos imagjinoni një të ardhme së bashku ose mbahu pas të shkuarës. Një gabim i zakonshëm është të imagjinosh realitete që nuk mund të ndodhin në vend që të fokusohemi tek e tashmja dhe maturimi i saj. Përveç kësaj, është e nevojshme të kuptoni arsyet pse jeni ndarë, duke analizuar dhe kujtuar se situata nuk ishte e mirë dhe asnjëri prej jush nuk ishte mirë.

8. Mos harroni të metat e ish-it tuajMos harroni të metat e ish-it tuaj

Kur ndahemi nga një person, e kemi zakon të kujtojmë vetëm të mirat, por mos harroni se nëse e keni lënë atë, kjo ndodh sepse jo gjithçka ishte aq e ëmbël. Përpiquni të mendoni për të metat e tyre dhe qëndrimet negative për të shmangur rikthimet ose imagjinoni një marrëdhënie perfekte. E gjithë kjo nuk do të thotë se duhet ta urresh, larg saj, por nuk do të thotë se e ke në altar.

9. Investoni në atë që ju pëlqen

Për sa kohë që zemra juaj shërohet, mundeni mbaje mendjen të fokusuar në aktivitetet që të pëlqejnë. Mund të ktheheni te aktivitetet e vjetra që ju pëlqyen ose të zbuloni të reja që ju sjellin kënaqësi. Përveç ndjenjës së arritjes, në këtë mënyrë do të filloni të keni rutina dhe hobi në të cilat ish-i juaj nuk do të përfshihet.

10. Mos e fajësoni veten

Një gabim i zakonshëm është të mendosh se ndarja është vetëm faji yt. Mos u ndje fajtor Duke menduar se nuk keni qenë në lartësinë e detyrës, ne jemi qenie njerëzore me të meta dhe ambicie natyrore dhe, për rrjedhojë, jemi të prirur për të bërë gabime. Gjithashtu, papajtueshmëritë në një marrëdhënie mund t'i largojnë njerëzit.

Pra, mbani mend atë ju të dy keni vendosur të merrni këtë vendim dhe se, edhe pse ju dhemb, në të ardhmen do të shihni se ka qenë gjëja më e mirë që mund të bënit.

11. Kryeni magji për të harruar kë doniKryeni magji për të harruar kë doni

Në përpjekjen për të kapërcyer një ndarje, disa njerëz përdorin magji për të harruar një person. Më pas, ne do t'ju japim një shembull për të bërë:

  • Shkruani emrin e plotë të personit që dëshironi të harroni në një copë letër të bardhë.
  • Hidheni letrën në ujë dhe përsëritni tri herë frazën e mëposhtme: “Në kthesat e këtij lumi, rrënojat ndalojnë. Ti ishe në jetën time si një trung. Në rrjedhën e jetës, tani ke kaluar.

Për ta bërë këtë praktikë, duhet të keni besim se do të funksionojë. Është një ushtrim mendor që ju ndihmon ta harroni këtë person, më shumë se një magji dhe ka një vlerë simbolike të kapërcimit dhe harresës.

12. Namazi

Përveç magjive, shumë njerëz i drejtohen lutjes për të harruar atë dashuri të humbur. Me pak fjalë, është një tjetër ushtrim mendor për të hequr një ish-dashuri nga jeta juaj. Me fjalë të tjera, është një meditim për të hequr qafe dhimbjen që ndjen gjatë përballjes me emocionet dhe jetën e përditshme.

Sado e ndërlikuar që mund të jetë, do të jetë e dobishme për ju të kuptoni se si të harroni se kë doni. Tani është koha për t'u lidhur me veten dhe për të dëgjuar dëshirat tona. Me një mendje më të qartë ne jemi në gjendje të këshillojmë veten dhe të maturohemi si qenie njerëzore.

Shpresojmë që ky artikull nga discover.online ju ka ndihmuar dhe, nëse jeni në këtë situatë, mbani mend se kjo vuajtje do të marrë fund. Ditët e para pas ndarjes ndoshta do të jenë të vështira, por shumë shpejt do të gjeni atë që ju nevojitet për të kapërcyer dikë.

 

si