Si ta kapërceni depresionin sipas BiblësMe Gjëja e parë për të kuptuar në lidhje me depresionin është se është një çrregullim emocional që ndikon në krijimin e ndjenjave tona mungesa e guximit dhe trishtimi i vazhdueshëmMe Kalimi i depresionit mund të jetë një situatë shumë e vështirë në jetë. Prandaj, nëse po e kaloni atë, duhet ta dini këtë me ndihmën e Zotit dhe trajtimin profesional, është e mundur të dalësh më e fortë.

Pa shkuar më tej, vetja Bibla tregon historinë e disa personazheve që ishin në depresion. Por Zoti i ndihmoi ata të atij shteti. Këto katër premtime nga Zoti mund t'ju ndihmojnë të kapërceni depresionin:

Si ta mposhtni Depresionin sipas Biblës në 4 hapa

Tejkaloni Depresionin sipas Biblës

Tejkaloni Depresionin sipas Biblës

1. Nuk jeni vetëm

Edhe në momentet më të trishtuara, kur ndihesh i vetmuar, Zoti eshte me tyMe Nuk ka asgjë që mund t'ju ndajë nga dashuria e Zotit. Të kesh depresion nuk do të thotë që Zoti të ka braktisur. Në çdo moment të jetës Zoti është në anën tuaj për t'ju ndihmuar.

"Vetë Zoti tha:" Unë kurrë nuk do të të lë, nuk do të të braktis ".

 Hebrenjve 13:5

Për të cilën jam i sigurt se asnjërën vdekja, as jeta, as engjëjt, as principatat, as fuqitë, as ajo që është e tanishme, as ajo që do të vijë,
as lartësia, as thellësia, as ndonjë gjë tjetër e krijuar nuk do të jetë në gjendje të na ndajë nga dashuria e Perëndisë, e cila është në Krishtin Jezus, Zotin tonë.

Romakëve 8: 38-39

 

2. Zoti do t'ju ngushëllojë

Zoti është një Perëndi i dashurisë dhe do t'ju ngushëllojë. Jezusi jetoi në tokë si njeri dhe ai gjithashtu u ndje i trishtuar. Ai e kupton se si ndiheni. Ju mund t'i besoni Zotit, Ai nuk do t'ju dëmtojë. Zoti do t'ju shërojë dhe do t'ju japë ngushëllimin që ju nevojitet.

"Lum ata që vajtojnë, sepse ata do të ngushëllohen".

Mateu 5:4

 

Për këtë arsye ai duhej të ishte si vëllezërit e tij në çdo gjë, të bëhej një kryeprift i mëshirshëm dhe besnik për sa i përket Zotit, për të shlyer mëkatet e njerëzve.

Sepse përderisa ai vetë vuajti duke u tunduar, ai është në gjendje të ndihmojë ata që po tundohen.

Hebrenjve 2: 17-18

3. Gëzimi do të kthehet

Trishtimi nuk zgjat përgjithmonë. Mund të duket se nuk do të përfundojë, por do të përfundojë! Zoti premton se do ta bëjë! Trishtimi juaj do të kthehet në gëzim. Besoni dhe prisni me durim gëzimin e Zotit.

"Ata që mbjellin me lot, me këngë gëzimi, do të korrin. Ai që del duke qarë ndërsa mbjell farën, do të kthehet me këngë gëzimi, duke sjellë duajt e tyre ”. 

Psalmi 126: 5-6

 

Ti e ke ndryshuar vajtimin tim në vallëzim;
Më zgjodhët thesin dhe më lidhët me gëzim.

Psalmi 30: 11

4. Ju keni një të ardhme

Ka shpresë për ju! Zoti ka plane të mira për ju. Kur nuk mund të gjesh shpresë për të ardhmen, beso Zotit. E ardhmja juaj është në duart e Zotit dhe planet e tij për ju janë shumë të mira. Populli i Izraelit gjithashtu nuk pa rrugëdalje, por Zoti hapi Detin e Kuq për ta! Zoti do të bëjë një mrekulli dhe do të ndryshojë jetën tuaj.

"Sepse jam unë që i di planet që kam për ju," thotë Zoti, "planet për të përparuar dhe për të mos ju dëmtuar, planet për t'ju dhënë shpresë dhe një të ardhme."

 Jeremia 29:11

 

Dhe ne e dimë se të gjitha gjërat punojnë së bashku për mirë për ata që e duan Perëndinë, domethënë ata që janë thirrur sipas qëllimit të tij.

Romakëve 8: 28

 

"Fryma e Zotit, Zotit, është mbi mua, sepse Zoti më ka vajosur për t'u sjellë lajme të mira të varfërve. Ai më dërgoi të kujdesesha për zemrën e thyer, tek shpall lirinë e robërve dhe çlirimin nga errësira të burgosurve, për të shpallur vitin e mirësisë së Zotit dhe ditën e hakmarrjes së Perëndisë tonë; për të ngushëlluar të gjithë ata që kanë dhimbje, dhe për t'u dhënë të gjithë atyre që vajtojnë në Sion një kurorë të bukur në vend të hirit, vaj gëzimi në vend që të qash një mantel lavdërimi në vend të një fryme të dëshpëruar. Ata do të quhen lisat e drejtësisë, mbjellja e Zotit, për shfaqjen e lavdisë së tij.

 Isaia 61: 1-3

Përfundim

Mos harroni se Zoti do të mbetet gjithmonë pranë jush. Sidoqoftë, hapi i parë për të dalë nga depresioni duhet të merret nga ju. Secila prej këshillave që ju kemi dhënë është e pavlerë nëse vazhdoni të besoni se nuk do të jeni në gjendje të dilni nga vrima emocionale në të cilën ndodheni. Prandaj, ju rekomandojmë që të kërkoni ndihmë nga një profesionist. Me ndihmën e Zotit, vullneti juaj do të bëjë pjesën tjetër.

Kjo ka qenë! Shpresojmë që tani ta dini si ta kapërcejmë depresionin sipas BiblësMe NFSE ju jeni të interesuar të dini pse është e rëndësishme të shkosh në kishë për një të krishterë, vazhdoni të shfletoni Discover.online.

si