Si të organizoni çantën e porsalindur ?. Shumë nëna kanë dyshime për çantën e maternitetit, në fund të fundit, duhet të jetë sa më e plotë që të jetë e mundur për të shmangur komplikimet e ardhshme në dhomën e maternitetit.

Përgatitja e çantës së maternitetit do të varet nga prognoza e lindjes, pasi të gjitha nënat që janë në rrezik të fitojnë më herët foshnjën.

Megjithatë, në mënyrë ideale, çanta juaj është gati që nga fillimi i shtatë i muajit të tetë Mund të duket e ekzagjeruar, por pas kësaj periudhe, fëmija mund të lindë në çdo kohë.

Prandaj, ne veçojmë disa këshilla nga artikujt që nuk mund të mungojnë në çantën tuaj të maternitetit , përveç teknikave të organizimit që do të lehtësojnë jetën tuaj dhe atë të ekipit të maternitetit.

Si të organizoni çantën e porsalindur

organizoni çantën

organizoni çantën

Organizimi i çantës së maternitetit është një faktor shumë i rëndësishëm, sepse sa më mirë të organizohet, aq më shumë gjëra përshtaten. Një faktor tjetër që duhet të merret parasysh kur organizoni valixhen tuaj është se nuk do të jeni ju që do të zgjidhni rrobat e foshnjës ose madje edhe ato tuajat.

Do të jeni në një moment delikat, veçanërisht nëse jeni cezarian, ku për një periudhë nuk do arrini as të dilni nga shtrati.

Në këtë mënyrë, lërini gjithçka të veçantë për ta bërë jetën më të lehtë për babin apo edhe personelin infermier, i cili mund të shkojë të gjejë diçka në valixhe.

Një këshillë e rëndësishme është të ndash gjithçka në çanta të identifikuara , qofshin ato pelena, rroba për fëmijë, produkte të higjienës personale për ju ose fëmijën tuaj.

Kështu që në momentin kur dikush kërkon diçka do të jetë më lehtë ta gjesh, pasi të gjitha do të emërtohen.

Një këshillë tjetër është që këto çanta t’i bëni me komplete të gatshme për veshje për fëmijë. , pantallona të gjera, pantallona, ​​çorape dhe pantallona të gjera nëse mund ta ndihmoni. Me këtë, kur të merrni çantën me rrobat brenda, do të keni gjithçka të saktë për të veshur fëmijën tuaj.

Shtë e rëndësishme të theksohet se të gjitha veshjet e fëmijëve para se të shkoni në çantë duhet të lahen dhe dezinfektohen siç duhet.

Ajo që nuk mund të mungojë në çantën e lehonisë për fëmijën

Edhe nëse gjithçka shkon mirë gjatë lindjes dhe fëmija juaj ka lindur i bukur, i fortë dhe i shëndetshëm, ju dhe ai duhet të kaloni të paktën 24 orë në maternitet për vëzhgim parandalues.

Kjo kohë mund të ndryshojë midis materniteteve, varet nga ju që të zbuloni se si ta përgatisni çantën tuaj sa më plotësisht që të jetë e mundur.

Pra, pasi foshnja do të kalojë të paktën një ditë atje, ka sende të caktuara që janë thelbësore dhe që duhet t'i sillni.

 • 6 majmunë.
 • 6 trupa.
 • 6 pantallona me këmbë.
 • 3 xhaketa.
 • 1 krem ​​për pezmatim i lëkurës të pelenës.
 • 2 batanije.
 • 1 batanije.
 • 1 rroba materniteti.
 • 4 palë çorape.
 • 4 dorashka.
 • pirgje thonjsh për fëmijë.
 • 1 kapak.
 • 3 palë këpucë.
 • 6 fshin gojë.
 • 1 pako pelena të disponueshme RN.

Disa spitale materniteti ofrojnë pelena për fëmijë dhe ointments Shikoni se ku keni ndërmend të lindni nëse këto materiale sigurohen përpara se të vendosni valixhen tuaj.

Zgjedhja e veshjeve gjithashtu do të varet nga sezoni në të cilin do të lindë foshnja juaj, nëse lindja pritet të jetë e ftohtë, është më mirë që të përfshini më shumë batanije dhe xhaketa në valixhe.

Ajo që nuk mund të mungosh në çantën e lehonisë për nënën

Nënat gjithashtu duhet të mendojnë për ta kur organizojnë çantën e maternitetit, në fund të fundit, ndërsa fëmija është aty, do të jesh pranë tij.

Në rastet e prerjes cezariane, nëna gjithashtu duhet të kalojë Ore 48 vëzhgim për tu siguruar që gjithçka është në rregull.

qese e porsalindur

Artikujt për të organizuar çantën e porsalindur:

 • 1 banjë
 • 5 brekë
 • 3 bra për të ushqyer me gji
 • 1 pirgje pas lindjes
 • 3 pizhama të hapura për ushqyerjen me gji
 • rrëshqitës banjë
 • zapatilla
 • 2 palë çorape
 • 1 rroba materniteti
 • Gjithmonë rroba të rehatshme
 • Paketa e tualeteve
 • 1 pako absorbuese e natës
 • 1 pako jastëk për të pecho

Gjithmonë mbani mend t'i lini dokumentet tuaja njerëzve tashmë të ndarë dhe të gatshëm, në fund të fundit, fëmija juaj nuk zgjedh kohën e lindjes.