Si të kapërceni fundin e një marrëdhënieje. Tejkalimi i fundit të një marrëdhënieje nuk është e lehtë, veçanërisht nëse ndahemi nga një person me të cilin kemi ndarë përvojat dhe ndjenjat tona për një kohë të gjatë. Në fakt, shumë njerëz përfundojnë duke shkuar tek psikologu për këtë arsye. Sidoqoftë, ka teknika që munden t'ju ndihmojë të bëni dhimbjen shokun tuaj rutinë.

Ne duhet ta kuptojmë atë dhimbja nuk do të zhduket brenda natësMe As nuk mund ta harrojmë shpejt një person me të cilin kemi kaluar kaq shumë kohë. Megjithatë, ne duhet jini të vetëdijshëm se ne nuk mund të ngecim në këtë situatë, dhe për këtë arsye, ne duhet të bëjmë pjesën tonë për të ecur përpara.

Kështu që ju të mësoni kaloni fundin e një lidhjeje, ne do t'ju japim një seri të këshilla që do t'ju lejojë të dilni gradualisht nga kjo situatë e dhimbshme. Sidoqoftë, siç e përmendëm më lart, është e nevojshme që bëni një përpjekje dhe keni një qëndrim pozitiv.

Si të kapërceni fundin e një marrëdhënieje hap pas hapi

kaloni fundin e një lidhjeje, duhet të përqendrohemi në dy aspekte themelore:

 • Ndryshoni mentalitetin
 • Vepro

Ndryshoni mentalitetin tonë, si dhe veprimet tona, kërkon shumë përpjekje, por kjo është mënyra e vetme për të përballuar fundin e një marrëdhënieje.

Ne do të shpjegojmë secilën prej tyre më poshtë.

1. Ndryshoni mentalitetin tuaj

Ndryshoni mentalitetin

Ndryshoni mentalitetin

Gjëja e parë që duhet ndryshimi është mënyra jonë e të menduarit. Kur mendimet tona janë negative, ato na dëmtojnë në vend që të na ndihmojnë dhe të forcojnë dhimbjen tonë.

L mendimet negative shfaqen në mënyra të ndryshme si: Duke menduar se nuk do të gjejmë kurrë një person tjetër, se gjithçka ka qenë për shkakun tuaj, ndjenja se keni humbur kohë ose jeni ndjerë të mashtruar, etj.

Këto lloj mendimesh janë të zakonshme në shumicën e njerëzve që prishin marrëdhënien e tyre ato janë krejtësisht të gabuara dhe të padobishme, Meqenëse asnjë përvojë nuk është humbje kohe dhe gjithmonë do të ketë dikë që dëshiron të takohet me ju dhe që e njihni.

Isshtë gjithashtu shumë e zakonshme të mendoni se partneri juaj është aq i veçantë saqë nuk do të gjeni askënd njësoj. Sidoqoftë, ky është një mendim tjetër negativ që nuk ka asnjë lidhje me realitetin. Ka miliona njerëz brenda bota dhe të gjithë janë të veçantë. E vetmja gjë që ju nevojitet është hap mendjen dhe zemrën për ta kuptuar.

Së fundmi, ne rekomandojmë që mos filloni një lidhje pasi t’i jepni fund një tjetrepasi kërkon kohë për të shëruar plagët dhe për të të rindërtuar. Dhe një mënyrë tjetër, dhimbja mund të përfundojë edhe më e madhe.

2. Merrni masa

Vepro

Vepro

Nëse e keni arritur këtë pikë me sukses dhe keni qenë në gjendje të ndryshoni mënyrën tuaj të të menduarit, tani është e nevojshme që të ndërmarrë veprime dhe të fillojë rindërtiminMe Për këtë ju rekomandojmë që t’i bëni vetes pyetjet e mëposhtme:

 • Çfarë planifikoni të bëni tani e tutje?
 • Çfarë doni të bëni me të ardhmen tuaj?
 • Si dëshironi ta mbani mend veten në këtë situatë? Dëshironi të qëndroni në shtrat duke qarë apo preferoni të dilni dhe të kënaqeni?

Siç tha Albert Ajnshtajni: «Në mes të vështirësisë qëndron mundësia«. Kjo do të thotë se duhet të keni parasysh mundësitë që ju ofron ndarja me partnerin tuajMe Pa vazhduar më tej, mund të keni më shumë kohë të lirë, kjo nënkupton që ju mundeni bëni gjërat që dëshironi, por për të cilën nuk gjetët kohë. Prandaj, është koha t'i vendosni vetes sfida të reja, të përmbushni projekte që nuk i keni përfunduar, të takoni njerëz të rinj, të kaloni më shumë kohë me familjen dhe miqtë tuaj, të stërviteni, të hani më shëndetshëm, të lexoni më shumë ose të udhëtoni.

Mbaj mend kjo marrëdhënie nuk është e vetmja që do të keni në jetën tuajMe Prandaj, ne rekomandojmë, mbi të gjitha, që ta kuptoni këtë pushim si një përvojë nga e cila të mësoni të përmirësoni marrëdhëniet tuaja në të ardhmen.

Ne kemi shpjeguar bazat në mënyrë që ju të filloni të kuptoni çfarë duhet të bëni nëse doni të kapërceni fundin e një marrëdhëniejeMe Tani ne do t'ju japim Këshilla 6 për t'ju ndihmuar të arrini atje.

6 këshilla për të kapërcyer fundin e një lidhjeje

këshilla për të kapërcyer fundin e një marrëdhënieje

Këshilla për të kapërcyer fundin e një marrëdhënieje

 • Mos e fsheh atë që ndjenMe Pretendimi se jeni mirë kur nuk jeni mund të jetë mjaft dëmtues.
 • Rizbuloni vetenMe Shumë herë, ne nuk bëjmë aktivitete që na pëlqejnë sepse nuk përshtaten me partnerin tuaj, prandaj, lejojini vetes të bëni aktivitete të reja dhe të merreni me gjërat që keni bërë para marrëdhënies tuaj.
 • Mendoni dhe planifikoni të ardhmen tuajMe Filloni me qëllimet dhe detyrat më të thjeshta dhe pastaj kaloni në ato më të rëndësishmet.
 • KujdesuniMe Isshtë e zakonshme që një person të mos kujdeset për veten kur po kalon fundin e një lidhjeje. Sidoqoftë, kur kujdeseni për veten, besimi juaj rritet.
 • Takoj njerez te rinj.
 • Merrni mbështetje nga miqtë dhe familja.
 • Nëse kërkohet, besoni në mbështetjen e një profesionisti.

Kjo ka qenë! Shpresojmë që ky artikull të jetë rreth si të kapërceni fundin e një marrëdhënieje ka qenë e dobishme për ju. Nëse, nga ana tjetër, jeni në një moment të mirë dhe doni të takoni një person të veçantë, ju rekomandojmë të lexoni si të pushtosh një grua të vështirë. Deri herën tjetër!

si