Si të jeni më tërheqës. Shumë kërkime tregojnë korrelacione midis bukurisë dhe privilegjit. Një person "relativisht i bukur" ka më shumë gjasa për të fituar avantazhe se një person "relativisht i shëmtuar", dhe kjo mospërputhje, krijon një konkurrencë se kush është më i pashëm, më tërheqës, më inteligjent, më popullor apo më i shëndetshëm.

Por duke marrë parasysh të gjitha këto, ne duhet t'i përgjigjemi pyetjes së mëposhtme: Çfarë e bën dikë më tërheqës? Me artikullin e mëposhtëm do të zbulojmë se çfarë e bën një person më tërheqës dhe si të bëhet hap pas hapi. Do ta humbisni?

Si të bëheni më tërheqës hap pas hapisi të jesh më tërheqës hap pas hapi

Në përgjithësi, burrat dhe gratë bien dakord se kush është dhe kush nuk është fizikisht tërheqës, edhe në të gjitha kulturat dhe grupet shoqërore. Sigurisht disa standardet e bukurisë janë universale Sepse rezultojnë të jenë tregues të mirë të gjeneve, shëndetit dhe pjellorisë: trupi në formë, lëkurë e mëndafshtë, fytyrë simetrike, flokë pa të meta, kashtë, thonjtë e lyer, pesha dhe gjatësia e duhur. Së fundi, ka vlera të shumta estetike në mënyrë konsensuale, por elementë të tillë mbeten subjektivë dhe duken më pak sipërfaqësorë se sa janë në të vërtetë në praktikë.

Apel seksual që karakterizon personin joshës është diçka që disa e kanë dhe të tjerët jo, por në përgjithësi, çdokush mund të investojë dhe promovojë atributet e tij personale me qëllim të pushtimit. Edhe pse paraqitjet kanë rëndësi mbi të gjitha në përshtypjen e parë, faktorë të tjerë si p.sh stili i jetesës, zakonet, karakteri dhe personaliteti ndikojnë drejtpërdrejt në suksesin ose dështimi i marrëdhënieve.

Ka shumë mënyra për të qenë më tërheqës pa pasur nevojë të ndryshoni në mënyrë drastike pamjen tuaj apo mënyrën se si visheni. Për sa i përket atraktivitetit, shumica dërrmuese e studiuesve theksojnë faktorët biologjikë si faktorët më të fuqishëm dhe përcaktues sesa fizikantët.

Falë studimeve të shumta shkencore dhe psikologjike mbi seksualitetin dhe tërheqjen, ndoshta ka 20 mënyra për të qenë më tërheqës:

1. Punoni për vetëvlerësimin

Kjo nuk është këshilla që ne ju japim, pasi psikologët thonë se për të qenë seksi nuk duhet të keni një bukuri të caktuar. Të punosh me një fizik duke respektuar modën e momentit mund të të bëjë më seksi por nuk është një faktor përcaktues për të qenë seksi. Gjëja më e rëndësishme për të qenë më tërheqës për njerëzit e tjerë është besimi që keni në veten tuaj.

Kur dikush është i sigurt për veten dhe ndihet mirë, ai është në gjendje të kapërcejë barrierat e frikës dhe të çlirojë a një aureolë besimi dhe magnetizmi që mahnit njerëzit përreth tij. 

2. Keni një ndjenjë të humorittë ketë një sens humori

Të gjithë bota dëshiron dikë me sens humori. Ne e dimë se humori i mirë tërheq energji të mirë dhe emocione pozitive, përveçse jep momente kënaqësie dhe lumturie.  Përveç kësaj, sensi i humorit ndikon në mënyrë drastike në perceptimin tonë. Nëse jemi në humor të mirë, priremi ta gjykojmë tjetrin në një mënyrë më pozitive. Por nëse jemi në humor të keq, me siguri gjithçka që dikush tjetër bën ose ndodh rreth nesh do të mendojmë se është negative.

Duke folur seksualisht, njerëzit me një sens më të madh humori mund të bëjnë seks më të rastësishëm sesa njerëzit e mërzitshëm. Kjo është për shkak se sensi i humorit është një faktor inteligjence dhe kreativiteti e vështirë për t'u maskuar, diçka që ndihmon shumë kur zgjedh një partner.

3. Përcjell karizëm

Shumica e kërkimeve shkencore sugjerojnë këtë njerëzit karizmatikë kanë një aftësi më të madhe për të krijuar sinkroni, dhe se perceptimet më të forta të tërheqjes së ndërsjellë zhvillohen kur dy njerëz kanë përgjigje të matshme fiziologjike.

Në fakt, karizma është një dhuratë shoqërore të cilës ne nuk mund të ndalemi së reaguari kur e gjejmë. Një person karizmatik projekton një të papritur ndjenja e besimit dhe mirëqenies në të tjerat, rezultat i vlerësimit të çastit që bëjmë në mënyrë të papërmbajtshme. Mund të themi se të kesh dhe të transmetosh këtë karizëm ka të bëjë më shumë me ndjesitë sesa me një tërheqje fizike.

4. Qëndrimi i trupit për të qenë më tërheqës

Qëndrimi i trupit

Edhe pse mund të duket pak surreale, mbajtja e një qëndrimi të drejtë kërkon harmoni të lëvizjes dhe transmeton stabilitet dhe besim. Përkundrazi, ecja e përkulur është, antropologjikisht, një shenjë dobësie, një pozicion i atyre që më shumë merren me mbrojtjen sesa të sulmojnë; një shenjë mbrojtjeje që reflektohet në pasiguri.

5. buzëqeshje

Burrat dhe gratë tërhiqen nga një buzëqeshje e bukur, por jo në mënyrë të barabartë. Studiuesit kanë zbuluar se një buzëqeshje e thjeshtë i bën burrat t'i shohin gratë edhe më të bukura sesa do të mendonin nëse nuk do t'i shihnin ato të buzëqeshnin. Një studim tjetër i fundit tregon se kur shihni një buzëqeshje, aktivizohet korteksi i mesëm frontal, i cili është i njëjtë. rajoni i trurit që aktivizohet kur njerëzit marrin një shpërblim.

Siç mund ta shohim, ka gjithmonë një arsye të mirë për të buzëqeshur.

6. Dilni në grup

Si të jesh më tërheqës në një grup? Disa studime shkencore tregojnë se, në përgjithësi, njerëzit vlerësohen më pozitivisht kur janë në një grup sesa kur janë vetëm. Ky fenomen quhet "efekti i gëzimit" dhe ndodh sepse sistemi ynë vizual tenton të mesatarizojë fytyrat e njerëzve në një grup në vend që t'i analizojë ato individualisht. Ky model grupi e bën atënjerëzit janë më tërheqës sepse injoron papërsosmëritë dhe nxjerr në pah pikat e forta të çdo individi në grup, duke përmirësuar atribuimin e karakteristikave.

7. Putheni mirëputh mirë

Një puthje e mirë mund t'ju bëjë më tërheqës. Epo, duket se kur na puthin aktivizohen të gjitha shqisat, ka një ndjesi sensualiteti të tjetrit dhe kjo krijon një lidhje të vërtetë emocionale.

Një puthje e parë mund të shkurtojë të gjitha pritjet tuaja, pasi shumica dërrmuese e grave do ta refuzojnë një burrë nëse mendojnë se puthja ishte e keqe. Gjithashtu, kur bëhet fjalë për marrëdhëniet, shpeshtësia e puthjeve është një tregues i vërtetë i lumturisë dhe një faktor tërheqës.

8. Keni stabilitet financiar

Stabiliteti financiar është një nga faktorët më të mëdhenj tërheqës. Të kesh një shumë të mirë parash nuk garanton lumturi apo të mbajë një marrëdhënie afatgjatë, por të paktën plotëson komoditetet dhe nevojat materiale të cilët vlerësojnë interesat e përbashkëta. Dikush me gjendje të mirë ekonomike të jep një përshtypje më të madhe bujarie dhe, mbi të gjitha, kjo tregon aftësinë e tij për të qenë ofrues, diçka thelbësore për të tërhequr dikë.

9. Altruizmi të jetë më tërheqës

Akti i të ndihmuarit të të tjerëve frymëzon dashuri dhe besim. Studimet e fundit tregojnë se femrat janë më të gatshme të kenë marrëdhënie afatgjata me meshkuj altruistë, të cilët dalin vullnetarë pa pritur asgjë në këmbim.

Nëse doni të jeni të suksesshëm me gratë, dilni vullnetar dhe jini më bujarë!

10. Praktikoni ushtrime fizikePraktikoni ushtrime fizike

Është vërtetuar se lfemrat tërhiqen më shumë nga meshkujt me një fizik më atletik. Përveç avantazhit të të pasurit një trup më të ndërtuar, praktikimi i ushtrimeve fizike çliron endorfinë, hormone që stimulojnë kënaqësinë dhe përmirësojnë vetëbesimin. Përveç të gjitha sa më sipër, ushtrimet fizike sistematike optimizojnë performancën dhe promovon performancën seksuale: Në djersë gjenden komponentë hormonalë që i bëjnë meshkujt më aktivë dhe epshorë dhe femrat më pritëse seksualisht.

11. Vish parfume

Gjëja e parë që përdoret për të ditur nëse një person është tërheqës është shikimi, por nuhatja është shqisa që ngjall ndjesitë më të thella. Tendenca është që ne tërhiqemi nga njerëzit e parfumuar sepse kjo do të thotë pastërti, shëndet dhe higjienë personale. Nga ana tjetër, njerëzit me erë të keqe sugjerojnë një pakujdesi dhe indiferencë të veçantë ndaj tjetrit.

Ka shumë njerëz që tërhiqen nga era natyrale e trupit, era natyrale e trupit nxit hormone që tërheqin njerëzit e seksit të kundërt për qëllime riprodhuese. Disa aroma të përziera me aromat natyrale të trupit mund të krijojnë një efekt pozitiv jetëgjatë në favor të tërheqjes, pra dobia e përdorimit të parfumeve.

12. Stresi

Gratë e gjejnë atë Meshkujt më pak të stresuar janë më tërheqës se sa rivalët e tyre, pasi janë në gjendje të përballojnë situata të vështira pa u prekur psikologjikisht. Kjo sugjeron që ata kanë një përbërje të fortë gjenetike që mund t'u transmetohet fëmijëve të tyre të ardhshëm.

13. Përshtatni zërin

ndërlidhja midis akustikës vokale dhe atraktivitetit seksual. Tonet e dëgjimit janë të lidhura me seksualitetin, dhe ato tinguj dhe zile që prodhojmë kanë një efekt të caktuar në tërheqjen e partnerëve të mundshëm. Meshkujt priren të pëlqejnë femra me zë më të lartë sepse sugjeron që ata kanë një trup më të vogël dhe për këtë arsye janë më të ndjeshëm. Nga ana tjetër, gratë preferojnë burra me zë më të thellëpasi kjo e përforcon maskulinitetin e tij.

14. Jini bindës

Njerëzit tërheqës janë më bindës, pjesërisht, sepse ata kanë më shumë gjasa të zhvillojnë tipare kryesore të personalitetit (të tilla si inteligjenca dhe aftësitë e bisedës) që i bëjnë ata komunikues më efektivë.

Njerëzit bindës përdorin atraktivitetin e tyre për të tërhequr vëmendjen dhe për të frymëzuar të tjerët për të ndërmarrë veprime, shoqërore ose profesionale. Për më tepër, është treguar se njerëzit bindës janë më tërheqës sepse flasin më rrjedhshëm.

15. Mbani dhëmbët tuaj të bardhëdhëmbë të përsosur

një dhëmbë të bardhë në mënyrë të barabartë dhe të rreshtuar i bën njerëzit të duken më tërheqës. Epo, duket se dhëmbët janë një shenjë e shëndetit gjenetik që ndihmon në zgjedhjen e partnerëve idealë.

16. Ngjyra e kuqe

Ka disa lidhje shkencore midis seksit dhe ngjyrës së kuqe. Studiuesit tregojnë se njerëzit priren të perceptojnë ngjyra e kuqe si simbol i fuqisë, dhe arsyeja mund të qëndrojë pas faktorëve biologjikë dhe sociokulturorë.

Në shumë kultura lindore si Kina, Japonia dhe India, për shembull, e kuqja përcjell një status të rëndësisë dhe madhështisë. Në Romën e lashtë, ngjyra e kuqe identifikonte individët më të fuqishëm që mbanin poste të larta. Dhe në aspektin biologjik, për meshkujt alfa, ngjyra e kuqe simbolizon epërsinë.

17. Krijo një ajër të misterit

Misteri është një faktor tërheqës, pasi ka një efekt katalitik në kureshtjen njerëzore. Shpesh herë, njerëzit që fshehin informacione të caktuara gjenerojnë pritshmëri emocionuese që janë tërheqëse për aq sa është e këndshme të zbulosh sekretet e saj. Për më tepër, qeniet njerëzore në përgjithësi duan atë që nuk e kanë ose nuk mund ta kenë.

Kur dëshirojmë dikë pasiguria për atë person mund të rrisë tërheqjen tonë ndaj tij. Por duhet të jemi të kujdesshëm, nuk duhet të zhytemi plotësisht në një ajër misterioz pasi mund të na bëjë të paarritshëm, gjë që rrit shanset që tjetri të heqë dorë.

18. Të kesh kafshë shtëpiakeKeni kafshë shtëpiake

njerëzit janë të mahnitur nga njerëz të tjerë që kanë kafshë shtëpiake. Studimet tregojnë se të kesh një kafshë si shoqëruese ndikon në perceptimin e përgjegjësisë, ndjeshmërisë, bujarisë dhe dhembshurisë.

19. Ndërveproni me foshnjat

Siç ndodh shpesh me qentë, ndërveprimi me foshnjat është gjithashtu një faktor tërheqës, veçanërisht për meshkujt. Sipas studimeve, burrat që ndërvepruan me foshnjat kishin tre herë më shumë gjasa të merrnin numrin e telefonit të një gruaje sesa ata që injoronin të porsalindurit.

Në përgjithësi, femrat i vlerësojnë meshkujt që ndërveprojnë me foshnjat si më tërheqës. Logjika e këtij rezultati është se sjellja e mirë me foshnjat tregon vullnetin për të pasur fëmijë në të ardhmen.

20. Reputacioni social

Të gjitha sa më sipër janë të pavlefshme nëse reputacioni ynë shoqëror është negativ. Ne duhet të punojmë për të qenë njerëz të mirë, për të ndihmuar të tjerët dhe për të qenë bujarë për të fituar një reputacion të mirë. Kjo do të na bëjë më tërheqës dhe të suksesshëm në dashuri.

Në këtë artikull, ne ju kemi dhënë të gjitha çelësat për të ditur si të jesh më tërheqës. nga discover.online Shpresojmë që të gjitha këshillat tona do t'ju shërbejnë për të qenë të suksesshëm.

si