Si të jesh më i shoqërueshëm dhe si njerëzit. Ndryshe nga sa mendojnë shumë njerëz, askush nuk mund të jetë i mirë apo i keq gjatë gjithë kohës. Disa njerëz mund të jenë më të turpshëm, introvertë dhe të pasigurt, por ata gjithmonë kanë përgjigje të këndshme dhe pozitive ndaj njerëzve ose situatave të caktuara. Ndodh gjithashtu që njerëzit në dalje dhe të gjallë mund të tërhiqen herë pas here. Mospëlqimi ose simpatia janë përgjigje ndaj ndërveprimeve njerëzore dhe përfshijnë shumë faktorë dhe variabla.

Në artikullin e mëposhtëm do t'ju japim çelësat për të qenë më të shoqërueshëm dhe për t'u pëlqyer nga njerëzit. Do të të marrë malli?

Çfarë gjeneron simpati apo mospëlqim?jini më të shoqërueshëm dhe njerëzit si ju

Faktorë të ndryshëm mund të gjenerojnë një përgjigje negative, si personaliteti, pamja, disponimi, kompetenca dhe sfondi emocional. Ka edhe disa Faktorët që shkaktojnë ndjenja pozitive, si identifikimi me personalitetin, shijet dhe ëndrrat e përbashkëta, admirimi, dhembshuria dhe bashkimi për të njëjtën kauzë.

Sa herë që keni një marrëdhënie me dikë, ju aktivizoni të gjithë përmbajtjen e tij emocionale, e cila mund të shkaktojë kujtime dhimbjeje ose dashurie, gëzimi ose trishtimi, frike ose zemërimi. Nëse keni pasur një nënë shumë kontrolluese, për shembull, mund të ndiheni thellësisht të irrituar kur ndërveproni me një person që sillet sikur ka të drejtë dhe nuk i lë vend askujt të flasë.

Kjo do të thotë se kapaciteti i sTë qenit i shoqërueshëm ka shumë më tepër të bëjë me vetënjohjen sesa me simpatinë. Marrëdhënia me të tjerët varet veçanërisht nga aftësia e individit për të reflektuar mbi emocionet e veta dhe për të kuptuar historinë e jetës së tij.

Si të jesh më i shoqërueshëm dhe si njerëzit hap pas hapiSi të jesh më i shoqërueshëm dhe si njerëzit hap pas hapi

Njihni veten

Hapi i parë për të përvetësuar vetëdijen dhe për të qenë më i shoqërueshëm është njihuni në thellësi të personalitetit tuaj, si dhe aftësitë tuaja, kufizimet dhe historia e jetës. Kjo është për shkak se njerëzit janë pasqyra që pasqyrojnë saktësisht se kush jemi ne. Ne shpesh zemërohemi ose nuk e pëlqejmë dikë thjesht sepse ai person është si ne, ose është diçka që ne do të donim të ishim.

Duaje VetenDuaje Veten

Mësoni të doni veten, me të gjitha forcat dhe dobësitë tuaja. Nëse nuk e pranoni veten ashtu siç jeni, do ta keni shumë të vështirë t'i pranoni njerëzit ashtu siç janë, duke menduar gjithmonë se problemi është tek të tjerët.

Kini besim te vetja

Të gjithë bota ka një histori të mirë për të treguar, me shembuj dhe mësime të mira. Kur i beson vetes, humbet nevojën për të krahasuar dhe konkurruar me njerëzit.

Respektoni dallimet

Mbani në mend se çdo person është i ndryshëm dhe ka pikat e forta dhe të dobëta. Nga kjo njohuri, mësoni të jetoni dhe respektoni dallimet midis individëve, duke mos krijuar pritshmëri dhe zhgënjime në marrëdhënie.

Mos kini frikë të bëni gabimeMos kini frikë të bëni gabime

Shumë njerëz preferojnë të izolohen në vend që të rrezikojnë të flasin marrëzi dhe të bëjnë gabime publikisht. Qeniet njerëzore bëjnë gabime, dhe padyshim që ju do të gaboni shumë herë, por asgjëDie do të ndalojë së pranuari apo dashuruari ty për shkak të një gabimi. Kupto që je i papërsosur, si gjithë të tjerët.

Bëhu vetvetja

Mos u përpiqni të jeni të ndryshëm, secili person ka sfondin dhe historinë e tij, dhe njerëzit do t'ju pëlqejnë ashtu siç jeni. Ne jemi të gjithë të ndryshëm dhe unikë dhe nuk është e nevojshme që të gjithë njerëzit të na pëlqejnë. Ji vetvetja dhe rrethohu me njerëz që të pëlqejnë për atë që je.

Gjeni përgjigjet tuaja

Reflektoni pse nuk jeni rehat me një person, çfarë ndjenjash gjenerojnë tek ju, çfarë duhet të pranoni ose falni. Kjo është e rëndësishme, jo vetëm për të ndërtuar një marrëdhënie pozitive, por edhe për rrisni vetëdijen tuaj dhe zgjidhni konfliktet tuaja të brendshme.

Këto kanë qenë të gjitha këshillat për të ditur si të jesh më i shoqërueshëm dhe si njerëzit. Shpresojmë t'i vini në praktikë dhe t'ju ndihmojmë në qëllimin tuaj. Nëse jeni të interesuar të rrisni njohuritë tuaja, vazhdoni të shfletoni discover.online dhe mos humbisni pjesën tjetër të artikujve tanë.

si