Si të falësh dikë sipas Biblës. A keni dëgjuar ndonjëherë shprehjen: "Unë fal, por nuk harroj"? E vërteta është se, pavarësisht se është përdorur mjaft, nuk është e saktë. Të falësh do të thotë të harrosh dëmin që të ka shkaktuar një person tjetërMe Prandaj, mënyra e vetme për të falur dikë është duke harruar plotësisht fajin e tij.

El njerëzor është një kafshë me instinktet e mbijetesës që krijon një mburojë mbrojtëse kundër gjithçkaje që ju shkakton dhimbje. Per kete arsye, është kaq e vështirë për ne të falim dëmin që na bëjnë. Megjithatë, është e nevojshme që Le të mësojmë të falim fyerjet e të tjerëveMe Ne nuk mund të jetojmë nën zgjedhën e emocioneve të tilla shkatërruese si zemërimi, hakmarrja ose faji. Të mësosh të falësh është një detyrë e vështirë kur dëmi ka qenë shumë i madh. Megjithatë, kjo është mënyra e vetme për të jini në paqe me veten tuaj. 

Për çdo të krishterë, falja është një pjesa kryesore për të arritur Shpëtiminprandaj është e rëndësishme mësoni të falni sinqerisht dhe plotësisht. Për atë, Bibla na tregon se në cilën rrugë të shkojmë.

Si të falni dikë sipas Biblës hap pas hapi

Si të falni dikë sipas Biblës hap pas hapi

Si të falni dikë sipas Biblës hap pas hapi

Ju mundeni fal me ndihmën e ZotitMe Duke vdekur në kryq, Jezusi pagoi çmimin për të gjitha mëkatet. Do t'ju ndihmojë të çliroheni nga hidhërimi dhe dëshira për hakmarrje., duke hapur rrugën drejt faljes. Falja nuk është një ndjenjë që nuk mund ta kontrolloni. Fal është një vendim që ju merrni, i cili më pas ka një efekt në ndjenjat tuaja.

Për ta arritur këtë, ju rekomandojmë që të ndiqni këto hapa. Mos harroni se është një detyrë e vështirë, por me ndihmën e Zotit, gjithçka është e mundur.

1. Përballeni me problemin

Ka gjëra të vogla që mund t’i injorojmë, sepse ato nuk janë problem. Por ka gjëra që janë të gabuara që nuk mund t’i injorojmë. Pretendimi se nuk ka problem nuk do të ndihmojëVetëm do t'i përkeqësojë gjërat në planin afatgjatë. Ti duhet pranoni që ka një problem dhe vendosni ta zgjidhni atë me ndihmën e Zotit.

2. Pranoni ndjenjat tuaja

Është e natyrshme të ndihesh i zemëruar, i frustruar, i trishtuar, i lënduar kur dikush mëkaton kundër teje. Të pretendosh se nuk ndjeve asgjë, gjë që është mirë, është një gabim. Tregoji Zotit se si ndihesh. Zoti është i kuptueshëm.

Me kalimin e kohës, dhimbja duhet të largohet. Nëse nuk është kështu, kërkojini Zotit t'ju ndihmojë të mos ngecni në këto ndjenja. Është e rëndësishme mësoni të menaxhoni ndjenjat në një mënyrë të shëndetshme.

Ejani tek unë, ju të gjithë të munduar dhe të rënduar, dhe unë do t'ju jap pushim. Merrni mbi vete zgjedhën time dhe mësoni nga unë, sepse unë jam zemërbutë dhe i përulur nga zemra; dhe do të gjeni prehje për shpirtrat tuaj; Për zgjedhën time është e lehtë dhe barra ime është e lehtë.

Mateu 11: 28-30

3. Shpallni faljen

Vendosni të falni personin që ju lëndoi. Mundohuni të kuptoni se Jezusi tashmë ka paguar çmimin për mëkatet e atij personi, si dhe tuajat. Falja nuk do të thotë se ajo që ka bërë ai person është e drejtë. Falja është të jetosh pa lejuar që pasojat e mëkatit të të shkatërrojnë.

Mbështetja e njëri-tjetrit dhe falja e njëri-tjetrit nëse dikush ka një ankesë kundër tjetrit. Ashtu si Krishti ju fali, ashtu bëni edhe ju.

Kolosianëve 3: 13

Thuaji Zotit që e fal këtë personMe Thuaji atij personi mëkatet që i fal. Vendosni të heqni dorë nga pakënaqësiaMe Jepini gjithçka Zotit, le të kujdeset për personin tjetër. Nëse personi vjen për të kërkuar faljen tuaj, thuajini atij që e falni.

4. Hiqni dorë nga mëkati

Kur dikush mëkaton kundër nesh, është e lehtë të përgjigjemi duke mëkatuar gjithashtu. Nëse ke mëkatuar, kërkoji falje Zotit për qëndrimin tënd dhe kërkoji ndihmë që të mos bëjë të njëjtën gjë përsëri në të ardhmen. Gjeni mënyra për të shprehur ndjenjat tuaja në një mënyrë të shenjtë. Ndjenjat nuk janë problemi, është ajo që bëjmë me to që mund të jetë e keqe.

Ji i zemëruar, por mos mëkato; mos vish el sol për zemërimin tuaj.

Efesianëve 4:26

Shpesh, kur dikush na lëndon, ai lë shenja (depresion, keqkuptime për veten, frikë…). Kërkojini Zotit që të shërojë plagët tuaja. Nëse dëshironi, e vërteta e tij do t'ju rikthejë. Mos lejoni që mëkati të fitojë.

Sa herë duhet të fal?

Sa herë duhet të fal

Sa herë duhet të fal

Jezusi tha se ne duhet të falim shumë herëMe Ne nuk duhet të mbajmë shënim numrin e herëve që falim. Mos harroni, Zoti ju ka falur të gjitha mëkatet tuaja. Prandaj edhe Ju duhet të falni mëkatet e të tjerëve, edhe nëse ata nuk kërkojnë falje.

Atëherë Pjetri iu afrua dhe i tha: "Zot, sa herë do ta fal vëllain tim që mëkatoi kundër meje?" Deri në shtatë? Jezusi i tha: Unë nuk të them deri në shtatë, por edhe deri në shtatëdhjetë herë shtatë.

Mateu 18: 21-22

Fakti që falni nuk do të thotë se ai person meriton besimin tuajMe Kjo do të duhet të shërohet pak nga pak. As nuk do të thotë gjithmonë të riktheheni në një marrëdhënie si para dëmtimit. Ka raste kur është më mirë të qëndroni larg atij personi, edhe nëse e keni falur, mund t’ju ​​duhet ta bëni këtë për hir dhe sigurinë tuaj.

Kjo ka qenë! Shpresojmë që ky artikull t'ju ndihmojë të kuptoni si të falësh dikë sipas BiblësMe Nëse tani doni të dini si të arrihet shpëtimi sipas Biblës, vazhdo shfletimin Discover.online.

si