menstruacion zgjatur. El flujo menstrual está presente en la vida de todas las mujeres, desde la pubertad hasta la menopauzë. Señala el inicio de la ovulacion femenina que, en resumen, significa que el cuerpo ya está preparado para un barrë.

Kur cikli është i rregullt dhe zgjat 3 deri në 7 ditë në muaj, është një tregues i fortë që shëndeti i grave është aktualizuar. Tani, ajo që pak njerëz i kushtojnë vëmendje, është thirrja menstruacioni i zgjatur A keni dëgjuar për këtë?

Në fillim madje mund të besoni se ky fenomen është i zakonshëm dhe nuk duhet të jetë shkak për shqetësim. Por mos bëni gabim: prapa parregullsisë së rrjedhës, ekziston një mundësi e shkëlqyeshme që të ketë një sëmundje serioze dhe se keni nevojë për monitorim intensiv me një mjek të specializuar në këtë temë: gjinekologu.

Duke menduar për këtë, dhe për të qëndruar tuned, krijova një postim me gjithçka që duhet të dini për të.

Në leximin e sotëm, unë shpjegoj shkaqet e zgjatjes së menstruacioneve dhe format kryesore të trajtimit. Vazhdoni dhe mësoni më shumë!

Gjithcka rreth menstruacioneve të zgjatura

shkakton menstruacione të zgjatur

Para se të zbuloni se çfarë është menstruacioni i zgjatur. Siç thashë, cikli menstrual fillon që në pubertet, i cili përgjithësisht ndodh midis moshave 10-17. Megjithatë, ka gra që menstruacionet para ose pas kësaj grupmoshe.

La menarche (nombre dado a la primera menstruación) es una indicación de que el cuerpo femenino ha comenzado a ovular y está listo para un embarazo. Sin embargo, si no se produce la fekondim, el endometrio (la mucosa que recubre el útero y se formó para recibir el embrión) se libera y causa sangrado: el famoso flujo menstrual.

L periudhat e rregullta zgjasin nga 3 deri në 7 ditë dhe duhet të kryhet një herë në muaj. Por është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se ky nuk është gjithmonë skenari midis shumicës së grave. Një pjesë e mirë e publikut femra ka menstruacione të parregullta, gjë që e bën të vështirë kontrollimin e periudhës pjellore dhe që madje mund të jetë pasojë e komplikimeve serioze shëndetësore.

Do ta diskutoj këtë më hollësisht më poshtë. Kontrolloni!

menstruacionet e vona

Menstruacionet e parregullta

Normalisht, gratë janë mësuar që të vonojnë menstruacionet. Ky fakt, përgjegjës për dëshpërimin e shumë grave, është njoftimi i një shtatzënie të papritur ose a ndërlikim gjinekologjik.

Nga ana tjetër, ka situata në të cilat fluksi menstrual thjesht zgjatet, domethënë zgjat shumë më gjatë se normalja.

Për tu konsideruar e zgjatur, menstruacionet duhet të zgjasin më shumë se 8 ditë, pavarësisht nëse përjetoni një rrjedhë të fortë, të moderuar ose të lehtë.

Një pikë tjetër që vlen të merret në konsideratë është numri i herë që një grua ndryshon një tampon në ditë. Nëse ka më shumë se 6 ndryshime, kjo mund të thotë se rrjedha është shumë e lartë. E njëjta gjë vlen edhe për ngjyrën e gjakut, e cila, nëse është shumë e errët ose shumë e lehtë, ideale është që menjëherë të telefononi gjinekologun.

Shkaqet e mundshme të menstruacioneve të zgjatura.

Pak njerëz e dinë këtë, por ka shkaqe të panumërta pas një periudhe të thjeshtë të zgjatur. Këto arsye mund të ndryshojnë shumë, nga një problem hormonal në diçka më serioze, si kanceri. Ndër faktorët që kontribuojnë më shumë në këtë skenar, mund të veçojmë:

 • Stres
 • Cancer.
 • Hemorragji.
 • Ndryshimet në ovulim.
 • Fibromë e mitrës.
 • Ndryshimet hormonale
 • Shtatzënia.
 • Ndërprerja e pilulës kontraceptive.
 • Ankthi.

vëmendje: Ka situata kur menstruacioni është i parregullt ose zgjat më shumë për arsye të thjeshta. Për shkak të kësaj, është jashtëzakonisht e rëndësishme të investoni në monitorimin mjekësor për të identifikuar shkakun e vërtetë të problemit.

zgjasin menstruacionet

diagnozë

Për të identifikuar atë që po shkakton menstruacione të zgjatur, mjeku do të duhet të vlerësojë rajonin gjenital, duke ekzaminuar prekjen. Për një rezultat më të saktë, shumë ekspertë kanë zakon të kërkojnë disa teste analize, ku kolposkopia dhe Pap testet janë ato kryesore.

Trajtime për menstruacione të zgjatur.

Pas identifikimit të shkakut të menstruacioneve të zgjatura, gjinekologu mund të rekomandojë trajtime të ndryshme. Gjithçka do të varet nga ashpërsia e problemit dhe alternativat e disponueshme. Opsionet më të rekomanduara sot janë:

 • Përdorimi i pilulave të kontrollit të lindjes për të balancuar nivelin e hormoneve të pranishëm në trup.
 • Ilaçet anti-inflamatore, të cilat ndihmojnë në uljen e gjakderdhjes.
 • Dilatimi dhe kthesa e mitrës, në rastet më të rënda. Këtu, është gjithashtu e mundur që të hiqni endometrin ose qafën e mitrës, në varësi të situatës së pacientit.

Mos harroni: Kur identifikoni menstruacionin e zgjatur, shmangni vetë-mjekimin ose përdorimin e mjeteve juridike në shtëpi që premtojnë të rregullojnë problemin. Mënyra më e mirë për të dalë është të shkoni te një specialist.