Pse Zoti e ngurtësoi zemrën e Faraonit?. Faraoni Ramses II Ai ishte protagonist i një prej tregimeve më të fuqishme në Bibël. Eksodi na tregon se si Perëndia e ndëshkoi popullin e Egjiptit për t'i çliruar hebrenjtë nga skllavëria. Megjithatë, në atë histori shohim një Zoti është i aftë të ngurtësojë zemrën e një njeriu për të arritur qëllimet e tij. Por pse e bëri?

Në Bibël gjejmë të gjitha përgjigjet:

Pse Zoti e ngurtësoi zemrën e Faraonit sipas Biblës

Pse Zoti e ngurtësoi zemrën e Faraonit sipas Biblës

Pse Zoti e ngurtësoi zemrën e Faraonit sipas Biblës

Zoti e ngurtësoi zemrën e Faraonit sepse ai donte demonstrojnë fuqinë e Tij dhe kjo Emri i tij u shpall nga gjithë tokën. Këtë përgjigje e gjejmë në Bibël. Në eksod Ne shohim se Zoti e ngurtësoi zemrën e Faraonit dhe vendosi të mos i linte izraelitët të largoheshin nga vendi në liri:

Do ta ngurtësoj zemrën e Faraonit dhe do t'i shumoj shenjat dhe mrekullitë e mia në vendin e Egjiptit. Dhe Faraoni nuk do të të dëgjojë; por unë do të vë dorën time mbi Egjiptin dhe do t'i çoj ushtritë e mia, popullin tim, bijtë e Izraelit, nga vendi i Egjiptit me gjykime të mëdha.

Eksodi 7: 3-4

Më vonë, Zoti i dërgon një mesazh Faraonit nëpërmjet Moisiut, të cilin mund ta lexojmë edhe te Eksodi.

Dhe me të vërtetë ju kam vënë të tregoni fuqinë time në ju dhe që emri im të mund të shpallet në të gjithë tokën.

Eksodi 9:16

Përmes ngurtësimit të zemrës së Faraonit, Perëndia tregoi fuqinë e Tij në mënyrë të mrekullueshme, duke çliruar popullin e Tij të skllavërisë dhe duke e bërë këtë histori të treguar sot e kësaj dite, të Lavdia e tij.

A është e padrejtë ajo që i bëri Zoti Faraonit?

Por atëherë, a është e drejtë që Perëndia të ngurtësojë zemrën e një njeriu të pafajshëm për të përmbushur detyrën e Tij? Problemi me këtë pyetje është se ne supozojmë se faraoni nuk është përgjegjës për këtë histori. Edhe para se Zoti të thotë se do ta ngurtësojë zemrën e Faraonit, ai vetë e kishte ngurtësuar tashmë zemrën.

Dhe zemra e Faraonit u ngurtësua dhe ai nuk i dëgjoi, siç kishte thënë Zoti.

Eksodi 7:13

Është gjithashtu mirë të mbani mend këtë faraoni nuk ishte njeri i mirë, aq më pak frikë nga Zoti. Populli egjiptian, nëpërmjet sundimit të faraonëve të tij që e konsideronin veten "zota" autentikë, skllavëroi popullin hebre për më shumë se 400 vjet dhe ishte përgjegjës për vdekje të panumërta, si në rastin e urdhrit për të vrarë të gjitha foshnjat hebreje në lindje.

Tek Romakëve 9:18 Lexojmë se Zoti “mëshiron kë të dojë dhe ngurtëson kë të dojë”. Megjithatë, askush nuk është i justifikuar apo përgjegjës për mëkatin e tij. Për ne ky koncept mund të jetë paksa i vështirë për t'u pranuar, por ne e dimë këtë Zoti është i mirë dhe i drejtë, dhe ka gjithmonë një qëllim të mirë për të përmbushur, për lavdinë e Tij.

Kështu që kë të dojë, mëshiron, e kë të dojë të ngurtësohet, ngurtësohet.

Romakëve 9: 18

 

Kjo ka qenë! Shpresojmë që ky artikull t'ju ndihmojë të kuptoni pse Zoti e ngurtësoi zemrën e FaraonitMe Nëse tani doni të dini arsyeja pse Jezusi u pagëzua, vazhdo shfletimin Discover.online.

si