Pse Jezusi e mallkoi fikun? Shumë njerëz habiten kur dëgjojnë se si një qenie e mbushur me aq dashuri sa ishte në gjendje Jezusi mallkoni një fik që ta shkatërrojë. Megjithatë, çdo vepër e Zotit ka një shpjegim themelor atë që duhet të kërkojmë për të kuptuar mesazhin e tij.

En çdo fjalë dhe vepër e Jezusit kishte një qëllim, dhe kur ai mallkoi fikun nuk ishte ndryshe. Përmes atij gjesti të thjeshtë ai na dërgoi një transcendental që duhet ta mësojmë nëse duam të njohim mendimin autentik të Zotit. A doni të dini se çfarë është?

Pse Jezusi e mallkoi fikun?: Shpjegim

Jezusi nuk e mallkoi fikun nga tekat ose zemërimi, Ai e bëri atë për të na jep një mësim jeteMe Por për të kuptuar se cili ishte mesazhi, ne duam të shpjegojmë historinë e plotë:

Një ditë pas hyrjes së tij triumfale në Jeruzalem, ai ishte duke ecur dhe ishte i uritur. Ai iu afrua një fiku me gjethe dhe kërkoi fëmijët e tij. Sidoqoftë, ai nuk gjeti asgjë dhe e mallkoi që të mos jepte më fryt. Diten tjeter fiku ishte tharë plotësisht nga rrënjët dhe dishepujt e tij u mahnitën sepse fiku u tha shumë shpejt.

Të nesërmen, kur ata u larguan nga Betania, ai ishte i uritur.

Dhe duke parë nga larg një fik që kishte gjethe, ai shkoi për të parë nëse ndoshta kishte gjetur diçka në të; por kur arriti atje, nuk gjeti asgjë tjetër përveç gjetheve, sepse nuk ishte stina e fiqve.

Atëherë Jezusi i tha fikut: Kurrë mos ha asnjë frut nga ti. Dhe dishepujt e tij e dëgjuan.

Marku 11: 12-14

Në këtë rrethanë, Jezusi Unë u dërgoj dy mesazhe dishepujve të tij:

1. Ata që luten me besim do të shohin mrekulli.
2. Ata që nuk japin fryte do të ndëshkohen.

Tani që e dini se cila është arsyeja Jezusi mallkoi fikun, ne do të shpjegojmë secilin nga mesazhet në mënyrë që t'i kuptoni ato.

1. Ata që luten me besim do të shohin mrekulli

Ata që luten me besim do të shohin mrekulli

Ata që luten me besim do të shohin mrekulli

Jezusi na e tregoi atë kushdo që ka besim në Perëndinë dhe në Fjalën e tij është i aftë të bëjë çdo mrekulliMe Nuk ishte thjesht një demonstrim i fuqisë hyjnore që Ai kishte, por na tregoi se cila ishte rruga që duhej ndjekur për të arritur gjithçka që ne propozojmë me ndihmën e Zotit.

Ky pasazh i thjeshtë na ndihmon ta kuptojmë këtë Fuqia e tij nuk merret nga ai vetë, por vjen nga besimi i tij. Prandaj, për të ndjekur rrugën e tij, ne duhet të kemi besim te Zoti mbi gjithçka tjetër.

2. Ata që nuk japin fryte do të ndëshkohen

Ata që nuk japin fryte do të ndëshkohen

Ata që nuk japin fryte do të ndëshkohen

Nuk ishte stina e fikut, por Jezusi priste të gjente fiq. Disa pemë fiku japin fryte herët, para sezonit. Një fik që kishte gjethe të rritura tashmë do të kishte fiq të gjelbërMe Fiku që Jezusi mallkoi kishte gjethe por nuk kishte fryt. Pamja e saj ishte mashtruese, dukej e pjekur, por nuk ishte.

Përballë kësaj situate, Jezusi tha një shëmbëlltyrë për një fik të pafrytshëm:

Një burrë mbolli një fik në vreshtin e tij. Sidoqoftë, fiku ishte mbjellë për 3 vjet dhe kurrë nuk dha fryte. Për të cilën vreshtari mendoi se, nëse pas 3 vjetësh, fiku nuk ka dhënë ende fryt, është është më mirë të pritet në mënyrë që të mos konsumojë edhe tokën që konsumon.

Ai foli edhe këtë shëmbëlltyrë: Një burrë kishte një fik të mbjellë në vreshtin e tij, dhe ai erdhi për të kërkuar fruta në të, dhe nuk gjeti asnjë.

Dhe ai i tha vreshtarit: Ja, për tre vjet kam ardhur të kërkoj fruta në këtë fik dhe nuk e kam gjetur; prerë atë; Pse po e bën tokën të padobishme?

Luka 13: 5-7

Me këtë shëmbëlltyrë, Jezusi na shpjegoi se, si fiku, ju duhet të jepni fryte. Do të thotë, Zoti jep pak kohë, por herët a vonë, ata që nuk pendohen për mëkatet e tyre do të ndëshkohen.

Një ditë para se të mallkonte fikun, Jezusi kishte hyrë në Jeruzalem, i inkurajuar nga një turmë. Njerëzit dukeshin gati të pranonin Jezusin dhe të ndryshonin jetën e tyre, por më pak se një javë më vonë, ata donin që Jezusi të vdiste! Ishin si fiku i mallkuar, dukeshin gati, por nuk jepnin fryt. Pamja e tij ishte mashtruese.

Shumë prej tyre gjithashtu përhapën mantelin e tyre në rrugë, dhe të tjerë prenë degë nga pemët dhe i përhapën në rrugë.

Dhe ata që shkuan para dhe ata që e ndoqën bërtisnin, duke thënë: Hosana! Lum ai që vjen në emër të Zotit!

! E bekuar është mbretëria e ardhshme e Davidit, atit tonë! Hosana në vendet më të larta!

Marku 11: 8-10

Kushdo që shpëtohet nga Jezusi jep fryte. Ju nuk e doni mëkatin dhe ndryshoni jetën tuaj. Frutat e saj mund të jenë ende të gjelbra dhe të vogla, të fshehura midis gjetheve, por ato janë aty. Disa njerëz mund të duket se e duan Jezusin, por ata nuk janë penduar dhe prandaj nuk e lënë mëkatin.

Jepni, pra, fruta të denja për pendim.

Mateu 3:8

Një ditë, secili person do të gjykohet nga Zoti dhe kushdo që nuk tregon frytet e një jete të transformuar nga Jezusi do të dënohet. Prandaj, çdo besimtar duhet të analizojë jetën e tij dhe të shohë se çfarë duhet të ndryshojë. Me ndihmën e Jezusit, ne mund të japim shumë fryt.

Kjo ka qenë! Shpresojmë se ky artikull i shkurtër ju ka ndihmuar të kuptoni pse Jezusi e mallkoi fikunMe Ne kemi shumë artikuj të tjerë që u përgjigjen pyetjeve biblike. Për shembull,pse thonë Jezus Biri i Davidit? Nëse doni të vazhdoni të mësoni teologji në një mënyrë të këndshme, ju rekomandojmë që të vazhdoni të shfletoni Discover.online.

 

si