Lutja për Shën Martinin e Porresit

Lutja për Shën Martinin e Porresit, është një armë e fuqishme në duart e njerëzve që mbajnë një besim të fortë dhe të shëndetshëm. lutja San Martin de Porres Ajo përfaqëson shpëtimin në shumë raste mjekësore dhe duke përfshirë njerëz me ngjyra.

Ndërsa ishte gjallë, ishte e dobishme për ata që ishin shtruar në spital me probleme serioze shëndetësore. 

San Martín de Porres është një shenjt shumë i popullarizuar në Amerikën e Jugut për shkak të mrekullive të shumta që i atribuohen shumë kohë para se të bëhej i mundur. 

Lutja për Shën Martin de Porres Kush është Saint Martin de Porres? 

Ai lindi në Lima, Peru në vitin 1579, është më i madhi i dy vëllezërve, babai i tij peruan dhe nëna e tij një grua me lëkurë me ngjyra të lindur në Panama.

Kur ai nuk u pranua nga familja e tij atërore, ai u la në kujdestarinë e Doña Isabel García, e cila jetonte në San Lázaro, në një qytet të banuar nga njerëz me ngjyra.

Në moshë të hershme ai filloi të stërvitej si apotekar dhe prej andej filloi mësimin e tij të madh në bota I mjekësisë. 

Ai filloi përgatitjen e tij fetare në manastirin Dominikane Zoja e Rruzares por ai u refuzua shumë për shkak të tonit mulatto të ngjyrës së tij të lëkurës.

Lutja për Shën Martinin e Porresit

Sidoqoftë, Martin mbeti i vendosur në praktikat e tij, ndoqi lutjet herët dhe nuk la pas dore asnjë nga aktivitetet e tij, duke u bërë një shembull për të tjerët. 

Mund t'ju interesojë:  Lutja për Shën Klarën e Asizit

Dhurata e tij për shërim u pa te njerëzit dhe kafshët, të gjithë pacientët që trajtuan Martin morën shërim, në shumë raste, menjëherë.

Kjo e bëri atë të fitonte pak famë dhe tashmë i sëmuri dëshironte të kujdesej prej tij.

Thuhet se, përveç dhuratës së shërimit, atij iu dha edhe disa të tjera, siç është dhurata e gjuhëve dhe madje edhe dhurata e fluturimit. 

Lutja për San Martín de Porres për kafshët 

Bekoni ju, Zoti i Plotfuqishëm, krijues i të gjitha qenieve të gjalla.

Në ditët e pesta dhe të gjashta të krijimit, Ju krijuani peshq në dete, zogj në ajër dhe kafshë në tokë.

Ju frymëzuat San Martín de Porres që t'i konsideronte të gjitha kafshët si vëllezër dhe motra të tij. Ne ju kërkojmë të bekoni këtë kafshë.

Me fuqinë e dashurisë Tënde, lejo që [kafsha] të jetojë sipas dëshirës Tënde.

Gjithmonë lavdërohesh për të gjithë bukurinë e krijimit tënd. Lum ju, Zoti i Plotfuqishëm, në të gjitha krijesat tuaja!

Amen.

Lutuni lutjen e Shën Martin de Porresit për kafshët me besim.

Kërkoni shëndetin e kafshëve shtëpiake është një akt i dashurisë që shumë njerëz mendojnë se është humbje kohe.

Kafshët shtëpiake dhe ato që janë në një gjendje rruge, pa marrë parasysh racën ose kafshën e tyre, secila prej tyre ka një ndihmës në San Martín de Porres i cili mund t'u japë atyre shëndet, në mënyrë që të kenë një jetë të shëndetshme. 

Lutja në San Martín de Porres për të sëmurët 

https://www.youtube.com/watch?v=7QSB2adh43I

I dashur San Martin de Porres.

Dritë e përulur, e shenjtë e besimit të pamasë, për ju që Zoti ju dha për të bërë mrekulli të paimagjinueshme, sot unë vij tek ju në këtë nevojë dhe pikëllim që më mposht.

Bëhu mbrojtësi im dhe mjeku im, ndërmjetësi im dhe mësuesi im në rrugën e dashurisë për Krishtin.

Ju që për dashurinë ndaj Zotit dhe vëllezërit tuaj, keni qenë gjithmonë i palodhshëm për të ndihmuar ata në nevojë, aq shumë sa dihet që Zoti ju dha fuqinë për të qenë në të njëjtën kohë në vende të ndryshme, dëgjoni ata që admirojnë virtytet tuaja, për dashurinë e Krishtit.

Unë i besoj bashkimit tuaj të fuqishëm me Zotin, në mënyrë që, duke ndërmjetësuar para Zotit, që përpara shpirtrave të pastër si ju, të jetë e mirë, mëkatet e mia do të falen dhe unë do të jem i lirë nga ligësitë dhe fatkeqësitë.

Më arri me frymën tënde të bamirësisë dhe të shërbimit, në mënyrë që të të shërbej me dashuri të dorëzuar te vëllezërit e mi dhe të bëj mirë.

Ajo që unë zbuloj si ju, si, duke u bërë mirë të tjerëve, dhimbjet e mia lehtësohen.

Le të jetë shembulli juaj i përulur për të pasur veten, gjithmonë në vendin e fundit, për mua një dritë, në mënyrë që të mos harroj kurrë të jem i përulur.

Le të jetë kujtimi i besimit tuaj të madh, që dikush i aftë të shërojë, ringjallet dhe të bëjë kaq shumë çudira, të jetë për mua në momente dyshimi, një hir i qëndrueshëm që mbush zemrën time me zjarrin e Dashurisë së pakushtëzuar për Krishtin.

Ati Qiellor, me meritat e shërbëtorit tuaj besnik Shën Martin, më ndihmoni në problemet e mia dhe mos lejoni që shpresa ime të ngatërrohet.

Zoti Jezus Krishti, i cili tha "pyesni dhe do të merrni", me përulësi ju lutem që, me ndërhyrjen e Shën Martin de Porres, ta dëgjoni këtë lutje.

Kërkoj nga dashuria, më dhuro hirin që kërkoj nëse është për të mirën e shpirtit tim.

Unë e kërkoj këtë përmes Jezu Krishtit, Zotit tonë.

Amen.

Kjo lutje e Shën Martin de Porres për të sëmurët është e mrekullueshme!

Mund t'ju interesojë:  Lutja për Fëmijën e Shenjtë të Atokas

Gjithmonë kaloni nëpër një sëmundje Oneshtë një nga proceset më të vështira që ndodh çdo gjë e gjallëTek njerëzit është sinonim i vdekjes pasi shumë sëmundje nuk kanë kurë shkencërisht. 

Sidoqoftë, ekziston një armë e fuqishme që është besimi që funksionon përmes lutjes.

Ju mund të kërkoni shërimin e ndonjë sëmundjeje në çdo kohë, shenjtorët dhe veçanërisht San Martín de Porres janë të gatshëm të na ndihmojnë dhe të na japin shërimin e trupave tanë ose të një anëtari të familjes ose një mik i cili ka nevojë për mrekullinë. 

Kur mund të lutem?

Lutjet mund të bëhen në çdo kohë, pavarësisht nga vendi apo gjendja.

Disa njerëz zakonisht bëjnë një altar familjar ku ata falin namazin në mëngjes dhe gjatë gjithë ditës, familjet që luten së bashku preferojnë ta bëjnë këtë gjatë mëngjesit, duke siguruar kështu një ditë të bekuar dhe të mbrojtur. 

Bëni fjali në novenas ose lutuni el rosario San Martín de Porres i plotë mund të jetë ndryshimi për të parë një mrekulli në jetën tonë.

Por e gjithë kjo duhet të bëhet duke besuar se ai do të jetë i vëmendshëm të na dëgjojë në çdo kohë, nëse jo, atëherë do të humbim kohë pasi namazi nuk do të arrijë në çatinë e shtëpisë.

Shtë një armë e fuqishme, por duke ditur si ta përdorim atë dhe mbi të gjitha, gjithmonë duke kujtuar të falënderojmë për mrekullinë që ai na dha.

Shpresoj të gjesh ndihmën që ju nevojitet me lutjen e San Martin de Porres.

Më shumë lutje:

bibliotekë mashtrimesh
Zbuloni në internet
Ndjekës në internet
përpunoje lehtë
mini manual
një si të bëni
ForumPc
LlojiRelax
Revista Lava
çrregullt