Lutje për Virgjëreshën të Fatimes; Në çdo nevojë që ju keni mund të ngrini këtë lutje. 

Dashuria dhe bujaria e Virgjëreshës Mari në një nga shumë përfaqësimet e saj janë shumë të fuqishme.

Ajo, si nëna e Zotit tonë Jezu Krisht dhe mik i Zotit, krijuesi i të gjitha gjërave, mund të lutet për ne në parajsë dhe kështu të fitojë favorin ose mrekullinë për të cilën kemi shumë nevojë. 

Lutjet e përditshme mund të bëhen, së bashku me familjen, në shtëpi, zyrë ose thjesht bëj fjali spontane.

Gjëja e rëndësishme është ta bëjmë atë me besim të sigurt se ajo po na dëgjon dhe se thirrja jonë për ndihmë do të ndihmojë. 

Lutja për Virgjëreshën e Fatimes Kush është Virgjëresha e Fatimes?

Lutja ndaj Virgjëreshës së Fatimes

Thuhet se në vitin 1917, virgjëresha u pa nga Francisco, Lucía dhe Jacinta që njihen si tre barinjtë e Virgjëreshës së Fatimes.

Kjo ndodhi në një qytet Portugez që mban të njëjtin emër të virgjër.

Detaje të tjera interesante të historisë tregojnë se një engjëll i njohur si Angel de Portugal, komunikoi me çobanët e vegjël një vit më parë me synimin për t'i përgatitur ata për shfaqjen e kësaj virgjëreshe.

Virgjëresha u zbuloi tre sekrete këtyre barinjve, të cilët gradualisht ua zbuluan atyre besimtarëve të tjerë.

Dihet se kjo e fundit u zbulua në vitin 2000 nga Kardinal Ángelo Sodano.

E vërteta është se pas paraqitjes së saj të parë, Virgjëresha e Fatimës ndiqet nga mijëra besimtarë në të gjithë bota, njerëz që kanë nevojë për një mrekulli dhe se kjo e virgjër ai i ka dhënë janë dëshmitarë besnikë të fuqisë së tij.

Lutja ndaj Virgjëreshës së Fatimes

O Virgjëreshë e Bekuar, Ju u shfaqeshit vazhdimisht fëmijëve; Unë gjithashtu do të doja të të shihja, të dëgjoja zërin tënd dhe të të them: Nëna ime, më ço në Parajsë.

Duke besuar në dashurinë tuaj, unë ju kërkoj të më jepni nga Biri juaj Jezus një besim i gjallë, inteligjencë për ta njohur dhe dashuruar atë, durim dhe hir për t'i shërbyer Atij vëllezërve të mi dhe një ditë të jem në gjendje të bashkohemi me Ju atje në Qiell.

Babai ynë, përshëndeti Mary dhe Lavdi.

Nëna ime, gjithashtu ju kërkoj prindërit e mi, që ata të mund të jetojnë së bashku në dashuri; për vëllezërit e mi, familjen dhe miqtë, në mënyrë që të jetojmë së bashku në familje një ditë ne të mund të gëzojmë me ju në jetën e përjetshme.

Babai ynë, përshëndeti Mary dhe Lavdi.

Unë ju kërkoj në një mënyrë të veçantë për shndërrimin e mëkatarëve dhe paqen e botës; për fëmijët, në mënyrë që ata kurrë të mos u mungojë ndihma hyjnore dhe ajo që është e nevojshme për trupat e tyre, dhe një ditë të arrijnë jetën e përjetshme.

Ati ynë, përshëndetje Maria dhe Lavdi Oh Nëna ime, unë e di që ju do të dëgjoni dhe do të më merrni këto dhe sa hire do t'ju kërkoj nga ju, sepse unë kërkoj dashurinë tuaj për Birin tuaj Jezus.

Amen.

Nëna ime, këtu është djali yt, bëhu Nëna ime! Oh Zemër e ëmbël e Marisë, bëhu shpëtimi im!

Lutja e Virgjëreshës së Fatimes është e mrekullueshme.

shkrime të shenjta, babai qiellor premton të përgjigjet në të gjitha lutjet tona sa herë që bëhen me besim dhe nga zemra, domethënë me sinqeritet.

Në rastin e lutjeve që i drejtohen Virgjëreshës së Fatimes, ky premtim bëhet edhe më i fuqishëm, sepse ne po flasim për një përfaqësim të së njëjtës Mari të virgjër që është nëna e Jezusit.

Përveç gjithë kësaj ekziston fakti që kjo Virgjëreshë u paraqitet tre fëmijëve dhe prej andej njerëzve që, si ne, kishin nevoja dhe kishin nevojë për ndërhyrje hyjnore në jetën e tyre.

Atëherë mund të besojmë se ashtu si ndodhi në të kaluarën mund të ndodhë edhe tani. 

Për çfarë është lutja e Virgjëreshës së Fatimes?

Lutjet e Virgjëreshës së Fatimes mund të kenë shumë qëllime për momente specifike në jetën tonë, prandaj fuqia e një lutje nuk mund të kufizohet në një gjë.

Atëherë mund të themi se, si të gjitha lutjet, edhe ky mund ndihmë në një moment ne kemi nevojë për të.

Qoftë për një shërim të mrekullueshëm, për mbrojtje ose për ndonjë kërkesë, lutja gjithmonë do të shërbejë shumë. 

Përgjigja mund të marrë një kohë të gjatë për të arritur, sepse xhelozia e di se kur të na bekojë, gjëja e rëndësishme është të mos humbim besimin dhe të jemi të sigurt se kjo lutje gjithashtu na mbush me paqe në mes të stuhisë që po përjetojmë dhe mund të na bëjë të kuptojmë shumë gjëra që Ne nuk e kuptuam më parë. 

Kur mund të lutem?

Lutjet mund të bëhen në çdo mënyrë, megjithëse novenaries gjithmonë mund të organizohen, lutjet në familje ose qëllime speciale të kohës së lutjes.

Sidoqoftë, secila prej këtyre formave mund të organizohet në shumë mënyra dhe madje mund të bëhet brenda grupe miqsh ose familjare.

Në këtë pikë ka nga ata që në ndonjë kohë nuk kanë njohuri për të bërë një lutje të veçantë, në këtë rast mund të bëni një lutje të thjeshtë, të sinqertë me besim në çdo kohë dhe vend.

Përmes besimit mund të jemi të sigurt se virgjëria na ndjek. 

A do të më ndihmojë kjo e virgjër?

Po, sa herë që të duhet.

Ajo si një nënë e mirë na udhëzon fëmijët e saj dhe jep ato kërkesa që kemi në zemrat tona.

Disa nga ata që nuk i njohim por na duhen urgjentisht. 

Ai ka besim në lutje mrekulli te Virgjëresha e Fatimes.

Më shumë lutje: