Lutja për të vdekurit

Lutja për të vdekurit. Në të mund të kërkojmë nga ata shpirtra që janë në rrugën e pushimit të përjetshëm, në mënyrë që ata të gjejnë paqen që u nevojiten në kohën më të shkurtër të mundshme.

Me siguri shumë prej nesh kanë vuajtur vdekja e dikujt shumë të afërt, nuk ka rëndësi nëse ai ishte anëtar i familjes apo mik, e rëndësishme është që ai nuk është më në këtë botë, ai ka shkuar në përtej.

Thuhet se nëse nuk luteni për të ndjerin, do të harrojmë edhe kur duhet të ecim në atë rrugë.

Disa njerëz zakonisht ndezin qirinj dhe bëjnë një altar special për të kujtuar të dashurin e tyre ndërsa bëjnë lutje.

Sidoqoftë, ky besim shpesh kritikohet nga ata që nuk e kuptojnë mirë dhe janë më pak shpirtëror. Këta njerëz nuk dëgjohen, në këtë mënyrë ne i mbajmë zemrat tona të pastra.

Cila është lutja për të vdekurit? 

Lutja për të vdekurit

Ekziston një besim se, shumë herë, njerëzit që vdesin nuk ishin të përgatitur të përballeshin me atë botë, kjo është arsyeja pse ne kemi nevojë për të ngritur lutje për personin e ndjerë për të gjetur pushimin e përjetshëm.

Besohet se në atë rrugë, të ndjerit mund të pastrojnë shpirtin e tyre përmes një mendimi të shenjtë siç është lutja.

Zakonisht është zakon të bëni disa lutje pasi të varroset i ndjeri, megjithatë nuk është e mjaftueshme për të vazhduar këto lutjet Për një kohë të gjatë dhe madje kjo ndihmon në zi dhe dhimbje për ndarjen fizike të anëtarit ose mikut tonë të familjes.

Kjo na bën të ndiejmë se jemi të lidhur pavarësisht largësisë. 

Lutja për një të dashur të ndjerë 

Zot, ti je pronari i vetëm i jetës.

Ju na dhuroni dhuratën për të lindur me një qëllim dhe në të njëjtën mënyrë kur ne e kemi përmbushur atë, ju na thirrni në mbretërinë tuaj të paqes, kur konsideroni se misioni ynë në këtë botë është realizuar tashmë.

As para dhe as pas ...

Sot dëshiroj të paraqitem para jush me përulësi të thellë dhe me siguri kërkesa ime do të dëgjohet.

Sot dua të kërkoj për shpirtin e (emri i të ndjerit) të cilin e keni thirrur për të pushuar pranë jush.

Unë e ngre këtë lutje, për ju zotëri, sepse edhe në stuhitë më të këqija ju jeni paqe e pafundme. Babai i Përjetshëm, jepni prehje në parajsën e shpirtit tuaj dhe të mbretërisë suaj, për ata që kanë lënë tashmë këtë aeroplan tokësor.

Ju jeni një Zot i dashurisë dhe faljes, falni dështimet dhe mëkatet e këtij shpirti që tani është në anën tuaj dhe i jepni asaj jetën e përjetshme.

Po ashtu, unë ju pyes baba, për të gjithë ata që u është dashur të vajtojnë largimin e dikujt që nuk është më në mënyrë të shkëputur, hapni zemrën tuaj dhe përqafoni me dashurinë tuaj. U jepni atyre mençuri, në mënyrë që ata të kuptojnë se çfarë po ndodh.

Jepuni atyre paqe që ata të mund të jenë të qetë gjatë kohërave të vështira. Jepuni guxim për të kapërcyer trishtimin.

Faleminderit zotëri, që më dëgjuat sot me këtë lutje që unë me përkushtim ngrita drejt jush, në mënyrë që në mëshirë dhe paqe, të jepni paqe për ata që nuk e kanë atë në këtë kohë.

Drejtoni hapat e njerëzve që tani janë të shkëputur dhe bëni që ata të shijojnë gëzimin e jetës.

Faleminderit baba, amen.

A ju pëlqeu lutja për të vdekurit?

Mund t'ju interesojë:  Lutja e Gjykatësit të Drejtë

Pas vdekjes, ka nga ata që janë siguruar, që mund të jetohet edhe një moment tjetër i pastrimit, se jo gjithçka humbet, por që kemi një mundësi tjetër.

Në fjalën e Zotit ne shohim disa referenca për të marrë falja në këtë botë ose në atë që do të vijë; Vetë Jezu Krishti e thotë këtë në një nga mbledhjet e tij të mrekullueshme. 

Shtë një realitet nga i cili nuk mund të shpëtojmë, përveç që bëjmë një mbjellje dhe nesër dikush tjetër do ta bëjë atë për ne në të njëjtën mënyrë. 

Lutje për goxha të vdekura

Oh Jezus, ngushëllimi i vetëm në orët e përjetshme të dhimbjes, ngushëllimi i vetëm në zbrazëtinë e pamasë që shkakton vdekja midis të dashurve!

Ju, Zot, për të cilin qiejtë, toka dhe njerëzit panë zi në ditë të trishtueshme;

Ju, Zot, që keni thirrur për impulse më të dashura të përzemërta mbi varrin e një miku të preferuar;

Ju, oh Jezus! se ju erdhi keq për vajtimin e një shtëpie të thyer dhe zemrat që rënkuan në të pa ngushëllim;

Ju, Ati shumë i dashur, edhe ju vjen keq për lotët tanë.

Shikoni ata, Zot, si gjaku i shpirtit të dhembshëm, për humbjen e atij që ishte i dashuri më i dashur, mik besnik, i krishterë i zjarrtë.

Shikoni ata, Zot, si një haraç që ne ofrojmë për shpirtin tuaj, në mënyrë që ta pastroni atë në gjakun tuaj të çmuar dhe ta merrni sa më shpejt të jetë e mundur në parajsë, nëse akoma nuk e shijoni atë në të!

Shikoni ata, Zot, që të na jepni forcë, durim, pajtim me vullnetin tuaj hyjnor në këtë provë të jashtëzakonshme që torturon shpirtin!

Shikoni ata, ëmbël, oh Jezuit më të devotshëm! dhe për ata na japin neve që ata që këtu në tokë kanë jetuar të lidhur me lidhjet shumë të forta të dashurisë, dhe tani ne vajtojmë mungesën e çastit të të dashurit, ne takohemi përsëri me Ty në Qiell, për të jetuar përjetësisht të bashkuar në zemrën tënde.

Amen.

Pa dyshim, një e bukur lutje për të dashurit e ndjerë.

Mund t'ju interesojë:  Lutja për Oshun për dashuri

Lutjet më të bukura për të ndjerit janë ato të bëra nga zemra dhe në të cilat ne mund të lejojmë gjithçka që mbajmë në zemër.

Pyesim për pushimin e tij të përjetshëmTek Mund të gjej paqe ajo qe ju nevojitet

Nga ana tjetër, ne gjithashtu kërkojmë që ne të na mbushin me forcë dhe mundemi kapërcyer kohën e vështirë që mund të kalojmë.  

Ka disa lutje që mund të shërbejnë si udhëzues, veçanërisht në ato momente kur fjalët nuk dalin për shkak të dhimbjes dhe trishtimit.

Lutje për të vdekurit në përvjetorin e tyre 

O Jezus i mirë, i cili gjatë gjithë jetës tënde vuri keq për dhimbjet e të tjerëve, shiko me mëshirë për shpirtrat e të dashurve tanë që janë në Purgator.

O Jezus, që i deshi të dashurit e tu me shumë parapëlqim, dëgjo lutjen që të bëjmë dhe me mëshirën tënde jepu atyre që ti ke marrë nga shtëpia jonë të gëzojnë prehje të përjetshme në gjirin e dashurisë sate të pafund.

Jepjani atyre, Zot, prehje të përjetshme dhe drita juaj e përhershme ndriçojë ato.

Le shpirtrat e besimtarëve të larguar nga mëshira e Zotit të qëndrojnë në paqe.

Amen.

Nëse doni t'i luteni një anëtari të familjes, kjo është lutja e saktë për të vdekurit.

Të kujtosh një anëtar të familjes ose një mik që vdiq në një datë të rëndësishme është, në shumicën e rasteve, e pashmangshme.

Kjo për shkak se ato kanë qenë momente festimi dhe duke mos qenë se ai person ndjen zbrazëti, megjithatë ka lutje ose lutje të veçanta për të bërë në ato data.

Mund të jetë një përvjetor për ditëlindjen, dasmë ose disa një datë tjetër e rëndësishme

Mund t'ju interesojë:  Lutja në mënyrë që gjithçka të shkojë mirë

Gjëja e veçantë për të gjithë këtë nuk është ta harroni dhe të kërkoni kudo ku jeni mund të ketë paqe dhe qetësi dhe kjo vazhdoni të forconi ata që kanë mbetur në aeroplanin tokësor.

Ndonjëherë është zakon të takohet me anëtarët e tjerë të familjes dhe të ngrejë lutje në njësinë shtëpiake, mos harroni se fjala e Zotit thotë që nëse dy ose tre janë të sinqertë për të kërkuar diçka në emër të Jezusit, Ati që është në parajsë do t'i jepte kërkesa e bërë.

Lutja për anëtarët e familjes së vdekur (katolike)

Zoti, ju që falni mëkatet dhe dëshironi shpëtimin e njerëzve, ne kërkojmë mëshirën tuaj në favor të të gjithë vëllezërve dhe të afërmve tanë që u larguan nga kjo botë.

Jepuu atyre në mbretërinë tënde jetën e përjetshme.

Amen. "

Kjo është një lutje për të vdekurit e shkurtër, por shumë bukur!

Lutja për të ndjerin është një nga traditat më të vjetra që kisha e krishterë ka përreth botaHasshtë bërë një doktrinë të besosh se të vdekurit janë në një vend ku po pastrohen në mënyrë që të hyjnë në mbretërinë e qiellit.

Ky është një vend pushimi që ka besim Zoti veçanërisht për ta, kjo tregon dashurinë e pafund që Zoti ka për njerëzimin.

Mblidheni si familje Të lutemi për një anëtar të familjes së vdekur ose të kërkojmë një Meshë ku mund të bëjmë lutje të veçanta dhe lutje së bashku me miqtë dhe anëtarët e tjerë të familjes është zakon.

Kjo shërben gjithashtu si rehati, si një shenjë që ne nuk e kemi harruar familjen tonë dhe se do të takohemi përsëri së bashku.

A do t’i bëjnë mirë lutjet të ndjerin?

Sigurisht.

Qëllimi i një lutje për të vdekurit është ai. Kërkoni ndihmë, ndihmë, mbrojtje dhe lumturi për atë person që nuk është më midis nesh.

Do të bëjë mirë. Nëse luteni me besim dhe me shumë dashuri do të sjellë shumë gjëra pozitive, si për të ndjerin ashtu edhe për ju.

Më shumë lutje:

 

bibliotekë mashtrimesh
Zbuloni në internet
Ndjekës në internet
përpunoje lehtë
mini manual
një si të bëni
ForumPc
LlojiRelax
Revista Lava
çrregullt