Lutja për Shën Llazarin i njohur që nga kohërat e lashta si ndihmësi i madh i të varfërve, të sëmurëve dhe kafshëve. lutje për Shën Llazarin Shtë një armë e fuqishme që na është dhënë dhe që përmes besimit punon për ne mrekulli të fuqishme sipas asaj që na nevojitet. 

Me kalimin e kohës ai është bërë mbrojtësi dhe aleati i madh i komunitetit homoseksual dhe i Kubanëve që çdo vit, më 17 dhjetor, takohen në El Rincón për të festuar gëzimin e lindjes së një shenjtori kaq të mrekullueshëm.

Lutja për Shën Llazarin Kush është Shën Llazari? 

Lutja për Shën Llazarin

Në fjalën e Zotit gjejmë dy Lazarë; ai që është emëruar në shëmbëlltyrën e të pasurve dhe lazarus ku Jezusi shpjegon parajsën dhe ferrin.

Llazari i dytë është vëllai i Martës dhe Marisë dhe kushdo protagonist i një prej mrekullive më të mëdha të Jezusit Në tokë, ringjallja.

Në besimin katolik këto dy personazhe janë bashkuar në një sepse është e vështirë të ndahen pasi secili prej tyre ka ngjashmëri të rëndësishme me tjetrin.

Ai njihet si një ndihmës i madh i kafshëve që janë në gjendje braktisjeje, në fakt ai besohet se është mbrojtësi i qenve, por ky është më shumë një produkt i besimit njerëzor pasi shenjtori ndihmon të gjithë ata që kanë nevojë për të.

Ai tregon historinë se ai jetoi deri në moshën 60 vjeç dhe se trupi i tij u varros në një sarkofag bërë prej mermeri që në 1972 u gjet me mbetjet e saj ende brenda saj. 

Lutja për Shen Lazar mrekullisht 

Shën Lazari, mik i Jezu Krishtit dhe vëllai dhe mbrojtësi i atyre që vuajnë!

Ju që e dini se dhimbja e sëmundjes dhe vizita e Jezu Krishtit riktheu jetën tuaj në Betani, mirëpresim me mirësjellje lutjet tona, kur ne kërkojmë ndihmën tuaj në këtë orë ankthi.

Lutuni Atit të Përjetshëm, në mënyrë që të kemi një besim të qetë dhe të sigurt në fuqinë e Jezusit.

Shën Lazar Mrekullueshëm, i ringjallur nga fuqia hyjnore e Jezu Krishtit, ju lutemi për momentin e trishtuar të agonisë suaj dhe për gëzimin e pafund që keni përjetuar kur Jezusi me ato fjalë të ëmbla ju dërgoi nga varri, të ndërhynni me Mjeshtrin Hyjnor, në mënyrë që përmes Ndërmjetësimi na jep atë që ne kemi besim tek ju lyp.

Amen.

Kisha Katolike e ka njohur publikisht fuqia e Shën Llazarit dhe ai e ka atë si një nga shenjtorët që janë nderuar në besim, kështu që përfitoni nga lutja e tij.

Në këtë mënyrë ne mund ta verifikojmë atë lutjet që ngrihen para fronit të tij nuk janë humbur lutjet ose lutjet kot, por përkundrazi bëhen një erë aromatik para pranisë së tij dhe pastaj përgjigja e tij na vjen. 

Për të bërë një lutje një moment ideal nuk është i dizajnuar, megjithatë është e rëndësishme të theksohet se gjëja me të vërtetë e mrekullueshme është të bëjmë lutjen nga zemra dhe të sigurt se përgjigja na vjen.

Nëse nuk bëhet në këtë mënyrë, atëherë ato janë përsëritje boshe dhe të pakuptimta. 

Lutja e Shën Llazarit për të sëmurët 

Bekuar Shën Llazarin, avokatin tim, mbrojtësin tim të shenjtë, unë vendos besimin tim tek ju, vendos nevojat, shqetësimet dhe ankthet e mia, ëndrrat dhe dëshirat e mia, dhe, duke ditur mrekullitë e shumta që janë punuar përmes jush, duke ditur mirësia që buron nga duart, kur të kërkohet me përulësi dhe besim, sot vij te ju lutës, duke kërkuar ndihmën dhe mëshirën tuaj të fuqishme.

O i bekuar Shën Llazari, për shpresën sublime që harroi zemrën tënde për të arritur në kurorën e martirizmit, dhe për atë dëshirë të djegur për të dhënë jetën tënde për atë që të dha përsëri, pasi ta kesh humbur, më dhuro Shën Llazarin e lavdishëm të vlefshëm ndërmjetësim, lutuni për dëshirat e mia përpara Jezusit të mirë, mikut tuaj, vëllait dhe përfituesit dhe kërkoni që me mëshirën e tij të pafund të më jepni atë që kërkoj me gjithë zemër dhe kështu të mund të gjejë lehtësim në dëshpërimin tim:

(thuaj ose çfarë dëshiron të arrish)

dhe nëse mendoni se nuk është i përshtatshëm, më jepni paqen dhe qetësinë e shpirtit tim, në mënyrë që të shpresoj që përmbushja e vullnetit hyjnor të hiqte dorë.

Shën Llazari, babai i lavdishëm i të varfërve, ju lutem, mos ndaloni së më ndihmoni, tregohuni mirëpritur si gjithmonë dhe merrni kërkesat e mia te Zoti sa më shpejt, më jepni bekimet dhe mbrojtjen tuaj, lehtësoni dhimbjet dhe problemet e mia dhe hiqni nga jeta ime të gjitha të këqijat dhe armiqtë .

Përmes Jezu Krishtit, vëllait dhe Zotit tonë.

Kështu qoftë

Lutjet me të cilat merren çështjet shëndetësore janë gjithnjë më urgjente dhe kjo është një temë në të cilën shumë herë vetëm një mrekulli hyjnore mund të na ndihmojë.

Shën Llazari, i cili e di se çfarë është të vuani nga sëmundja e vdekjes dhe madje vdiq dhe jetoi në mishin e tij se çfarë është ringjallja, është shenjtori i treguar për të na ndihmuar në këtë situatë.

Ai e di se çfarë mund të pësohet duke vuajtur një të keqe fizike, e cila është e aftë të përfundojë jetën tonë, kjo është arsyeja pse ai bëhet avokati i përsosur përpara fronit qiellor, pasi ai e di se mrekullia e ringjalljes është e mundur. 

Ne do të shkojmë drejt lutjes për Shën Llazarin për qen dhe kafshë.

Për qentë 

I dashur Shën Llazari;

Jeta juaj e dorëzuar në shërbim të Zotit ju mori

Të vlerësojmë gjërat e vogla në jetë; Virtyti i shenjtë i Zotit dhe shoqëria e kafshëve besnike të njeriut.

Ju më shumë se çdo tjetër e dini rëndësinë e kafshëve shtëpiake

Për lumturinë e njerëzve.

Këto na shoqërojnë kur ndjehemi vetëm, dhe jo në zemrën e tij ne mund të gjejmë vetëm dashuri dhe dashuri.

Manar im, tani, është plagosur rëndë

Dhe me një shëndet të dobët dhe kjo është arsyeja pse ju pyes me gjithë besimin tim

Mund ta kuroni me fuqinë tuaj të mrekullueshme.

Ndëgjoni këtë që unë kërkoj dhe mos më lini vetëm para kësaj lutje.

Amen.

Bëni lutjen e Shën Llazarit për qentë me shumë besim.

Besimtar i rasteve të vështira, i dobët y braktisur i cili gjithashtu përfshin kafshë, veçanërisht qen. Kjo është një lutje që shumë pak ndalojnë së foluri dhe kjo është e nevojshme sepse qentë janë qenie të gjalla që gjithashtu kanë nevojë për ndihmën tonë dhe lutjet tona. 

Ata gjithashtu vuajnë nga sëmundje, braktisje, uri, trishtim dhe dhimbje. Ata janë qenie të gjalla që kanë nevoja afektive dhe fizike që shumë herë askush nuk kujdeset t'i furnizojë dhe kjo i bën ata të vuajnë. 

Për shëndetin 

I dashur Shën Llazari;

Shoku besnik i Krishtit dhe dëshmitar në mish

Nga mrekullitë e Mesisë.

Për ju, këtë ditë, unë përulem me mëshirë t'ju lutem me gjithë besimin tim

Mund të më dhuroni shëndet, atë dhuratë të pakapërcyeshme,

Kështu që e rimarr gjendjen me të cilën gjithmonë kam shijuar.

Ju e dini se çfarë dhimbje, sëmundje, ankth dhe vuajtje janë.

Ju e dini se çfarë është të bartni me një helm sëmundje

Dhe shënoni muret dhe fytyrat për një lehtësim.

Fjalët e mia, shenjtor i dashur, i ngre në parajsë

Në kërkim të mëshirës, ​​ndihmës dhe gëzimit.

Merrni ato në mantelin tuaj dhe më bëni të merituar atë që unë kërkoj.

Amen.

A ju pëlqeu lutja San Lazaro për shëndetin?

Shëndeti merr shumë aspekte në jetën e qenieve të gjalla, duke filluar nga nevojat fizike në ato shpirtërore dhe të gjitha ato janë po aq të rëndësishme.

Kjo është arsyeja pse kjo lutje bëhet një nga më të rëndësishmet.

Rekomandohet ta bëni atë çdo ditë dhe është me familjen, kështu që është shumë më mirë pasi përveç që është një veprimtari shpirtërore që forcon bazat e familjes, na ndihmon të ndjehemi të mbrojtur gjatë udhëtimit të përditshëm San Lázaro, njohës i të gjitha këtyre vështirësive, ndërhyn për ta në mënyrë që Ata mund të arrijnë paqen dhe prehjen në mes të vështirësisë dhe provës.  

A është i fuqishëm ky shenjtor?

Përgjigja është po, sekreti është besimi me të cilin ngrihen lutjet para altarit tuaj.

Gjithçka që kërkojmë nga babai të besojë, do të marrim, ky është një premtim që marrim në Biblën e Shenjtë dhe që është realizuar vetëm kur besojmë se është.

Kjo është arsyeja pse lutjet janë një veprim besimi qartë dhe nuk mund të bëhet me zakone.

Një lutje e bërë me besim mund të bëjë gjithçka, madje edhe sëmundjet më të tmerrshme që mund të ekzistojnë.

Përfitoni nga fuqitë e lutjes së Shën Llazarit.

Më shumë lutje: