Lutja për ofertat

Lutja për ofertat Në kohën e dhënies së mallrave tona para pranisë së Zotit, është shumë e rëndësishme.

Ofertat mund të lihen në altar ose depo të kishës ose mund t'i japim ato drejtpërdrejt tek një person specifik, por gjithmonë duhet të kemi në mendje se Zoti meriton një pjesë të përfitimeve tona financiare. 

Lutja për ofertat

 Ky është një parim që ne shohim në Bibël dhe që sjell bekime të panumërta në jetën tonë. Në bërjen e një ofertë ne po japim hirin atë që marrim hirin dhe duhet të bëhet me një zemër të gëzueshme sepse kjo është dhënësi që bekon Zoti. 

1) Lutja për ofertat dhe të dhjetat

"Ati Qiellor,
Sot ne sjellim ofertat tona për më të mirat e të ardhurave tona dhe prodhimin tonë.
Ne kemi lënë mënjanë një pjesë të fitimeve tona, në proporcionin me të cilin ju na keni përparuar. 
Shikoni me kënaqësi ato që ju ofrojmë në këtë ditë.
Ne kemi premtuar me buzët tona se do t'ju shërbenim, kështu që ju sjellim vullnetarisht ofertat tona.
Ne e kuptojmë se ky është një moment solemn para jush, dhe ne e trajtojmë me nderim atë që çojmë sot.
Zot, ne i japim lavdi për shkak të emrit tuaj; Kjo është arsyeja pse ne sjellim këto oferta dhe vijmë në gjykatat tuaja.
Faleminderit për rafinimin dhe pastrimin e jetës sonë, sepse sot ne e kuptojmë se këto oferta ofrohen në drejtësi për madhështinë dhe sovranitetin tuaj. 
Le të jetë e këndshme shfaqja e adhurimit tonë.
Ne i japim lavdi për emrin tuaj ndërsa sjellim ofertat tona dhe vijmë përpara pranisë suaj; ne ju adhurojmë o Zot!
Sot do të kënaqemi që kemi kontribuar me oferta vullnetare, sepse me gjithë zemër e bëjmë këtë.
Në emër të Jezusit,
amin
"

Luteni këtë lutje për flijime dhe të dhjeta me shumë besim.

Mund t'ju interesojë:  Lutja për Santa Muerte në mënyrë që i dashuri të kthehet

Ofertat dhe të dhjetat janë një parim biblik që bëhet vetëm nga zbulesa sepse shpesh është çështje kritike kush i ka këto parime dhe i zbaton ato në jetën e tyre të përditshme.

Në Bibël shohim se njerëzit që depozitojnë të dhjetat e tyre janë njerëz të prosperuar në çdo kuptim të jetës. 

Ofertat mund të jenë gjithçka që vjen nga zemra jonë, por të dhjetat, që i përkasin Zotit, përbëjnë dhjetë përqind të fitimeve tona, qofshin ato monetare apo ndryshe.

Fjala na mëson se Zoti vetë qorton gllabëruesin për ne për sa kohë që ne përputhemi duke dhënë të dhjetat në kohën e duhur dhe me një zemër të mbushur me gëzim. 

2) Lutja për t’i ofruar Zotit

"Zoti faleminderit për gjithçka që më ke dhënë, për gjithçka që më ke bërë të rritem.
E di që ndonjëherë nuk jam shumë mirënjohës për ju, por këtë herë do të jem.
Gjithçka që kam korrur sot është rritur falë juve.
Më ke bërë një person më të mirë.
Faleminderit për familjen time, miqtë e mi, njerëzit e mi të afërt.
Faleminderit që më dhatë edhe një ditë të jetës, 
Një ditë më shumë për t'ju lavdëruar dhe adhuruar, për t'ju dashur.
Pa ju nuk do të ishte askush, faleminderit Zot. 
Unë kurrë nuk mund të paguaj borxhin tim ndaj teje, të të paguaj për gjithçka që më ke dhënë.
Amen."

Ofertat, edhe nëse i lëmë në depo ose t'ia japim dikujt tjetër, është i njëjti Zot që e pranon atë në parajsë dhe ai do të na japë shpërblimin sipas pasurive që ai vetë ka për lavdi.

Mund t'ju interesojë:  Lutja për të shitur një shtëpi

Thirrja është që t’i bëjmë ofertat me një zemër të gëzuar sepse fjala na thotë se ai bekon dhënësin e gëzuar prandaj ne nuk mund të japim diçka me një zemër të mbushur me hidhërim por të lumtur për atë që po japim.

3) Shembull lutje për ofertat

"zotëri,
Sot ne sjellim ofertat dhe lëmoshën tonë në të mirë të të ardhurave tona dhe prodhimit tonë.
Ne kemi lënë mënjanë një pjesë të të ardhurave tona, 
të njëjtën proporcion që ju na keni dhënë për të na bërë prosperitet.
Shikoni me kënaqësi dhe dashuri atë që ju ofrojmë në këtë ditë.
Ne kemi premtuar me buzët tona se do t'ju shërbejmë, 
Kjo është arsyeja pse ne ju sjellim vullnetarisht dhe vetëmohu ofertat tona.
Ne e kuptojmë se ky është një moment ceremonial para jush,
dhe ne trajtojmë me mirësjellje dhe kujdesemi për ato që ofrojmë sot.
Zot, ne i japim lavdi për shkak të emrit tuaj; 
Kjo është arsyeja pse ne sjellim këto oferta dhe vijmë në tempullin tuaj.
Faleminderit për zbutjen, pastrimin dhe mbrojtjen e jetës sonë, 
sepse sot ne e kuptojmë se këto oferta u ofrohen në drejtësi madhështisë dhe sovranitetit tuaj.
Le të jetë e këndshme shfaqja e adhurimit tonë.
Ne i japim lavdi për shkak të emrit tuaj ndërsa sjellim ofertat tona dhe vijmë përpara pranisë suaj, ju adhurojmë ju Zot.
Sot do të kënaqemi duke kontribuar me oferta dhe lëmoshë vullnetare, sepse me gjithë zemër e bëjmë këtë.
Në emër të Jezusit.
amin"

Në këtë kuptim ne shohim se e njëjta fjalë e Zotit është plot me shembuj të panumërt. Një prej tyre dhe më i fuqishmi që ne e shohim atë në të njëjtin Abraham që njihet si babai i besimit, ai u testua dhe ishte në gjendje të dorëzonte djalin e tij nëse Zoti islam nuk i dha atij një viç për ta ofruar. 

Mund t'ju interesojë:  Lutja për të kuruar ankthin

Këtu shohim shembullin e bindjes dhe si kjo ka shumë më tepër nga të cilët mund të mësojmë mësime të rëndësishme për pjesën tjetër të jetës sonë. 

Për çfarë është lutja për blatime? 

Ne lutemi në kohën e ofrimit në mënyrë që Zoti bekoftë veprimin që po bëjmë. Të jemi i njëjti Zot që shumëfishon financat tona, të na udhëzojë që t'ia japim personit që i duhet dhe kështu që gjithmonë ta kemi atë dëshirë në zemrat tona për të dhënë një ofertë 

Shtë e rëndësishme të dini se ofertat nuk janë gjithmonë në para, por mund të bëhen me asgjë. Për shembull, është shumë e zakonshme të shohësh blatime me fruta ose lule dhe të gjitha ato pranohen nga Zoti. 

Si të lutemi për ofertat e krishtera?

Kjo, si  të gjitha lutjetAjo duhet të bëhet nga thellësia e zemrave tona dhe me vetëdije të plotë për atë që ne po bëjmë.

Shumë herë, pasi që oferta është diçka fizike, ne nuk jemi të vetëdijshëm se është një veprim shpirtëror dhe ky është një parim që ne nuk mund ta harrojmë në asnjë mënyrë sepse është vetë Zoti që merr ofertat tona dhe që do të na japë shpërblimin sipas pasurive të tij në lavdi. 

Një lutje për oferta dhe të dhjeta të fuqishme është ajo që bëhet me besim, duke besuar se Zoti vetë po na dëgjon dhe është vetë ai që na jep përgjigjen e asaj që ne po kërkojmë, qoftë fizik apo shpirtëror, duhet të lutemi gjithmonë nga shpirti dhe të lidhemi drejtpërdrejt me Zotin çdo krijues dhe pronar të fuqishëm të të gjitha gjërave .  

Më shumë lutje:

 

bibliotekë mashtrimesh
Zbuloni në internet
Ndjekës në internet
përpunoje lehtë
mini manual
një si të bëni
ForumPc
LlojiRelax
Revista Lava
çrregullt