Lutja për një nënë të ndjerë

Lutja për një nënë të ndjerë Mund të na ndihmojë të arrijmë rehatinë që na nevojitet në një moment kaq të tmerrshëm.

Humbja e nënës është një nga dhimbjet më të forta që një qenie njerëzore mund të ndiejë, sepse ai po humb veten ndaj qenies që i dha jetë, i cili e udhëzoi dhe e shoqëroi në rritjen e tij. Shtë një trishtim që është vështirë të kapërcehet, por me ndihmën shpirtërore që lutja nënkupton, mund të ndodhë më shpejt. 

Kjo është një lutje e rëndësishme që, megjithëse ne mendojmë ose duam që kurrë të mos kemi nevojë, e vërteta është se ne nuk e dimë se në cilin moment ne ndiejmë nevojën për ta bërë këtë lutje.

Kjo është arsyeja pse në besimin akatolik, ekzistojnë fjali të hollësishme dhe të sakta, të cilat mund t'i përdorim cilindo situatë që po kalojmë. 

Lutja për një nënë të ndjerë Për çfarë është?

Lutja për një nënë të ndjerë

Kjo lutje mund të ketë disa qëllime, njëra prej tyre është të jesh në gjendje të gjesh në mes të lutjes, rehatia që na nevojitet, një qëllim tjetër dhe mbase ai që fiton shumë më tepër forcë është të jesh në gjendje të krijojmë një komunikim me atë dimension tjetër, kjo na jep sigurinë që të qenurit po aq e ëmbël dhe e dashur sa nëna është, është në vende qiellore, duke pushuar në paqe dhe duke shijuar nga përfitimet e të pasurit një jetë të drejtë para Zotit. 

Një qëllim tjetër është të jesh në gjendje të falënderosh lumturinë e të pasurit një nënë dhe të kërkosh pushimin e saj të përjetshëm. Kjo është e rëndësishme sepse është mënyra për tu ndjerë në paqe me veten duke ditur që lutjet tona po e bëjnë anëtarin e familjes tonë të gjejë dritën përtej vdekja.  

Mund t'ju interesojë:  Lutja për një lindje pa komplikime

1) Lutje për një nënë të vdekur të shkurtër

“Zoti Jezus Krisht, Biri i Zotit, i cili donte të kishte një nënë në tokë, Virgjëreshën Mari; shikoni me sy të dhembshur shërbëtorin tuaj N, të cilin e keni thirrur nga gjiri i familjes sonë.

Dhe përmes ndërmjetësimit të Shën Marisë nga Guadalupe, bekoni dashurinë që ka pasur gjithmonë për ne në tokë dhe sigurohuni që nga qielli të vazhdojë të na ndihmojë. Merrni nën mbrojtjen tuaj të mëshirshme ata që ajo është dashur të braktisë në tokë. Ju që jetoni dhe mbretëroni përgjithmonë. 

Amen. "

Zakonisht, lutjet për një nënë të vdekur të shkurtër janë më të bukurat.

Aktualisht kemi shumë modele lutjesh dhe, në mesin e kaq shumë opsioneve, janë fjali të shkurtra që janë të lehta për tu memorizuar dhe çfarë mund të bëjmë në çdo kohë.

Në rrethanat e vetmisë, ndonjëherë, ne dëshirojmë të jemi vetëm dhe të harxhojmë lëshimet tona për të kujtuar të dashurin tonë, në ato momente është e rëndësishme të jemi në gjendje të ngremë një nga këto lutje që nuk kërkojnë shumë kohë, por që mund të na ndihmojnë të kapërcejmë trishtimin dhe të gjejmë paqen dhe qetësinë që mund të arrihet vetëm nga ana e Zotit.  

2) Lutja për një nënë të ndjerë

"Oh nëna ime, dua të them atë
Ju ishit udhëzuesi dhe veriu i jetës sime,
Faleminderit për ju që jemi në këtë botë,
faleminderit juve që na dhatë ekzistencën,
faleminderit juve që na edukuat,
Faleminderit për ju jemi ato që jemi,
u largove, shkove në parajsë,
Ju realizuat misionin tuaj në jetë,
ju ndihmuat fqinjin dhe nevojtarin,
gjithmonë i vëmendshëm dhe i vetëdijshëm për gjithçka,
si të harrosh kaq shumë gjëra të bukura, zërin tënd, qeshjen tënde ...
Sot Ati im, të kërkoj
me shumë përulësi, dëgjo lutjen time
dhe jini të vëmendshëm ndaj zërit të lutjeve të mia,
Më trego rrugën për nënën time
në mënyrë që ai të jetë pranë Zotit tuaj,
Merrni atë të pushojë në mbretërinë e parajsës.
Nëna ime, një lule mbi varret e saj thahet
Një lot në kujtesën tuaj avullon
një lutje për shpirtin tuaj, Zoti e pranon atë.
Drita e përhershme shkëlqen për të, mund të qëndrojë në paqe.
Amen. "

A ju pëlqeu kjo lutje e fortë për një nënë të ndjerë?

Mund t'ju interesojë:  Lutja për Shën Jude Thaddeus për raste shumë të vështira dhe të dëshpëruara

Nënat janë qenie plot me ëmbëlsi dhe dashuri që gjithmonë do të sigurojnë mirëqenien e fëmijëve të tyre. Një shembull i një nëne shembullore është e njëjta nënë e Zotit tonë Jezu Krisht, një qenie e mbushur me Frymën e Shenjtë që dinte ta donte dhe pranonte djalin e saj.

L Nënat përbëjnë një pjesë të rëndësishme të hardhisë së çdo personi dhe kur kjo pjesë me krijuesin Zoti lë një boshllëk që mbushet vetëm përmes lutjes ne e ngremë me idenë se ajo vetë është pranë Zotit duke u kujdesur për fëmijët e saj. 

3) Lutja për nënën time në parajsë

"O babai im, ngushëllim vetëm në momentet e përjetshme të dhimbjes.
Ne vajtojmë mungesën tuaj, nënë e dashur, në këtë moment trishtimi,

Aq shumë dhimbje, aq shumë vuajtje, ju lini një zbrazëti të madhe në zemrën tonë,

Dhuroje atij Zot, falja nga mëkatet e tyre, kalojnë nga dera e vdekjes,

Shijoni dritën dhe paqen tuaj të përjetshme.

Zot i Plotfuqishëm, Ne i vendosim në duart tuaja të dashura. Nënës sonë, e cila u thirr në këtë jetë për t'ju mbajtur të shoqëruar. Dhurojeni pjesën tjetër të përjetshme të shpirtit në parajsë. Nëna ime, dua të them se ti ishe udhërrëfyesi dhe veriu i forcës sime,

Faleminderit për ju që jemi në këtë botë, faleminderit juve që na dhatë ekzistencën,
Faleminderit juve që na edukuat, falë jush ne jemi ato që jemi,
Dhe falë ju gjithmonë do të jem një person i mirë që keni lënë, keni shkuar në parajsë,

Ju realizuat misionin tuaj në tokë, ndihmuat të tjerët dhe nevojtarët,

Gjithmonë i vëmendshëm dhe i vetëdijshëm për gjithçka, të tilla si të injorosh kaq shumë gjëra të bukura, zërin tënd, buzëqeshjen tënde ...
Sot Ati im, unë të lutem me përulësi të madhe, dëgjo lutjen time

Dhe jini të vëmendshëm ndaj zërit të lutjeve të mia, tregoni nënës sime rrugën,

Të jem pranë teje Zot, Merrni atë të pushojë në mbretërinë e parajsës.
Nëna ime, një lule mbi varret e saj, një lot në kujtesën tënde avullohet
Një lutje për shpirtin tënd, Zoti e pranon atë. Le të shkëlqejë drita e përhershme për ju, qofshi të qetë në paqe.
Amen."

Ne e duam shumë këtë lutje për nënën time të ndjerë në parajsë.

Mund t'ju interesojë:  Lutja për San Marcos de León

Një nënë është një shoqe ku mund të shkosh në çdo kohë, pa marrë parasysh sa fëmijë të këqij bëheni, nënat gjithmonë kanë krahët e hapura për të mirëpritur fëmijët e tyre.

Kur këto nëna takohen në parajsë, ata mbeten të dashur dhe mbeten të gatshëm të na dëgjojnë, të na ndihmojnë dhe të vazhdojnë të na udhëheqin.

Në fund të fundit, ne mund të kuptojmë se nuk ka vend më të mirë për një nënë sesa të jetë pranë të njëjtit Zot, Perëndisë Atë. 

Kur mund ta fal namazin?

Lutjet mund të bëhen në çdo kohë.

Nuk është e domosdoshme që zëri të ngrihet ose të ndizen qirinj, por që ne të lutemi nga zemra dhe lutja të jetë e sinqertë. Për më tepër, gjithçka që duhet të keni është besimi i gjallë dhe zgjuar për të se lutjet tona merrni atje ku duhet të shkojnë.

Qirinjtë, vendi, nëse i bëjmë me zë të ulët, të lartë ose në mendjen tonë, janë vetëm detaje që mund të shohim për momentin, por në çdo rast lutjet mund të bëhen gjithmonë në të gjitha kohërat. 

Luteni këtë lutje për një nënë të ndjerë me shumë dashuri.

Më shumë lutje:

bibliotekë mashtrimesh
Zbuloni në internet
Ndjekës në internet
përpunoje lehtë
mini manual
një si të bëni
ForumPc
LlojiRelax
Revista Lava
çrregullt