Lutja për të bekuar ushqimin Shtë një traditë që mbetet e vlefshme deri më sot në të gjitha familjet.

Shtë pjesë e trajnimit të fëmijëve dhe është diçka që edhe në shkolla zbatohet si mësimdhënie.

Rëndësia e bërjes së kësaj lutje qëndron në të qenurit mirënjohës, në vlerësimin e ushqimit që duhet të konsumojmë dhe në kërkimin e atyre që nuk e kanë atë.

Ashtë një gjest falënderimi Zotit që është ai që na jep forcën për të shkuar në punë, për të blerë ushqime, na jep mençurinë për t'i përgatitur ato dhe bekimin e një familjeje për t'i ndarë ato.

Në rastet kur nuk ka familje në tryezë, ne duhet të jemi mirënjohës sepse ka njerëz që nuk mund të hanë, gjë që nuk ndodh sepse nuk kanë, por sepse nuk munden për arsye shëndetësore ose rrethana të tjera, kjo duhet të na bëjë të ndihemi mirënjohës dhe një Një nga gjestet që demonstrojnë këtë është të thuash pak lutje para se të hahet. 

Lutja për të bekuar ushqimin A është e fortë?

Lutja për të bekuar ushqimin

Të gjitha lutjet janë të fuqishme për sa kohë që bëhen duke besuar në fuqinë e tyre.

Bekimi i ushqimit është një veprim besimi në të cilin ne jo vetëm që falënderojmë, por gjithashtu kërkojmë që ushqimi të bjerë mirë në trupin tonë, të japë, në mënyrë që ata të mos ndalen së qeni në tryezën tonë dhe të na sigurojnë përfitimet ushqyese që Sillni secilën prej tyre.

 Nga ana tjetër, ne gjithashtu mund të kërkojmë nga ata që kanë nevojë dhe nuk kanë ushqim në tryezën e tyre, të cilët mund të hanë vetëm kafshime të vogla të ushqimit, kërkojmë nga ata që nuk kanë pse të japin fëmijët e tyre, për ata që janë të uritur dhe nuk kanë burime për ta ngopur atë.

Lutja për të bekuar ushqimin dhe ushqimin është e fortë pasi ka besim.

Siç mund ta shihni, nuk është vetëm falënderimi për ushqimin, por është një veprim besimi dhe dashurie për të tjerët, ku ne e vendosim veten në vendin e tjetrit dhe të kërkojmë për nevojat e tyre.

Kur një lutje bëhet i vetëdijshëm për nevojën e një tjetri dhe ne kërkojmë të barabartë tanë, ne po demonstrojmë dashurinë e Zotit në jetën tonë.

Lutja për të bekuar ushqimin

Zoti Zot; media në mënyrë që në këtë Tabelë të ketë një shkëmbim vëllazëror midis të ftuarve;

Avokoni për ushqimin që na siguruat sot për të qenë me përfitim të drejtë;

Lëreni atë që nuk ka ngrënë akoma Provoni frutin e krijimit tuaj të bukur.

Ne ju duam Perëndinë Atin dhe ju falënderojmë pafundësisht për ndarjen që sot ju na siguroni.

Amen.

https://www.devocionario.com/

Ne mund ta fillojmë lutjen duke falënderuar për mundësinë që Zoti na jep që të jemi në gjendje të ushqehemi saktë.

Atëherë mund të kërkojmë për atë person i cili ka marrë mundimin të përgatisë ushqimin në mënyrë që ne ta konsumojmë, për atë që ndihmoi në të gjithë procesin në mënyrë që këto ushqime të arrijnë në tryezën tonë.

Kërkojmë nga ata që nuk kanë dhe kërkojmë që buka e përditshme të depozitohet në dorën e secilit person dhe, më në fund, falënderojmë përsëri mrekullinë e jetës.

Lutja të falënderojmë për ushqimin 

Babai i shenjtë; sot ne ju pyesim

Mund të na bashkoni në këtë tryezë dhe të bekoni bukën që do të shijojmë në një moment; Do të thotë që këto janë fryti i shëndetit tonë Dhe mos e braktisni atë që tani lufton për të marrë një kafshim.

Ne ju lavdërojmë, Zot, dhe hiri ynë është i shkurtër për Sa fat jemi për këto ushqime!

Contágianos e dashurisë suaj dhe ndriçon Rrugën që na çon në dhomën tuaj.

Amen.

Mirënjohja është një virtyt që shumë pak demonstrojnë sot, ne jetojmë në një botë që po shkon me shpejtësi të madhe dhe shumë pak ndalojnë të falënderojnë.

Në fjalën e Zotit ekziston një histori që tregon historinë e disa lebrave të cilëve Jezui i dha mrekullinë e shërimit dhe vetëm një mbeti për të falënderuar.

Shumë herë kjo ndodh në jetën tonë.

Ne kujdesemi vetëm për të ngrënë, për të ushqyer veten por jo për të falënderuar dhe është diçka që duhet të jetë domosdoshmëri në jetën tonë.

Lutja e vaktit 

Bekoni këtë ditë, baba i dashur, për të gjithë ata që janë në këtë tryezë;

Bekoni atë që ka përgatitur ushqim; Bekoni atë që i ka lejuar ata të jenë këtu; Bekoni, përveç kësaj, atë që ka kultivuar secilën prej këtyre.

Babai i shenjtë! Për pasurinë që ju na jepni sot, ne jemi mirënjohës me mirësi dhe me një butësi të pafund adhurimi dhe lavdërimi për bukën që keni vendosur në këtë tryezë sot.

Amen.

Shembulli më i mirë i lutjes për ushqim shihet në të njëjtin Jezus të Nazaretit i cili falënderoi për ushqimin që konsumuan.

Ka mrekulli që janë duke pritur për një lutje për të arritur tek ne dhe mrekullia e ushqimit të përditshëm mund të jetë një prej tyre.

Në këto momente që duket se janë kaq të vështira për të falënderuar përmes një lutje privilegji për të pasur ushqimin që na nevojitet është një veprim besimi dhe dashurie ndaj Zotit.

A duhet t'i fal të gjitha lutjet?

Ju duhet vetëm të bëni një lutje për të bekuar ushqimin një herë para çdo vakt. Ajo që mund të bëni është të luteni një lutje të ndryshme në çdo vakt.

Mund të ndryshojë nga dita në ditë, javë në javë apo edhe nga muaji në muaj.

Mos harroni gjithmonë se gjëja e rëndësishme është të keni besim te Zoti, Zoti ynë. Besimi dhe besimi janë baza e çdo lutje.

Më shumë lutje: