Lutja e Madhërishme

Lutja e MadhërishmeNë disa prej rasteve që quhet edhe ajo, lutja e mrekullueshme është më shumë se një lutje një këngë e interpretuar nga vetë Virgjëresha Mari dhe në të cilën lartësohet madhështia e Zotit të Madhërishëm.

Virgjëresha Mari, nëna e Zotit tonë Jezu Krisht, dëshmoi fuqinë dhe mrekullinë e vetë Zotit kur ajo ishte shtatzënë nga puna dhe hiri i Shpirtit të Shenjtë të Zotit, ne e shohim këtë në shkrimet e shenjta. 

Duke qenë nëna e Jezusit u bë nëna e të gjithë atyre që besojnë në besimin e krishterë, kjo është arsyeja pse kjo lutje e veçantë është kaq e rëndësishme në mesin e njerëzve të krishterë. 

Lutja e Madhështores origjinale 

Lavdërojeni shpirtin tim Zotit dhe fryma ime është e mbushur me gëzim, ndërsa mendoj për mirësinë e Zotit, Shpëtimtarit tim.

Sepse ai e ka shikuar shërbëtorin e përulur të tij dhe shiko arsyen këtu sepse ata do të më bëjnë të lumtur dhe të lumtur për të gjithë brezat.

Sepse ai ka bërë gjëra të mëdha dhe të mrekullueshme në favorin tim, ai që është i Plotfuqishëm dhe emri i tij pafundësisht i shenjtë, mëshira e të cilit shtrihet brez pas brezi, për të gjithë ata që kanë frikë prej tij.

Ai zgjati krahun e fuqisë së tij dhe shpërndau krenarinë e krenarëve, duke mërzitur planet e tij.

Ai i hodhi poshtë të fuqishmit dhe i ngriti të përulurit.

Ai i mbushi nevojtarët me sende dhe pasuri që la pa asgjë.

Ai e lartësoi shërbëtorin e tij në Izrael, duke e kujtuar për mëshirën dhe mirësinë e tij të madhe.

Ashtu siç i kishte premtuar atit tonë Abraham dhe tërë pasardhësve të tij për gjithnjë.

amin

Lutja e Magnificat-it ose Magnificat-it origjinal është e fuqishme dhe mund të bëhet në çdo kohë ose situatë që lind.

Mund t'ju interesojë:  Lutja ndaj Virgjëreshës së Guadalupe

Ka nga ata që kanë përjetuar mrekulli të bukura në mes të kësaj lutje, një që ndodh shumë shpesh është rritja e besimit, kjo është një mrekulli e menjëhershme që ne mund të ndiejmë brenda vetes.

Kjo fjali mund të bëhet në gjuhën origjinale që është Latinisht, ose në përkthimet e saj të ndryshme në çdo gjuhë. 

Lutja e Madhërishme për mbrojtje në Latinisht

Magnificat anima mea Dominum,
et exultavit spiritus meus në Deo salutari meo,
Quia respexit humilitatem ancillae suae.

Ecce enim hoc beatam duke më thënë brez pas brezi,
kush fërkon mangna kush potencon,
dhe shenjtërorja e shenjtë,
dhe mëshirën e progresit të kohërave kohore.

Fecit potentiam në brachio suo,
shpërndani mendjen superbos cordis sui,
depozitim i fuqishëm i selisë,
ekzaltavit i përulur,
esurientes zbatojnë bonis,
et ndan dimisit inanes.

Suscepit Israel puerum suum Recuertus misericordiae suae,
sicut locutus ad adhuron pa Abraham et semini eius në saecula.

Mjetet e energjisë për të siguruar mbrojtje për veten tonë, familja, miqtë ose të mirat materiale siç janë shtëpitë, bizneset ose makinat.

Një lutje e mbushur me besim bëhet sistemi ynë më i mirë i sigurisë kundër gjithçkaje negative që dëshirojmë të sulmojmë. 

Shtë e vështirë të matni fuqinë të lutjeve Meqenëse kjo varet nga besimi i vendosur në të, prandaj e dimë se përbërësi që do ta bëjë këtë lutje të funksionojë në mënyrë efektive është të besoni. 

Lutja për të shtypur

Ne e dimë se sa e rëndësishme është që lutjet të jenë gjithmonë të disponueshme.

Kjo është arsyeja pse ai e ka lutjen më poshtë për ta shtypur. Ju mund të shtypni për ta lutur atë kurdo dhe kudo që dëshironi.

lutja e zmadhon atë për shtypje

Për çfarë është lutja e Madhërishme? 

Në fillim kjo fjali është bërë me qëllim të shpallni madhështinë e Zotit duke lejuar që Maria të sillte shpëtimtarin në botë.

Mund t'ju interesojë:  Lutja për Shën Martinin e Porresit

Aktualisht kjo lutje bëhet akoma nga mirënjohja ndaj Zotit që na shpëtoi nga momente të vështira, për ndonjë mrekulli që mori dhe shenja të tjera mirënjohjeje që mund të kemi personalisht. 

Një këngë që mund të përdoret gjithashtu për të kërkuar mbrojtje, për shtrigat, ndihmë, rehati, besim dhe mrekulli të mahnitshme.

Si çdo lutje është i fuqishëm dhe krijohet ashtu që ta përdorim në momentet që na duhen më shumë. 

Cila është origjina e kësaj lutje te virgjër?

Një lutje ose këngë e frymëzuar nga i njëjti Perëndi që mund ta gjejmë shumë lehtë në shkrimet e shenjta, konkretisht në Librin e Ungjillit Sipas Shën Lukës në kapitullin 1, vargjet 26-25.

Një tekst plot mirënjohje ndaj Zotit dhe ku Virgjëresha Mari e njeh madhështinë dhe fuqinë e Zotit të atit

Një fragment biblik ku Maria na mëson se falë Zotit nuk mund të mungojë, me këtë lutje të mrekullueshme mund të mësojmë se proceset e Zotit, edhe nëse nuk i kuptojmë ato, sjellin gjithmonë bekime në jetën tonë.

Si dhe Maria që ishte në pritje të martohej dhe përfundoi të mbetej shtatzënë nga puna dhe falë Frymës së Shenjtë, një situatë e vështirë që ajo dinte të përballohej me përgjegjësi dhe mençuri për ta sjellë Shpëtimtarin në botë. 

Kur mund të lutem?

Nuk ka ditë as kohë për t'u lutur.

Ju duhet të luteni kur të keni besim dhe vullnet. Koha nuk ka rëndësi, gjëja e rëndësishme është të besoni në fuqinë e lutjes.

Gjithmonë besoni në fuqitë e Virgjëreshës. Kjo është më e rëndësishmja.

Përfitoni nga fuqia e lutjes së Madhërishëm. Ajo është vërtet shumë e fuqishme!

Mund t'ju interesojë:  Lutja për Virgjëreshën e Carmen

Më shumë lutje:

bibliotekë mashtrimesh
Zbuloni në internet
Ndjekës në internet
përpunoje lehtë
mini manual
një si të bëni
ForumPc
LlojiRelax
Revista Lava
çrregullt