Lutja e qetësisë I drejtohet Reinhold Niebuhr i cili ishte një filozof, teolog dhe shkrimtar Amerikan.

Kjo lutje që u bë shumë e njohur vetëm frazat e saj të para, ka origjinën e saj në Luftën e Dytë Botërore edhe pse tregimet që shkojnë rreth kësaj lutje janë disi të larmishme, e vërteta është se, si çdo lutje, është e fuqishme dhe e dobishme për të gjithë Ata që kërkojnë në lutje besojnë se ajo që ne kërkojmë do të jepet.

Sido që të jetë tregimi i vërtetë që ka shënuar fillimin e këtyre fjalëve të lutjes, ne besojmë se deri më sot është me përfitim të madh për të gjithë ata që besojnë dhe që besojnë një besim katolik.

Armët shpirtërore na u dhanë për t'i përshtatur ato dhe nuk është të mendojmë por të veprojmë, të lutemi dhe të besojmë se Zoti bën pjesën tjetër. 

Lutja e qetësisë Cili është qëllimi? 

Lutja e qetësisë

Sereniteti është një gjendje qetësie e plotë që shkon përtej një qetësie të krijuar dhe sipërfaqësore.

Ne nuk mund të themi se jemi të qetë kur jemi në dëshpërim të shohim ndryshimet që i imagjinojmë reale.

Kjo nuk është qetësi e vërtetë por një gjendje hipokrizie në të cilën shumë herë gabojmë duke u përpjekur të marrim me qira atë që nuk kemi. 

Një gjendje e paqes dhe besimit të plotë në zot që na lejon të vazhdojmë të besojmë në të edhe pse shohim atë që shohim. Qetësia në Zot na bën të besojmë.

Nuk ka asnjë mënyrë të jemi të qetë kur nuk besojmë në Zot, qetësia e plotë dhe e vërtetë vjen nga dora e atij që na njeh nga fillimi deri në të ardhmen tonë.

Lutja e qetësisë së plotë 

Zot, më jep qetësi të pranoj gjërat që nuk mund t'i ndryshoj, guximin për të ndryshuar gjërat që mund të ndryshoj dhe mençurinë të njoh ndryshimin; të jetosh një ditë në një kohë, të shijosh një moment në një kohë; pranimi i fatkeqësive si një shteg për paqen; duke kërkuar, siç bëri Zoti, në këtë botë mëkatare siç është, dhe jo siç do të doja të ishte; duke besuar se do t'i bësh të gjitha gjërat mirë nëse unë i dorëzohem Vullnetit Tënd; në mënyrë që unë të jem i lumtur në mënyrë të arsyeshme në këtë jetë dhe tepër i lumtur me ju në tjetrën.

Amen.

Përfitoni nga fuqia e lutjes së plotë për qetësi.

Sereniteti në këto kohë kur padurimi i jetës së përditshme duket se na konsumon është një privilegj që duhet ta luftojmë për ta ruajtur.

Mund të na paraqiten situata që ne duan të vjedhin paqen, që destabilizojnë zemrën, për ato raste ekziston lutja e veçantë e qetësisë së plotë. 

Shtë e rëndësishme që ne e dimë që Zoti nuk bën asgjë në gjysmë të rrugës dhe se mund të jetë kështu që tani nuk e shohim mrekullinë e mbaruar të njëjtën gjë duhet të vazhdojmë të besojmë te Zoti se ai e di se si dhe në cilën moment ai do t'i lëvizë pjesët në favorin tonë. 

Lutja e qetësisë San Francisco de Asís 

Zot, më bëj një instrument të paqes tënde: atje ku ka urrejtje, unë e vendos dashurinë, atje ku ka ofendim, unë bëj falje, ku ka mosmarrëveshje, unë vendos bashkim, ku ka gabim, e vë të vërtetën, ku ka dyshim, e vë besimin, atje ku ka dëshpërim, unë shpresoj, atje ku ka errësirë, unë vë dritë, ku ka trishtim, unë bëj gëzim.

O Mjeshtër, mos të kërkoj aq shumë sa të ngushëllohem sa të ngushëlloj, të kuptohem si të kuptosh, të jesh i dashur sa të duash.

Sepse dhënia është marrë, harrimi është gjetur, falja falet dhe vdekja ngrihet në jetën e përjetshme.

amin

Shën Françesku i Asizit është një nga shenjtorët që kisha katolike e do më shumë pasi ka qenë instrumenti i Zotit për të bekuar shumë jetë dhe familje të tëra.

Ai dihet se është ekspert në raste të vështira, në ata që duket se na vjedhin paqen. Ecja e tij këtu në tokë ishte e nënshtruar, gjithnjë me zemër të dorëzuar dhe të ndjeshme ndaj zërit të Zotit.

Atij i kërkohet, ndër të tjera, të na mbushë me qetësi, të na japë mundësinë të shohim realitetin dhe të vazhdojmë të besojmë, të vazhdojmë të besojmë në mrekulli.

Të qëndrosh me qetësi dhe qetësi të paprekur sepse ekziston dikush i fuqishëm që kujdeset për mua dhe familjen dhe miqtë e mi në çdo kohë.

Kjo duhet të jetë lutja jonë, lutja jonë e përditshme dhe sado e keqe të duket gjithçka, le të mbajmë një zemër të qetë nga fundi dhe të besojmë se Zoti na ndihmon në çdo kohë.  

Lutja e qetësisë dhe qetësisë 

Ati Qiellor, Zot i dashur dhe i dashur, Ati ynë i mirë, mëshira juaj është e pafund, Zot me ju kam gjithçka që kam nevojë, me ju nga ana ime jam më i fortë dhe ndihem i shoqëruar, kështu që ju lutem që të jeni pronari i yni shtëpi, e jetës sonë dhe zemrat tona, banon dhe mbretëron Ati i Shenjtë midis nesh dhe qetësia për ndjenjat dhe shpirtrat tanë.

Unë Me gjithë besimin total te Ti dhe me besnikërinë e një fëmije që e do Atin e tij, të lutem të japësh favorin dhe bekimin tënd, të përmbytësh qenien tonë me qetësi dhe qetësi, të shikosh ëndrrat tona, të na shoqërosh natën, të shikosh hapat , na udhëzoni gjatë ditës, na jepni shëndet, qetësi, dashuri, bashkim, gëzim, na bëni të dimë se si të jemi besnikë dhe miqësorë me njëri-tjetrin, që të qëndrojmë të bashkuar në dashuri dhe kënaqësi dhe që në këtë shtëpi të kemi paqen dhe lumturinë që dëshirojmë shumë.

Lejoni Virgjërën Mari e Bekuar, Nënën e Birit tuaj të bekuar dhe Nënën tonë të dashur, të na mbështesni me mantelin e saj të Shenjtë Mbrojtës dhe të na ndihmoni kur dallimet na ndajnë dhe na trishtojnë, lejoni që dora e saj e ëmbël dhe e butë pajtuese të na largojë nga diskutime dhe konfrontime, lërini të qëndrojë me ne dhe që ajo të jetë streha jonë përballë fatkeqësive.

Zoti dërgoni Engjëllin e Paqes në këtë shtëpi, për të na sjellë lumturi dhe harmoni në mënyrë që ai të transmetojë Paqen që vetëm Ti e dini se si të na jepni dhe të na ndihmoni në barrët dhe pasiguritë tona, në mënyrë që, në mes të stuhive dhe për problemet, ne mund të kemi mirëkuptim në zemrat dhe mendimet.

Zot, na shiko me kënaqësi dhe na jep favorin dhe bekimin tënd, na dërgo ndihmën tënde në këto momente të mjerimit dhe bëje që problemet dhe dallimet nëpër të cilat kemi kaluar të kemi një zgjidhje të shpejtë dhe të favorshme, veçanërisht kërkoj nga bujaria juaj e pafund:

(pyesni me përulësi dhe besim se çfarë doni të merrni)

Asnjëherë mos na braktisni sepse kemi nevojë për Ju, që dashuria juaj e dobishme, drejtësia dhe forca juaj të na shoqërojnë dhe të japin stabilitet në çdo moment; Le të na drejtojë Prania juaj e gjallë dhe të na tregojë rrugën më të mirë, a mundet që harmonia juaj të na shndërrojë nga brenda dhe të na bëjë më të mirë me të tjerët, të na ndihmojë Zotin, që çdo moment i jetës sonë, dashuria dhe besimi të jenë më të fortë dhe më të mëdhenj dhe Na jepni atë që duhet në mënyrë që çdo natë, kur shkojmë të flemë, të dimë se si t'ju falënderojmë për gjithçka që na jepni.

Na falni gabimet tona dhe na jepni të vazhdojmë të jetojmë në paqe të shenjtë, që burimi i dashurisë suaj të na mbrojë;

Faleminderit Ati Qiellor.

Amen.

Lutuni lutjen e qetësisë dhe qetësisë me besim.

Zoti kujdeset gjithmonë për ne, kjo është arsyeja pse ne duhet të besojmë se ai po bën vullnetin e tij në jetën tonë gjatë gjithë kohës.

Ne duhet të shqetësohemi që gjithmonë të kemi në mendjen tonë një mendim për paqen, një mendim që gjeneron qetësi dhe besim. 

Mendja është një fushë beteje, ku ne bie shpesh, edhe nëse përpiqemi të shfaqemi ndryshe. Nuk është duke e shpërfillur situatën dhe duke bërë asgjë sepse ne kemi besim.

Shtë të veprosh me siguri të plotë, me besim dhe qetësi edhe pse sytë e mi shoh diçka tjetër unë e di se Zoti, Ati Krijues po bën diçka në favorin tim në çdo kohë, sepse ai më do.  

Alkolikët e Lutjes së Serenitetit Anonim: Psalmi 62

01 Nga grupi. Në stilin e Iedutún. Psalmi i Davidit.

02 Vetëm te Zoti qëndron shpirti im, sepse prej tij vjen shpëtimi im;

03 Vetëm ai është kështjella ime dhe shpëtimi im, kështjella ime. Nuk do të hezitoj.

04 Deri kur do të biesh pranë një njeriu së bashku, për ta shembur atë si një mur që hap rrugë ose një mur shkatërrues?

05 Ata mendojnë vetëm të më rrëzojnë nga lartësia ime dhe kënaqen me gënjeshtrën; ata me gojën e tyre bekojnë dhe me zemrat e tyre mallkojnë.

06 Qëndroni vetëm te Zoti, shpirti im, sepse ai është shpresa ime;

07 Vetëm ai është kështjella ime dhe shpëtimi im, kështjella ime. Nuk do të hezitoj.

08 Nga Zoti vjen shpëtimi im dhe lavdia ime, ai është shkëmbi im i fortë, Zoti është streha ime.

09 Populli i tij, ki besim tek ai, lëre zemrën e tij përpara tij që Zoti të jetë streha jonë.

10 Burrat nuk janë asgjë më shumë se një frymë, fisnikët janë pamja: të gjithë së bashku në shkallë do të ngriheshin më lehtë se një frymë.

11 Mos i beso shtypjes, mos i vidh vjedhje iluzioneve; dhe megjithëse pasuritë tuaja rriten, mos u jepni atyre zemrën.

12 Perëndia ka thënë një gjë dhe dy gjëra që kam dëgjuar: «Se Zoti ka fuqinë

13 dhe Zoti ka hirin; që ju paguani secilën sipas veprave të tij ».

https://www.vidaalterna.com/

Sereniteti krahasohet me aftësia për të mbajtur qetësinë në mes të stuhisë, duke besuar dhe ditur se Zoti kujdeset për ne.

Në momentet e dëshpërimit është e rëndësishme që këtë lutje ta kemi në mend dhe që mund ta zbatojmë në çdo kohë.

Nuk kërkon një hapësirë ​​apo mjedis të veçantë për t'u lutur dhe më pak kur kemi shpirtin ose zemrën të rraskapitur nga mungesa e qetësisë.

Në ato lëshime që ne mendojmë se do të humbasim kontrollin, një lutje mund të ndryshojë rrjedhën e historisë në favorin tonë, ju vetëm duhet të besoni.

Përfundim

Asnjëherë mos harroni të keni besim.

Besoni në Zot dhe të gjitha fuqitë e tij.

Besoni në forca nga lutja te qetësia plotë. Vetëm kështu ai do të kapërcejë kohërat e këqija.

Më shumë lutje: