Lutja e Gjykatësit të Drejtë

Lutja për Gjykatësi i Drejtë Theshtë ai që i drejtohet Zotit Jezus Krisht gjykatësi ynë i vetëm përpara Perëndisë Atë.

Shtë e rëndësishme të dini se lutjet duhet të bëhen duke besuar.

Fjala e Zotit na mëson se nëse e kërkojmë atë, duhet të besojmë se ai do të jetë i vëmendshëm për të na dëgjuar dhe ky është sekreti i gjithë kësaj, për të besuar.

Pa besim lutjet ato janë vetëm fjalë boshe që nuk arrijnë asnjë art dhe nuk përmbushin qëllimin për të cilin janë bërë.

Për të gjithë këtë, është e nevojshme të dimë se cilat janë arsyet kryesore që na bëjnë të lutemi, shumë njerëz pyesin gjyqtarin e drejtë vetëm nga rutina, por jo nga zemra dhe pastaj lutja humbet efektivitetin.

Cila është lutja e gjykatësit të drejtë?

Lutja e Gjykatësit të Drejtë

Zoti jesucristo Ai është shoku, vëllai dhe gjykatësi ynë i drejtë. 

Atij i kërkohen shumë gjëra dhe një nga kërkesat më të zakonshme është mbrojtja për ne dhe familjet tona.

Shumë të krishterë e bëjnë këtë lutje çdo ditë dhe kjo duhet të jetë kështu pasi çdo ditë e keqja po kërcënohet dhe është gjithmonë mirë të largohet nga shtëpia me mbrojtjen e Gjykatësit të Drejtë për secilin prej nesh. 

Kjo është një lutje që bëhet nga zemra pasi ne vendosim në duart tuaja gjënë më të ngushtë që kemi që janë gjithmonë fëmijët tanë dhe familja në përgjithësi.

Bëni këtë lutje para se të filloni udhëtimin e përditshëm, me gjithë familjen në mëngjes Shtë një ide shumë e mirë pasi ne gjithashtu inkurajojmë praktikën e unitetit në familje dhe përmbushim atë që thotë fjala Die soque nëse dy ose tre pajtohen dhe e pyesin Atin në emër të Jezusit ai do t'i jepte kërkesat nga parajsa. 

Lutja e gjykatësit të vetëm origjinal katolik

Oh gjykatës hyjnor dhe i drejtë që ta shtrish dorën të varfërve dhe të pasurve!

Dashnor i përjetshëm i faljes dhe i bamirësisë, drita shpirtërore që ndriçon shtigjet më të errëta, Fjala e jetës dhe dashuria e thellë, Mësimdhënia dhe dëshmia që na ushqen me lutje.

Ju që pësoni keqtrajtime dhe poshtërime më të tmerrshme, Që të qenit i Shenjtë dhe i pastër pranoi me përulësi dënimet më të këqija, Ju që jeni mbreti i mbretërve, që jetoni dhe mbretëron mbi të gjitha të këqijat dhe mbarë njerëzimin, ju mirëpritët pa murmuritur ose qortuar më shumë goditje të dhimbshme, Dhe ju dhatë gjithçka për shpëtimin tonë, lutja jonë dhe kërkesa jonë le të vijnë tek ju.

Demonët dhe poseduar prej jush u larguan nga fuqia e lutjes suaj, Ju ngritët njerëz të sëmurë nga shtretërit e tyre, Ju i shëruat të verbrit nga verbëria e tyre, ju u kthyet shëndetit lebrave, ju u dha jetë dhe bukë atyre që ju ndiqnin.

Ju i shumuat peshqit dhe bukët për t'ua dhuruar turmës, Ju hapët ujërat dhe përshkuat mes tyre, Ju i dhatë ditë e natë, Paqe dhe harmoni, Ju Gjyqtari ynë i Drejtë pa hezitim shoqëroni popullin tuaj, pa kufizime ju jepni gjithçka, Dhe ju e përmbushni premtimin tuaj, Kur ju vjen një i devotshëm, Ju nuk poshtëroni ose tradhtoni, Ju nuk ofendoni ose lëndoni, Ju na mësoni përmes shëmbëlltyrave, Ju lënë një trashëgimi të përjetshme në Shkrimet e Shenjta, Ju dëgjoni lutjen tonë dhe ju vijnë në favorin tonë.

Amen.

Lutja është gjithmonë një mënyrë për të ngritur, përveç kërkesave tona, lavdërimet dhe falënderimet tona për atë Zot që na jep neve dhe familjarëve tanë mbrojtje çdo ditë të botës.

Mund t'ju interesojë:  Lutja e bekimit

Duke bërë atë lutje ne e dimë dhe besojmë se mbrojtja hyjnore shkon para nesh në gjithçka që bëjmë atë ditë.

Kisha Katolike ka një model lutjeje drejtuar drejtësisë origjinale, në këtë shembull lutjeje ne shohim që ne fillojmë duke njohur të gjitha atributet e Jezu Krishtit dhe pastaj bëjmë kërkesën dhe përfundojmë duke falënderuar favorin e dhënë, kjo e fundit si një veprim besimi duke besuar se Mrekullia është bërë tashmë.

Lutja e gjykatësit të drejtë për burrat 

Bisha që më sulmojnë, Luanët që ulërijnë mbi mua, E keqja mbizotëron në anën time, ndiej frikë dhe ankth. Nuk jam më në gjendje të ec, kam frikë nga padrejtësia,

Kundërshtarët e mi tallen, Ata besojnë se kanë fuqi, Dhe megjithëse shfaqet frikacakja ime, Ka një qenie Supreme, i cili sigurisht i vjen në ndihmë.

Vetëm Gjykatësi eja, eja shpejt me mua, Ndërro të gjitha të këqijat, Njerëz të tjerë sulmojnë dhe më mundojnë mua, Vetëm Gjykatësi eja, eja shpejt tek unë.

Unë bërtas dhe kërkoj praninë tuaj në jetën time, unë jam një njeri i brishtë, ju kërkoj dhe nuk mund t'ju gjej, Ejani, ejani Gjykatësi im i Dashur.

Qofsh magji dhe e keqe, Ai okultizëm dhe shenjtërim, Qoftë djalli dhe mëkatari, përkul kokën, largohu nga ana ime, Tërhiq menjëherë, Tërhiq vetëm Gjykatësi, më ndihmo, të lutem.

Qetësia dhe qetësia po vijnë, Burrat tashmë duartrokasin dhe nderojnë emrin tuaj të Shenjtë, Faleminderit, unë ju jap Gjykatësi im i Drejtë, Faleminderit përjetësisht, Hallelujah, Amen.

Kjo lutje specifike ekziston për shkak të shkallës së dhunës që po përjetohet kohët e fundit, është shumë e vështirë të zbresësh në rrugë në çdo ditë të caktuar dhe të mos perceptosh mjedisin plot energji të këqija.

Kjo është arsyeja pse kjo lutje është kaq e rëndësishme pasi ne i kërkojmë Gjykatësit të Drejtë të sjellë paqe dhe qetësi në zemrën e njeriut në mënyrë që dhuna të pushojë në këtë mënyrë.

Mund t'ju interesojë:  Lutja për fëmijët

Vetëm zemra e mirë e Jezu Krishtit mund ta shndërrojë zemrën në një të mirë dhe dëshirat e mira në bekime.

Nd më mirë t’i japim fund abuzimit dhe dhunës sesa një lutje plot besim, qëllime të mira, pa egoizëm dhe të bërë nga shpirti.

Lutja gjykon vetëm për të liruar një të burgosur 

I dashur Zot Jezus. Ju keni lindur të lirë.

Fryma juaj e plotfuqishme është e lirë, edhe nëse trupi juaj fizik me sa duket nuk është i tillë.

Ai, i cili është prania juaj hyjnore, është brenda jush.Ai ju shoqëron gjithmonë.Unë e thërras atë prani shpirtërore në ju dhe i kërkoj atij që të ju lirojë, atë liri që i korrespondon çdo qenieje të gjallë me të drejtën e ndërgjegjes.

Unë jam dera e hapur që asnjë qenie njerëzore nuk mund të më afrohet dhe ajo derë që të çon drejt paqes, dashurisë së Zotit dhe fqinjit tënd, drejt të mirës dhe lumturisë suaj, do të hapet e gjerë dhe sinqerisht, tani dhe përgjithmonë.

Amen.

Kjo fjali thjesht gjykon e plotë për të liruar një të burgosur është shumë e fortë.

Të jetosh këtë moment të keq me një anëtar të familjes ose një mik është padyshim një nga përvojat më të këqija që mund të kalosh.

Për ata që privohen nga liria është një proces i dhimbshëm në të cilin shumë herë lutja është e vetmja që mund të sigurojë një paqe dhe shpresë.

Gjykatësi i Drejtë Jezu Krishti pyetet në mënyrë që vendimet e marra në lidhje me dënimin të rishikohen, të hapen mirëkuptimet dhe që ai të mund të veprojë në anën e Drejtësia

Në të njëjtën mënyrë, kërkesa mund të shtrihet për të kërkuar pak paqe dhe durim, duke u përpjekur të bëjmë atë që thotë fjala e Zotit, të ndërmjetësojmë për të afërmin tonë.

Lutja e gjykatësit të drejtë për raste të vështira 

Gjykatësi hyjnor dhe i drejtë i të gjallëve dhe të vdekurve, dielli i përjetshëm i drejtësisë, i mishëruar në barkun e dëlirë të Virgjëreshës Mari për shëndetin e prejardhjes njerëzore.

Vetëm Gjyqtar, krijues i parajsës dhe tokës dhe vdiq në kryq për dashurinë time.

Ju, që u mbështollën me një qefin dhe u vendosën në një varr nga i cili u ngrit në ditën e tretë, pushtuesi i vdekja dhe nga ferri. Gjykatësi i Drejtë dhe Hyjnor, dëgjo lutjet e mia, prano kërkesat e mia, dëgjo kërkesat e mia dhe jepu atyre dërgim të favorshëm.

Zëri juaj i perëndishëm qetësoi stuhitë, shëroi të sëmurët dhe ngjalli të vdekurit si Llazari dhe djali i vejushës së Naimit.

Perandoria e zërit tuaj iku nga demonët, duke i bërë ata të linin trupat e të poseduarve dhe u dha sytë të verbrit, flasin të heshturit, dëgjoni të shurdhërit dhe falni mëkatarët, siç janë Magdalena dhe paralitiku nga pishina.

Ju u bënë të padukshëm për armiqtë tuaj, ata që shkuan në burg ju ranë në tokë në zërin tuaj, dhe kur ju skadoi në Kryq, me theksin tuaj të fuqishëm, orbs u drodhën. Ju hapi burgjet për Pjetrin dhe e nxori prej tyre pa u parë nga roja e Herodit.

Ju shpëtuat Dimën dhe i falët kurorës.

Unë ju lutem, Vetëm Gjyqtar, më lironi nga të gjithë armiqtë e mi, të dukshëm dhe të padukshëm: Shroud i Shenjtë në të cilin jeni mbështjellur më mbulon mua, hija juaj e shenjtë më fsheh mua, veli që ju mbuloi sytë ju verbon ata që më përndjekin dhe ata që më dëshirojnë ki keq, ki sy dhe mos më shiko këmbët dhe nuk më arrij, duart më kanë dhe mos më tundo, veshët më kanë dhe mos më dëgjo, gjuha ka dhe mos më akuzo dhe buzët e tua do të heshtin në gjyq kur përpiqen të më dëmtojnë.

Oh, Jezu Krishti Gjykatës i Drejt dhe Hyjnor!, Më favorizo ​​në të gjitha llojet e ankthit dhe pikëllimeve, casteve dhe angazhimeve dhe më bëj që të të kërkoj dhe të vlerësoj perandorinë e zërit tënd të fuqishëm dhe të shenjtë, duke të thirrur në ndihmën time, burgjet e hapura, zinxhirët dhe lidhjet janë prishur, prangat dhe shufrat janë thyer, thikat janë të përkulura dhe çdo armë që është kundër meje është zbardhur dhe bërë e padobishme. As kuajt nuk arrijnë tek unë, as spiunët nuk më shikojnë dhe nuk më gjejnë.

Gjaku yt më lahet, manteli yt më mbulon, dora jote më bekon, fuqia jote më fshih, kryqi yt më mbron dhe bëhu mburoja ime në jetë dhe në kohën e vdekjes sime.

Oh, Gjykatësi i drejtë, Bir i Atit të Përjetshëm, që me Të dhe me Frymën e Shenjtë jeni një Zot i vërtetë!

Oh Fjala Hyjnore e bëri njeriun!

Ju lutem që të më mbuloni me petkun e Trinisë së Shenjtë, në mënyrë që të jeni të lirë nga të gjitha rreziqet dhe të madhëroni emrin tuaj të Shenjtë.

Amen.

Bëni lutjen hyjnore dhe të drejtë të gjykatësit për raste të vështira me shumë besim!

Mund t'ju interesojë:  Lutja në mënyrë që gjithçka të shkojë mirë

Jezu Krishti, kur ishte në tokë, ishte një dëshmitar i drejtpërdrejtë i asaj që mund të krijojë mendja njerëzore, ai e ndjeu atë në mishin e tij kur vendosi të jepte jetën e tij për dashurinë ndaj nesh.

Kjo është arsyeja pse askush më mirë se ai nuk i kupton proceset e vështira, nuk e di se si ndihemi, çfarë mendojmë dhe na udhëzon të bëjmë atë që duhet të bëjmë edhe nëse nuk është aq e qartë për momentin.

Nuk ka ndonjë kërkesë të vështirë që nuk mund të zgjidhet nga një lutje me shumë besim, Zoti i mban gjithmonë premtimet e tij.

Kur mund t'i fal lutjet?

ju mund të luteni lutja e Gjykatësit të Drejtë kur te duash.

Nuk ka kohë, minutë, ditë të javës ose orar. Ju duhet të luteni kur keni nevojë dhe kur të keni vullnet dhe besim.

Më shumë lutje:

 

bibliotekë mashtrimesh
Zbuloni në internet
Ndjekës në internet
përpunoje lehtë
mini manual
një si të bëni
ForumPc
LlojiRelax
Revista Lava
çrregullt