Lutje për Virgjëreshën nga Guadalupe të ngrihet me besim dhe nga zemra në një veprim përuljeje që zbulon ndjeshmërinë që zemra e njeriut ka për të kërkuar ndihmë nga qeniet shpirtërore.

Pavarësisht nga momenti që po kalojmë në këtë kohë, lutjet bëhen për t'u ngritur nga njerëzit në nevojë.  

Nuk ka asgjë të pamundur kur lutemi si mjet për të luftuar betejat që do të na paraqesin dita ditës.

Ne mund të kërkojmë atë që na nevojitet dhe madje edhe ato gjëra që janë bërë ëndrrat dhe dëshirat tona dhe që ende mbesin të ruajtura brenda shpirtit tonë dhe që askush përveç nesh nuk i di.

Lutja ndaj Virgjëreshës së Guadalupe Kush është e virgjër e Guadalupe? 

Lutja ndaj Virgjëreshës së Guadalupe

Shtë një pamje e Virgjëreshës Mari në 1531 në Meksikë.

Dihet që i pari që e pa atë ishte Indian Juan Diego ndërsa ishte në rrugën e masës.

Ajo tregon historinë se virgjëresha i kërkoi asaj të ndërtonte një tempull dhe të përcillte një mesazh për të gjithë njerëzit e mundshëm duke filluar nga peshkopi.

Indiani Juan Diego e bëri këtë, gjithçka që i ishte besuar atij, nuk ishte e lehtë sepse askush nuk e besonte sepse, si çdo mrekulli, ishte e nevojshme të shihej ndonjë shenjë se ajo që tha ai Indian ishte e vërtetë. 

storia që virgjëresha i kërkoi të ndërtonte një tempull dhe atë transmetoni një mesazh për të gjithë njerëzit e mundshme duke filluar nga peshkopi.

Indiani Juan Diego e bëri këtë, gjithçka siç i ishte besuar, nuk ishte e lehtë sepse askush nuk e besoi sepse, si çdo mrekulli, ishte e nevojshme që të shihej ndonjë shenjë se ajo që tha indiani ishte e vërtetë. 

Indiani merr një udhëzim të ri nga Virgjëresha, ku i është besuar të kërkojë trëndafilat që gjenden në majë të malit, ai edhe një herë i bindet urdhërit dhe kërkon trëndafila të freskët për t’i paraqitur para peshkopit të mbështjellë në një batanije, Kur trëndafilat bien mbi batanije, imazhi që njihet sot si Virgjëresha e Guadalupe mund të shihet e pasqyruar.

Sot, bazilika e Santa María de Guadalupe është bërë tempulli fetar më i vizituar në botë.

Një e përafërt e njëzet milion famulli ata vijnë çdo vit për të thënë besimin e tyre dhe i bëjnë haraç kësaj Virgjëreshë të mrekullueshme. 

Lutja e Virgjëreshës së Guadalupe për mbrojtje 

Bekuar Virgjëresha e Guadalupe, Nëna e Zotit, Zonja dhe Nëna jonë. Ejani këtu sexhde përpara imazhit tuaj të shenjtë, të cilin ju na keni lënë të stampuar në tilmën e Juan Diego, si një premtim dashurie, mirësie dhe mëshire.

Fjalët që i thatë Juanit me butësi të papërshkrueshme akoma jehojnë: "Djali im i dashur, Juan të cilin e dua si të vogël dhe delikat", kur, shkëlqyes me bukuri, u shfaqët para syve të tij në kodrën Tepeyac. Na bëni të meritojmë t’i dëgjojmë të njëjtat fjalë thellë në shpirtin tonë.

Po, ju jeni Nëna jonë; Nëna e Zotit është Nëna jonë, më e butë, më e dhembshur.

Dhe të jesh Nëna jonë dhe të na strehosh nën mantelin e mbrojtjes tënde, ti qëndrove në imazhin tënd të Guadalupe. Virgjëresha më e Shenjtë e Guadalupe, tregoni se ju jeni Nëna jonë.

Mbroni ne në tundime, na ngushëlloni në pikëllime dhe na ndihmoni për të gjitha nevojat tona.

Në rreziqet, në sëmundjet, në përndjekjet, në hidhërimin, në braktisjet, në orën e vdekjes sonë, na shiko me sy të dhembshur dhe nuk ndahet kurrë nga ne.

https://www.aciprensa.com/

Virgjëresha Mari, si një nënë e mirë, di si të sigurojë mbrojtje të fortë dhe e vërtetë për të gjithë ata që e njohin atë si nënë.

Afrimi i saj në kërkim të mbrojtjes është një veprim besimi, i guximshëm dhe i sinqertë. Ne mund të kërkojmë mbrojtje në çdo kohë që na nevojitet për ne, për një anëtar të familjes ose një mik.

Ka edhe nga ata që e zbatojnë këtë lutje Për disa të mira materiale, ky aspekt i lutjes mund të duket sipërfaqësor, por nëna di si të kujdeset për fëmijën e saj dhe gjithçka që i përket asaj. 

Ne nuk mund të shkojmë tek ajo duke menduar se ajo nuk mund të na ndihmojë por me zemër të hapur të na flasë dhe të na drejtojë drejt asaj që duhet të bëjmë në çdo kohë. 

Lutja për të kërkuar mbrojtje për Virgjëreshën e Guadalupe 

Oh Virgjëresha e Immate, Nënë e Zotit të vërtetë dhe Nënë e Kishës! Ju, që nga ky vend shfaqni mëshirën dhe dhembshurinë tuaj për të gjithë ata që kërkojnë mbrojtjen tuaj; Dëgjoni lutjen që ne me vetëbesim të drejtpërdrejtë i drejtohemi dhe ia paraqisim Birit tuaj Jezus, Shëlbuesit tonë të vetëm.

Nëna e mëshirës, ​​Mjeshtër e flijimit të fshehtë dhe të heshtur, për ju, që dilni për të na takuar mëkatarët, ne shenjtërojmë në këtë ditë tërë qenien tonë dhe gjithë dashurinë tonë.

Ne gjithashtu shenjtërojmë jetën tonë, punën tonë, gëzimet tona, sëmundjet tona dhe dhimbjet tona.

Jep paqen, Drejtësia dhe prosperitet për popujt tanë; meqenëse gjithçka që kemi dhe po e vendosim nën kujdesin tuaj, Zonja dhe nëna jonë.

Ne duam të jemi plotësisht të tuat dhe të ecim me ju rrugën e besnikërisë së plotë te Jezu Krishti në Kishën e tij: mos e lër dorën tënde të dashur.

Virgin of Guadalupe, Nënë e Amerikës, ne ju kërkojmë nga të gjithë peshkopët, të udhëheqni besimtarët përgjatë shtigjeve të jetës së krishterë intensive, dashurisë dhe shërbimit të përulur për Perëndinë dhe shpirtrat.

Mendoni për këtë korrje të jashtëzakonshme dhe ndërmjetësoni që Zoti të nxisë urinë për shenjtërinë në të gjithë Popullin e Perëndisë dhe të japë thirrje të bollshme të priftërinjve dhe fetare, të fortë në besim dhe shpërndarës xheloz për misteret e Zotit.

mbrojtje, kujdes, Amor, falje dhe gjithçka që dëshironi ta pyesni, veshët e tij janë gati të dëgjojnë harkun e fëmijëve të tij.

Besimi është kërkesë e domosdoshme.

Me fjalën e Zotit ata na shpjegojnë se duhet të pyesim duke besuar se ekziston, domethënë duhet të lëmë lutjet tona duke e ditur se ato janë dëgjuar dhe, madje edhe më shumë, janë përgjigjur.

Amparo është një domosdoshmëri dhe gjithmonë duhet të pyesim që impulsi të ndjehet nga zemra.

Ne nuk e dimë të ardhmen dhe kjo është arsyeja pse kjo lutje është e rëndësishme të lëmë në dorë planet tona dhe çdo hap që do të ndërmarrim.

Kjo është arsyeja pse lutja e virgjër e Guadalupe është e rëndësishme.

Le të jetë mbrojtja e tij gjithmonë në jetën tonë dhe bekimi i tij nuk do të braktisë kurrë ne, familjen dhe miqtë tanë. 

Kërkimi i mbrojtjes për një person të veçantë është një akt dashurie, nuk është e nevojshme të ndizni qirinj ose të përgatitni një mjedis të mëparshëm për këtë lutje që mund të duket pak e thjeshtë, por është me të vërtetë e fuqishme, thjesht duhet të besoni, asgjë tjetër nuk është e nevojshme. 

Lutja e virgjër e Guadalupe për të kërkuar një mrekulli 

Bekuar Virgjëresha e Guadalupe, Nënë dhe Mbretëreshë e vendit tonë. Këtu na keni bërë sexhde me përulje përpara imazhit tuaj marramendës.

(Vendosni porosinë tuaj)

Tek Ju vendosim gjithë shpresën tonë. Ju jeni jeta dhe rehatia jonë.

Duke qenë nën hijen tuaj mbrojtëse dhe në prehërin tuaj amë, nuk mund të kemi frikë nga asgjë.

Na ndihmoni në pelegrinazhin tonë tokësor dhe ndërmjetësoni për ne përpara Birit tuaj Hyjnor në momentin e vdekja, në mënyrë që të arrijmë shpëtimin e përjetshëm të shpirtit.

Amen.

Mrekullitë janë ato gjëra që ne besojmë se do të ishin të pamundura për t'u arritur me forcat njerëzore.

Shtë një term që përdoret më shumë në peticione për sëmundje që, sipas shkencës mjekësore, nuk ka kurë.

Sidoqoftë, fjala mrekulli mund të përdoret në shumë rrethana të tjera, si në ato raste kur ne presim para që është e pamundur të mbërrijmë ose kur zhdukja e një anëtari të familjes ka vuajtur dhe nga një moment në tjetrin shfaqet i sigurt dhe i shëndoshë.

Mrekullitë janë në distancën e një lutje dhe tregojnë vetëm pak besim. Asgjë nuk është e pamundur.

A mund t'i them të gjitha lutjet?

Ju mund dhe duhet t'i luteni të gjitha lutjet këtij shenjtori.

Gjëja e rëndësishme është që lutja e Virgjëreshës së Guadalupe është lutur me shumë besim dhe me shumë besim brenda zemrës së saj.

Ju preferoni të besoni në fuqitë e vërteta të këtij shenjtori dhe duhet të besoni se ajo do t'ju ndihmojë.

Më shumë lutje: