Lutja për San Roque Shtë një armë e fuqishme për të gjithë ata që kanë nevojë për ndërhyrje hyjnore në situata të caktuara që mund të lindin në jetë, direkt ose indirekt.

Fuqia të lutjeve është e pallogaritshme, me to mund të arrijmë fitore që përndryshe do të ishte e pamundur të pushtoheshin.

Kërkesa e vetme që një lutje të jetë efektive është ta bëjmë atë me besim, ne thjesht nuk mund ta kërkojmë atë, por ta bëjmë atë duke besuar nga zemra, në një mënyrë të sinqertë dhe të sigurt se përgjigjja që kemi kërkuar kaq shumë do të jepet.

San Roque si një kujdestar besnik i njerëzve në nevojë mund të kuptojë vuajtjet tona në rast se vuajnë nga ndonjë sëmundje.

Le ta përdorim këtë mjet dhe të lutemi që ato mrekulli që na duhen aq shumë do të na jepen në kohën e përsosur të Perëndisë Atit Krijues.  

Lutja për San Roque Kush është San Roque?

Lutja për San Roque

Historia tregon se ai ishte djali i guvernatorit të Montepellier dhe lindi në 1378. Jeta e tij ishte normale dhe kur ai ishte 20 vjeç, prindërit e tij vdiqën.

Duke qenë një jetim i ri, Roque ishte i përkushtuar për t'u kujdesur për të sëmurët e një prej dëmtuesve më shkatërrues të pësuar në atë kohë. 

Historia i referohet faktit që, kur ai ishte duke u kujdesur për këta pacientë, kishte shumë që morën shërim të plotë dhe të mrekullueshëm kur San Roque i bëri atij një kryq në ballë.

Kjo nuk është për t'u habitur pasi në shkrimet e shenjta shohim se shërimi mund të shpërndahej edhe me hijen, siç ndodhi me apostulli Pjetër.

Prandaj, fakti që një person mund të shërbejë duke shëruar vetëm me një shenjë të kryqit është një veprim që ne mund të besojmë si një mrekulli që vjen drejtpërdrejt nga Zoti.

Dita e tij festohet çdo 16 gusht.

Lutja për mbrojtësin e kafshëve nga San Roque (e humbur)

I Mëshirshëm Saint Roque,
shenjt i virtytshëm, i mëshirshëm dhe i mrekullueshëm,
që i dhatë vetes trup dhe shpirt për Atin tonë Perëndinë
dhe ti i doje kafshët nga zemra
dhe prandaj ju jeni mbrojtësi i tij i lavdishëm,
mos i lini pa ndihmë kur u duhen
mos lejoni që ata të ndjehen të pafuqishëm përballë fatkeqësive
dhe u jepni atyre gjithçka që u nevojitet për të mirën e tyre për të jetuar.
Lutju Zotit mirësi dhe bekim për Françeskën
dhe mbaje atë gjithë jetën e saj nën mbrojtjen dhe kujdestarinë tënde.
Ajo është edhe një anëtar i familjes,
Ajo është shoqja dhe shoqja ime,
Heshtë ai që më dhuron pa kushte dashurinë e tij,
Ai është besnik dhe më ngushëllon dhe i bën ditët e mia të lumtura
dhe kjo më jep shumë më tepër sesa ajo që merr.
Shën Roque, shërbëtor i dashur, i lavdishëm i Zotit,
se u ndihmuat për mrekulli nga një qenush
kur burrat ju braktisën për shkak të sëmundjes tuaj,
ai me besnikëri ju sillte rrotullat e përditshme
dhe me dashuri lëpijnë plagët tuaja për të lehtësuar dhimbjen tuaj,
dhe prandaj ju jeni një mbrojtës i kafshëve shtëpiake,
Sot vij tek ju plot besim
dhe duke ditur që ju jeni i mirë dhe i sjellshëm
Unë ju besoj përkëdheljen time Franchesca.
Mrekullueshëm San Roque, mbrojtës i të gjitha kafshëve,
Sot vij te ju për të më ndihmuar në ankthin tim,
përdorni fuqinë tuaj të ndërmjetësimit para Zotit
në mënyrë që në mëshirën e tij të më dhurojë
Farë kërkoj nga zemra ime për kafshën time:
Mbroni atë, kështu që ajo është gjithmonë e lumtur,
vëzhgoni Françeskën time të dashur
se atij i mungon ushqimi, as shtrati, as ndërmarrja, as lojërat,
ruajeni atë nga çdo e keqe, nga çdo dëm dhe situatë e keqe;
Asnjëherë mos u trishto apo ndjehu i braktisur
asnjëherë nuk i mungon dashuria, kujdesi dhe miqësia
në mënyrë që ai kurrë të mos ndiejë frikë, frikë ose vetmi,
gjithmonë të trajtohen me dashuri dhe respekt
të jetosh plot gëzim dhe mirëqenie
dhe të keni një jetë të gjatë dhe të lumtur.
Unë ju pyes, bekuar Shën Roque për shëndetin tuaj,
larg sëmundjeve Franchesca,
nga Qiejt dërgon shërimin,
me besim dhe besim të pamasë, e lë në duart tuaja,
e bëjnë atë së shpejti të rikuperojë forcën dhe energjinë e tij
në mënyrë që ai të mos vuajë më,
mos lejoni që ai të vuajë ose të ndiejë dhimbje,
Lehtëson vuajtjet tuaja, shëron plagët ose sëmundjet tuaja.
Vlerësoj ndihmën tuaj në këto periudha të vështira,
E di që nuk do të ndaleni së mbrojturi dhe të kujdeseni për Franchesca
dhe që ju t'i bëni kërkesat e mia Zotit,
që krijuan të gjitha qeniet e gjalla që popullojnë planetin
dhe me dashuri dhe mirësi, ai ruan dhe merr pjesë në të gjitha krijesat e tij.
Kështu qoftë

Theshtë mbrojtësi i sëmundjeve që pësojnë bagëtitë, qenët, personat me aftësi të kufizuara, epidemitë dhe vështirësitë e tjera për sa i përket shëndetit të njerëzve dhe kafshëve.

Kisha Katolike ka hartuar një lutje ose një model lutjeje që është ideal në këto raste kur janë kafshët që vuajnë dhe kanë nevojë për një mrekulli hyjnore të shërimit.

Për ta bërë këtë lutje nuk është e nevojshme të përgatisni mjedisin, megjithëse mund të ndizni disa qirinj ose të bëni një altar special për këtë shenjtor.

Ju mund të luteni vetëm ose si një familje, ajo që është e nevojshme dhe që duhet të ruhet në çdo kohë është besimi.  

Lutja e San Roque për qentë e sëmurë

I shenjtë, i devotshëm, i cili ndihmoi shumë pacientë me murtajë, Saint Roque, i cili, falë mëshirës së Zotit, bëri mrekulli, te të cilët ata besuan në fuqinë tuaj shëruese ...

Ju lutem, me përulësi të sinqertë, të më ndihmoni të shpëtoj qenin tim dhe mikun besnik, ______, nga sëmundja, e cila e ka dobësuar shumë, e bën, shenjtorin e lartësuar dhe të ndjeshëm ...

San Roque, që i desh aq shumë qentë, sa qeni im shëron dhe vrapon përsëri po aq i gëzuar sa kurrë.

Amen.

Qentë janë gjithashtu krijim i Zotit dhe gjithashtu meritojnë vëmendjen dhe kujdesin tonë.

Në një kohë kur manarja jonë po kalon një kohë të vështirë shëndetësore, ne mund t'i bëjmë një lutje San Roque për t'u kujdesur për kafshën dhe t'i dhurojmë mrekullinë e shërimit.

Ne gjithashtu mund të kërkojmë për ato kafshë që janë të sëmurë në rrugë, në mënyrë që ky shenjt bujar dhe i mrekullueshëm t'u japë atyre shëndetin dhe kujdesin që u duhen. 

Kur mund të lutem?

Koha më e mirë për t'u lutur është në ndjeni nevojën për ta bërë atë.

Fjala e Zotit na flet për lutjen dhe na thotë se, sa herë që kemi nevojë për ndihmë, Ati Qiellor është gjithmonë i gatshëm të dëgjojë lutjet tona. 

Atëherë mund të kuptojmë se nuk ka ndonjë plan specifik, megjithëse disa këshillojnë ta bëjnë këtë. në mëngjes dhe në shoqërinë e familjesE vërteta është se mund të bëhet në çdo kohë dhe në çdo vend. 

A është i fuqishëm ky shenjtor?

Po, sepse kur ishte gjallë ai vetë vuajti të njëjtën plagë si ato për të cilat kujdesej dhe menjëherë pas kësaj mori shërimin dhe vazhdoi të kujdeset për shumë pacientë në spitale të ndryshme.

Që atëherë dhe deri më sot ai beson në fuqinë e tij të mrekullueshme për të ndihmuar më pak të favorizuar.

Luteni lutjen për mbrojtësin e San Roque të kafshëve të humbura dhe të sëmura me besim të madh.

Më shumë lutje: