E dini Forca të blinduara të Zotit?

Ashtu si në luftë, ku ushtarët kanë nevojë për forca të blinduara speciale si jelekë antiplumb, helmeta për të mbrojtur kokën, armët dhe pajisje të tjera.

En bota shpirtërore, ne gjithashtu kemi nevojë për një forca të blinduara që na mbron dhe na ndihmon të përballemi me të gjitha fatkeqësitë që mund të lindin në jetë.

Me fjalën e Zotit, posaçërisht në kapitullin e fundit të Efesianëve, një nga letrat që Apostulli Pal shkroi, këshillon të gjithë besimtarët të përdorin armaturën e Zotit për të luftuar me të keqen dhe për të qenë në gjendje të fitojnë fitore.

Bota shpirtërore është në luftë të vazhdueshme dhe kjo është arsyeja pse ne duhet të jemi të përgatitur në çdo kohë.

Pjesë e mënyrës së Zotit

Forca të blinduara të Zotit

Kjo armaturë përfshin një seri instrumentesh shpirtërore që, për të ditur si t'i përdorni, duhet të dini se si ato përdoren dhe kjo është arsyeja pse ne ju tregojmë tani gjithçka që duhet të dini për të mbrojtur veten me forca të blinduara shpirtërore. 

1: Brezi i së vërtetës

Brezi i së vërtetës emërtohet te Efesianëve 6:14. Fizikisht dhe në kohërat e lashta, ushtarët mbanin një rrip për të mbajtur të fortë tunikën ndërsa mbështesin trupin.

Në kuptimin shpirtëror, rripi bëhet ajo njohuri dhe siguri që na bën të qëndrojmë të vendosur, të bindur se jemi bijtë e perëndisë, megjithëse e keqja dëshiron të na bindë ndryshe. 

Për ta përdorur si duhet rripin e së vërtetës, zemra jonë duhet të jetë e mbushur me fjalën e Zotit, ne duhet ta forcojmë veten me lutje. Ne duhet të jetojmë një jetë të tërë dhe të vendosur në rrugën e Krishtit. 

2: Pektorali i drejtësisë.

Ashtu si në kohët e lashta kishte armaturën, me të cilën organet e brendshme ishin të mbuluara, siç e njohim tani si jelek i papërshkueshëm nga plumbi.

Ushtarët që ecin në botën shpirtërore duhet të mbajnë zemrën tonë nga të gjitha sulmet e armikut.

Pektorali i drejtësisë bëhet ai mbulesë që na jep Drejtësia që ne arrijmë përmes Jezusit dhe sakrifica që ai bëri për ne është kryqi i Kalvarit. 

Për ta përdorur atë në mënyrë të saktë duhet të kujtojmë identitetin që kemi në Krishtin, të pranojmë që falë sakrificës së tij është se jemi të justifikuar para babait qiellor.

Ne nuk mund të besojmë atë që na thotë armiku ose akuzat e tyre ose të kujtojmë jetën tonë të kaluar ose mëkatet tona.

Këto janë strategji të së keqes që të na lëndojnë dhe vetëm brezi i drejtësisë na mbron nga këto sulme. 

3: Përgatitja e ungjillit

Warrido luftëtar duhet të mbrojë këmbët e tij nga sulmet sepse këto janë gjithashtu një objektiv i rëndësishëm për armikun.

Nëse një ushtar nuk është i vendosur në ecjen e tij, atëherë është e lehtë të eliminohet. Ushtarët duhet të ndërmarrin hapa të fortë dhe të sigurt, pa hezituar ose frikë. 

Këpucët e ungjillit duhet të vishen në mënyrë të sigurt, besoni atë që ju ka dhënë Zoti, qëndroni të fortë në rrugë.

Mbush veten me paqe, gëzim dhe dashuri dhe lejo që kjo të përhapet tek ata përreth jush. Thirrja është të predikoni Ungjillin për çdo krijesë.

Me hapa të sigurt gjithnjë duke parë të mos hedhim hap në ndonjë minierë ose ndonjë objekt të mprehtë që armiku mund të linte në rrugë. Gjithmonë duke ecur përpara dhe duke mos u mbështetur kurrë, duke u rritur në mbretërinë e Perëndisë. 

4: Mburoja e besimit në armaturën e Zotit

Këtu Apostulli Pal na lë udhëzime për përdorimin e mburojës së besimit. Ne e dimë që një mburojë është një armë e mbrojtjes që mund të na ndihmojë në betejë, në mënyrë që asnjë prej sulmeve të mos arrijë tek ne.

Në botën shpirtërore ne gjithashtu kemi nevojë për një mburojë sepse armiku hedh shigjeta që nëse arrin te ne, mund të na dëmtojë shumë. 

Mburoja e besimit përdoret saktë kur besimi ynë forcohet. Për këtë ne duhet të lexojmë fjalën e Zotit, ta mësojmë përmendsh dhe, më e rëndësishmja, ta zbatojmë.

Le të kujtojmë se besimi është si një muskul që nëse nuk ushtrohet, atëherë atrofi, le të ushtrojmë besim dhe ta bëjmë atë të fortë, në mënyrë që të na mbrojë nga të gjitha sulmet që i ligi hedh kundër nesh. 

5: përkrenarja e shpëtimit në armaturën e Zotit

Përkrenarja është një helmetë që mbron kokën e ushtarit. Një nga pjesët më të rëndësishme të të gjitha armaturave.

Mendja jonë është një fushë e vërtetë beteje dhe është një objektiv i lehtë për armikun sepse sulmon drejtpërdrejt në mendimet tona duke na bërë negativë ose duke na bërë të besojmë gjëra që nuk janë të sakta sipas fjalës së Zotit. 

Ne përdorim përkrenaren ose përkrenaren e shpëtimit kur kujtojmë në çdo kohë se jemi të shpëtuar me anë të besimit dhe kjo është një e vërtetë që nuk mund të ndryshohet.

Ne duhet të luftojmë dhe të luftojmë mendimet e liga me fjalën e Zotit sepse ai na do dhe na ka falur të gjitha mëkatet tona. 

6: Shpata e Shpirtit në armaturën e Perëndisë

Këtu ka një ndryshim të madh sepse armët e tjera janë për të na mbrojtur por kjo është e veçantë sepse është krijuar në mënyrë që të mund të sulmojmë forcat e së keqes. Me shpatë mund të lëndojmë dhe vrasim armikun sa herë që duam të marrim rrugën tonë.

Me të mund të mbrohemi dhe të ndriçojmë mënyrën se si udhëtojmë, të sigurt se është e fuqishme dhe se, nëse dimë ta përdorim, do të fitojmë fitoren. 

Për të përdorur si duhet shpatën e Frymës, ne duhet të mbushemi me fjalën e Perëndisë sepse shpata aktivizohet kur flasim fjalën e tij. Shtë e rëndësishme që të jemi në gjendje ta përdorim atë në mënyrë efektive në çdo situatë dhe kur e bëjmë atë efektive në jetën tonë.

Mos harroni se Bibla është si një manual i jetës dhe për këto fjalë të kemi fuqi duhet të bëjmë gjërat që tregohen atje. 

Të gjitha armaturat shpirtërore funksionojnë përmes besimit dhe forcohen në mes e lutjes.

Sa më shumë ta lexojmë fjalën e tij, aq më shumë besim do të kemi dhe do të jemi në gjendje ta përdorim armaturën në mënyrë më efektive. Lutja është çelësi i gjithçkaje, bashkësia me Shpirtin e Shenjtë do të na bëjë që të jetojmë sipas vullnetit të babait qiellor.