Молитва молитва

Молитва молитва Му се обраќа на Рајнхолд Нибур, кој беше американски филозоф, теолог и писател.

Оваа молитва што стана многу популарна само нејзините први фрази, има свое потекло во Втората светска војна иако приказните што се одвиваат околу оваа молитва се некаде разновидни, вистината е дека, како и секоја молитва, таа е моќна и корисна за сите Оние што молат во молитва, веруваат дека тоа што го бараме ќе биде одобрено.

Без оглед на вистинската приказна што го означи почетокот на овие зборови на молитва, ние веруваме дека до ден денес е од голема корист за сите што веруваат и убедуваат католичка вера.

Духовно оружје ни беше дадено да ги присвоиме и не треба да размислуваме туку да се однесуваме, да се молиме и да веруваме дека Бог го прави останатото. 

Северна молитва Која е целта? 

Молитва молитва

Спокојството е состојба на потполна смиреност што надминува поцврста и површна смиреност.

Не можеме да кажеме дека сме мирни кога внатре сме очајни да ги гледаме промените што ги замислуваме реални.

Тоа не е вистинска спокојство, туку состојба на лицемерие во која многупати грешиме обидувајќи се да го изнајмеме она што го немаме. 

Состојба на целосен мир и доверба во бога тоа ни овозможува да продолжиме да веруваме во него иако гледаме што гледаме. Спокојството во Бога нè наведува да веруваме.

Не постои начин да бидеме спокојни кога не веруваме во Бога, целосна и вистинска ведрина доаѓа од раката на оној кој не знае од почеток до нашата иднина.

Молитва за целосна ведрина 

Боже, дај ми јадност да прифатам работи што не можам да ги сменам, храброст да ги променам работите што можам да ги сменам и мудрост да ја знам разликата; живеат еден ден во исто време, уживајќи еден момент во исто време; прифаќање на неволјите како пат кон мирот; прашувајќи, како што направи Бог, во овој грешен свет каков што е, а не како што би сакал да биде; верувајќи дека ќе ги направите сите работи добро ако јас се предадам на Твојата волја; за да можам да бидам разумно среќен во овој живот и неверојатно среќен со вас во следниот.

Амин.

Искористете ја моќта на целосна спокојна молитва.

Искреност во овие времиња кога желбата од секојдневниот живот се чини дека нè троши е привилегија што мора да се бориме за да го сочуваме.

Можеби ќе бидеме претставени со ситуации што ние сакаат да го украдат мирот, тоа го дестабилизира срцето, за тие случаи постои посебна молитва за целосна спокојство. 

Важно е да знаеме дека Бог не прави ништо на половина пат и дека може да биде така сега, не гледаме дека чудото заврши исто, мора да продолжиме да веруваме во Бога дека тој знае како и во кој момент ќе ги премести парчињата во наша корист. 

Северна молитва Сан Франциско де Ас 

Господи, напрај ми инструмент на твојот мир: таму каде што има омраза, ставам loveубов, каде има престап, простувам, каде има раздор, ставам унија, каде има грешка, ја ставам вистината, каде има сомнеж, го ставам вера, таму каде што има очај, ставам надеж, каде има темнина, ставам светлина, каде има тага, ставам радост.

Господару, да не барам толку многу за да се утешам како да утешувам, да бидам разбрана како да разберам, да бидам сакана како да сакам.

Бидејќи давањето е примено, заборавот е пронајден, простувањето се простува и умирањето се крева во вечен живот.

Амин!

Свети Френсис од Асишки е еден од светците што Католичката црква најмногу го сака бидејќи е Божји инструмент да благослови многу животи и цели семејства.

За него е познато дека е експерт во тешки случаи, кај оние што изгледа да ни го украдат мирот. Неговата прошетка овде на земјата беше покорна, секогаш со испорачано срце и чувствително на Божјиот глас.

Од него се бара, меѓу другото, да нè наполни со ведрина, да ни даде можност да ја видиме реалноста и да продолжиме да веруваме, да продолжиме да веруваме во чуда.

Да останеме со спокојство и спокојство затоа што има некој моќен кој се грижи за мене и моето семејство и пријатели во секое време.

Тоа треба да биде нашата молитва, нашата дневна молитва и колку и да изгледа лошо сè, ајде да држиме споко срце од дното и да веруваме дека Бог ни помага во секое време.  

Молитва за спокојство и спокојство 

Небесен Татко, ovingубезен и Godубезен Бог, наш добар Татко, твојата милост е бесконечна, Господ со тебе имам сè што ми треба, со тебе од моја страна сум посилна и се чувствувам придружено, затоа ве молам да бидете сопственик на нашата дом, на нашите животи и нашите срца, живее и владее меѓу нас Светиот Отец и спокојство на нашите чувства и нашите души.

Јас Со целосна доверба во Тебе и со верност на дете кое го сака својот Татко, ве молам да ја изразите вашата благодет и благослов над нас, да го преплавите нашето битие со смиреност и спокојство, да внимавате на нашите соништа, да нè придружувате ноќе, да ги гледате нашите чекори , водете нè во текот на денот, дајте ни здравје, спокој, loveубов, заедница, радост, направете да знаеме како да бидеме верни и пријателски едни на други, дека остануваме обединети во loveубовта и попустливоста и дека во овој дом имаме мир и среќа по кои копнееме.

Дозволете ја блажената Дева Марија, Мајка на вашиот благословен син и нашата ourубовна мајка, да нè завитка со нејзината Света заштитна наметка и да ни помогне кога разликите ќе нè разделат и тажат, дозволете her слатка и нежна помирувачка рака да нè оддалечи од дискусии и конфронтации, оставете ја да остане со нас и таа да биде наше прибежиште пред неволја.

Господ испрати го Ангелот на Мир во оваа куќа, да ни донесе среќа и хармонија, така што тој ќе го пренесе Мирот што само Вие знаете да ни дадете и да ни помогнете во нашите оптоварувања и неизвесности, така што, среде невреме и на проблеми, можеме да имаме разбирање во срцата и мислите.

Господи, погледни нè со задоволство и дај ни ја твојата корист и благослов, испрати ни ја твојата помош во овие моменти на мизерија и направи проблемите и разликите низ кои поминуваме да имаат брзо и поволно решение, особено јас ја барам твојата бесконечна дарежливост:

(прашајте со понизност и доверба што сакате да добиете)

Никогаш не напуштајте нè затоа што ви требаме, дека вашата корисна loveубов, вашата правда и сила нè придружуваат и даваат стабилност во секој момент; Нека вашата животна Пристојност нè води и покажете ни на најдобар пат, вашата хармонија може да нè претвори одвнатре и да направи да бидеме подобри со другите, да ни помогнете Господ, дека секој момент од нашите животи, loveубовта и вербата се посилни и поголеми и Дајте ни го тоа што е потребно така што секоја вечер кога спиеме знаеме да ви се заблагодариме за сè што ни давате.

Простете ги нашите грешки и дајте ни се да продолжиме да живееме во светски мир, да ве заштити изворот на вашата loveубов, можеби надежите што ги ставаме во вас не се залудни и нашата доверба секогаш останува цврста во вас.

Ви благодарам на Небесен Татко.

Амин.

Молете се со молитва на спокојство и спокојство со вера.

Бог секогаш се грижи за нас, затоа мора да веруваме дека тој ја извршува својата волја во нашите животи цело време.

Ние мора да се грижиме секогаш да имаме во умот мисла за мир, мисла што создава спокојство и самодоверба. 

Умот е бојно поле каде што честопати паѓаме дури и ако се обидеме да се појавиме поинаку. Не се занемарува ситуацијата и не прави ништо затоа што веруваме.

Тоа е да се дејствува со целосна сигурност, со самодоверба и спокојство иако моите очи гледаат нешто друго. Знам дека Бог, Таткото на Творецот, секогаш прави нешто во моја корист, зашто тој ме сака.  

Северност молитва алкохоличари анонимни: Псалм 62

01 Од хорот. Во стилот на Ајдутан. Давидовиот Псалм.

02 Само во Бог почива мојата душа, затоа што од него доаѓа моето спасение;

03 Само тој е мојот карпа и моето спасение, мојата тврдина: Јас нема да се колебам.

04 Колку долго ќе се капнувате кај еден човек заедно, да го срушите како wallид што отвара или некој уништувачки wallид?

05 Тие размислуваат само да ме урнат од мојата висина и да уживаат во лагата: тие благословуваат со устата и со своето срце проколнат.

06 Почивај само во Бога, моја душа, затоа што тој е мојата надеж;

07 Само тој е мојот карпа и моето спасение, мојата тврдина: Јас нема да се колебам.

08 Од Бога доаѓа моето спасение и славата моја, тој е мојот цврст карпа, Бог е мој прибежиште.

09 Неговиот народ, верувај во него, пушти го срцето пред него, дека Бог е наш прибежиште.

10 Мажите не се ништо повеќе од здив, благородниците се изглед: сите заедно на скалата би се кревале полесно од здивот.

11 Не верувајте во угнетувањето, не ставајте илузии во кражба; па дури и ако растат твоите богатства, не им давај им на срцето.

12 Бог рече една работа, и две работи што ги имам слушнато: „Бог има моќ

13 и Господ има благодат; дека плаќате секој според неговите дела ».

https://www.vidaalterna.com/

Спокојството се споредува со способност да се задржи смиреност среде невреме, да веруваме и да знаеме дека Бог се грижи за нас.

Во моментите на очај, важно е да ја имаме оваа молитва во умот и да можеме да ја практикуваме во секое време.

Не бара специфичен простор или околина да се молиме и помалку кога душата или срцето се исцрпени од недостаток на ведрина.

Во оние изостатоци за кои мислиме дека ќе изгубиме контрола, молитвата може да го промени текот на историјата во наша корист, само треба да верувате.

Заклучок

Никогаш не заборавајте да имате вера.

Верувајте во Бога и во сите негови сили.

Верување во моќта на молитвата за спокојство заврши Само тогаш тој ќе ги надмине лошите времиња.

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: