Колачињата за приватност

Колачињата за приватност

LSSI-CE бара од сите нас кои имаат блог или веб-страница предупредувајте го корисникот за постоење колачиња, информирајте за нив и побарајте дозвола за преземање на истите.

Член 22.2 од законот 34 / 2002. „Давателите на услуги можат да користат уреди за складирање на податоци и вадење на терминална опрема на примателите, под услов тие да бидат ја дадоа својата согласност откако ќе им се дадат јасни и целосни информации за нивната употребаособено за целите на обработката на податоците, во согласност со одредбите на органскиот закон 15 / 1999, од декември 13, за заштита на личните податоци “.

Како одговорно лице за оваа веб-страница, се обидов да ја исполнам најголемата строгост со членот 22.2 од Законот 34/2002 за услугите на информатичкото општество и електронската трговија во врска со колачињата, сепак, имајќи го предвид начинот на кој оној што работи на Интернет и веб-страниците, не е секогаш можно да имате ажурирани информации за колачињата што трети страни можат да ги користат преку оваа веб-страница.

Ова се однесува особено за случаи кога оваа веб-страница содржи интегрирани елементи: што се, текстови, документи, слики или кратки филмови што се чуваат на друго место, но се прикажани на нашата веб-страница.

Затоа, во случај да најдете ваков вид колачиња на оваа веб-страница и тие не се наведени на следниот список, ве молам, информирајте ме. Исто така, можете директно да контактирате со третата страна за да побарате информации за колачињата што ги ставате, целта и времетраењето на колачето и како тоа ја гарантира вашата приватност.

Колачињата што ги користи оваа веб-страница

Колачињата се користат на оваа веб-страница сопствени и трети страни За да имате подобро искуство со прелистување, можете да споделувате содржини на социјалните мрежи, да ви прикажуваме реклами засновани на вашите интереси и да добивате корисничка статистика.

Како корисник, можете да одбиете обработка на податоци или информации блокирајќи ги овие колачиња преку соодветната конфигурација на прелистувачот. Сепак, треба да знаете дека, ако го направите, оваа страница не работи правилно.

Според условите вклучени во членот 22.2 од законот 34 / 2002 за услуги на информатичкото општество и електронската трговија, ако продолжите да пребарувате, ќе ја дадете својата согласност за употреба на колачиња што ги детализирам подолу.

Колачињата на оваа веб-страница помагаат да:

 • Направете ја оваа веб-страница да работи правилно
 • Заштедете да мора да се најавите секој пат кога ќе ја посетите оваа страница
 • Запомнете ги вашите поставки за време и помеѓу посетите
 • Дозволете да гледате видеа
 • Подобрете ја брзината / безбедноста на страницата
 • Дека можете да споделувате страници со социјалните мрежи
 • Континуирано подобрување на оваа веб-страница
 • Покажете ви реклами врз основа на вашите навики на прелистување

Никогаш нема да користам колачиња за:

 • Соберете информации за лична идентификација (без ваша експресна дозвола)
 • Собери чувствителни информации (без твое изрично одобрение)
 • Споделете податоци за лична идентификација на трети лица

Колачиња од трети страни што ги користиме на оваа веб-страница и кои треба да ги знаете

Оваа веб-страница, како и повеќето веб-страници, вклучува карактеристики обезбедени од трети страни.

Новите дизајни или услуги од трети страни исто така редовно се тестираат за препораки и извештаи. Ова може повремено да ги менува поставките за колачињата и да се појавуваат колачиња што не се детални во оваа политика. Важно е да знаете дека тие се привремени колачиња кои не можат секогаш да се пријавуваат и дека имаат само цели за проучување и оценување. Во никој случај нема да се користат колачиња што ја загрозуваат вашата приватност.

Меѓу најстабилните колачиња од трети страни се:

 • Оние што се создадени од услуги за анализа, конкретно, Google Analytics да му помогне на веб-страницата да ја анализира употребата направена од корисниците на веб-страницата и да ја подобри неговата употребливост, но во никој случај не се поврзани со податоци што би можеле да го идентификуваат корисникот.

Google Analytics е услуга за веб-аналитика обезбедена од Google, Inc., компанија во Делавер, чија главна канцеларија е во 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View (California), CA 94043, Соединетите Држави („Google“).

Корисникот може да го провери типот на колачиња што ги користат Google, Google+ Cookie и Google Maps, според она што е предвидено на неговата страница тип на користени колачиња.

 • Следење на Google Adwords: Ние користиме следење на конверзија на Google AdWords. Следењето на конверзијата е бесплатна алатка што покажува што се случува после дали клиентот ќе кликне на вашите реклами, дали купил производ или се претплатил на вашиот билтен. Овие колачиња истекуваат по 30 дена и не содржат информации што можат да ве идентификуваат лично.

За повеќе информации за следење Конверзија на Google и политика за приватност.

 • Ремаркетинг на Google AdWords: Ние користиме ремеркетинг на Google AdWords кој користи колачиња за да ни помогне да испорачуваме насочени реклами преку Интернет врз основа на претходните посети на нашата веб-страница. Google ги користи овие информации за прикажување реклами на разни веб-страници на трети страни преку Интернет. Овие колачиња ќе истечат и не содржат информации што можат да ве идентификуваат лично. Ве молиме одете на Рекламирање на Google Известување за приватност за повеќе информации.

Огласот генериран од AdWords, врз основа на интересите на корисникот, се генерира и прикажува од информациите собрани од активности и навигации што корисникот ги извршува на други веб-страници, употреба на уреди, апликации или поврзан софтвер, интеракција со други алатки на Google (Колачиња со DoubleClick).

DoubleClick користи колачиња за подобрување на рекламирањето. Колачињата обично се користат за таргетирање на реклами врз основа на содржина релевантна за корисникот, подобрување на извештаите за успешност во кампањата и избегнување на прикажување реклами што корисникот веќе ги видел.

DoubleClick користи ID на колачиња за да следи кои реклами се прикажани во одредени прелистувачи. Во моментот на објавување на реклама во прелистувач, DoubleClick може да го користи ID-то на колачето на тој прелистувач за да провери кои реклами на DoubleClick веќе се прикажани во конкретниот прелистувач. Вака DoubleClick избегнува прикажување реклами што корисникот веќе ги видел. Слично на тоа, личните карти за колачиња му овозможуваат на DoubleClick да снима конверзии поврзани со барања за реклами, како на пример кога корисникот гледа реклама со DoubleClick и, подоцна, го користи истиот прелистувач за да ја посети веб-страницата на огласувачот и да направи набавка .

Колачињата DoubleClick не содржат лични информации за идентификација. Понекогаш, колачето содржи дополнителен идентификатор сличен по изглед со идентификацијата на колачето. Овој идентификатор се користи за идентификација на рекламна кампања на која корисникот претходно бил изложен; Сепак, DoubleClick не чува друг вид на податоци во колачето и, покрај тоа, информациите не се лични за идентификација.

Како корисник на Интернет, во секое време ќе можете да ги избришете информациите поврзани со вашите навики на прелистување и поврзаниот профил што ги создал наведените навики, пристапувајќи директно и бесплатно: https://www.google.com/settings/ads/preferences?hl=es . Ако корисникот ја оневозможи оваа функција, единствената идентификација на колачиња DoubleClick во прелистувачот на корисникот е препишана со фазата „OPT_OUT“. Бидејќи уникатен проект за колаче веќе не постои, оневозможеното колаче не може да се поврзе со специфичен прелистувач.

 • WordPress: es е корисник на платформата за снабдување и хостирање на блогови WordPress, сопственост на северноамериканската компанија Automattic, Inc. сменете ја својата функција во секое време и внесете нови колачиња.

Овие колачиња не пријавуваат никаква корист на лицето одговорно за оваа веб-страница. Automattic, Inc., исто така, користи други колачиња со цел да помогне во идентификувањето и следењето на посетителите на веб-страниците на WordPress, да знае како ја користат веб-страницата на Automattic, како и нивните параметри за пристап до неа, како Вклучено е во делот „Колачиња“ на нејзината политика за приватност.

 • Користени се и видео-платформи како YouTube
 • Платформи за услуги за придружба (Тие инсталираат колачиња за прелистувачи за да ја следат продажбата што потекнува од оваа веб-страница):
  • Amazon.com и .es: Ирска.
 • Колачиња за социјална мрежа: Колачињата од социјалните мрежи може да се чуваат во вашиот прелистувач додека пребарувате Discover.online, на пример, кога го користите копчето за споделување на содржината на Discover.online во социјална мрежа.

Компаниите што ги генерираат овие колачиња што одговараат на социјалните мрежи што ги користи оваа веб-страница имаат свои правила за колачиња:

Импликациите за приватноста ќе зависат од секоја социјална мрежа и ќе зависат од поставките за приватност што сте ги одбрале на овие мрежи. Во никој случај, ниту одговорното лице за оваа веб-страница ниту рекламните реклами не можат да добијат лични информации за овие колачиња.

Подолу, и како што се бара со член 22.2 од LSSI, колачињата што можат редовно да се инсталираат при прелистување на оваа веб-страница се детални:

ИМЕВРЕМЕТРАЕЊЕЦЕЛ
Сопствено: Sessionmtsnb_referrer mtsnb_seen_2923

bp_ut_session__smToken__wps_cookie_1415814194694 _ga _gat

Истекуваат на крајот од сесијата. Тие ги чуваат информациите за корисниците и нивните сесии за да го подобрат корисничкото искуство.
НИД __utma, __utmb, __utmc, __utmd, __utmv, __utmz2 години од конфигурацијата или ажурирањето.Тие ви овозможуваат да ја следите веб-страницата користејќи ја алатката Google Analytics, што е услуга обезбедена од Google за да добиете информации за пристапот на корисникот до веб-страниците. Некои од податоците зачувани за понатамошна анализа се: бројот на пати што корисникот ја посетил веб-страницата, датумите на првата и последната посета на корисникот, времетраењето на посетите, страница од која корисникот има пристап до веб-страницата , пребарувач што корисникот го користел за да стигне до веб-страницата или линкот што сте го одбрале, место во светот од каде што пристапот до корисникот итн. Конфигурацијата на овие колачиња е предодредена од услугата што ја нуди Google, поради што ви предлагаме да ја проверите Страница за приватност на Google за да добиете повеќе информации за колачињата што ги користите и како да ги оневозможите (со разбирање дека не сме одговорни за содржината или точноста на веб-страниците на трети страни)
.gumroad.com__gaНа крајот на сесијатаТоа е платформа за продажба на дигитални книги.
dyshleclick.comDSIS- IDE-ID

 

30 денаОва колаче се користи за да се врати на таргетирање, оптимизација, известување и припишување на огласи преку Интернет. DoubleClick испраќа колаче до прелистувачот по какво било печатење, кликнување или друга активност што резултира во повик до серверот DoubleClick. Ако прелистувачот го прифати колачето, тој се чува во него. Повеќе информации
GetClicky_jsuid30 денаСтатистика Веб-клик алатка се користи за собирање анонимни статистички податоци за употреба на веб-страници. Информациите што се собираат вклучуваат Интернет протокол (IP), тип на прелистувач, Давател на услуги на Интернет (ISP), датум / време печат, упатување / влез / страници / за анализа на трендовите, администрација на страницата и движење на корисникот околу страницата. Повеќе информации може да се најдат на страницата Кликни услови за приватност .
Вие Tube2 години по конфигурацијатаТоа ни овозможува да вградуваме видеа на YouTube. Овој режим може да постави колачиња на вашиот компјутер откако ќе кликнете на видео плеерот на YouTube, но YouTube нема да зачувува информации за идентификувани колачиња од вградени прегледи на видеа со помош на подобрениот режим на приватност. За повеќе информации посетете ја   вметнување страница со информации за YouTube
Акубамаил2 години по конфигурацијатаТоа е генератор на претплата повеќе информации
PayPalTSe9a623
Apache-то
PYPF
 1 месецТехнички колачиња Зајакнување на безбедноста во пристапот до платформата за плаќање PayPal. Тие можат да се поврзат со paypalobjects.com.

Како да управувате и оневозможите овие колачиња

Ако не сакате веб-страниците да ставаат какви било колачиња на вашиот уред, можете да ги прилагодите поставките на прелистувачот така што ќе бидете известени пред да се преземат сите колачиња. Слично на тоа, можете да ја прилагодите конфигурацијата така што прелистувачот ги отфрла сите колачиња или само колачињата од трети страни. Можете исто така да избришете кое било од колачињата што се веќе на вашиот компјутер. Имајте на ум дека ќе мора да ја прилагодите конфигурацијата на секој прелистувач и опремата што ја користите одделно.

инфо (на) Discover.online ги става на располагање на корисниците кои сакаат да спречат инсталирање на гореспоменатите колачиња, врски обезбедени за оваа намена од прелистувачи чија употреба се смета за пораспространета:

Google Chrome

Internet Explorer

Mozilla Firefox

Apple Safari

Политиката за колачиња последен пат ажурирана на 18 година

Откријте како да го направите тоа
Откријте јадро
Шпански и латински процедури
Додатоци