Молитва до Сент Карбел

Молитва на Сент Карбел. Се вели дека Свети Чарбел можел да hope даде надеж на младата мајка која страдала од ужасна болест. Историјата ни кажува дека оваа жена изгубила вера и дека еден ден свештеник ја советувал да направи молитва за да се освети карбол да ви помогнеме со вашиот здравствен проблем.

Сепак, жената беше убедена дека никој не ги слуша нејзините молитви, во последен обид, сега скоро без сила, таа ја крена оваа молитва и го прими чудото што го чекаше толку многу. 

Силна, моќна и наша единствена алатка во оние моменти кога надежите се чини дека исчезнуваат, молитвата е сè и повеќе.

Молитва до Сент Карбел

Молитва до Сент Карбел

Пред да ја молиме молитвата за Свети Карбел, мора да видиме кој е овој светител.

Раскажете ја приказната дека неговото име било Јосеф Антун Маклуф и е роден во град во Либан во 1828 година.

Тој се посветил на религијата, и се дал на неа тело и душа и бил познат како маронит и кога влегол во еден од овие манастири го добил името Шарбел и во 1859 година бил ракоположен за свештеник.

Од таму Тој го продолжи својот живот целосно посветен на својата вера, На Бог, црквата y молитва. Проповедник на зборот кој исто така беше трауматолог. 

Шеснаесет години живеел во манастирот Сан Марин и заборавил на семејството, куќата, пријателите и неговата земја.

Во моментот на неговата смрт, некои луѓе велат дека од неговиот гроб, кој се наоѓал на гробиштата на неговиот ист манастир, излегоа изненадувачки светла, феномен што остана неколку дена.

Во животот имав дар на исцелување даден од Бога и по неговата смрт тој продолжи да лекува луѓе.

Верниците почнаа да го посетуваат неговиот гроб, откако еден ден, кога тој беше отстранет поради светлата, забележаа дека неговата кожа се пот и од крвта му тече крв.

Оттогаш имало многу луѓе кои добиле заздравување од сериозни болести.

Молитва до Сент Карбел за тешки случаи

О славен светец! Благословен Свети Чбебел,
повикан од Бога да живее во осаменост,
осветена за loveубов само кон Него,
и тоа со жалост и штедење,
и инспирирана од светлината на Евхаристијата,
ти го носеше својот крст со трпеливост и напуштање,
осветлете го нашиот пат со вашата огромна вера,
и со вашиот здив зајакнете ја нашата надеж.
Свети Барбара воз belovedубен син на Бога,
тоа во пустиникот, за разлика од сè на земјата
и со автентична сиромаштија и смирение,
го доживеавте страдањето на телото и душата
да се влезе во небото славно,
научи нè да ги водиме тешкотиите во животот
со трпеливост и храброст,
и спаси нè од сите несреќи
Дека не можеме да издржиме
Света Барбара, чудесна светица
и моќен посредник на сите кои имаат потреба,
Доаѓам кај вас со сета самодоверба на моето срце
да побарате помош и заштита во оваа тешка ситуација,
Ве молам итно да ми дадете благодат
што денес имам толку многу потреба,
(направете го барањето)
Еден збор од тебе до твојата убов, Исус Распнат,
нашиот Спасител и Откупител,
Доволно е тој да ми помилува
и одговори брзо на моето барање.
Виртуозна Света Барбара,
вие што толку многу ја сакавте Светата Евхаристија,
што се храневте од Словото Божјо
во Свето Евангелие,
дека се откажавте од сето тоа
што ќе ве одвои од убовта на Воскреснатиот Исус Христос
и на Неговата Блажена Мајка, Дева Марија,
не оставајте нè без брзо решение,
и да ни помогне да ги познаваме Исус и Марија сè повеќе,
така што нашата вера се зголемува,
да ви служи подобро и со тоа да го слушнете Божјиот глас,
и исполнете ја неговата волја и живејте според неговата убов.
Амин.

Од првиот познат случај на младата мајка која доби чудо на заздравување кога мислеше дека нема надеж, овој Свети стана во чудесно за тешки случаи, оние за кои се сметаше дека немаат решение.

Чудесно и по неговата смрт, затоа што од неговото тело произлегува мрсна супстанца чии лековити сили се чудесни.

Католичката црква ја чува оваа течност и е позната како моштите на Сн Чарбел, светецот на тешки случаи. 

Чудесна молитва до Свети Карбел за убов 

Добро, сакан отец Чарбел, вие што сјаете како светкава starвезда на небото на Црквата, осветлете го мојот пат и ја збогатете мојата надеж.

Јас ве замолувам за благодатта на (...) Посредувајте за мене пред распнатиот Господ, кого постојано го обожувавте. Свети Карбел, пример за трпеливост и тишина, застапни за мене.

Ох! Господи Боже, Ти што си го осветил Свети Карбел и му помогнал да го носи својот крст, дарувај ми храброст да ги издржам животните тешкотии, со трпеливост и напуштање на Твојата света волја, преку застапништво на Свети Карбел, да ти биде милост засекогаш

Ох! Приврзаник отец Сан Чарбел, се обраќам кон вас со сета самодоверба на моето срце.

Така што преку своето моќно застапништво пред Бога, ми ја давате благодатта што ја барам од вас ...

(поставете ја нарачката за убов)

Покажи ми ја твојата ectionубов уште еднаш.

Ох! Свети Чарбел, градина на доблести, застапувај за мене.

Ох! Боже, Ти што си ја дал Сент Карбел благодат да те личам, дај ми за твојата помош, да растем во христијански доблести.

Помилуј ме, за да можам да те фалам засекогаш.

Амин!

ХералдсхристЦР

Дали ви се допадна молитва Чудо е за Сент Карбел за loveубов?

Тој се одрекол од loveубовта на еден пар, семејство и пријатели да си даде многу почиста и пострасна forубов кон Бога.

Ова е причината зошто е направен и Свети Чарбел петиции за убов, затоа што тој повеќе од кој и да ја знае theубовта кон Бога, тоа е најчистата loveубов што постои.

Помогне  решавање на тешки случаи во семејството и да може да најде вистинска loveубов, без оглед колку се надевате или ако сите се изгубени, тој е експерт во невозможни случаи.

Молитва на Свети Карбел за болните 

Ох! Свето Венец.

Вие, кој го поминавте вашиот живот во осаменост, во смирен и повлечен пустиник.

Дека не мислевте на светот или неговите радости.

Дека сега седите во десната рака на Отецот Бог.

Ве замолуваме да интервенирате за нас, така што Тој ја протега својата блажена рака и ни помага. Просветли го нашиот ум. Зголемете ја нашата вера.

Зацврсти ја нашата волја да ги продолжиме нашите молитви и молби пред вас и сите светци.

О Сент Карбел! Преку вашето моќно посредување, Бог Отец прави чуда и прави натприродни чуда.

Тоа ги лекува болните и ја враќа причината кај вознемирените. Тоа го враќа погледот кон слепите и движењето кон парализираниот.

Бог Семоќен Отец, погледни нè со милост, дај ни ја благодатта што ти ја покоруваме, за моќното посредување на Свети Чарбел, (Тука направете го барањето (а)) и помогнете ни да правиме добро и да избегнеме зло.

Бараме ваш застапник во секое време, особено во часот на нашата смрт, Амин.

Нашиот Татко, Хејл Мери и Глорија Сент Карбел се молат за нас.

Амин!

Искористете ги предностите на моќ на чудесната молитва до Свети Карбел за болните и да побара корист.

Свети Чарбел беше претепан, а потоа канонизиран, бидејќи му се припишуваат илјадници чудесни случаи низ целиот свет.

Од првото познато чудо тој покажал дека дарот што некогаш му бил доставен не го оставил неговото тело дури и по истата смрт.

Молитвата на Свети Чарбел за болните е чудесна, католичката црква ги чува сведоштвата на десетици верници кои тврдат дека добиле чудо од Свети Чарбел и секој ден додаваат уште многу приказни на луѓе кои ја повратиле и ја зајакнале својата вера затоа што на еден од овие чудесни настани.

Супер чудесна молитва за работа

„Господи Исусе, застапник во сите тешки проблеми, најде ми работа во која се исполнувам како човечко суштество и на моето семејство не му недостига доволно во ниту еден аспект од животот.

Чувајте го и покрај околностите и неповолните луѓе.

Дека во него напредувам секогаш подобрувајќи го мојот квалитет на живот и уживам во здравјето и силата.

И дека секој ден се обидувам да бидам корисен за оние околу мене и ветувам дека ќе ја ширам вашата посветеност како израз на мојата благодарност за вашите услуги. '

Амин.

Оваа молитва на Свети Чарбел за работа е многу моќна!

Во случаи на породување, исто така можете да одите кај овој светец кој може да ни помогне да решиме комплицирани ситуации.

Тешките ситуации во работниот живот може да станат случаи во кои најдобро решение може да биде да се откажете и да лебдат без работа.

Сан Чарбел може да ни помогне да се извлечеме од какви било недоразбирања, кои се многу чести во работните средини, без оглед на степенот на тежина. 

Молитвите се моќни и во овие случаи на работа се препорачува да ги направите пред да започнете денот би дал, на овој начин лошите вибрации се оддалечуваат и темпераментот може да се контролира така што доколку се појави ситуација може да се постапува на најдобар начин .

Повеќе молитви:

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: