Молитва на Свети Мартин од Порес

Молитва на Свети Мартин од Порес, е моќно оружје во рацете на луѓето кои одржуваат силна и здрава вера. На молитва Сан Мартин де Порес Тој претставува спасение во многу медицински случаи и вклучува луѓе со боја.

Додека бил жив, тоа било корисно за оние што биле хоспитализирани со сериозни здравствени проблеми. 

Сан Мартин де Порес е многу популарен светец во Јужна Америка поради многуте чуда што му се припишуваат долго пред неговото осакатување. 

Молитва на Свети Мартин де Порес Кој е Свети Мартин де Порес? 

Роден е во Лима, Перу во 1579 година, е најстариот од двајца браќа, неговиот перуански татко и неговата мајка жена со боја на кожа родена во Панама.

Кога не го прифатиле неговото родителско семејство, тој останал во притвор на Дожа Изабел Гарсија, која живеела во Сан Лазаро, во град населен со луѓе со боја.

На рана возраст почнал да се обучува како аптекар и оттаму го започнал своето големо чиракување во светот на медицината. 

Тој ја започна својата верска подготовка во доминиканскиот манастир Пресвета Богородица на Розарија но тој беше многу одбиен поради мулатовиот тон на неговата боја на кожа.

Молитва на Свети Мартин од Порес

Сепак, Мартин остана цврст во своите практики, рано присуствуваше на молитвите и не занемари ниту една од неговите активности, станувајќи пример за другите. 

Неговиот подарок за лекување се виде кај луѓето и животните, сите пациенти што ги третирал Мартин, веднаш во многу случаи, лекувале.

Ова го натера да стекне малку слава и веќе болните сакале да бидат згрижени од него.

Се вели дека, освен дарот на заздравување, некои други му биле доделени, како што се дарот на јазици, па дури и дарот на летање. 

Молитва до Сан Мартин де Порес за животни 

Благословен си, Семоќен Бог, творец на сите живи суштества.

На петтиот и шестиот ден од создавањето, Вие создадовте риби на морињата, птици во воздухот и животни на земјата.

Го инспириравте Сан Мартин де Порес да ги сметаат сите животни како негови браќа и сестри. Ве замолуваме да го благослови ова животно.

Со моќта на Твојата loveубов, дозволи [животното] да живее според Твојата желба.

Секогаш пофалувајте за целата убавина на Твоето создание. Благословен си, Семоќен Боже, во сите твои суштества!

Амин.

Молете се за молитвата на Свети Мартин де Порес за животни со вера.

Прашајте го здравјето на нашите миленици тоа е чин на убовта дека многу луѓе мислат дека е губење време.

Нашите миленичиња и оние што се во улична состојба, без оглед на нивната раса или животно, секој од нив има помошник во Сан Мартин де Порес кој може да им даде здравје, така што тие да имаат здрав живот. 

Молитва на Сан Мартин де Порес за болните 

https://www.youtube.com/watch?v=7QSB2adh43I

Почитуван Сан Мартин де Порес.

Светлина на смирената, света на неизмерна вера, за вас што Бог ја дадов за да направите незамисливи чуда, денес доаѓам кај вас во оваа потреба и тага што ме преовладува.

Бидете мој заштитник и мојот лекар, мојот посредник и мојот учител на патот на loveубовта кон Христа.

Вие кои за loveубовта кон Бога и вашите браќа, секогаш бевте неуморни да им помагате на оние кои имаат потреба, толку многу што е познато дека Бог ви ја дал моќта да бидете истовремено на различни места, слушајте ги оние кои се восхитуваат на вашите доблести, за loveубовта на Христа.

Јас верувам во твојата моќна заедница со Бога, така што, посредувајќи се пред Господа, дека пред чистите души како тебе е сè добро, моите гревови ќе бидат простени и ќе бидам ослободена од зла и несреќи.

Постигнете ми го вашиот дух на добротворни цели и услуги, за да можам со lyубов да ви служам предаден на моите браќа и да направам добро.

Она што го откривам како вас, како, правејќи им добро на другите, ми се ослободуваат сопствените таги.

Нека вашиот смирен пример да се имате себеси, секогаш на последно место, биде за мене светло, така што никогаш не заборавам да бидам смирен.

Нека е споменот на вашата голема вера, способен за заздравување, воскреснување и правење толку многу чуда, за мене во моменти на сомнеж, одржлива благодат што го исполнува моето срце со оган на безусловна Loveубов за Христа.

Небесен Отец, по основаноста на вашиот верен слуга Свети Мартин, помогни ми во моите проблеми и не дозволувај да ми биде збунета надежта.

Господ Нашиот Исус Христос, кој рече „прашај и ќе добиеш“, понизно ве молам, дека со посредство на Свети Мартин де Порес, ќе ја слушнете оваа молба.

Барам од убов, дај ми ја благодатта што ја прашувам дали е за доброто на мојата душа.

Ова го прашувам преку Исус Христос, нашиот Господ.

Амин.

Оваа молитва на Свети Мартин де Порес за болните е чудесна!

Секогаш поминувајте низ некоја болест Тоа е еден од најтешките процеси што се случува секоја жива работаКај луѓето тоа е синоним за смртта бидејќи многу болести немаат лек научно. 

Сепак, постои моќно оружје, што е вера, кое функционира преку молитва.

Може да побарате исцелување на која било болест во секое време, светците и особено Сан Мартин де Порес се подготвени да ни помогнат и да ни дадат исцелување на нашите тела или на некој член на семејство или пријател на кој му треба чудо. 

Кога можам да се молам?

Молитвите можат да се прават во секое време без оглед на местото или состојбата.

Некои луѓе обично прават семеен олтар каде што изучуваат молитви наутро и во текот на денот, семејствата кои се молат заедно претпочитаат да го прават тоа за време на појадокот, со што ќе се обезбеди благословен и заштитен ден. 

Направете реченици во новонас или молитва со целосна бројаница до Сан Мартин де Порес може да биде разликата за да видиме чудо во нашиот живот.

Но, сето ова мора да се направи верувајќи дека тој ќе биде внимателен да н listen слуша во секое време, ако не, тогаш ќе губиме време бидејќи молитвата нема да го достигне покривот на куќата.

Тоа е моќно оружје, но знаејќи како да го искористиме и пред сè, секогаш сеќавајќи се да се заблагодариме за чудото што ни го дал.

Се надевам дека ќе ја пронајдете помошта што ви е потребна со молитвата на Сан Мартин де Порес.

Повеќе молитви:

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: