Молитва на Свети Игнатиј од Лојола

Молитва на Свети Игнатиј од Лојола Многу е моќно, бидејќи тој беше на оваа земја главната работа за него беше секогаш да верува и да им помага на другите.

Ова е причината зошто тој постигна одлични работи, освен тоа што е посветен верник на словото Божјо и вежбајќи христијанска доктрина. Тоа беше таа моќна вера која секогаш го имаше она што му помагаше до неговиот последен здив да ја изврши волјата Господова.

Сега тој е претепан и канонизиран светец од Католичката црква поради големите чуда што ги даваше дури и откако ја напушти оваа земја.

Слуга на зборот на креативниот Бог, кој денес станува наш сојузник да ни помогне од лоши ситуации.

Без оглед на потребата низ која поминуваме, сигурно Сан Игнасио де Лојола има помош во рацете за да ни ја обезбеди.  

Молитва на Свети Игнатиј од Лојола Кој е тоа? 

Молитва на Свети Игнатиј од Лојола

Историјата ни кажува дека Игнасио де Лојола е роден во 1491 година. Тој направи воена кариера како што беше обичај на неговото семејство. Сепак, тој претрпе повреда што го спречи да ги продолжи воените студии и на овој начин тој започна да биде верен верник во христијанската вера. 

Почна да прави некои духовни повлекувања и тој реши да додаде уште неколку вежби на обуката и тоа беше кога тој почна да го критикуваат другите кои следеа единствен модел на обука. По многу процеси низ кои мораше да помине, тој започна со Компанијата Исус кој е организам што горе денес функционира низ целиот свет

Тој почина во Ромите во 1556 година и бил претепан во 1609 година, а потоа бил канонизиран во 1922 година. Тој бил награден на 31 јули за да го прослави неговото раѓање и е запаметен низ целиот свет.     

Молитва на Свети Игнатиј Лојола да ги држи луѓето подалеку

О!, Пресвета Богородице, извонредна и небесна мајко, која со својата мајчинска светлина го вдахнала свети Игнатиј Лојоласки да оди по патот на свештеничката служба, да го посвети својот живот со својата духовност да му служи на човештвото со работа и пример. Те молам понизно прости ми ги грешките и дозволи ми, поради големата посветеност што ти ја исповедам, свети Игнатиј Лојоласки да ме заштити, со силата на верата, отстранувајќи ги од мојата околина луѓето кои само сакаат да ми нанесат штета. тргнете ги од мене и нека знаат дека е подобро да прават добро. Амин.

Ако сакате да ги оддалечите луѓето далеку, ова е точна молитва на Свети Игнатиј од Лојола.

Откако го поминал Сан Игнасио де Лојола низ повеќе гонења заради својата вера, тој станал преживеан.

Силен, борец и до денес, пример за светост и покрај многуте ситуации. Тој може да ни помогне да останеме цврсти во тешки ситуации.

Или да ги оддалечиме вознемирувачките луѓе, лошите енергии, лошите ситуации или што било што го крадат нашиот мир.

Само треба да верувате дека тој има моќ да се залага за нас пред небесниот татко и така таа ситуација или личност се оддалечува од нашите животи целосно. 

Молитва на Свети Игнатиј од Лојола против непријателите 

Пресветиот отец Свети Игнатиј од Лојола, основач на Друштвото на Исус; избран меѓу илјадници да ја шири славата Божја на четирите агли на светот; најеминентен човек во сите видови доблести ...

Но, особено во чистотата на намерата со која секогаш копнеевте за поголема Божја слава; истакнат херој на покајание, смирение и претпазливост; неуморен, постојан, најпосветен, најподвижен; од најголема добротворна организација кон Бога, од најжива вера и најцврста надеж

Се радувам, мој воз Fatherубен Татко, кога те видам збогатен со толку многу и толку еминентни прерогативи и ве молам да ги достигнете сите свои деца тој дух што ве охрабри, и за мене таква исправена намера, што дури и во најмалку работи барам чисто божествена слава, имитирајќи го твоето, и со ова значи успеав да бидам од твоето друштво во слава.

Амин!

Молете ја молитвата на Свети Игнатиј од Лојола против непријателите со голема вера.

Непријателите постоеја уште од почетокот на создавањето и Сан Игнасио де Лојола ги имаше и излезе победник во сите ситуации низ кои помина, ниту една од нив не е лесна.

Затоа го прашувам особено во една реченица против непријателите Свети Игнатиј од Лојола може да ни помогне да решиме многу ситуации што човечки можат да бидат тешки за надминување.

Молитвите направени со вера се моќни и кога целите се добри и молитвите извираат како плач од сиромашната душа нема ништо што може да се донесе кај нас.  

Молитва на заштита 

Славен Свети Игнатиј од Лојола, основач на Друштвото на Исус и специјален адвокат и мој заштитник!

Бидејќи сте толку високо на Небото, зашто ги правевте своите дела на поголема чест и слава на Бога, се боревте против непријателите на Црквата, бранејќи ја нашата света вера, проширувајќи ја преку вашите деца низ целиот свет ...

Постигнете ми на божествената побожност, за бесконечните заслуги на Исус Христос и посредувањето на неговата славна Мајка, цело простување на моите гревови, ефективна помош да се сака Бог и да му служи со сите напори од сега, цврстина и постојаност во патот на доблеста, и радоста да умре во неговото пријателство и благодат, да го видиме, да го сакаме, да уживаме во него и да го славиме во твоето друштво за сите векови.

Амин.

Дали ви се допадна молитвата за заштита на Сан Игнасио де Лојола?

Тој знаеше да ги чува и штити верата и своите верувања дури и во најлошите моменти и тоа го прави заштитник на христијанската црква.

На него можеме да ги молиме побарајте заштита во тешки времиња или за нас или за нашето семејство во целина. 

Сите оние ситуации кои предизвикуваат немир, треба да бидат оставени пред неговото присуство за да може да ни помогне. 

Да ги избегнуваме лошите соседи 

Свети Игнатиј од Лојола, верник на католичката вера, кој ја заштитуваше од искривената реторика, од апостази и од лицемерната ерес, која над католицизмот беше подигната, ве молам да се оддалечите од мене, како што вие и вашите верни језуитски ученици се оддалечија кои ја промовираа својата расипаност над црквата, ве молам, тргнете од моја страна луѓето од лошо живеење, избркајте ги лошите соседи, тргнете ги моите непријатели од мојот пат, Свети Игнатиј од Лојола, светиот приврзаник на Исус Христос, кон вашата добрина и Грејс поднесувам. Амин

Ако сакате да ги избркате лошите соседи, мора да ја кажете молитвата до Свети Игнатиј од Лојола.

Соседите, многу пати, стануваат наше семејство бидејќи во многу ситуации тие се најблизу што ги имаме.

Ова може да биде добра работа, затоа што да се има некој близок до вас никогаш не е таму, но кога тие се лоши соседи, сè станува комплицирано. Тие се оние луѓе кои стануваат наши непријатели и кои во секое време ги прават невозможни нашите животи.

Молете се, тоа секогаш треба да биде наша единствена одбрана дури и во оние ситуации што не знаеме добро што да правиме.

Сан Игнасио де Лојола можеш ли да ни помогнеш да ги избегнеме овие лоши соседи кои дошле до промена на спокојството во нашите животи и на сите околу нас.

Лоши влијанија кои ја исполнуваат целата заедница со негативни енергии кои мора да ги отстраниме пред тие да предизвикаат поголема штета на целата хармонија на околината.

Ние мора да замолете ги да се оддалечат, без да предизвикаат никаква штета, без да ги оставиме нивните влијанија и да ги одземеме сите негативни енергии, моќна молитва што ќе ни помогне во секое време. 

Може ли да кажам 4 реченици?

Може и мора.

Само треба да имате верба во срцето. Верата ќе ги направи сите да работат.

Мораме секогаш да веруваме во моќта на молитвата Свети Игнатиј од Лојола да ги избегнува луѓето и непријателите.

Така, можете да бидете сигурни дека секогаш ќе имате Божествена помош.

Повеќе молитви:

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: