Молитва на праведен судија

Молитва на праведен судија Тоа е оној што е упатен до Господ Исус Христос нашиот единствен судија пред Бога Отецот.

Важно е да се знае дека молитвите треба да се прават со верување.

Словото Господово нè учи дека ако го бараме, мора да веруваме дека тој ќе биде внимателен да н listen слуша и ова е тајната на сето ова, да веруваме.

Без вера молитви тие се само празни зборови кои не достигнуваат никаква уметност и не ја исполнуваат целта за која се направени.

За сето ова, потребно е да се знае кои се главните причини што нè водат да се молиме, многу луѓе го прашуваат праведниот судија само рутински, но не од срце, а потоа молитвата ја губи ефикасноста.

Која е молитвата на праведен судија?

Молитва на праведен судија

Господарот Jesucristo Тој е наш пријател, брат и наш праведен судија. 

Од него се бараат многу работи и едно од најчестите барања е заштита за нас и за нашите семејства.

Многу христијани ја молат оваа молитва секој ден и тоа мора да биде така бидејќи секој ден злото се шегува и секогаш е добро да се напушти домот со заштита на праведен судија за секој од нас. 

Ова е молитва што се прави од срце бидејќи ние ги ставаме во ваши раце најблиското нешто што го имаме, а тоа се секогаш наши деца и семејство воопшто.

Оваа молитва направете ја пред да започнете со секојдневното патување, со целото семејство на појадок Тоа е многу добра идеја бидејќи ние исто така го охрабруваме практикувањето на единство во семејството и го исполнуваме она што го вели зборот на Die soque, ако двајца или тројца се согласат и го прашаат Отецот во името на Исус, тој ќе ги даде барањата од небото. 

Молитва на само католичкиот оригинален судија

О, божествен и праведен судија дека ја раширувате раката кон сиромашните и богатите!

Вечен lубител на прошка и милостина, духовна светлина што ги осветлува најтемните патеки, Словото на животот и длабоката loveубов, Учењето и сведочењето што нè храни со молитва.

Вие кои претрпевте најстрашни малтретирања и понижувања, тоа да се биде Свето и чисто прифатено со смирение најлошите казни, Вие, кој сте крал на кралевите, оној што живее и владее над целото зло и целото човештво, поздравивте без да мрморите или прекорувате најмногу болни удари, И дадовте сè за нашето спасение, нека ни доаѓаат молитвата и нашето барање.

Демони и поседувани од вас избегаа со моќта на вашата молитва, Вие кревавте лоши луѓе од нивните кревети, ги исцелувавте слепите од нивното слепило, го вративте здравјето на лепротеците, им дадовте живот и леб на оние што ве следат.

Ги помноживте рибите и лебовите за да им ги дадете на толпата, ги отворивте водите и прошетавте низ нив, дадовте ден и ноќ, мир и хармонија, Вие нашиот праведен судија без двоумење го придружувате својот народ, без ограничувања да давате сè, И ти го исполнуваш ветувањето, Кога ќе дојде еден приврзаник, не понижуваш или предаваш, не се навредуваш или болиш, нè учиш преку параболи, оставаш вечно наследство во Светото писмо, ја слушаш нашата молитва и доаѓаш на наша полза.

Амин.

Молитвата е секогаш начин да ги подигнеме, покрај нашите барања, нашите пофалби и благодарност до тој Бог што ни дава заштита и на членовите на нашето семејство секој ден на светот.

При вршење на таа молитва, знаеме и веруваме дека божествената заштита оди пред нас во сè што правиме тој ден.

Католичката црква има модел на молитва кон оригиналниот праведен судија, во овој пример на молитва гледаме дека започнуваме со препознавање на сите атрибути на Исус Христос и потоа го правиме барањето и завршуваме благодарение на доделената корист, втората како чин на вера верувајќи во тоа Чудото е веќе направено.

Молитва на праведниот судија за мажи 

Beверови кои ме напаѓаат, Лавови што ме рикаат, Злото преовладува од моја страна, чувствувам страв и болка. Повеќе не можам да шетам, се плашам од неправда,

Моите противници се потсмеваат, Тие веруваат дека имаат моќ, И покрај тоа што се појавува мојата кукавичлук, Постои Врховно битие, Кој сигурно ми помага.

Само судиј, дојди бргу кај мене, Поместете го целото зло, други луѓе напаѓаат и ме измачуваат, Само Судиј дојде, дојди брзо кај мене.

Јас врескам и го барам твоето присуство во мојот живот, јас сум крев човек, те барам и не можам да те најдам, Ајде, дојди мојот ovedубен Судија.

Нека маѓепсаност и зло, Тој окултизам и душевно, Мајка ѓаволот и грешникот, Свиткај ја главата, Тргнете од мојата страна, Повлечете веднаш, Само Судија дојде на моја помош, ве молам ве молам.

Смираат смиреност и ведрина, мажите веќе аплаудираат и го почитуваат вашето Свето име, благодарам, ви го давам мојот праведен судија, благодарам вечно, Алелуја, Амин

Оваа специфична молитва постои заради степенот на насилство што се соочува во последно време, многу е тешко да се оди на улица во кој било даден ден и да не се согледува атмосферата обвинета за лоши енергии.

Ова е причината зошто оваа молитва е толку важна бидејќи бараме од Праведниот судија да донесе мир и спокојство во срцето на човекот, така што насилството ќе престане на овој начин.

Само доброто срце на Исус Христос може да го претвори срцето во добра и добра желба во благослови.

Подобро е да се стави крај на злоупотребата и насилството отколку молитвата полна со вера добри намери, без себичност и направена од душата.

Молитвата само суди за да се ослободи затвореник 

Драг Господ Исус. Вие сте родени слободни.

Вашиот семоќен дух е слободен, дури и ако вашето физичко тело очигледно не е.

Тој, кој е твое божествено присуство, е во тебе, секогаш ве придружува.Се повикувам во тоа духовно присуство во вас и ве замолувам да ве ослободиме, таа слобода што одговара на секое живо суштество со право на совест.

Јас сум отворена врата што ниту едно човечко суштество не може да ми се приближи и таа врата што ве води кон мир, кон loveубовта кон Бога и ближниот, кон доброто и кон вашата среќа, ќе се отвори широко и искрено, сега и Засекогаш.

Амин.

Оваа реченица само судијата е комплетна за да ослободи затвореник е многу силна.

Да се ​​живее овој лош момент со член на семејство или пријател е несомнено едно од најлошите искуства низ кои може да поминете.

За оние кои се лишени од слобода е болен процес во кој многупати молитвата е единствената што може да обезбеди мир и надеж.

Се бара праведниот судија Исус Христос да се преиспитаат одлуките донесени во врска со казната, да се отворат разбирањата и да се постапува по правдата. 

На ист начин, барањето може да се прошири за да се побара малку мир и трпеливост, обидувајќи се да го сториме она што го зборува Божјото слово, да се залага за нашиот ближен.

Молитва на праведниот судија за тешки случаи 

Божествен и праведен судија на живите и мртвите, вечното сонце на правдата, отелотворено во чистиот стомак на Дева Марија за здравјето на човековата лоза.

Само судија, творец на небото и земјата и умре на крстот за мојата убов.

Ти, кој беше завиткан во плаштеница и ставен во гроб од кој воскресна на третиот ден, победник на смртта и пеколот. Праведен и божествен судија, слушни ги моите молби, послушај ги моите молби, слушај ги моите молби и дај им поволно испраќање.

Твојот немирен глас ги смири невремето, ги излечи болните и ги воскресна мртвите како Лазар и синот на вдовицата на Наим.

Империјата на вашиот глас избега од демоните, предизвикувајќи ги да ги остават телата на опседнатиот и им дадоа поглед на слепите, да зборуваат со немиот, да ги слушнат глувите и да им простат на грешниците, како што се Магдалена и паралитичарот од базенот.

Се направивте невидливи за вашите непријатели, оние што одеа во затвор, паднавте на земја, и кога истече на Крстот, орбите се тресеа по вашиот моќен акцент. Ги отворивте затворите кон Петар и го извадивте од нив без да го гледате чуварот на Ирод.

Го спасивте Димас и му простив на пре adultубата.

Те молам, праведен судија, ослободете ме од сите мои непријатели, видливи и невидливи: Светиот Покров во кој сте биле завиткани ме опфаќа, ме крие вашата света сенка, превезот што ви ги покри очите, ги заслепува оние што ме прогонуваат и оние што ме посакуваат злобни, имаат очи и не ме гледај нозе немај и не ме стигнувај, рацете имај и не ме искушувај, ушите имај и не ме слушај, јазик имај и не ме обвинувај и усните ти ќе молчат на суд кога ќе се обидат да ме повредат.

О, Исус Христос праведен и божествен судија !, ме фаворизирајте во сите видови на маки и маки, фрлања и обврски и натерајте ме да ве повикам и да ја викнам империјата на вашиот моќен и свет глас повикувајќи ми на мојата помош, затворите отворени, ланци а врските се скршени, оковите и решетките се скршени, ножевите се свиткани и секое оружје што е против мене е омаловажено и рангирано како бескорисно. Ниту коњите не стигнуваат до мене, ниту шпионите не ме гледаат, ниту ме наоѓаат.

Крвта ме капе, твојата облека ме покрива, твојата рака ме благослови, твојата моќ ме крие, крстот ме брани и биде мој штит во животот и во времето на мојата смрт.

О, праведен судија, син на вечниот Отец, дека со Него и со Светиот Дух сте еден вистински Бог!

О Божествена Реч го натера човекот!

Те молам да ме покриеш со облеката на Светата Троица за да можеш да бидеш ослободена од сите опасности и да го прославиш своето Свето име.

Амин.

Молете се на божествената и праведна судиска молитва за тешки случаи со голема вера!

Исус Христос, кога беше на земјата, беше директен сведок на она што човечкиот ум може да го машини, тоа го почувствува во свое тело кога реши да го даде својот живот за убовта кон нас.

Затоа никој подобар од него не ги разбира тешките процеси, не знае како се чувствуваме, што мислиме и нè упатува да го направиме она што е правилно, дури и ако не е толку јасно во моментот.

Нема тешко барање што не може да се реши од молитва со многу вера, Бог секогаш ги одржува своите ветувања.

Кога можам да ги молам молитвите?

Може да се моли молитвата на судијата кога сакаш.

Нема време, минута, ден во неделата или распоред. Мора да се молите кога ви треба и кога имате волја и верба.

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: