Молитва на кроткото јагне

Молитва на кроткото малку јагне. Малото јагне беше животно што Бог го користеше за да ги исчисти гревовите на светот. Ова е причината зошто молитва на кроткото јагне Тоа е чин на вера заснована врз светите списи.

Оваа молитва се врши со повеќе намени во зависност од потребите што ги имате. 

Сепак, најпопуларната цел е да се скроти некого бидејќи јагнето е симбол на кротост.

Таа е претставена од карактеристичната фигура на животното што, лежејќи на стомакот, ја одразува мироnessубивоста на своето битие.

Кога се бара, се упатува на оваа карактеристика, особено за да се побара ова да биде лицето за кое се молиме.

Молитва на кроткото јагне

Молитва на кроткото јагне

Иако кроткото јагне е претставено од животно, ова е света слика што ја користат верниците за да ги упатат своите молитви.

Се повикува на светото јагне во Библијата, поточно во евангелска книга Според Свети Јован, затоа не е ништо чудно за христијанската доктрина.

Се појавува со аура што е над вашата глава тоа ја симболизира светоста; тој држи крст што ја симболизира жртвата што ја направил за спасение на човештвото и, исто така, бело знаме што може да се види во позадина се појавува како симбол на мирот.

Тоа е слика што пренесува спокојство, мир и кротост.

Молитва на кроткото јагне за саканата личност 

Те претпоставувам (име на лицето што сакаш да го скротиш) во името на Исус, Марија и Јосиф.

Со овие зборови повторно ве вообразувам ... за да ми дојдете како кротко јагне и полно со loveубов и внимание кон мене, суштество Божјо, барам да мислите само на мене и да го сторите тоа исполнето со убов.

Јас ... (твоето име) ве волшебувам, мојот маж (или жена).

Во името на духот на власта, јас ... доминирам во вашите пет сетила, вашата проценка, вашата мисла и вашата волја: така што вие ... останете доминирани-а, останете кротки пред моите нозе и тотално врзани за мене, и во сегашноста како и во иднина.

Дека кога ќе го видам… (или таа) ме гледа. Кога… ќе го слушнам тој… (или таа) ме слуша. Кога јас ... ќе го погледнам тој ... (или таа) ме гледа. Кога јас ... ќе го допрам тој ... (или таа) ме допира.

И кога јас ... воздивнува тој ... (или таа) воздивнува.

Така, твоите пет сетила, твојот ум, чувство и срце, ќе бидат врзани за мене засекогаш во истата мисла. Од Господ го барам тоа и по природа го барам. Амин

Кога кротко јагне се моли на саканата личност, неговата кротост станува моќ затоа што никој не е подобар од него да ни помогне да го зачуваме мирот што честопати го губиме заради ситуации кои не можеме да ги контролираме.

Во loveубовта, повеќето од овие комплицирани ситуации се случуваат.

Саканата може да остане однесување на начин што не е вообичаен y што ни го краде умот. Молитвата е моќна и во овие ситуации можеме да ја искористиме.

Лошите енергии исто така бегаат од дом каде што јагнето е секогаш присутно во дневните молитви и ако е со целото семејство, тогаш е многу подобро.

Молитва кротко јагне за да го скроти, доминира и да се врзува 

Победи, победи, победи.

Исус Христос е победник. Исто како што ова е голема вистина, јас победувам ……. срцето на ……., како смирено како јагне дојде на нозе, како Исус Христос отиде на крстот.

Кроткото јагне што си на олтарот, порази ги моите непријатели што се против мене; Нека се воплоти моето срце во неговото, како што се воплоти Исус Христос, и му заповеда на Свети Лазар, и ја победи смртта, како што морам да го победам овој предавнички непријател... Со две те гледам, со три те грабнувам, со крвта Исусова Христе ти го скршам срцето

Гледам дека мојот непријател доаѓа во очи и оружје бескорисно.

Крвта на Исус Христос ме прашува, и јас нема да ја дадам. Те замолувам, голем Господи, да ме донесеш до ……., Тоа мора да ми го донесеш, се предаде пред нозете, поразен и обесхрабрен: имаш сила да го надминеш.

Ако ѓаволот се обиде нешто против мене, ако оди Правдата, тој нема да победи; ако стави бранители, сите ќе одбијат. Исусе Христе, како јагне ќе ми бидеш и кога ќе го погледнат моето присуство сите ќе се онесвестат.

Амин.

Оваа кротка мала јагнешка молитва да се скроти, доминира и да се врзува е толку моќна!

Оваа молитва мора да се изврши со целосна одговорност далеку од нас зли мисли и себични емоции.

Да се ​​биде во можност да доминира и да се врзува личност не е чин на себичност, туку на loveубов затоа што многу пати идеите на другата личност не се јасни и токму тука оваа молитва станува наше единствено и најмоќно оружје. 

Покрај тоа, тоа се однесува само на парот, но и на која било друга ситуација кога треба да преземеме контрола за работите да не излезат од контрола.

Како и да е, најмоќната состојка во оваа или во сите други молитви е верата со која тие се направени, нема молитва што се прави со вера која не добива одговор.

Да доминираат непријатели 

Славно кротко јагне што го наоѓате на олтарот, помогни ми да ги совладам и да ги надминам сите непријатели што се против мене, кои силно го отелотворуваат моето срце во неговото, како воплотување на нашиот сакан Исус Христос, како наредба на Свети Лазар, кој го надмина, како што посакувам Го надминав мојот предавнички непријател, во овој свет свет што те гледам, те грабнам и те врзувам, а за крвта пролеана од нашиот Господ Исус Христос, му се скрши срцето.

Мојот драг отец, Сине и Светиот Дух, Вие кои сте еден вистински Бог, дозволете ми мојот непријател да дојде до мојот покорен и мирен, исто како што вашиот најмил син отиде на дрво.

Го гледам мојот непријател како доаѓа, со слаби раце и заслепен, И ако ме праша за твојата блажена крв, никогаш нема да му ја дадам.

Те молам, мојот голем господар, да дојдеш кај мене, со покајание и се предаде пред моите нозе, доминираше, поразен и скроти, за да го надминеш преку твојата голема сила.

Ако мојот непријател дојде да проба нешто против мене, доминирај го мојот господар и не дозволувај му, ако сака да ме однесе пред лицето на правдата, негирај го каков било дефанзивец што можеше да го има. Мојот најомилен Исус Христос, како јагне ќе бидеш во мене, зашто кога мојот непријател ќе го види моето присуство, сето зло што ме посакува, се врати кај Него.

Амин.

Ако сакате да доминирате непријатели, ова е точна кротка молитва со јагне.

Сè што го краде нашиот мир, што нè загрижува, нè прави во очај или нè прави да се чувствуваме несигурни се ситуации кога оваа молитва може да нè натера да ја вратиме контролата врз нашите сетила и нашиот внатрешен мир. 

Да се ​​владее со ситуации што можат да се појават кај сите оние кои се изјаснија за свои непријатели, можат да направат многу разлика во резултатите од тие ситуации.

Тие можат да бидат наши непријатели или член на семејство.Оваа моќна молитва ќе ни помогне да ги задржиме работите во мир за нас и за секого.

Без оглед на ситуацијата.

На ист начин, сите оние негативни влијанија што нашите непријатели ги фрлаат преку омраза и огорченост ќе бидат оддалечени од нашето опкружување.

Чистењето на нашите домови и деловни активности од какво било лошо влијание е клучно за одржување на контролата врз настаните и одлуките што се вртат околу нашите непријатели.

Молитва на кроткото јагне за глава

Ако сакате да го смирите и да го скроти вашиот шеф, може да се молиш секоја реченица погоре. Само треба да го замените името.

Нашите шефови понекогаш можат да ги направат нашите животи малку комплицирани.

Во повеќето случаи, напуштањето работа не е опција што треба да се разгледа и во овие периоди се препорачува да се направи ова молитва со цел да го скроти нашиот шеф и со тоа да го намалиме притисокот на работата.

Овие работни ситуации обично се чувствуваат како дома, така и во сите средини каде што сме и неопходно е да се ослободиме од овие лоши вибрации пред да предизвикаат оштетување на некој близок.

Верата, одговорноста и пред сè добрите намери треба да бидат нашиот мотор да молиме затоа што само тогаш ќе го добиеме одговорот што ни треба. 

Може ли да ги кажам сите молитви?

Може и треба да ги молиш сите молитви.

Важно е тоа кротката јагнешка молитва се молеше со многу вера и со многу верба во неговото срце.

Повеќе молитви: