Молитва на крвта Христова

Молитва на крвта Христова. Меѓу сите елементи што ги имаме во Католичката црква, крвта на Христа е една од најмоќните и затоа постои молитва до крвта на Христос.

Тој е елемент кој е сè уште жив до ден-денес затоа што сè уште е во ранетите раце на воскреснатиот Исус Христос. Нашата вера го одржува живиот лик на Исус на крстот каде што се влева неговата крв за loveубовта кон човештвото.

Без оглед на секое барање, веруваме дека моќната Христова крв има доволно моќ да ни го даде она што го бараме.

Молитвата може да се изврши насекаде и сè што е потребно е да имаме вера дека чудото ни е дадено.

Дали е моќна молитвата со крвта Христова?

Молитва на крвта Христова

Сите молитви кон Бога се моќни.

Ако се молиш со вера, ќе имаш се што бараш.

Имајте вера и верувајте во овластувањата на нашиот Господ Исус Христос.

Крвта молитва Христова за децата 

О, Татко мој, јас доаѓам да ве молам и да ве молам да го слушнете мојот глас, јас сум потресен, интервенирајте, така што мојот син се оддалечува од лошото друштво и не спаѓа во консумирање на дрога, алкохол, тој повторно се придружува училиште, те прашувам со сето срце за моќта на крвта на Исус Христос, Господи, повторно направи го добар човек.

Господи, небесен Татко, очистете ја душата на нашиот син, исчистете го од зло, омраза, огорченост, страв, болка, осаменост, тага и болка ... преку вашата крв, ве замолуваме да го претворите во суштество кое ги сака другите , весела, мирна, kindубезна, без страв, која пренесува loveубов, без мака, обликувајте го духот заштитете го со вашата драгоцена крв.

Милостив Боже, вие што знаете сè, гледате сè, дајте ни мудрост затоа што ние сме родители кои сме и сакаме да бидеме подобри, помогни ми да бидам разбирање со нив, знаеме колку години имате и кога се повеќе немирни и / или бунтовнички.

О, благословена крв на Исус Христос ја пролеал Исус, на нашиот син, на твојата блажена и прочистена крв, за да може да му даде сила.

Те прашувам од длабочините на моето битие.

Амин.

Можете да ја молите молитвата на Крвта на Христос за децата со вашето дете.

Децата со најубаво нешто што можеше да ни се случи. Се плодови на нашата убов и ги примаме во овој свет полн со радост со верба дека сè ќе работи за нив во животот.

Но, има моменти кога ние, како родители, живееме искуства што не се пријатни и тоа е кога може Крвта Христос Станува нашата единствена надеж.

Барањето на нашите деца е најхрабро дело на actубов што можеме да го направиме.

Молитвата крв на Христос за тешки случаи 

О блажена крв на Исус Христос! Нечиста, човечка и божествена крв, измијте ме, исчистете ме, простете ме, исполнете ме со твоето присуство; Прочистувајќи ја крвта што дава сила, те обожавам во твоето Евхаристиско присуство на Олтарот, верувам во твојата моќ и сладост, ти верувам да ме сочуваш од сето зло и те прашувам од длабочините на моето битие: навлезе во мојата душа и Исчистете го, исполнете го моето срце и разгорете го.

Скапоцена крв пролеана на Крстот и фрлајќи во Свето срце на Исус, те обожавам и ти предлагам во чест на моите пофалби и loveубов, и ти благодарам на Господ Твојата Крв и твојот живот бидејќи благодарение на нив, ние сме спасени и добиваме одбрана пред Сè што е лошо околу нас.

О, Исусе, Кој ми го даде драгоцениот дар на Твојата Крв, и на Калвари, со храброст и дарежливо предавање, ме исчисти од сите дамки и ја истури цената на моето откупување; О Христе Исус, кој на олтарот е мојот живот, ти го комуницираш животот, ти си извор на сите познати благодат, и Божјиот голем дар на неговите деца, ти си тест и ветување за вечна toубов кон нас.

Јас ги ценам сите можности во кои сум спасен и заштитен со твојата сила и моќ, што ме одржува во сигурност во апсолутно разбирање на моите слабости, за мојата ранливост и за твојата способност да ме заштитиш од злото што ме опкружува, од демните на ѓаволот што секогаш нè облекуваат над нашите сили и можности.

Ви благодариме што бевте кралска крв што ги ослободува нашите животи од темнината и од инструментите на злото, кои честопати ни штетат.

Амин.

Крвта на Христос изникна во моментот во кој тој го даде својот живот за loveубовта кон човештвото и во него моќта на Бога е концентрирана да ни ги даде чудата што ни се потребни.

Тие можат да бидат тешки барања. Вистински чуда каде што може да дејствува само натприродна моќ и тоа може да биде моќ на Крвта на Христос.

Оваа молитва може да се направи со семејството или пријателот, најважно е да знаеме дека мора да веруваме, тоа е она што гарантира дека молитвата е ефективна. 

Молитва до крвта на Христос да ги избрка проблемите 

Проблемите, во повеќето случаи, останете во нас и ви штетат. Ние минуваме непроспиени ноќи само размислувајќи за проблематичната состојба што ја имаме и тоа ни носи физички последици што се многу вознемирувачки. 

Да се ​​биде во можност да ги исфрлиме проблемите надвор од нас, од нашите домови, па дури и надвор од блиските роднини, е неопходен чин и со тоа моќта на Крвта на Христос може да ни помогне.

Молете се со ова специфично барање и верувајте дека одговорот на Господ е на пат.

На заштита со крвта Христова

Господи Исусе, во Твое име, и со моќта на Твојата скапоцена крв, ние ја запечатиме секоја личност, факти или настани преку кои непријателот сака да ни наштети.

Со моќта на крвта на Исус ги запечатуваме сите разорни сили во воздухот, на земјата, во водата, во оган, под земјата, во сатанските сили на природата, во бездните на пеколот и во светот во кој ние ќе се пресели денеска.

Со силата на Крвта на Исус ги кршиме сите мешање и дејства на злото.

Бараме Исус да ја испрати блажената Дева во нашите домови и работни места придружувани од Свети Михаил, Свети Габриел, Свети Рафаел и целиот негов суд во Сантос Анџелес.

Со Силата на крвта на Исус ја запечатуваме нашата куќа, сите што ја населуваат (именувајте ги секој од нив), луѓето што Господ ќе и ги испрати, како и храната и добрата што великодушно ни ги испраќа за нашата поддршка.

Со силата на Крвта на Исус ние запечатиме земја, врати, прозорци, предмети, wallsидови и подови, воздухот што го дишеме и со вера ставаме круг од Неговата Крв околу целото семејство.

Со Силата на Крвта на Исус ги запечатиме местата каде што ќе бидеме денес, и луѓето, компаниите или институциите со кои ќе се справиме (именувајте ги секој од нив).

Со моќта на Крвта на Исус ние ја запечатиме нашата материјална и духовна работа, деловните активности на целото семејство, и возилата, патиштата, воздухот, патиштата и сите превозни средства што ќе ги користиме.

Со Твојата скапоцена крв ги запечатиме актите, умовите и срцата на сите жители и водачи на нашата татковина, така што конечно во него ќе владеат твојот мир и твоето срце.

Ти благодариме Господи за твојата крв и твојот живот, затоа што благодарение на нив се спасивме и сочувани сме од сето зло.

Амин.

ГлоријаТВ

Оваа молитва за заштита со Крвта на Христа е многу силна!

Можеме да прашаме дека моќната Христова крв нè покрива како облека на заштита околу нас, така што злобниот не нè допира. Ниту ние, ниту нашите бебиња, ниту некој од нашето семејство и пријатели.

Како што се случи во нов завет кои испрскаа крв на лепите на куќите како симбол на заштита, исто така со вера што денес го правиме крвта Христова се поседува на влезовите на нашите домови и за нас и заштити нè од секакво зло.  

Молитва за секој ден

Боже, ми дојде помош, Господи, побрзај да ми помогнеш.

Се повикувам на моќната заштита на Скапоцената искупителна крв на Христа, Царот на универзумот и Царот на кралевите.

Во името на Бога Отец, во името на Бога Син и во името на Бога Светиот Дух: со Силата на Крвта на Исус Христос Господ, јас печат и штитам, штитам и штитам, моето свесно, несвесно, потсвесно, мојата причина, моето срце, моите чувства, сетилата, моето физичко битие, моето ментално битие, моето материјално битие и моето духовно битие.

Боже, ми дојде помош, Господи, побрзај да ми помогнеш.

Сè што сум, сè што имам, сè што можам, сè што знам и сè што сакам е запечатено и заштитено со моќта на Крвта на Исус Христос Господ. Боже мој, помогни ми, Господи, побрзај да ми помогнеш.

Јас ја запечатив мојата минато, мојата сегашност и мојата иднина, ги печат моите планови, цели, соништа, илузии, сè што преземам, сè што ќе започнам, сè што мислам и правам, добро е запечатено и заштитено со силата на Крвта на Исус Христос Господ. Боже мој, помогни ми, Господи, побрзај да ми помогнеш.

Јас ја запечатам мојата личност, моето семејство, мојот имот, мојата куќа, мојата работа, мојот бизнис, моето семејство дрво, пред и после, сè е запечатено и заштитено, со Силата на Крвта на Исус Христос Господ.

Боже, ми дојде помош, Господи, побрзај да ми помогнеш.

Се кријам себеси во раната на ранетата страна на Исус, се кријам во Бесмртното срце на блажената Дева Марија, така што ништо и никој не може да влијае врз мене со нивната злоба, нивните лоши зборови и дела, со нивните лоши желби или со нивните измами, за да не може никој да ме повреди во мојот емотивен живот, во мојата економија, во моето здравје, со испратените нивни зла, со нивните завидувања, со злобните очи, озборувања и клевети, ниту со магија, магии, магии или хексели.

Боже, ми дојде помош, Господи, побрзај да ми помогнеш.

Целото мое битие е запечатено, сè околу мене е запечатено, а јас. Засекогаш сум заштитен со Најскапоцената крв на нашиот Откупител.

Амин, амин, амин.

Молете се молитва Крвта на Христос за секој ден со голема вера.

Ова е обичај што ни помага да ја одржуваме верата жив во семејството, како и да го поттикнуваме физичкото и духовното единство на секој член.

Може да се направи наутро да го претставиме новиот ден пред присуството на целиот моќен Бог. Можете да направите деветдневни реченици со реченици или да направите спонтана молитва. Важно е да не престанете да го правите тоа.

Постојат возрасти кога верата изгледа многу лесно да се пробие и тоа е во оние моменти кога дневните молитви почнуваат да вродуваат со плод. Да се ​​запрашаме дека преку крвта на Христа, нашиот ден да се благословува е важно и моќно. 

Секогаш верувајќи дека молитвата Крв на Христос има моќ.

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: