Исцелување молитва за брзо враќање на вашето здравје

Исцелување молитва за брзо враќање на вашето здравјеДојде да се надополни машкиот лек. Со молитва, вашата потреба станува уште посилна за Бога, Кој ќе го најде најдобриот начин да те исцели.

Овој лек може да дојде на пример на подобар лекар. Во некои случаи, може да произлезе од откривање на нов третман или лекови. Исцелувањето може да дојде дури и преку чудо.

Меѓутоа, за да се случи ова, неопходно е да ја извршите исцелителната молитва со сета своја сила и секогаш да останете цврсти во вербата дека можете да излезете од оваа состојба. Оптимизмот е најдобро оружје против секоја болест.

Исцелување молитва за брзо враќање на вашето здравје

Иако лекарите веќе ги отворија очите кон малите можности на заздравување, за Бога ништо не е невозможно.

Со исцелителната молитва можете да го направите своето чудо и да се ослободите од болеста што ве тера да страдате толку многу.

Покрај Псалм 133 и молитвата на Архангел Рафаил, која веќе ја покажавме овде, има и други моќни молитви на исцелување. Погледни долу.

Молитва за здравје

„Господи отец, вие сте божествен доктор. Вие им давате живот и живот на оние кои ве бараат.

Затоа денес, Господи, на посебен начин, сакам да побарам лекување на сите видови на болести, особено оние што ме мачат во ова време.

Знам дека не сакате зло, вие не сакате болест што е отсуство на здравје, затоа што вие сте Врховно добро.

Работете на мене длабоко духовно лекување и, ако сакате, исто така и физичко заздравување.

Нека биде фалсификувана директно од моќното дејствување на Светиот Дух или преку докторот и лековите!

Зголеми ја мојата вера во Твојата моќ, Господи, и во бесконечната Љубов што ја имаш за мене. Зголеми ја мојата вера, Господи, која понекогаш е толку слаба.

Јас верувам во вашата исцелителна моќ, Боже мој, и смирено ти благодарам за целата работа што ја правиш во моето срце и тело во моментов. Амин, па нека биде!

Молитва за лекување на болести

„Господи, дај ми здравје на моето тело и можам да соработувам со дисциплиниран живот за да бидам достоен за твојата помош.

Господи, за да те почестам и да те известам благодарност и пофалби, колку ме збогатуваш, без да ме оставиш да го пропуштам тоа што ми треба, крунисајќи со голем успех сите патувања што не се секогаш лесни.

Кога те фалам за таква kindубезност, ти благодарам, Господи, не само со зборови, туку пред сè со живот на светост.

Вие кои ги казнувате оние што ги сакате, како таткото што го казнува бунтовниот син, кого го богатува, ви благодарам за сите времиња што ги претрпев кога почувствував дека вашата рака ми паѓа врз мене, но секогаш полна со милост.

Колку научив и научив од тебе, татко ми!

Ништо не може да одговара на вашата убов.

Благодарам господине.

Нивните патеки се посеани со многу ренунации, но само оние што одат по нив можат да ги почувствуваат своите уникатни задоволства “.

Моќна исцелителна молитва

„Господи Исусе, мислам дека си воскресна и жива. Мислам дека сте присутни во таинството на олтарот за да ме храните; Мислам дека одговарате на молитвите на сите што ве бараат од срце. Те обожавам и те фалам. Ти благодарам, Господи, што ги запозна луѓето.

Никој не е заборавен од вас, вие сте полнота во мојот живот, за вас ни се простени, со ваша помош ги посетувам мирот и здравјето. Со ваша моќ, обнови ме. Благословете ги моите потреби и имајте сочувство кон мене.

Исцели ме, Господ Исус. Исцели го мојот дух, со победа над гревот. Исцели ги моите емоции, затворете ги раните предизвикани од раните, омразите, фрустрациите или негодувањата.

Лекува моето тело, давајќи ми физичко здравје.

Денес, Господи, ви ги презентирам болестите што страдам: (речете ја вашата болест гласно) и ве молам да бидете потполно слободни, како со оние што ве бараа кога сте биле на нашата планета земја.

Верувам дека Словото ветува: Тој Самиот ги понесе нашите гревови на дрвото во нашето тело, за да можеме да умреме за гревот и да живееме за правда; од твоите рани си излечен. (1 Pdr 2,24).

Имам доверба во твојата loveубов кон мене, па дури и без резултатите од моите молби, ја потврдувам со вера: Фала ти, Господи Исусе, за благословот што веќе го пролеваш врз мене “.

Молитва за нечие здравје.

„Господар на универзумот, создател на сè.

Доаѓам на ваше суверено присуство во ова време да побарам помош од оние кои страдаат од телесни или ментални нарушувања.

Знаеме дека преку болест можеме да имаме моменти на размислување, кои во голема мера ни помагаат, нè приближуваат до Тебе, низ патиштата на тишината.

Но, апелираме на неговата милост и го прашуваме: прошири ја својата светла рака на оние што се болни, трпат болка, неизвесности и ограничувања.

Дозволете вера и доверба да се зајакнат во вашите срца. Ја ублажува нивната болка и им дава мир и тишина.

Исцели ги нивните души за да помогнат во обновувањето на нивните тела.

Дајте им утеха, олеснување и вклучете ја светлината на надежта во нивните срца, така што, со поддршка на надеж и верба, да можат да ја почувствуваат loveубовта кон универзумот.

Вашиот мир нека биде со сите нас.

Молитва до архангелот Свети Рафаел да побара заздравување на болеста

„С. Рафаел, чие име значи „доктор Божји“, ти, кој беше обвинет дека го придружува младиот Тобија на неговото патување во земјата на Медијците, и кој при враќањето го излечи слепилото на таткото на Тобија.

Свети Рафаел, Вие што му помогнавте и му помогнавте на таткото на Тобијас да ги оствари своите желби и аспирации, ве молиме и ве молиме за вашата помош.

Бидете наш заштитник пред Бога, затоа што вие сте добротворни лекар што ги праќа своите верни.
С. Рафаел, излечи ме од секоја болест.

Секогаш ме прави здрав, затоа што нема да престанеме да ве испорачуваме. Ти благодарам

Нека биде."

Моли се наш Татко, поздрави Марија и вера.

Молитва на Дама на Фатима да побара здравје.

„Дама на Фатима, сакана Мајка на сите кои страдаат по тело и душа.

Грижете се за здравјето на вашите деца, ослободете ги болките и болките што н aff мачат и разочарувајте и ослабнете нè.

Прашајте го вашиот сакан Син кој исцели толку многу болни луѓе во начини на своето време, да има сочувство кон нас, да биде наша сила. Нека нашето страдање биде за него. Нека Бог ни даде здравје да секогаш му служиме, да се грижиме едни за други. Но, пред сè и секогаш, да се оствари волјата на Богот Отец, кој се грижи за нас со бесконечна loveубов и неспоредлива нежност. Однеси нè за рака, драга мајка, и однесе нè кај Исус.

Амин!

Важноста на исцелување молитва

Кога сме болни, без разлика дали се физички, духовно или психички, граничиме кон очајот. Оваа агонија нè погодува и кога има некој близок со здравствени проблеми. Во тие моменти, да знаеме дека имаме некој да се свртиме, ни дава олеснување.

Бог никогаш не ги напушта своите деца. Затоа, важноста на исцелителна молитва е тоа што ни дава утеха. Оваа молитва носи тишина и надеж во овие тешки времиња.

Многу пати се наоѓаме пред Бога, без да знаеме како да побараме за наше исцелување, каков јазик да го користиме. Исцелителната молитва ги носи вистинските зборови што, ако се зборува со вера, ќе имаат голема моќ да нè излечат.

Уживајте во тоа што се нурнати во молитвата за заздравување за брзо да го обновите вашето здравје и да научите повеќе за сите Трети типови што постојат.

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: