Молитва на величествената

Молитва на величественатаВо некои случаи како што е исто така наречено, Прекрасната молитва е повеќе од молитва, песна толкувана од самата Дева Марија и во која се воздигнува величието на Семоќниот Бог.

Дева Марија, мајка на нашиот Господ Исус Христос, беше сведок на моќта и чудото на самиот Бог со тоа што остана бремена со делото и благодатта на Светиот Дух Божји, ова го гледаме во светите списи. 

Да се ​​биде мајка на Исус стана мајка на сите оние што веруваат во христијанската вера, затоа оваа специјална молитва е толку важна кај христијанскиот народ. 

Молитва на оригиналниот Величествен 

Прославете ја мојата душа пред Господа и мојот дух е исполнет со радост, бидејќи размислувам за доброто на Бога, мојот Спасител.

Затоа што тој го погледна смирениот слуга на својот и ја виде причината тука, бидејќи тие ќе ме направат среќна и среќна за сите генерации.

Зашто тој направи големи и прекрасни работи во моја корист, тој што е Семоќен и неговото име бесконечно свет, чија милост се протега од генерација на генерација, на сите што се плашат од него.

Тој ја продолжи раката на својата моќ и ја растури гордоста на гордите, вознемирувајќи ги неговите дизајни.

Тој ги отфрли моќните и ги крена смирените.

Тој ги наполни сиромашните со добра и богати што ги остави без ништо.

Тој го воздигна Израел својот слуга, сеќавајќи се на него за неговата голема милост и добрина.

Исто како што тој ветуваше на нашиот татко Авраам и на сите негови потомци вечно и засекогаш.

Амин!

Молитвата на оригиналниот величествен или величествен е моќна и може да се изврши во секое време или ситуација што се јавува.

Има такви кои доживеале прекрасни чуда среде оваа молитва, оној што многу често се случува е зголемувањето на верата, ова е непосредно чудо што можеме да го почувствуваме во себе.

Оваа реченица може да се изврши на оригиналниот јазик што е латински, или со различни преводи на кој било јазик. 

Молитва на величествената за заштита на латински

Величествена анима со Доминиум,
et exultavit spirus meus во Deo salutari meo,
Quia respexit humilitatem ancillae suae.

Ecce enim hoc beatam, кажувајќи ми, секаде, генерација,
кој плодува манга кој потенцира,
et sanctum nomen eius,
и милост и време на потомците на времето на потомците.

Фецит потенцијам во брахио суо,
распрснете го superbos mind cordis sui,
моќно сместување во седиштето,
смирен егзалтавит,
есуриентиес имплементира бонус,
et дели димензионирање на инает.

Соочи Израел puerum suum recatus misericordiae suae,
sicut locutus est ad patres nos Abraham and semini eius in saecula.

Алатки за напојување за да се обезбеди заштита за себе, семејство, пријатели или материјални добра, како што се домови, бизниси или автомобили.

Молитвата полна со верба станува нашиот најдобар безбедносен систем против сè негативно што сакаме да го нападнеме. 

Тешко е да се измери моќта на молитвите Бидејќи тоа зависи од вербата ставена во неа, затоа знаеме дека состојката што ќе ја направи оваа молитва ефикасно функционира е да веруваме. 

Молитва за печатење

Знаеме колку е важно да имаме молитви секогаш достапни.

Затоа има молитва подолу да ја отпечати. Можете да печатите за да се молите кога и каде сакате.

молитвата го велича за печатење

За која молитва е величествената? 

Во почетокот оваа реченица беше изречена со намера прогласи Божјото величие дозволувајќи му на Марија да го донесе спасителот на светот.

Денес оваа молитва сè уште се прави од благодарност кон Бога што нè спаси од тешки моменти, за некое чудо што го доби и други знаци на благодарност што можеби ги имаме лично. 

Песна што може да се искористи за да се побара заштита, за вештерки, помош, удобност, вера и неверојатни чуда.

Како и секоја молитва, таа е моќна и е создадена така што ја користиме во моментите што ни требаат најмногу. 

Кое е потеклото на оваа молитва на девицата?

Молитва или песна инспирирана од истиот Бог што можеме многу лесно да ја најдеме во светото писмо, поточно во Книгата на евангелието според Свети Лука во поглавје 1, стихови 26 до 25.

Текст полн со благодарност до Бога и каде што Дева Марија ја признава величието и моќта на отецот Бога

Библискиот пасус каде Марија нè учи дека благодарноста кон Бога не може да недостасува, со оваа прекрасна молитва можеме да научиме дека Божјите процеси, дури и ако не ги разбираме, секогаш носат благослови во нашите животи.

Како и Марија која чекаше да се ожени и заврши со бременост и благодарение на Светиот Дух, тешка ситуација со која знаеше да се соочи со одговорност и мудрост за да го донесе Спасителот на свет. 

Кога можам да се молам?

Нема ден или време да се молиме.

Мора да се молите кога имате верба и волја. Времето не е важно, важно е да веруваме во силата на молитвата.

Секогаш верувајте во овластувањата на Дева. Тоа е најважно.

Искористете ја моќта на молитвата на Величествениот. Таа е навистина многу моќна!

Повеќе молитви:

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: