Молитва за работа

Молитва за работа Можеме да постигнеме многу придобивки.

Молитвите се духовна стратегија која ни помага да најдеме решенија за проблемите во кои честопати не знаеме што да правиме или како да постапуваме. 

Во оваа конкретна реченица можеме да се запрашаме, за да биде пријатно работното опкружување, да побараме од нашите шефови или подредени лица и уште некои барања во зависност од различните околности што можат да се појават во таа околина.

Важно е да се знае дека и за работните теми има и молитви што може да се направи конкретно и директно, секогаш да се сеќаваме дека молитвата е чин на вера што мора да се направи со верба во моќта што ја има.

Молитва за работа Дали е моќна?

Молитва за работа

Секоја молитва е моќна. За ова, доволно е да се молиме со вера.

Ако имате многу верба и ако мислите дека сè оди добро, тоа ќе работи.

Верувајте во Бога Расте во нејзините овластувања. Само тогаш ќе дадете сè како што треба.

Не трошете повеќе време, започнете да се молите сега!

Молитва да најдеш работа 

Исус, Вечен Небесен Татко:

Мојот Отец, мојот Водич, мојата сила, ти зборувам мој Спасител ...

Вие го имате вашиот син овде кој згрешил, но кој ве сака ...

Пофални сте за вашата loveубов, за вашата вечна добрина и безбедноста што ни ја давате, Татко.

Тоа за вас, сè е можно и сè што можете, бидејќи вашата благодат е огромна и никогаш не ме оставате. И во време на агонија никогаш не ја пуштив мојата рака.

Вие сте леб, вие бевте живот, вие сте loveубов и удобност. Во мракот твојата светлина ме води. Доаѓам кај тебе, клекнати, воз belovedубен Татко, повторно доаѓам да се молам за твојата вечна добрина, за твојата заштита.

Бидејќи знам дека од твоја рака, нема да се плашам од ништо и од ништо што нема да ми недостасува. Затоа што вие, господар на добрината, им помагате на презаситените.

Ве молам да ги ослободите моите грижи, се молам да биде одговорено на моето барање. Олеснете ја мојата болка и порази.

Татко, мојата сакана воскреснати Исуса, погледнете ги моите потреби и помогни ми да ги поддржам. Те молам за нова работа, Татко Мој.

Бидејќи знам дека твоите планови се совршени, затоа што се чувствувам под агол. Доаѓам кај вас да го направам моето барање за работа. Ми треба таа работа за да го поддржам семејството.

Знам дека Вие во ваша голема добрина нема да дозволите да паднам заради твојата рака нема да се плашам и ќе чувствувам олеснување. Те молам, Татко, мојот копнеж да биде даден веднаш.

Благословен и небесен татко. Знам дека ќе отворите врати и прозорци на надеж. Знам дека во вашата огромна милост ќе најдете пристојна работа за мене.

Помогни ми, Господи, да бидам трпелив и да бидам награден. Натерајте го да има пристојна, просперитетна и стабилна работа. Интервенирајте во моето барање да се основам финансиски.

Направи ме Давател и благословувај го моето семејство, мојата храна.

Те молам за таа работа или за започнување сопствен бизнис.

(Тивко направете го вашето посебно барање)

Помогни ми ми Господ во мојот товар, те молам, Господи, мој.

Јас верувам во сè во тебе, Боже мој.

Те благослови засекогаш, Господи!

Оваа молитва да пронајдете работа е многу моќна!

Работната криза се рашири во многу градови во светот. Сепак, за овој конкретен случај постои специфична реченица.

Во оваа смисла, нај препорачливо е да побараме директно и искрено што сакаме да видиме, каква работа сакаме да ја добиеме и да побараме да веруваме.

Нема молитва што е направена од срцето што не ја исполнува нашата душа со позитивна енергија и истата енергија е она што ние ќе го пренесеме каде и да пристигнеме.

Силна молитва може да разбие синџири што не можат да се надминат со нашите физички сили. 

Молитва да ја благослови работата 

Ти благодарам, Господи, затоа што можам да работам.

Благословете ја мојата работа и оние на моите колеги.

Дајте ни благодат да ве запознаеме преку секојдневната работа.

Помогнете ни да бидеме неуморни слуги на другите. Помогнете ни да ја направиме нашата работа молитва.

Помогнете ни да откриеме на работа можност за градење подобар свет.

Господар, како единствен што може да ја смири нашата жед за правда, ни ја даде благодатта да се ослободиме од сета суета и да бидеме понизни.

Ти благодарам, Господи, затоа што можам да работам. Не дозволувајте на моето семејство да му недостасува поддршка и дека во секој дом секогаш има што е потребно да се живее со достоинство.

Амин.

Молитвите направени заради благословување на нашите животи или на оние околу нас имаат најискрени молби што можат да бидат упатени.

Кога ги бараме другите, го покажуваме доброто срце што ни го дал Бог.

Затоа се молиме да ја благослови работата Не е молитва за наша корист, туку за благосостојба на сите оние кои споделуваат работно опкружување со нас. 

Во оваа реченица можете да побарате за оние ситуации во кои работното опкружување е оптоварено со лоши енергии и негативни мисли.

Молитва да се добие работа за 3 дена

Исусе, мојот добар Исус, мојот сакан Исус, мојот Господ, мојот пастир, мојот Спасител, мојот Бог, јас те обожавам како Син на вечниот Отец, ти верувам и ти фалам за твојата сочувство и добрина, те почитувам затоа што ми даваш сигурност и со тебе Не се плашам од ништо, не те сакам затоа што ме тушиш со милостиња и небесни милостиња секој пат кога ќе дојдам со моите таги пред Тебе, секој пат кога ќе побарам помош.

Исусе, мојот добар Исус, мојот сакан Исус, Вие кои сте сјај на Вечната Светлина, продолжете ги своите раце добродетели уште еднаш над мене и дојдете да ми помогнете во мојата несреќа; Вие кои сте брат и пријател на сиромашните и никогаш не оставате на нас сами за да не тргнеме настрана, Вие кои постојано сте на наша страна милоста ми и ми помагате во моите проблеми и недостатоци, имајте сочувство кон мене и избавувајте ме од моите проблеми, и Како единствен посредник помеѓу Бог и луѓето, тој ги претставува моите молби пред Него да присуствувам.

Исус, мојот добар Исус, мојот сакан Исус, погледнете ја оваа голема потреба што сега ја имам: во моето барање работа се наоѓам стагнација, иако се обидувам не можам да го најдам и итно ми треба, затоа што моите потреби се екстремни и очајни, зашто Ве молам да ми дадете помош од убов.

Исус, мојот добар Исус, мојот сакан Исус, ги отклучува сите врати што ги сметам затворени, помогни ми да имам добра работа или бизнис што ми обезбедува економска стабилност и ми дава можности да се подобрам и да напредувам, пристојна или просперитетна работа или бизнис каде Можам да имам професионален и личен раст.

Исус, мојот добар Исус, мојот сакан Исус, Вие кои исполнувате души и тела со смиреност, ја ублажува непријатноста што ја чувствувам во мене, дозволете ми да излезам од овој лош момент и не дозволувајте ми да потонам подлабоко и подлабоко.

Во овој час безнадежност и лишување, водете ме во чекорите што ги преземам, натерајте ме да најдам добри понуди за работа, отворете ги сите врати за мене и ставете ги чесните луѓе на мојот пат кои ја нудат својата поддршка; дај ми мудрост да ги покажам моите способности и упорност и цврстина да не се откажувам.

Помогнете ми да добијам добра работа каде можам успешно да ги извршувам своите должности и да добијам пари што се толку многу потребни во мојот дом, испратете ми го мојот добар Исус ваши благослови за да можам да го добијам она што ми треба:

(кажете со неизмерна верба што сакате да добиете)

Исусе, мојот добар Исус, мојот сакан Исус, ви благодарам од дното на моето битие за сите придобивки што ми ги дадовте и за следните што сум сигурен дека нема да недостасуваат, јас сум сите ваши и посакувам да бидам засекогаш на небото , каде што се надевам да ви се заблагодарам за вечно и засекогаш и повеќе да не се одделувам од вас.

Те благослови засекогаш, Господи!

Така да биде Амин

Дали ви се допадна молитвата да заработите работа за 3 дена?

Многу пати дознавме дека постои работа достапна некаде каде што сакаме да работиме, но практично е невозможно да можеме да влеземе во таа работа.

Во овие случаи ништо подобро од молитвата затоа што таа е нашето најдобро воведно писмо.

Кога влегувате во интервју за работа можеме да го замолиме суверениот Бог, творец на небото и земјата, да ни даде благодат за да оставиме добар прв впечаток.

Од друга страна, секогаш мора да прашаме дека понекогаш тоа што го сакаме не е она што Господ го сака за нас и во оваа смисла мора да бидеме многу свесни да правиме само она што е волја на Бога.

Ајде да преминеме во друга работна реченица.

Да побара итна работа

Бог е најголемиот работодавец во светот.

Јас верувам во неговото големо изобилство и дека тој ќе ми ја даде најдобрата работа што ја постигна досега.

Работа каде ќе бидам среќна.

Beе бидам просперитетен, затоа што ќе имам многу можности да се искачам. Работа каде што работното опкружување е прекрасно.

Работа од која моите шефови се плашат од Бог и обезбедуваат топло и фер опкружување за своите вработени.

Поради оваа причина, ќе издржам долго време на таа работа и ќе се чувствувам среќен работејќи таму каде што Бог има многу добра за мене, во склад со целиот свет.

Во знак на благодарност, секогаш ќе бидам среќен, споделувајќи се со сите радости на Господ, тивко учејќи со смирение и со мојот пример, упорност, лојалност, спокојство, одговорност и давајќи им секој ден со многу радости, најдоброто од мене, така што, она што го правам со убов, е во корист на многу луѓе.

Амин, ти благодарам Отец што ме чувте и тоа е направено

Пристигнувањето на место каде што тие дури не бараат персонал и аплицирање за работа може да биде чекор што бара високо ниво на храброст бидејќи постои добра шанса да бидеме одбиени без дури да ги покажеме сите наши вештини.

Молитвата за барање итна работа може да ни помогне да го поминеме првичниот тест за барање работа спонтано, а не затоа што сме виделе оглас.

Во моментот кога ќе побараме работа, се бара духовна помош да знае каде да оди, така што Бог ги насочува нашите чекори од моментот кога ќе заминеме од дома и сè додека не можеме да се вратиме на тоа.

Да ме нарекуваат работа 

Возубен небесен Татко, во името на Исус, ја барам твојата мудрост и доверба во Тебе за да ме упати да барам работа што е најдобро за мене.

Јас веќе сакам да одам под твојата милост и вистина и без да се поклонувам на моите сопствени желби и површни сфаќања.

Помогнете ми да добијам добра работа во која, од свои раце, ништо не недостасува од мене или од моите.

Нема да се грижам или да се грижам за ништо, Татко, затоа што чувствувам дека твојот мир доаѓа над моето срце и мојот ум.

Вие сте мојот извор на жива вода, имам доверба во вашата промисла и дека ми давате сила да се спротивставам на подемите и падовите на мојот живот од ден на ден.

Ти благодарам, Татко, што ми ја обезбеди потребата за вработување според твоето богатство и за славата на нашиот Господ.

О, Боже мој, твојата сила може да биде денес со мене за да најде работа. Поведете ме до таа работа што ќе ја сакам и ценувам со целата душа.

Водете ме на место со атмосфера на почит и соработка, во безбедно и среќно опкружување.

Помогни ми да ја најдам таа ментална и духовна рамнотежа во новата работа што ја имаш за мене.Благодарам Господи, што ме слушаше и ми помогна денес.

Lifeивотот не е секогаш лесен, но ќе се обидам да запомтам дека Вие секогаш сте таму за да ми помогнете во сите периоди од мојот живот.

Благословен, Господи, благословен биди Свето име, Амин.

https://www.pildorasdefe.net

Во тој момент во кој веќе ја оставивме нашата документација во компанија, мора да се вратиме дома чекајќи да се оствари тој повик во најкус можен рок, затоа што нашиот најголем тест во овој поглед е да почекаме без очај. 

Трпението е клучно во овој процес на чекање.

Сепак, не смееме да чекаме засекогаш, тие бараат двајца да ги придвижат парчињата во наша корист, така што позитивниот повик што го чекаме ќе дојде што е можно поскоро.

Може ли да ги кажам сите молитви?

Можете да ги кажете 5 реченици без проблем. 

Важно е да имате вера за време на молитвата за работа. Ништо повеќе.

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: