Молитва за жртви

Молитва за жртви Во времето на изнесување на нашите производи пред присуството на Господ, тоа е многу важно.

Понудите можат да бидат оставени на олтарот или магацинот на црквата или можеме да ги дадеме директно на одредена личност, но секогаш мора да имаме во предвид дека Господ заслужува дел од нашите финансиски придобивки. 

Молитва за жртви

 Ова е принцип што го гледаме во Библијата и кој носи безброј благослови во нашите животи. При правењето на понуда даваме благодат она што го добиваме од благодатта и треба да се направи со радосно срце затоа што ова е давателот што го благослови Господ. 

1) Молитва за жртви и десетици

«Небесен Татко,
Денес ги носиме нашите придонеси од најдоброто од нашите приходи и нашето производство.
Ние издвоивме дел од нашиот профит, во пропорцијата со која нè проспериравте. 
Погледнете со задоволство што ви нудиме на овој ден.
Ние ветивме со усните дека ќе ви послужиме, затоа доброволно ви ги донесуваме нашите придонеси.
Ние разбираме дека ова е свечен момент пред вас и со почит го третираме она што го доставуваме денес.
Боже, славата ја даваме заради твоето име; Затоа ги носиме овие придонеси и доаѓаме до вашите судови.
Ви благодариме што ги прочистивте и исчистивте нашите животи, затоа што денес разбираме дека овие придонеси се нудат во правда на вашата величина и вашата сувереност. 
Може манифестацијата на нашето обожавање да биде пријатна за вас.
Ние ја славаме славата заради вашето име како што ги носиме нашите придонеси и доаѓаме пред вашето присуство; те обожаваме ох Господи!
Денес ќе уживаме што придонесовме со доброволна понуда, затоа што со целото срце го правиме тоа.
Во името на Исус,
Амин!
«

Молете ја оваа молитва за жртви и десетици со голема вера.

Понудите и десетите се библиски принцип што се прави само со откровение затоа што честопати станува збор за критика кој ги има овие принципи и ги применува во нивниот секојдневен живот.

Во Библијата гледаме дека луѓето што ги депонираат своите десетици се просперитетни луѓе во секоја смисла на живот. 

Понудите можат да бидат сè што доаѓа од нашето срце, но десетиците, кои му припаѓаат на Господ, сочинуваат десет проценти од нашиот профит, без разлика дали се парични или на друг начин.

Зборот нè учи дека Бог самиот го караторството на наследникот за нас сè додека се придржуваме доставувајќи десетици навремено и со срце полно со радост. 

2) Молитва да му се понуди на Бога

«Господ ви благодарам за сè што ми дадовте, за сето она што ме натера да растете.
Знам дека понекогаш не сум многу благодарен за вас, но овој пат ќе бидам.
Сè што бев денес, порасна благодарение на вас.
Ме направивте подобра личност.
Ви благодарам за моето семејство, моите пријатели, моите блиски луѓе.
Ви благодарам што ми дадовте уште еден ден од животот, 
Уште еден ден да ве фалат и обожавам, да ве сакам.
Без вас не би бил никој, благодарам Господи. 
Никогаш не можам да го платам мојот долг кон вас, да ви плаќам за сè што ми дадовте.
Амин.«

Понудите, дури и да ги оставиме во магацин или да му ја дадеме на некој друг, тоа е истиот Бог што го прима на небото и тој ќе ни ја даде наградата според богатството што тој самиот го има во слава.

Повикот е да ги направиме приносите со весело срце затоа што зборот ни кажува дека тој го благословува веселиот давател затоа не можеме да дадеме нешто со срце полно со горчина, но среќно за она што го даваме.

3) Пример за молитва за жртви

«Господ
Денес ги носиме нашите придонеси и нашите милостиња до најдоброто од нашите приходи и нашето производство.
Ние издвоивме дел од нашата заработка, 
истиот процент што ни го дадовте за да нè направи просперитет.
Погледнете со задоволство и loveубов она што ви го нудиме на овој ден.
Ние ветивме со усните дека ќе ви служиме, 
Затоа доброволно и несебично ви ги донесуваме нашите придонеси.
Ние разбираме дека ова е церемонијален момент пред вас,
и ние се однесуваме со учтивост и се грижиме за тоа што го доставуваме денес.
Боже, славата ја даваме заради твоето име; 
Затоа ги носиме овие придонеси и доаѓаме во вашиот храм.
Ви благодарам за омекнување, прочистување и заштита на нашите животи, 
затоа што денес сфаќаме дека овие придонеси се нудат во правда на вашата величина и вашата сувереност.
Може манифестацијата на нашето обожавање да биде пријатна за вас.
Ние ја славаме славата заради вашето име како што ги носиме нашите придонеси и доаѓаме пред вашето присуство, ние ве поклонуваме Господ.
Денес ќе уживаме да придонесеме доброволни придонеси и милостиња, затоа што со целото срце го правиме тоа.
Во името на Исус.
Амин!«

Во оваа смисла гледаме дека истиот збор Божји е полн со безброј примери. Еден од нив и најсилниот што го гледаме во истиот Авраам кој е познат како татко на верата, тој беше тестиран и можеше да го избави својот син ако Господ Исм не му даде теле да му го понуди. 

Овде го гледаме примерот на послушност и вака има многу повеќе од кои можеме да научиме важни учења до крајот на животот. 

За што се молиме за приноси? 

Се молиме во моментот на принесување така Господ го благослови делото што го правиме. Да бидеме ист Бог кој ги размножува нашите финансии, да нè води да ја даваме на личноста на која му е потребна и така што секогаш ја имаме таа желба во нашите срца да дадеме жртва 

Важно е да се знае дека придонесите не се секогаш во готово, но може да се извршат со што било. На пример, многу е вообичаено да се видат приноси од овошје или цвеќиња и сите се примени од Господ. 

Како да се молиме за христијанските приноси?

Ова, како  сите молитвиТоа мора да се направи од длабочините на нашите срца и со целосна свест за тоа што правиме.

Многу пати, бидејќи понудата е нешто физичко, ние не сме свесни дека станува збор за духовен чин и ова е принцип што не можеме да го заборавиме на кој било начин, затоа што тој е самиот Бог кој ги прима нашите придонеси и кој ќе ни ја даде наградата според неговите богатства во слава 

Молитвата за моќни приноси и десетоци е онаа што се прави со вера, верувајќи дека самиот Господ нè слуша и е самиот тој што ни дава одговор на она што го бараме, без разлика дали е физичко или духовно, секогаш мора да се молиме од душата и да се поврземе директно со Бога, секој моќен создател и сопственик на сите нешта .  

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: