Молитва за породување без компликации

Молитва за породување без компликации Тие можат да ни помогнат во секое време и за добра испорака. Може да ни помогне да го поминеме овој тежок период како да донесуваме живот на светот.

Иако можеби не изгледа така и некои луѓе го гледаат овој настан толку природно, вистината е дека станува збор за деликатна ситуација во која мајката и нероденото бебе се секогаш во опасност. Да се ​​биде во можност да се побара непречено породување може да донесе доверба и мир на мајката. 

Покрај тоа, оваа молитва е удобност на спокојството за членовите на семејството затоа што тоа го знаете молитвите се моќни и дека раѓањето не е лесна работа, затоа членот на семејството што се засолни во молитва може да најде мир и спокојство што дава доверба да знае дека самиот Бог се грижи за двата животи во тоа време. 

Молитва за некомплицирана испорака Која е целта на овие молитви?

Молитва за породување без компликации

Целта на оваа молитва да се оствари добро раѓање е дека и мајката и бебето што е на пат можат да бидат добро, тоа да се биде раѓање нема компликации и сè оди напред.

Оваа молитва може да се започне рано во бременоста, бидејќи исто така служи за мир и спокој за целото семејство. Одење во труд со вашиот ум или срце полно со маки е крајно опасно и затоа оваа молитва е важна. 

1) Молитва за породување без компликации

„Марија, мајка на прекрасна loveубов, слатка девојка од Назарет, Ти која ја објави Божјата величина и, велејќи„ да “, се направи мајка на нашиот Спасител и наша мајка: Слушај ги денес молитвите што ти ги упатувам:

(Направете го вашето барање)

Внатре во мене расте нов живот: малку што ќе донесе радост и радост, грижи и стравови, надежи, среќа во мојот дом. Грижете се за тоа и заштитете го, Додека го носам во пазувите.

И тоа, во среќниот момент на раѓање, кога ги слушам нивните први звуци и ги гледам нивните мали раце, можам да му се заблагодарам на Создателот за чудото на овој подарок што Тој ми го дава.

Дека, според вашиот пример и модел, можам да го придружувам и да го видам син ми како расте.

Помогни ми и инспирирај ми да најдам во мене засолниште за засолниште и, во исто време, почетна точка за да тргнам по сопствените патеки.

Исто така, мајка моја, погледнете ги особено оние жени кои се соочуваат овој момент сам, без поддршка или без убов.

Нека ја почувствуваат loveубовта кон Отецот и откриваат дека секое дете што доаѓа на свет е благослов.

Дајте им на знаење дека е земена предвид херојската одлука за добредојде и негување на детето.

Пресвета Богородица Чекај, дај им ја loveубовта и храброста. Амин “.

Мора да доверба молитва за породување без компликации.

Компликациите во полн труд е можност на која е изложена секоја мајка.

Внесете го овој процес од раката на Господ Бог сите моќни, уверени дека молитвата е моќна и дека самиот Бог и блажената Дева Марија ќе се грижат за двата животи во овој процес.

Неопходно е да бидете смирени и да имате трпеливост да почекате сè да се оствари. Бог е моќен и за него нема невозможни, тој е секогаш спремен да н listen слуша и да ни помага во секое време. 

2) Молитва на Свети Рамон Нонато за породување (добро раѓање)

„О, возвишен покровител, Свети Рамон, модел на милосрдие за сиромашните и сиромашните, еве ти понизно се поклонувам пред твоите нозе за да ја молам твојата помош за моите потреби.

Исто како што ти беше најголема радост да им помогнеш на сиромашните и сиромашните на земјата, помогни ми, те молам, славен Свети Рамон, во оваа моја мака.

Тебе, славен заштитник, дојдов да го благословам синот што го носам во пазувите.

Заштитете ме и детето од моите црева сега и за време на следната испорака.

Јас ветувам дека ќе го едуцирате според законите и Божјите заповеди.

Слушајте ги моите молитви, мојот lубовник Sanубовник, Сан Рамон, и направи ме среќна мајка на овој син што се надевам дека ќе го родам преку твоето моќно посредување.

Нека биде."

Сан Рамон Нонато е познат како светец на бремени жени. Тој станува посредник на тешки причини бидејќи во животот морал да помине низ неколку тешки околности надминувајќи ги сите и секогаш служејќи му на Господ. Проповедање на евангелието и помагање на сиромашните е нешто што секогаш го карактеризираше. До ден денес тој останува верен помошник во овие моменти каде има толку многу вознемирености и стравови. 

3) Молитва за бремени жени што треба да се породи

„Дева Марија, сега кога ќе станам мајка како тебе, дај ми срце слично на твоето, цврсто во своите чувства и непоколебливо во својата верност. Приврзано срце кое зрачи со мирна нежност и не одбива да се предаде на другите.

Срце ... деликатна можност да внесе putубов во малите детали и смирените услуги. Чисто срце без да биде забележано од несмасност, широко отворено, за да ужива во радоста на другите. Слатко и добро срце кое не осудува никого и никогаш не се заморува да простува и сака.

О Боже, восхитувачки ја манифестиравте својата loveубов кон вашиот слуга Свети Рамон Нонато, воведувајќи го во живот прекрасен начин и го конституиравте како заштитник на оние од нас кои ќе бидат мајки; од твојата заслуга и посредувањето, те молам дека новиот живот што си го родил во мене доаѓа среќно да го зголеми бројот на твоите деца. 

За Христа, нашиот Господ.

Амин “.

Молитвата за бремените жени што треба да се породи е многу моќна.

Кога жената е бремена, времето на раѓање, иако е планирано, може да заврши на изненадување на целото семејство и затоа секогаш мора да ја имаме предвид оваа посебна молитва за времето на породување.

За мајката е така причина за доверба и спокојство имаат реченица што може да се повтори За време на процесот на раѓање или семејството може да ја прави оваа молитва додека треба да чекаат. 

Можеме да побараме испораката да биде брза, дека е безболно што сè оди добро и бескрајни барања што ќе бидат според потребата на секој, но со голема верба дека ќе дојде одговорот.  

4) молитва пред породувањето (оди добро)

„Господи, Оче Семоќен! Семејството е најстарата институција на човештвото, старо е исто колку и самиот човек.

Но, затоа што ова е ваша институција и единствен начин со кој човекот може да дојде на овој свет и да се развие до максимално совршенство, силите на злото го напаѓаат, предизвикувајќи ги мажите да ја презираат оваа основна единица на цивилизацијата. Христијанин

Во својот самоубиствен бес се обидуваат да направат фатален удар врз семејствата. Дозволете ни да успееме во таа мрачна задача, Господи, во оние деструктивни дизајни на христијанското семејство.

Преку славното посредување на вашиот слуга Свети Рамон Нонато, адвокат на одбраната на небото за среќа, благосостојба и мир на христијанските семејства, ве замолуваме да ги слушате нашите молитви.
Со заслуга на овој голем светец, нашиот покровител, ни додели дека домовите секогаш можат да бидат моделирани по Светата фамилија на Назарет.

Не дозволувајте непријателот на христијанскиот семеен живот да триумфира во нивните покровителни напади, туку да ги претвори во вистината за слава на вашето свето име. 

Амин “.

Духовниот свет е реалност за која мораме да бидеме свесни во секое време. Подготовката на сè за моментот на породување го вклучува и нашиот духовен живот, бидејќи таму се наоѓаат емоциите или чувствата кои можат да не натераат да се чувствуваме лошо или очајни среде таков деликатен, опасен и чудесен момент како што е раѓањето на нов живот. . 

Пред породувањето можеме да се молиме со семејството, со родителите на бебето и со пријателите кои се чувствуваат како да придружувате на молитва што може да направи разлика за добро среде породување. Молитвите се моќни ако се прават со вера и од срце и нема повеќе искрена молитва од онаа на татко или мајка за нивните деца. 

Секогаш верувајте во молитва да прашам и да имаме добра испорака без компликации.

Повеќе молитви:

 

Можеби ќе ве интересира и оваа поврзана содржина: